It’s just a storm

Soms voel ik me neerslachtig en als dat het geval is zit ik echt in een put. Ik weet niet of dat standaard is (als in of anderen dat hetzelfde ervaren) maar als ik in zo’n fase zit, vind ik het héél lastig om positieve dingen te zien. Ik weet dat het een fase is, dat het weer voorbij gaat maar ergens weet ik dat ook niet meer als ik erin zit. Die gevoelens zijn allesoverheersend. Ik kan wel aandachtig zijn voor de kleine gelukskes, maar ik voel ze niet. Ik voel me dan vooral alsof ik me voor altijd zo verschrikkelijk rot en verdrietig ga blijven voelen.

Maar dat is niet zo hé. Bij mij gaat het altijd weer voorbij, alleen heb ik het op zo’n moment zelf altijd erg moeilijk om dat te zien. Efkes woelig water, efkes goed vasthouden, mijn haar in de war laten waaien, de regen in mijn gezicht voelen, wankelen, misschien eens goed vallen maar het gaat voorbij.

Vorig jaar las ik The Invisible Life of Addie LaRue uit waarin een van de personages “It’s just a storm” als een soort van mantra gebruikt als hij het mentaal moeilijk heeft en het resoneerde. Ik ben wat bevooroordeeld want het is een van mijn lievelingsboeken maar ja, ik las dat en ik vond het troostend en ik wou dat graag tastbaar maken. Een note to self. Een kleine reminder.

Dikke danku aan immer geweldige Lena voor de letters.

Geen zorgen, ik voel me erg goed tegenwoordig 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 thoughts on “It’s just a storm

 1. Ik moest meteen aan dat boek denken toen ik je tattoo zag. Je kan je dus wel indenken toen ik nadien las dat het daar ook echt uitkomt. Wel een goed geheugensteuntje om met je mee te dragen.

 2. Op zo’n momenten herhaal ik ook altijd een ‘weerspreuk’ tegen mezelf 🙂 You are the sky. Everything else – it’s just the weather.

 3. Mooie tattoo en boodschap.
  Ik las onlangs “someone said there’s a difference between being happy and being distracted and I felt it”. Je blogartikel deed me wel hieraan denken.
  Dat boek ga ik toch wel eens dringend moeten lezen.

 4. Heel fijn van die laatste regel, dat je je nu goed voelt.
  En om antwoord te geven op je vraag: ja, dat gevoel is héél herkenbaar. Op het moment dat ik in een dip zit, denk ik dat ik er nooit meer uit ga komen. Gebeurt wel, want ja, het gaat voorbij, maar phoe, in die put zie ik dat niet.

 5. Oh, wat een mooie tattoo Irene! Bedankt ook om de boodschap erachter te delen, da’s wel moedig. Blij dat je je goed voelt momenteel en hopelijk helpt de tattoo om je er altijd door te sleuren! Veel liefs!