Inspiratie voor de babykamer

De babykamer. Als er nu – naast allemaal schattige babypakjes kopen – een ding is waar ik als voorbereiding op de baby enorm naar uit kijk, dan is het wel die babykamer inrichten. In deze post deel ik wat plaatjes van kamertjes waarop ik me wil baseren en leg ik een beetje uit wat er nog allemaal moet gebeuren (veel).

Welke kamer gaan we als babykamer gebruiken?

Wij hebben in ons huis drie slaapkamers: één gigantische kamer die eigenlijk in twee aparte kamers kan worden opgedeeld (qua ruimte dan, of dat praktisch mogelijk is is mij een raadsel, haha) en twee kleinere kamers. Wij hebben zelf een kleine kamer in gebruik als slaapkamer, de giga kamer is onze kleed- en rommel opslagkamer en dan hebben we dus nog een klein kamertje over.

De keuze voor de babykamer ging tussen de twee kleine ruimtes. Uiteindelijk besloten we het onszelf niet te moeilijk te maken (ons bed van de giga kamer naar de kleine kamer verhuizen was al een waar avontuur waarbij het ding letterlijk stuk ging en mijn lief dat met zijn handigheid, hout en spijkers terug in elkaar heeft moeten zetten). De babykamer ligt aan de achterkant van ons huis, heeft een vrij groot raam en ’s morgens zon.

Van de kleine kamers is dit ook de allerkleinste maar een baby is ook klein en ik weet zeker dat het een gezellige ruimte wordt.

Lijstje met dingen die we nog moeten doen:

 • De elektriciteitskabels trekken
 • Een muur isoleren
 • Het raam vervangen
 • De verwarming vervangen
 • De muur bekleden en laten pleisteren
 • Een nieuwe vloer leggen
 • Een nieuwe deur steken
 • Verven
 • Meubels kopen
 • Euromillions winnen

Veel nog dus.

Nu hoor ik 90% van de mensen dingen zeggen als “Ja maar, onze baby sliep pas na x aantal maanden in zijn kamertje dus je hebt nog veel tijd.” Dat kan allemaal goed zijn maar ik wil die kamer toch echt zo snel mogelijk af hebben, al is het maar voor mijn innerlijke rust. Het is ook niet dat wij op onze eigen slaapkamer nog veel extra ruimte hebben om een bedje voor de beeb te zetten en ik zou ons kindje graag meteen in zijn of haar eigen kamertje laten liggen.

Dan nu waar jullie voor kwamen: inspiratie!

Het verzorgingsmandje hierboven ergens in het midden was het allereerste ding dat we voor onze baby kochten (van Petit Filippe). Ik wilde eerst een mandje om ons kindje in te laten slapen maar die zijn over het algemeen vrij duur en kan je maar een paar maanden gebruiken, tot de baby zichzelf kan omrollen. Niet zo heel handig dus (maar wel suuuuper mooi).

We vinden zelf voor zowel meisjes als jongens neutrale kleuren en materialen heel mooi. Beige, bruin, mint, eucalyptus, bleek hout, … dus dat willen we graag laten terugkomen. Het bedje wordt een blank houten bedje van Ikea (ik denk dat het letterlijk het goedkoopste bedje is dat ze daar verkopen) en voor de vloer gaan we ook voor hout.

En wat ik zelf geweldig vind (maar ook vrij duur en dus voor later als de baby geen baby meer is) is zo’n muur met een tof behang op. Mijn verlanglijstje op Etsy staat al vol met leuke prints. Voorlopig gaan we gewoon voor een leuk verfje op de onderste helft van de muur en deur want dat vinden we super leuk staan. Misschien dat ik op die bovenste helft dan zelf nog stippen teken of zo.

Daarnaast zou ik dus heel graag een mooie mobile willen voor boven het bedje, een hemeltje en een tof tapijtje en ik hoop stiekem ook dat er nog plaats is voor een leuke stoel of een bankje.

Voila! Dat was het 🙂 Ik heb mega veel zin om er iets leuks van te maken en onze baby een fijn plekje in ons huis te geven.

Foto boven deze post is van Petit Filippe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 thoughts on “Inspiratie voor de babykamer

 1. Wat een leuke stijl aan inspiratie! Zo leuk hoor, de babykamer maken. Ben nog steeds ontzettend blij met zijn mooie kamertje. daarbij hebben wij Noa wel vanaf dag 1 (met babyfone met camera, wat ik eerst onzin vond maar echt een goede aankoop is, tip!) in zijn eigen kamer laten slapen. Tot nu toe slaapt hij prima en is het ook gewend. En gaf ons ook meer rust dan hem naast me te hebben liggen (*gaat alles wel goed…) Ik denk dat ik er zelf erg onrustig van zou zijn geworden.

  Ik ben echt super benieuwd hoe de babykamer gaat worden! Deel in iedergeval de foto’s als hij af is <3

 2. Herkenbaar… hier wou ik ook dat de babykamer perfect op tijd af was.
  Ondertussen is ons kindje bij a 8 maand en ligt hij nog steeds bij ons in de kamer

 3. Oh heel heel erg mooi! Wat leuk om de babykamer helemaal in te richten. Dat mandje is echt de max! Hier hebben we ook een muurtje behangen (met wit behang dat blauwe sterretjes en een maan bevat), best wel cute. De rest is gewoon wit, ik hou best van minimalistisch. Nu zijn wij bezig aan een kinderkamer en dat gaan we ook doen in twee kleuren zoals op je foto’s, met een aquagroen bergpatroon op de muur en de rest gewoon wit.
  Tamara schreef laatst over Mijn bevallingsverhaalMy Profile

 4. Hahahaha zalig, “de kamer is klein maar een baby ook”, da’s echt zo he! Ik vind zo’n kleine knusse kamer veel leuker, en sowieso met die moodboards die je hier nu toont gaat het een super mooi plekje worden. Succes met de verbouwingen alleszins!