Ik stop met 40 dagen bloggen.

Ik moet zeggen, het is een vrij impulsieve beslissing. Ik las eergisteren bij Joni dat dat ze er de brui aan geeft en ik dacht nog bij mezelf: ‘Hier gaat het wel nog goed maar ik vind het ook wel moeilijk. Wel leuk maar ook niet meer leuk.’. En ik zit al een week heel hard uit te kijken naar het moment dat ik weer drie of vier stukjes per week kan schrijven. En toen vroeg ik me af waarom ik er dan nog mee door ging. Dus ja, ik stop nu met 40 dagen bloggen. Dit is m’n laatste post. Post nummer 33. Ik was er bijna maar ’t is goed geweest.

Photo by Georgia de Lotz on Unsplash

22 Comments

 1. Jitske 11 april 2019

  Ik snap heel goed dat je die beslissing neemt. WOW, 40 dagen! Dat is ook echt wel veel. Bloggen moet wel leuk blijven 🙂
  Ik vind het al super knap als je 2-3-4 stukjes per week schrijft! Je inspireert me.
  Jitske schreef laatst over Mini-reis Amerika: woestijn, wolkenkrabbers en surfdudesMy Profile

  Beantwoorden
 2. sammie 9 april 2019

  Ik vind het toch al knap dat je het zoveel dagen achter elkaar voor elkaar krijgt om iets online te hebben staan. Ik vind het tegenwoordig al moeilijk om 1 x in de week te bloggen.
  sammie schreef laatst over Droogmolen, Instagram & carnaval.My Profile

  Beantwoorden
 3. Mevrouw Marloes 9 april 2019

  Met al die skipdagen die je mocht inzetten, heb je de challenge toch eigenlijk al gehaald? 🙂 Ik vind het knap van je hoor, zoveel blogposts! Het bloggen moet trouwens ook gewoon leuk blijven en geen nare verplichting worden.

  Liefs,
  Marloes
  Mevrouw Marloes schreef laatst over Tuincentrum | De Landerije Roosendaal (Noord-Brabant)My Profile

  Beantwoorden
  • Irene 9 april 2019

   Wel, daar dacht ik gisteren ook aan! Aangezien er deze week nog wel gewoon vier posts verschijnen heb ik zogezegd drie skipdagen in gezet. Dus ja, ik heb het wel gehaald :p Niet aan gedacht toen. Ik dacht gewoon: IK STOP ERMEE! Haha.

   Beantwoorden
 4. In februari blogde ik voor een challenge elke werkdag (en dan een bonus in het weekend) en dat vond ik al behoorlijk aanpoten. In het begin ben je nog lekker actief, maar dat gaat er toch snel af en dan wordt het zo’n moetje. Prima beslissing dus – your blog, your rules!

  Beantwoorden
  • Irene 9 april 2019

   Ja inderdaad! In het begin had ik ook heel veel zin en inspiratie maar ik kon weinig vooruit werken waardoor ik er elke dag mee bezig was en dat was toch wat te zwaar! Vorig jaar deed ik het ook maar was ik werkloos dus had ik wel tijd genoeg om er overdag mee aan de slag te gaan 🙂

   Beantwoorden
 5. Marlous 8 april 2019

  Hey, maar met 7 skipdagen (toch?) heb je het toch gehaald? 😉

  Ik denk dat het goed is, ik ben persoonlijk voorstander van bloggen wanneer je tijd en zin hebt, i.p.v. omdat het moet. Ik snap dat zo’n challenge ervoor kan zorgen dat de motivatie of routine er weer in komt, maar als dat niet werkt moet je stoppen. Ik merk dat ik zelf ook niet zo snel de behoefte heb om te reageren op blogs waar alleen maar korte, snel geschreven artikelen op verschijnen. En als dat te vaak gebeurt haak ik zelfs af. Dus beter een ritme aanhouden wat bij je past!
  Marlous schreef laatst over Diary week 14: een weekje zon, surf & yoga in MarokkoMy Profile

  Beantwoorden
 6. Hermien - KouweKleren 8 april 2019

  Prima toch! Ik ben zelf allergisch voor ‘moeten bloggen’ – gelukkig is nienand die me dat oplegt – dus ik snap je helemaal. Ik kijk uit naar je volgende, vrijwillige stukje.

  Beantwoorden
 7. Saskia 7 april 2019

  Het moet zeker leuk blijven, precies waarom ik niet meer dagelijks iets post 🙂
  Saskia schreef laatst over Currently #25My Profile

  Beantwoorden
 8. Nikita 7 april 2019

  Bloggen moet leuk blijven! Ik heb nu heel vaak ideetjes en werk ze ook met plezier uit. Maar ik heb ook momenten gehad dat er werkelijk niks uitkwam, en dan is forceren gewoon slecht. Daarmee maak je slechte content en uiteindelijk krijgt bloggen daardoor een negatieve bijklank. Bloggen is voor de leuk, en niet omdat het moet. Ik lees je blog nog altijd even graag, ook zonder 40 dagen bloggen 🙂
  Nikita schreef laatst over Nog eventjes een lesje | PaniekaanvallenMy Profile

  Beantwoorden
 9. fieke 7 april 2019

  Ik heb ze allemaal heel graag gelezen! Het moet inderdaad vooral leuk blijven voor jezelf, dus goeie beslissing.
  Hier gaat het de omgekeerde richting uit: ik heb een weekje vakantie, dus er zullen wat meer blogberichten aankomen denk ik!
  fieke schreef laatst over fieke vraagt zich af… (11/40)My Profile

  Beantwoorden
 10. Marjoleine 7 april 2019

  Vind het super knap dat je het 33 dagen lang hebt volgehouden! En waarom doorgaan als je het zelf niet meer leuk vind, groot gelijk dat je gestopt bent 🙂
  Marjoleine schreef laatst over DIARY week 11+12 | Stemmen & een nieuwe piercingMy Profile

  Beantwoorden
 11. Evelyne 7 april 2019

  Jammer, want ik kwam hier graag lezen. Maar, ik snap je besluit wel. Ik kreeg ooit in mijn hoofd om 365 dagen lang elke dag te bloggen, maar ergens halverwege heb ik eveneens beslist om daarmee te stoppen. Ik zat niet goed in mijn vel toen en de gebeurtenissen grepen mijn leven iets te veel aan om daarvoor op een normale manier te gaan bloggen. Ik zie het als een ervaring en niet als een mislukking, gelukkig.
  Evelyne schreef laatst over DZP #3 | Start een bullet journalMy Profile

  Beantwoorden
 12. Laurine 7 april 2019

  Hoe dan ook heb ik ontzettend genoten van je voorbije 33 blogjes, dus wat mij betreft een geslaagde challenge! 🙂
  Laurine schreef laatst over Bullet journal | AprilMy Profile

  Beantwoorden
 13. Silke 7 april 2019

  Aah wat goed dat je gewoon besluit wat goed voelt! 33 dagen was al super lang en ik vond dat je echt leuke blogs maakte!
  Silke schreef laatst over Wie ben ik om advies te geven?My Profile

  Beantwoorden
 14. Ilona Wielinga 7 april 2019

  Slim dat je besluit om weer terug te gaan naar 3 a 4 artikelen per week. Want je moet schrijven omdat je het leuk vind, niet omdat het moet 😉
  Ilona Wielinga schreef laatst over Lief zijn voor jezelf | 5 selfcare tipsMy Profile

  Beantwoorden
 15. Sofie 7 april 2019

  Als je het niet meer leuk vindt zou het op niks slagen hè 🙂
  Sofie schreef laatst over Ontdekkingen | Broodbeleg, droomschaap en lievelingsprogrammaMy Profile

  Beantwoorden
 16. Naomi 7 april 2019

  Het moet leuk blijven, dus ik snap ’t wel. 33 dagen vind ik ook al heel wat!
  Naomi schreef laatst over Boekenpraat: De eerste krokus (Laila Ibrahim)My Profile

  Beantwoorden
 17. Nele Gommers 7 april 2019

  He Irene, geen probleem he bloggen moet leuk blijven! En idd, zoals Johanna zegt, kwaliteit is beter dan kwantiteit x
  Nele Gommers schreef laatst over De laatste dag zwanger!My Profile

  Beantwoorden
 18. Johanna 7 april 2019

  Beter kwaliteit dan kwantiteit! Ik geniet van je blogs en kom er graag voor langs, dus als je er meer plezier in gestopt hebt kan dat alleen maar iedereen ten goede komen denk ik zo. 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.