Ik stop met 40 dagen bloggen.

Ik moet zeggen, het is een vrij impulsieve beslissing. Ik las eergisteren bij Joni dat dat ze er de brui aan geeft en ik dacht nog bij mezelf: ‘Hier gaat het wel nog goed maar ik vind het ook wel moeilijk. Wel leuk maar ook niet meer leuk.’. En ik zit al een week heel hard uit te kijken naar het moment dat ik weer drie of vier stukjes per week kan schrijven. En toen vroeg ik me af waarom ik er dan nog mee door ging. Dus ja, ik stop nu met 40 dagen bloggen. Dit is m’n laatste post. Post nummer 33. Ik was er bijna maar ’t is goed geweest.

Photo by Georgia de Lotz on Unsplash

22 thoughts on “Ik stop met 40 dagen bloggen.

  1. Wel, daar dacht ik gisteren ook aan! Aangezien er deze week nog wel gewoon vier posts verschijnen heb ik zogezegd drie skipdagen in gezet. Dus ja, ik heb het wel gehaald :p Niet aan gedacht toen. Ik dacht gewoon: IK STOP ERMEE! Haha.

 1. In februari blogde ik voor een challenge elke werkdag (en dan een bonus in het weekend) en dat vond ik al behoorlijk aanpoten. In het begin ben je nog lekker actief, maar dat gaat er toch snel af en dan wordt het zo’n moetje. Prima beslissing dus – your blog, your rules!

  1. Ja inderdaad! In het begin had ik ook heel veel zin en inspiratie maar ik kon weinig vooruit werken waardoor ik er elke dag mee bezig was en dat was toch wat te zwaar! Vorig jaar deed ik het ook maar was ik werkloos dus had ik wel tijd genoeg om er overdag mee aan de slag te gaan 🙂

 2. Hey, maar met 7 skipdagen (toch?) heb je het toch gehaald? 😉

  Ik denk dat het goed is, ik ben persoonlijk voorstander van bloggen wanneer je tijd en zin hebt, i.p.v. omdat het moet. Ik snap dat zo’n challenge ervoor kan zorgen dat de motivatie of routine er weer in komt, maar als dat niet werkt moet je stoppen. Ik merk dat ik zelf ook niet zo snel de behoefte heb om te reageren op blogs waar alleen maar korte, snel geschreven artikelen op verschijnen. En als dat te vaak gebeurt haak ik zelfs af. Dus beter een ritme aanhouden wat bij je past!
  Marlous schreef laatst over Diary week 14: een weekje zon, surf & yoga in MarokkoMy Profile

 3. Prima toch! Ik ben zelf allergisch voor ‘moeten bloggen’ – gelukkig is nienand die me dat oplegt – dus ik snap je helemaal. Ik kijk uit naar je volgende, vrijwillige stukje.

 4. Bloggen moet leuk blijven! Ik heb nu heel vaak ideetjes en werk ze ook met plezier uit. Maar ik heb ook momenten gehad dat er werkelijk niks uitkwam, en dan is forceren gewoon slecht. Daarmee maak je slechte content en uiteindelijk krijgt bloggen daardoor een negatieve bijklank. Bloggen is voor de leuk, en niet omdat het moet. Ik lees je blog nog altijd even graag, ook zonder 40 dagen bloggen 🙂
  Nikita schreef laatst over Nog eventjes een lesje | PaniekaanvallenMy Profile

 5. Ik heb ze allemaal heel graag gelezen! Het moet inderdaad vooral leuk blijven voor jezelf, dus goeie beslissing.
  Hier gaat het de omgekeerde richting uit: ik heb een weekje vakantie, dus er zullen wat meer blogberichten aankomen denk ik!
  fieke schreef laatst over fieke vraagt zich af… (11/40)My Profile

 6. Jammer, want ik kwam hier graag lezen. Maar, ik snap je besluit wel. Ik kreeg ooit in mijn hoofd om 365 dagen lang elke dag te bloggen, maar ergens halverwege heb ik eveneens beslist om daarmee te stoppen. Ik zat niet goed in mijn vel toen en de gebeurtenissen grepen mijn leven iets te veel aan om daarvoor op een normale manier te gaan bloggen. Ik zie het als een ervaring en niet als een mislukking, gelukkig.
  Evelyne schreef laatst over DZP #3 | Start een bullet journalMy Profile

 7. Beter kwaliteit dan kwantiteit! Ik geniet van je blogs en kom er graag voor langs, dus als je er meer plezier in gestopt hebt kan dat alleen maar iedereen ten goede komen denk ik zo. 🙂

Comments are closed.