Irene’s gebakken cheesecake

Deze week had ik zin in cheesecake, dus ik bakte er een. Meestal gebruik ik een recept maar ik heb nu een beetje op de wilde boef wat dingen bij elkaar gegooid en hoopte dat het er lekker uit kwam. MISSION ACCOMPLISHED! Ding ding ding ding!

Ik deelde wel al ooit eens een recept voor gebakken cheesecake maar dit is toch nog ietsjes anders. Super smeuïg en vol en de perfecte combinatie tussen kazig en zoetig.

Wat heb je nodig?

 • 600 gram mascarpone
 • 125 gram zure room
 • 180 gram kristalsuiker (maar ik zou in de toekomst bloemsuiker gebruiken, dat lost makkelijker op)
 • 4 eieren
 • 180 gram American cookies / chocolate chip cookies
 • 80 gram boter

Daarnaast: een springvorm (mijne is 24cm) en een bakpapiertje

Sorry voor de een beetje brakke foto’s. Dit was letterlijk het allerlaatste mini stukje waar ik gisteravond om 22u een foto van maakte.

Wat moet je doen?

Zet de oven aan op 150°C.

Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en boter de zijkant in.

Smelt de 80 gram boter in de microgolfoven en klop ondertussen de American cookies fijn. Ik doe dat zelf in een ziplock zakje met een deegrol. Eerst wat kloppen en dan goed hard rollen. Meng de koekkruimels met de boter, giet dat in de springvorm en druk aan.

Klop de mascarpone met de bloemsuiker los. Je kan denk ik ook kristalsuiker gebruiken maar bloemsuiker wordt wel snel opgenomen.

Voeg de eieren een per een toe en daarna de zure room. Giet het mengsel op de koekbodem.

Dan nu het belangrijkste deel! De cheesecake moet een uur in de oven. Daarna zet je de oven uit en zet je hem op een kier voor een uur of twee. Ik heb een houten lepel tussen de ovendeur gestoken omdat onze ovendeur maar twee ‘standen’ heeft: open, toe. Haha. Je kan de cheesecake nu al eten maar hij is nog véél lekkerder als hij een nachtje in de frigo gestaan heeft.

Wat deze cheesecake zo lekker maakt is dus de combinatie van de kazige laag met de bodem vind ik. Van die American cookies uit een pak vind ik nooit echt zo lekker (ik maak ze liever zelf) maar met wat boter gemengd als bodem van deze cheesecake? Jammie! Normaal gebruik ik hier speculaasjes voor maar ik ga vanaf nu altijd cookies gebruiken.

9 Reacties

 1. 19 februari 2022 / 14:41

  Ik hou van Cheese cake en ga dit toch maar eens proberen!

 2. 28 januari 2022 / 21:04

  Een van mijn favoriete taarten, gebakken cheesecake! Ziet er heerlijk uit! (Zoals je begrijpt kan ik de komende weken alleen maar aan cheesecake denken en zal ik er ook een moeten gaan maken… ;-))

 3. 28 januari 2022 / 16:42

  Gebakken cheesecake is één van mijn lievelings soorten gebak 😀 Goed idee om het met chocolate chip koekjes te naken. Ik heb m ook wel met een bodem van bastogne koekjes gemaakt, dat is ook heel erg lekker!

 4. 28 januari 2022 / 16:08

  Oh ik krijg spontaan zin om aan de slag te gaan. En daarna lekker te eten. Dat vooral eigenlijk, haha.

 5. 28 januari 2022 / 13:12

  Ooh, gelijk zin om deze eens te proberen! Ik ga je recept meteen eens opslaan zie!

 6. Karlijn
  28 januari 2022 / 11:37

  Ooooo zo lekker! Ik ben bijna mijn scherm aan het likken 🙂 Ik denk dat ik morgen aan de slag ga, heb er zo’n zin in. X

 7. 28 januari 2022 / 10:25

  Oe, die cookies als bodem vind ik echt ZO slim! Ga ik onthouden 😀

 8. 28 januari 2022 / 09:16

  Ziet er lekker uit! Ik ben gek op cheesecake (en mijn vriend nog meer) dus misschien leuk om dit recept een keer te proberen 🙂

 9. 28 januari 2022 / 07:46

  Dit ziet er zó lekker uit. Ik zie op beeld al dat die bodem geweldig moet zijn;).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.