Interieur update | Onze woonkamer

Boodschap van algemeen nut: Met mijn code “MARSENJUPITER” krijg je 25% korting op posters van Desenio, vanaf vandaag 28 mei tot en met 30 Mei!. Volg @desenio voor meer inspiratie! De code geldt niet voor lijsten of voor handpicked/collaboration/gepersonaliseerde posters.

Een drietal weken geleden gaf ik jullie wat tips om wat kleur in je interieur te brengen. Ik beloofde toen nog een post waarin ik jullie een kijkje in onze woonkamer gaf en jawel, the time has come!

Zoals jullie ondertussen weten, kriebelt het bij mij af en toe om ons interieur wat om te gooien. Ik houd van verandering en van zodra iets er een beetje anders uit ziet, voel ik me meteen weer helemaal anders en krijg ik een pak nieuwe energie. Raar maar waar. Vandaar dat ons interieur er dus regelmatig wat evolueert. Meestal blijft het bij kleine dingen zoals nieuwe kussensloopjes of een extra plant, maar ineens wou ik het gewoon totaal anders. Ik bedacht dat het wel tof zou zijn om onze salon en eettafel van plaats te wisselen.

Op een schermpjesvrije avond besloten we dan maar om de zetels eens te verzetten als test. Als het nergens op sloeg, ging de ‘verhuis’ niet door. Wonder boven wonder was het net super leuk en zoals dat dan gaat: alles moest meteen anders. Inclusief de televisie verhuizen wat toch iets meer moeite koste aangezien daar wat extra kabels bij kwamen kijken. Maar kijk, ik kus mijn beide pollekes met een lief als dat van mij want het was in een zucht geregeld.

Voor

Dit zijn denk ik serieus de enige deftige foto’s die ik nog heb waarop het een beetje te zien is. Ik vond deze indeling heel fijn maar -eerlijk is eerlijk- het was ook een beetje onhandig aangezien onze salon op deze manier aan de keuken grensde. Mede daardoor aten we voor de ‘gemakkelijkheid’ ook heel vaak in de zetel en amper aan onze eettafel.

Na

En na! Wat een verschil hé? Ik vind het heel fijn op deze manier. De salon is wat meer afgesloten wat het voor mij gezelliger maakt. Onze woonkamer lijkt nog altijd heel ruim en licht (al ziet de eettafel er net donker uit maar dat komt door mijn camera in combinatie met het raam) en er is overal genoeg plaats om te passeren.

Wat ik zelf ook nog een heel fijne bijkomstigheid vind is dat het zonnetje nu meer echt in onze salon binnen schijnt waardoor je daar ook echt zalig warm in de zon kan zitten en het is er veel lichter.

En nog wat extra’s!

Naast de grootste verandering door het verwisselen van de eettafel en de salon, zijn er ook nog een paar kleine veranderingen. Zo kochten we in de Ikea twee houten kastjes waar onze administratie in zit en waar ik mijn boeken en wat decoratie op kan uitstallen. Er kwam een nieuw, gemakkelijker te stofzuigen tapijt. We haalden twee delen van het boekenrekje weg omdat ik de plek een beetje random vond nu onze salon daar niet meer was. En er kwamen een paar posters van Desenio bij (zo blij mee ♡). Ik vond vooral heel erg mijn ding bij de botanische posters. Ik zie er zo nog een paar die ik graag aan onze collectie wil toevoegen.

Links: de CURIOUS ALPACA poster, rechts: de
DEER IN YOSEMITE NATIONAL PARK POSTER

Daarnaast hadden we dus zes gaten in onze muur van het boekenrekje maar dat losten we op door deze prachtige posters, gekozen door David. Ik vind vooral de alpaca echt ge-wel-dig! Dit zijn posters van 50x70cm waardoor ze iets groter zijn dan het boekenrekje dat er nu nog hangt maar dat vind ik leuk staan zo.

Ik ben echt super blij met hoe het geworden is. Mijn huis en vooral het interieur vind ik super belangrijk en moet echt helemaal naar mijn zin zijn. Er zijn natuurlijk nog wel wat dingen die ik graag wil veranderen (bijvoorbeeld het gat in de muur waar eerst de televisiekabels zaten) maar al bij al ben ik heel gelukkig met dit deel van ons huisje. Ik vind het een zaligheid om na ’t werk thuis te komen en even in de zetel te ploffen en te relaxen.

Plannen voor de toekomst.

Maar hier blijft het niet bij natuurlijk! Ik zou jullie graag dit jaar onze gang nog kunnen tonen als die eindelijk gepleisterd én geverfd is en ook daar zou ik graag een paar posters in combinatie met wat foto’s en andere toffe kunstwerkjes omhoog hangen. En tegen dat dat allemaal in orde is, is het waarschijnlijk bijna tijd om plannen te maken voor onze verbouwing! Genoeg te doen dus 😉

19 Comments

 1. Ik blijf jullie roze zetel echt zooo geweldig vinden!
  Sam – singlereadytomingleblog schreef laatst over HASHTAG DOEIMy Profile

  Beantwoorden
 2. Leen 5 juni 2019

  Maar en ZOVEEL PLANTJES! <3
  Ik verplaats ook al eens graag de meubels… Helaas hebben we zes jaar geleden besloten de kasten vast te hangen aan de muur…. Dus ik kan niks veranderen zonder dat we moeten gaan boren en schilderen :p
  Leen schreef laatst over Over een ode aan onze zetelMy Profile

  Beantwoorden
 3. Rachel 31 mei 2019

  Wat een toffe kamer zeg, heel leuk. Wij zijn bezig met klussen (dag 2) dus we hebben al een kar vol met vuil.. er komt echt mega veel uit een woning zeg.. gelukkig al wel de vloer goed kunnen verkopen die erin zat.

  Beantwoorden
 4. Kelly 30 mei 2019

  Ik heb meteen wat besteld met je kortingscode, wat een heerlijke posters. Dankjewel!
  Kelly schreef laatst over Als ik een politieke partij zou oprichtenMy Profile

  Beantwoorden
 5. Evelyne 29 mei 2019

  Ik vind het tof om te zien hoe alles verandert bij jullie daar. Hier thuis blijft alles jarenlang op dezelfde plek staan, tot mijn grote ergernis soms, haha. Ook passen de meubels niet meer zo, maar ja.. Ik kan er helaas niet veel aan veranderen 😉
  Evelyne schreef laatst over 5x Instagram #12 | #musicMy Profile

  Beantwoorden
 6. Saskia 29 mei 2019

  Prachtige platen heb je gekozen zeg. En jullie woonkamer ziet er erg gezellig uit!
  Ik ben ook nog steeds erg blij met de gekozen babykamer platen en de platen die in onze gang hangen van Desenio<3
  Saskia schreef laatst over Hallo verlof! 10x wat ik wil gaan doen deze periodeMy Profile

  Beantwoorden
 7. Anna 29 mei 2019

  Wauw wat ziet jullie woonkamer er gezellig uit zo! En wat hebben jullie een mooie posters uitgezocht, ik vind het er echt prachtig uit zien <3
  Anna schreef laatst over 20 dingen waar ik in mei blij van werd!My Profile

  Beantwoorden
 8. Sammie 28 mei 2019

  Heel tof! Lijkt me inderdaad fijner om de eettafel naast de keuken te hebben 🙂 Alle planten zien er ook goed uit zo 🙂
  Sammie schreef laatst over Epipremnum stekken en verzorgen.My Profile

  Beantwoorden
 9. Darina 28 mei 2019

  Een hele mooie woonkamer. De bank vind ik echt geweldig. En mooie posters heb je uitgezocht.
  Darina schreef laatst over Boek review | Aan de oever van de Seine door Jennifer RobsonMy Profile

  Beantwoorden
 10. Louvette 28 mei 2019

  heel erg leuk ingericht, echt een gezellige woonkamer!

  Beantwoorden
 11. Sheila 28 mei 2019

  Ik vind de bank kleur prachtig! Ik wil al jaren een nieuwe bank, maar ik stel het ook jaren uit. Laatst spuugde de oudste over op de bank (hup, hoes in de was). Of er komt een inktvlek op, als de jongste door het huis loopt met pennen. Of ze veegt haar gezichtje tijdens het spelen af aan de bank, terwijl ze onder de jam zit (en ik nog bezig ben met achter haar aan rennen met een doekje). Je begrijpt, het is nu compleet zinloos. Dus ik laat deze bank nog even staan. Maar kijk echt uit naar het moment dat we een nieuwe bank kunnen nemen.
  Sheila schreef laatst over Onze nieuwe reisbestemmingMy Profile

  Beantwoorden
 12. DIo 28 mei 2019

  Oh my! Wil je ruilen van huis? Het ziet er zo gezellig en sfeervol. Dat kleed bij de bank, de roze bank, de wallhangers, alles! Heel erg tof!
  DIo schreef laatst over Aan de slag als digital nomad? 6 tips!My Profile

  Beantwoorden
 13. Laurine 28 mei 2019

  Wat ziet jullie woonkamer er leuk uit! Heel knus en je kan ook echt zien wat voor mensen er wonen, dat vind ik altijd heel leuk om te zien als iemands interieur ook echt hun persoonlijkheid reflecteert. 🙂
  Laurine schreef laatst over 4 Dingen die ik onlangs voor het eerst deedMy Profile

  Beantwoorden
 14. Audrey 28 mei 2019

  Wat hebben jullie een gezellig, knus huisje! Hier zou omwisselen heel onhandig zijn, want hier zit de eettafel al naast de keuken.
  Audrey schreef laatst over Plog: Katwijk & OegstgeestMy Profile

  Beantwoorden
 15. nicole 28 mei 2019

  Ik vind het altijd weer leuk om te zien hoe anderen wonen. Dus dankjewel voor dit kijkje in je huis : )
  nicole schreef laatst over Buxusmot: hij heeft heel wat op zijn geweten!My Profile

  Beantwoorden
 16. Naomi 28 mei 2019

  Heel erg mooi! En die kleur van je bank vind ik echt prachtig. Handig idee, om die posters op te hangen nadat er wat gaten in de muur ontstonden.
  Naomi schreef laatst over Collega’s en vrije tijdMy Profile

  Beantwoorden
 17. Ilona Wielinga 28 mei 2019

  Wauw jullie woonkamer is echt ontzettend leuk ingericht! En die posters zijn echt wel heel mooi zeg.
  Ilona Wielinga schreef laatst over Een dag in een psychiatrische kliniekMy Profile

  Beantwoorden
 18. Romy 28 mei 2019

  Wauw, wat is het mooi geworden! Superleuk, de veranderingen die je hebt doorgevoerd! Je hebt ook echt leuke posters uitgekozen. Die pioenrozen! <3 Zo fijn dat de zithoek nu nog lekkerder is om te zitten.
  Romy schreef laatst over 11 spannende dingen die ik wél zou willen doenMy Profile

  Beantwoorden
 19. Sanne 28 mei 2019

  Heel leuk geworden! Vind jullie banken en al die planten zo gezellig staan. Heb ook al eens bij Desenio besteld, maar ik ben vrij slecht in keuzes maken, dus was zo lang bezig met zoeken welke posters ik wilde haha.
  Sanne schreef laatst over Deze bikini’s & badpakken staan op mijn wishlistMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.