Ik probeerde voor het eerst in mijn leven nepnagels.

Haha ik moet er eigenlijk best om lachen dat ik effectief nepnagels getest heb. Vond het altijd iets vreemds. Nepnagels. Een setje valse nagels op je eigen nagels plakken. Oké. Ik heb van mezelf eigenlijk best wel stevige nagels maar ik ben echt een sukkel in het laten groeien en mooi vijlen. Ten eerste heb ik geen geduld en ten tweede is vijlen echt niet aan mij besteed. Mijn nagels zijn namelijk vrij recht als ze groeien maar ik vind ronde, of ja, amandelvormige nagels eigenlijk veel mooier maar ik krijg ze gewoon nooit zelf zo gevijld. (Ik typ dit trouwens nu met m’n nieuwe nagels en het is echt fucking moeilijk. Hoe doen al die vrouwen dat?!) Wél vind ik lange nagels heel erg mooi. Mijn mama’s nagels zijn altijd zo lang als mijn huidige nepperds. Ik weet nog dat ik vroeger (en nu eigenlijk nog hoor) altijd opkeek naar de nagels van mijn mama. Ik zou ze heel graag eens lakken maar ik mag nog niet. Haha. Ik blijf het vragen hoor!

De nagels.

Ik kocht mijn nagels bij de Kruidvat voor €5,99. Valt best mee vind ik. Er zitten 48 nagels in het doosje in 10 maten. Wat ik handig vond in de winkel: je kan al even je vinger “in” het doosje houden om te zien of je de nagels mooi vindt passen. Ik vind nepnagels namelijk vaak véél te lang en bij deze leek het mee te vallen. Ik kocht er ook nog een fles speciale remover bij (ook handig om m’n gelnagellak te verwijderen blijkbaar) voor €1,99. In het doosje zit ook nog een flesje lijm en een applicator (was meteen kapot helaas).

Het aanbrengen.

Het aanbrengen gaat op zich prima. Om het mezelf gemakkelijk te maken, zocht ik eerst alle nagels die ik nodig had en legde ik ze in de juiste volgorde. Ik deed een poging om de applicator te gebruiken omdat er een soort zuignapje op zit waarmee je de nagel kan oppakken en op je eigen nagel drukken. Het idee is goed maar ik kon er letterlijk één nagel mee plakken en toen was het stuk. Niet echt handig dus. Ik beplakte eerst m’n linkerhand, wat super goed ging aangezien ik rechtshandig ben. Daarna was m’n rechterhand aan de beurt, maar dat ging al iets moeilijker. Mijn linkerhand voelt soms als een mega onderontwikkeld lichaamsdeel. Totaal geen goede motoriek. Haha. Maar uiteindelijk kreeg ik na een paar minuten m’n hand toch af. Ik denk dat ik in totaal een dikke tien minuten besteed heb aan het plakken. Valt mee hé?

Wel opletten met de lijm. De lijm die er bij zit werkt volgens mij best goed. De nagels zitten na ongeveer 10 seconden muurvast. Maar je moet dus opletten of je plakt andere dingen ook vast. Ik kreeg niet elke nagel volledig vastgeplakt. Zo zie je op sommige nagels nog plekjes in het midden waar de lijm niet pakte. Dat ligt eerder aan mij dan aan de lijm denk ik.

Het resultaat.

Ik moet zeggen dat ik de blote nagels er nog best natuurlijk vind uit zien. Zowel op foto als in het echt. Ik besluit ze wel te lakken met twee Essence lakjes die ik ook samen met de nagels kocht. Een naturelle kleur en dan dezelfde soort kleur met een fijn glittertje er in. Super mooi en het leek me wel bij m’n nieuwe klauwen te passen. Ik vind ze er met nagellak op wel nepper uit zien, maar alsnog vind ik het in real life wel best meevallen eigenlijk. Wel vind ik de duimnagels een beetje buiten proportie. Ik vind ze veel te groot in vergelijking met de andere nagels. Maar aangezien ik waarschijnlijk met nepnagels vijlen ook geen held ben én ik alleen maar een zandvijl heb hier (ik ben aan zee als ik dit schrijf en test), wat me nu niet meteen een goede keuze lijkt voor plastic nagels, waag ik me er maar niet aan.

De houdbaarheid.

Ik zeg het meteen zoals het is: ik haalde de nagels er zelf na anderhalve dag af. Ik kon maar niet wennen aan die dingen. Ten eerste is het super onhandig met typen. En eigenlijk gewoon met alles. Je voelt ze bij alles wat je doet. Je ’s morgens aankleden en zorgen dat je jezelf niet schramt. Afwassen voelt super raar. In bed liggen trouwens ook. Maar ze overleefden dus wel een nacht, de afwas en een douche, wat ik eigenlijk niet had verwacht. Ik denk eerlijk gezegd wel dat ze er met gemak een dag of 5 zouden op blijven. Alleen was dat dus niet aan mij besteed.

Ook niet onbelangrijk: de nagels verwijderen.

Goed, ik kocht dus een speciale remover. Mijn ene hand deed ik met de remover, bij mijn andere hand pulkte ik de nagels er gewoon af. Laten we zeggen dat dat laatste 10 keer sneller en makkelijker ging. Jee wat heb ik geklungeld met die remover. Ook vond ik het best beangstigend toen bleek dat de nagels eigenlijk gewoon oplossen ofzo in de remover. Ik was een beetje bang dat dat m’n echte nagels ook niet veel goeds zou doen. Ik heb alsnog wel lijmrestjes op mijn nagels maar dat zal er zo ook wel afslijten zeker? Ik weet dat het afpulken van de nagels niet aan te raden is omdat je je eigen nagels er mee kan beschadigen. Ik beschadigde ook effectief mijn pinknagel maar voor de rest zijn al mijn nagels ongeschonden. En eerlijk, aangezien het zoveel makkelijker is, zou ik het volgende keer ook gewoon weer zo doen.

Conclusie.

Ik vind ze zeker tof om eens te proberen. En ik zou ze gerust ook voor een feestelijke gelegenheid dragen. Het staat toch altijd wat chiquer dan m’n korte nageltjes. Maar voor elke dag vind ik het een beetje too much. Ik kan er maar moeilijk aan wennen. Ik vind typen nog altijd een pain in the ass. Zowel op m’n pc als op m’n Iphone. De nagels tikken bij m’n Iphone bijvoorbeeld heel de tijd tegen het scherm. Ik druk vaak de verkeerde letters in omdat ik nu ineens mijn duimen wat anders moet gebruiken. Maar dat buiten beschouwing gelaten raad ik ze wel aan als je into nepnagels bent.

Probeerde jij al eens nepnagels?

26 thoughts on “Ik probeerde voor het eerst in mijn leven nepnagels.

 1. Hahaha, grappig dat je ze er zo snel weer vanaf hebt gehaald. Zelf heb ik altijd lange nagels gehad. Langer dan deze nepnagels (ik vind ze wel mooi subtiel), maar ze zijn vaak ongelijk lang. Ach, ik knip ze nooit kort. Het breekt een keer en dan vijl ik het bij. En bij Aziatische mensen gaat het snel, we hebben allemaal lange nagels. Ik weet dus niet beter. Als ik ze lak denken mensen daarom ook vaak dat ik nepnagels heb.
  Sheila schreef laatst over De Travel tagMy Profile

  1. Mijn nagels zijn altijd kort dus is het moeilijk wennen, maar als je je nagels altijd lang hebt, kan ik me voorstellen dat het helemaal geen moeite is.

  1. Het is wel eens leuk om te testen 🙂 en eigenlijk vooral “handig” als je een week stinkend in je pyjama wil doorbrengen en de boel de boel laat. Alles verslonst maar je nagels zijn wel top dan!

 2. Ik heb ook een keer nep nagels geprobeerd maar dat viel enorm tegen nadat ze eraf moesten.. heel mijn nagel was kapot .
  Daarna gel nagellak geprobeerd maar dat blijft bij mij op de een of andere vreemde manier niet zitten dus momenteel zijn ze lekker nude hahah
  Rachel schreef laatst over Ik heb social media verwijderdMy Profile

  1. Ha raar! Bij mij werkt gellak wel heel goed! Ik kan het er gemakkelijk af trekken, maar als ik er zelf niet aan begin te pulken, blijft het wel twee weken mooi!

 3. Ik had vroeger nooit lange nagels omdat ze simpelweg te zwak waren om lang te groeien, ze scheurden echt bij het minste. Toen ben ik begonnen met het haar/huid/nagels-supplement van Kruidvat en hoewel die echt helemaal niks voor haar of huid doen, had ik na een maand ineens wél sterke nagels, voor het eerst in m’n leven. Sindsdien heb ik altijd lange nagels die ik serieus moet knippen om te voorkomen dat ze zo’n lelijke nepnagellengte krijgen, want ze scheuren gewoon nooit meer! Ik vind amandelvormig ook het allermooist trouwens, en ik heb het gewoon een beetje afgekeken van de styliste als ik langsga voor gellak l, dus nu kan ik het zelf ook redelijk
  Talitha schreef laatst over Keek op de Week #18My Profile

  1. Ens slik je dat supplement dan nog? Ik heb nog nooit mijn nagels laten doen maar ik doe wel soms zelf gellak, maar ja ik vijl mijn eigen nagels dan niet. Ik knip ze gewoon af :p

 4. Hahahaha ja, dat typen! Dat lijkt me zo’n gedoe! Ik heb zelf ook altijd korte nagels, want als ik ze laat groeien dan worden ze zo snel smoezelig en brrr vind dat zo ‘vies’ altijd. Maar ik vind lange nagels wel heel vrouwelijk! Misschien dat ik dit ook maar eens ga proberen, in een periode dat ik niet te veel hoef te typen misschien? Haha. Liefs!
  Stella schreef laatst over Iets met een blog en een niche, enzoMy Profile

  1. Voor een feestje is het zeker wel tof! 🙂 en bij mij is dat eigenlijk ook als mijn nagels groeien, er zit meteen vuil onder. Hoe vaak ik ze ook proper maak :p

 5. Ik vind het altijd mooier bij een ander dan mezelf 😉 Toch ben ik niet het type die dit zou doen. Punt 1, van mijn job mag je geen valse nagels en moeten ze kortgeknipt zijn. En punt 2, mijn nagels zijn zo broos dat ik denk dat het ook niet zou lukken bij mij. Zelfs al zijn ze kort, toch slaag ik er steeds weer in om ze te scheuren 🙁 Pijnlijk is dat wel en wanneer de nagel dan te kort is dan kan ik daar niet mee werken..
  Evelyne schreef laatst over 4x mijn niet helemaal eerlijk momentenMy Profile

  1. Ik vond het tijdens mijn stages in de kinderopvang altijd verschrikkelijk dat ik geen nagellak op mocht :p jammer dat je nagels zo slap zijn. Lijkt mij echt afschuwelijk vervelend! Ik heb het nog maar een paar keer gehad door ergens tegen te botsen en als je dan ergens anders bent waar je het niet even kan bijknippen of vijlen… brr :p

 6. Ik heb helaas niet het geluk dat mijn nagels stevig zijn. Laatst had ik eindelijk weer heel mooie nagels, maar stuk voor stuk zijn ze allemaal weer afgescheurd 🙁 Misschien dat ik ooit in een vakantie nepnagels ga proberen, maar dan gewoon ook geen heel lange nagels. Dat vind ik niks voor mezelf.
  Mevrouw Marloes schreef laatst over Theevraag #11 | Wat is jouw favoriete app?My Profile

 7. Ik heb het geluk dat ik zeer sterke en bijzonder snel groeiende nagels heb. Ik heb ze vaak kort, maar vandaag is er een feest voor mijn opa’s 90ste verjaardag en dus wou ik ze graag wat langer omdat dat chique staat. Ik heb ze dus anderhalve week niet geknipt en ze zijn echt lang 🙂 Voor de rest draag ik al 8 (! wauw, wat is dat eigenlijk al lang) elke dag nagellak, waardoor je zou denken dat ze kwetsbaar zijn, maar nee hoor. Wat ik dan wel weer heb, is dat ze een beetje verkleurd zijn door al die nagellak. Ik heb niet genoeg geduld om elke keer een onderlaag te leggen en ik hou nogal van roze en rode tinten, dus mijn nagels slaan een beetje oranje uit. Gelukkig zie je dat dus nooit 🙂
  Lottes Anekdotes schreef laatst over Ik ben er weer. Of zo.My Profile

  1. Ik draag ook élke dag nagellak! Ook vaak rood en roze en inderdaad, dan verkleuren ze een beetje maar als je er altijd een kleurtje op hebt, ziet toch niemand dat inderdaad 🙂 en mijn nagels hebben daar ook nog geen last van gehad dat ze altijd gelakt zijn. Doe het nu toch ook al een jaar of 4 denk ik.

 8. Ik speelde vroeger gitaar maar was ook een grote nagelbijter. Als ik examen moest doen op,de.muziekschool moest ik nepnagelz plakken want dat klinkt anders. Ze hielden het daarna wel nooit lang vol want hield ook niet zo van het gevoel.
  Lies schreef laatst over Lieze checkt in #75My Profile

  1. Haha zo grappig dat je voor dat examen dan nepnagels moest plakken. Beïnvloedt het je manier van spelen dan niet te erg?

 9. Ik vind het resultaat er wel heel mooi en best natuurlijk uitzien! Maar ik kan me voorstellen dat het met bijvoorbeeld typen niet echt een succes is, zulke lange nagels. Het verwijderen lijkt me ook best wel een gedoe. Dan houd ik het zelf toch liever bij mijn eigen nagels met een mooi kleurtje erop 😉
  Romy schreef laatst over Gift guide | 24 leuke Valentijnscadeaus voor jezelfMy Profile

 10. Ik vind het er mooi uitzien, maar kan me voorstellen dat het niet heel handig is. Ik heb van mezelf best lange nagels. Als ik ze lak zien ze er al nep uit, want vroeger toen ik mijn nagels nog lakte, kreeg ik heel vaak de vraag of ze nep zijn. (Nee, ik hou gewoon niet vam nagels knippen, mijn nagels groeien snel en breken niet af, haha.)
  Shirley schreef laatst over Werken, eten, slapen #4My Profile

  1. Als je nagels altijd lang zijn, ben je het ook meer gewoon hé. Die van mij zijn altijd heel kort dus ineens van die lange nagels hebben is super raar :p

  1. Aan nepwimpers waag ik me zelfs niet. Volgens mij kan ik dat nooit mooi boven mijn echte wimpers plakken. Ik ben echt een sukkel met zo’n dingen :p

Comments are closed.