Ik liet mijn okselhaar bijna een maand groeien.

Boom! Mijn okselhaar in your face. Soort van. Ik liet bij wijze van experiment mijn okselhaar groeien voor ongeveer een maand. Hoe beviel het me? Laat ik mijn haar nog staan? Kreeg ik er reacties op? Ik deel het met je in deze post! (Zie je wat ik deed? Spanning opbouwen enzo als een echte blogger!)(Also: brace yourself, dit wordt een lange post.)(Ik meen het.)

Mijn okselhaar en ik.

Ik kan me eerlijk gezegd niet meer voor de geest halen wanneer ik voor het eerst mijn oksels ben beginnen scheren dus laten we er maar van uit gaan dat ik dat al wel minstens 14 jaar doe. Ongeveer hé. Ik ben dus al die jaren met zo goed als gladde oksels door het leven gegaan. Ook ik begon te scheren omdat ik dacht dat dat zo hoorde en nergens okselhaar zag behalve bij mannen. Ik voelde me altijd heel ongemakkelijk als de eerste stoppels weer verschenen, wat dus ongeveer een dag na het scheren al is. Zottekeswerk eigenlijk. Toen ik wat ouder werd, vond ik er wat meer rust in. Ik haalde het nog weg maar het was ook geen ramp als er stoppels zichtbaar waren. Ik liet het af en toe ook waxen trouwens.

De afgelopen vier drie weken heb ik mijn okselhaar laten staan. Ik las dit artikel en dat zette me aan het denken waarna ik prompt besloot om het ook een kans te geven.

Vriendinnen, bekenden en collega’s vinden het allemaal heel cool dat ik me niet scheer. “Het is echt dapper!” zeggen ze, “En het staat je nog goed ook!” Maar vaak volgt dan meteen de reden waarom ze zelf voorlopig bij hun scheermesjes blijven. ”Jij kan het ook wel hebben,” zeggen ze dan, ”bij mij zou het denk ik niet staan.” Of ”Ik zou echt heel erg naar zweet gaan ruiken, denk ik.” (de gedachte dat okselhaar op de één of andere manier onhygiënisch is, zit echt heel diep). Soms krijg ik het gevoel alsof ik in mijn eentje het okselhaar van alle vrouwen moet laten staan, en die druk is nog groot. 

Laat ik al maar toegeven dat het toch twee weken duurde voor ik in het openbaar rond durfde lopen met een kledingstuk zonder mouwen, haha. Tot zover mijn moed 😉 Ik had het idee dat mensen mij raar zouden vinden, dat ze het vies zouden vinden of onsexy. Elke keer als ik zo’n gedachten dacht probeerde ik ze ook uit mijn eigen hoofd te halen. Het is niet raar, het is haar. Het is niet vies, het is gewoon haar. Ik ik ruik niet sneller naar zweet. Waarom is het bij een vrouw onhygiënisch en bij een man niet? En ik moet helemaal niet sexy zijn voor anderen. Daarbij stoort het mij zelf ook niet als ik een andere vrouw met okselhaar zie.

Het gekke is ook; ik heb in die weken natuurlijk ontelbaar vaak voor de spiegel gestaan met mijn armen omhoog en in mijn blootje vind ik er niets raars aan. Ik vind het zelfs een soort van mooi. Als ik kleren aanheb daarentegen zit ik toch nog wat vast in mijn standaard denkpatroon. Vrouw + okselhaar = ieuw, bweik of eikes.

De reacties.

Goed, na die twee weken van lichte schaamte en ongemakkelijkheid, besloot ik toch maar ballen te kweken en mijn okselhaar mee naar buiten te nemen. Ik voelde me al meer op mijn ongemak maar ik had toch nog altijd het gevoel dat ik me wat moest verantwoorden. “Oja, ik laat mijn okselhaar staan bij wijze van experiment.” Toen ik eens polste bij een paar collega’s hoe zij over okselhaar dachten, kwamen de reacties overeen met wat ik las all over the interwebz. Echter zorgde dat er – eerlijk is eerlijk – ook voor dat ik na de derde week mijn oksels toch geschoren heb voordat ik mijn harige oksels meenam naar het werk in een mouwloos bloesje. Ik durfde gewoon niet.

Aangezien daar ook vaak vraag naar is, heb ik ook eens aan David gevraagd wat hij er van vindt. Dat deed ik als volgt: ik gooide mijn armen in de lucht en wierp – bij wijze van spreken – mijn harige oksels bijna in zijn gezicht. Hij vindt het niet mooi – dat komt dan vooral door het ideaalbeeld van de gladde, haarloze vrouw – maar hij moest ook toegeven dat het hem totaal nog niet was opgevallen. Verder lijkt hij er niet echt een mening over te hebben. Hij vindt mij nog altijd sexy en als hij ineens toch een pluk haar in het oog zou krijgen, is hij niet meteen afgeknapt.

Dat David het lelijk vond zorgde er jammer genoeg ook voor dat ik niet goed durfde. Ik vind dat zelf erg maar kijk, ik wil me ook niet heel de tijd ongemakkelijk voelen.

Just casually touching my head to show off my okselfluff. Ik vind het trouwens best eng om deze foto’s te delen.

De rest van mijn lichaamshaar en ik.

Aangezien ik het over okselhaar heb, lijkt het me wel zo interessant om ook iets te delen over de rest van mijn lichaamshaar.

Mijn hoofdhaar: Ik heb al heel kort haar gehad en ik heb al heel lang haar gehad en ik voel mij bij elk kapsel helemaal oké. Ik heb me met mijn korte haar nooit minder vrouwelijk gevoeld dan met mijn lange haar en ik zou zo mijn haar weer kort doen als ik dit kapsel beu ben.

Mijn gezichtshaar: Ik epileer mijn wenkbrauwen en haal af en toe mijn snorremans eens weg. Om de een of andere reden valt dat soms harder op dan anders en als het harder opvalt, haal ik het weg. Moet ik dat doen? Nee. Waarom doe ik het? Wel, ik geef het toe dat ik hier toch een soort van maatschappelijke druk voel om geen snor te hebben.

Met mijn wenkbrauwen is het eigenlijk puur omdat ik het zelf mooier vind. Ik heb mijn wenkbrauwen vaak geëpileerd maar ze zijn ook heel vaak gewoon hun volledige zelf met alle verdwaalde haartjes erbij. Ik heb daar geen probleem mee, ik voel geen druk om mijn wenkbrauwen te epileren.

Mijn beenhaar: Ook dit heb ik al heel vaak laten staan maar langer dan een paar millimeter is het nooit geworden. Ik heb er op zich niet zo’n problemen mee als mijn benen harig zijn maar ik moet ook eerlijk toegeven dat ik me toch vooral afvraag of andere mensen het niet zien. Dus ja, ook hier voel ik vooral maatschappelijke druk.

Eigenlijk is het belachelijk want je moet echt al heel aandachtig naar mijn benen kijken wil je het haar er op zien, ook al is het donker, het is nogal verspreid zal ik zeggen. Dus het hele idee dat mensen het kunnen zien slaat nergens op. En zelfs als je het wel zou kunnen zien, zou ik het me nog niet moeten aantrekken, maar het gevoel dat het weg moet is er dus wel. En ik geef ook eerlijk toe dat ik het gevoel van helemaal gladde benen echt zalig vind. Dat is me waarschijnlijk ook ingepraat door “de maatschappij” hoor maar kijk, dat is wel hoe ik het nu ervaar.

Mijn schaamhaar: Jep, dit kan ik niet overslaan natuurlijk 😉 Skip het zelf maar als je het too much information vind. Ik schoor mijn schaamhaar altijd volledig weg. Dat vond ik ook altijd veel gedoe en als het haar terugkomt ook absoluut niet fijn. Ik heb het ondertussen ook een paar keer laten waxen maar daar ben ik ook mee gestopt. Erg aangenaam was dat ook niet 😉 En nu laat ik het gewoon zijn gang gaan in beperkte mate. Ik scheer de randjes wat bij en trim het als het te lang wordt. That’s it.

Hoe gaat het nu met mijn okselhaar en mij?

Wel, zoals ik al zei: ik heb het afgeschoren. Nu heb ik vandaag toevallig ook een afspraak om het te laten waxen en die had ik al een tijdje vastgelegd. Het is ook wel weer fijn nog eens kale oksels te hebben maar ik ben er nu wel van overtuigd dat ik geen kale oksels hoef te hebben. Het moet niet. Het mag als ik er zin in heb. Ik lees af en toe het stukje hierboven uit dat artikel nog eens en dan voel ik weer de goesting om het gewoon te laten staan. Ik vind het zelf jammer dat ik me ongemakkelijk voel met okselhaar maar ik weet ook dat dat kwestie is van die eerste drempels over te gaan. Eens mensen het gezien hebben, zal mijn awkward gevoel hoogstwaarschijnlijk ook wel afnemen.

Ga ik nu mijn haar weer altijd scheren / waxen? Nee. Ga ik nu alleen nog maar met harige oksels rondlopen? Ook nee. Ik zou het fijn vinden als ik me comfortabeler voel in mijn harige lijf maar ik ga mezelf ook niet te veel pushen. Ik ben meer fan van het geleidelijk aan doen.

Wat dingen die ik hoorde en las.

Nu, een paar posts terug vroeg ik jullie om jullie mening en ik heb natuurlijk ook wat rond gevraagd in mijn omgeving. Nu ik hier al een heel epistel heb geschreven over mijn haar, leek het me wel eens interessant om te delen wat jullie er van vinden. Dit is wellicht het meest gehoorde commentaar:

Bij een ander heb ik er totaal geen problemen mee maar voor mezelf vind ik het fijner om mijn oksels te scheren.

Op nummer twee komt de opmerking dat mensen het frisser vinden om geen okselhaar te hebben, hygiënischer. En daarna las ik een heel scala aan synoniemen voor: het is niet vrouwelijk / sexy / mooi.

Allemaal te begrijpen als je bedenkt dat we jarenlang en nog altijd gehersenspoeld worden door “de maatschappij”. Veel mensen geven bijvoorbeeld ook aan dat ze het, zoals ik hierboven schrijf, wel oké vinden bij een ander maar dat ze voor zichzelf liever okselhaarloos door het leven gaan en dan “puur voor” zichzelf. Wel, denk daar eens over na. Is het echt puur voor jezelf? Of gaat er toch een soort van sociale druk achter schuil? Zou je je oksels / benen / schaamhaar (al heb ik de indruk dat het met schaamhaar minder is) nog scheren als dat niet de standaard was?

Versta mij niet verkeerd hé. Je doet wat je wilt en je moet je niet verantwoorden voor je eigen keuzes maar het kan natuurlijk nooit kwaad om eens na te denken over waarom je bepaalde keuzes maakt. En zoals je kan lezen heb ook ik last van die maatschappelijke normen.

Conclusie.

Dit hele experiment heeft me toch wat meer vrijheid gegeven. Voorheen leek het echt zo’n groots ding. “O jee ik ga mijn okselhaar laten staan, spannend!” Ik ben ook een beetje in een constant dilemma verwikkeld: ik wil het laten staan want het is gewoon normaal en ik wil dat het normaal is en dat mensen het gewoon oké vinden en het ook doen maar ik wil het ook afscheren omdat ik niet constant op die manier de aandacht wil opzoeken.

Ik denk ook dat het heel veel te maken heeft met gewenning. Toen ik mijn oksels geschoren had vond ik het ineens raar om ze zonder haar te zien. En als ik jullie feedback lees zouden veel mensen het fijner vinden als glad en haarloos niet het ideaal was dus laten we gewoon met z’n allen af en toe wat minder glad en af en toe gewoon wat hariger zijn. Deal?

Oja, als je het graag wilt maar je durft nog niet goed: bekijk dan ook eens deze Instagramaccounts voor mooie vrouwen met harige oksels:

https://www.instagram.com/p/B007zJ2J0-4/
View this post on Instagram

Feel the wind in your hair ✨

A post shared by Billie (@billie) on

38 Comments

 1. Goofball 18 september 2019

  Ik durf niet uit sociale druk. Dat geef ik eerlijk toe. Want ik vind continu scheren niet leuk…vaak raken mijn oksels , benen, schaamstreek geïrriteerd. Dus in de winter met langere gesloten kleren ga ik niet zo snel scheren. Uiteindelijk doe ik het wel want ik ben wel voldoende gebrainwasht in dat gladde ideaalbeeld.Schaamhaar wat anderen niet zien, trim ik enkel.
  Maar zo een heel klein donzig laagje vind ik wel superzacht en fijn. Zo een heel klein beetje haar, dat voelt veel fijner.

  een mediabeeld waar het haarniveau gewoon in alle kleuren , variaties en lengtes aanwezig of afwezig is, zou ik echt fijn vinden. Zodat we ook zelf meer kunnen varieren zonder druk.
  Goofball schreef laatst over Getting away with the 2 of us – back to Scheveningen where it all startedMy Profile

  Beantwoorden
 2. Citlali 13 september 2019

  Vroeger zou ik hier zeker wel moeite mee hebben, nu denk ik alleen in bepaalde gelegenheden. Ik vind dat iedereen zelf mag kiezen wat ze met hun okselhaar doen. Ik vind het soms fijn om weg te halen en soms heb ik er geen zin in en doe ik het niet. Op sommige momenten gooi ik mn armen wat minder graag de lucht in en op andere momenten boeit het me niet. Gek eigenlijk dat wat je voornamelijk angst voelt voor de mening van anderen terwijl het maar een beetje haar is.
  Citlali schreef laatst over ROSE SHOOTMy Profile

  Beantwoorden
 3. Tineke 10 september 2019

  Ik vind het ook tof! Ik zou het zelf niet durven. Ik zie af en toe wel eens een vrouw lopen met okselhaar, eerste reactie is altijd even HUH? En daarna gaat het leven gewoon door. Zo`n wereldramp is het dus echt niet..

  Beantwoorden
 4. sammie 8 september 2019

  Ik stoor me er niet aan, maar ik vind het ook niet mooi en dat vind ik trouwens bij mannen ook niet. Tommy en ik scheren allebei ons okselhaar weg. Verder vind ik het ook frisser zonder, okselhaar, of haar in het algemeen, houdt nou eenmaal geur vast. Geloof dat het door moeder natuur ook vooral was bedoeld om lichaamsgeur vast te houden om een oerman aan de haak te slaan 😀
  sammie schreef laatst over Augustus, wat was je zonnig!My Profile

  Beantwoorden
  • Irene 10 september 2019

   Ik heb het gelijk even opgezocht (daar had ik misschien ook wat over kunnen schrijven!) en het is inderdaad bedoeld om een geur te verspreiden maar die geur is wel anders dan onze ‘gewone’ zweetgeur blijkbaar. Anyway, ik heb geen extra oermannen aangetrokken alleszins :p haha. Ik heb dan weer nog nooit een man met geschoren oksels gezien denk ik!

   Beantwoorden
 5. Els 8 september 2019

  Hartjes voor jouw openheid . Dankje ❤️

  Beantwoorden
 6. Karlijn 8 september 2019

  Zo’n goed stuk Irene. Dankjewel! Ik ga later nog even wat uitgebreider reageren want ik moet de trein halen, maar wilde even laten weten dat ik het heel tof vind dat je er zo eerlijk over bent. X

  Beantwoorden
 7. Marjoleine 6 september 2019

  Ik vind het zo stoer! Zou het zelf denk ik niet “durven” om het een tijdje te laten groeien. Moet wel zeggen dat ik het soms ook een paar dagen niet scheer en daar dan totaal geen probleem mee heb, echter vind ik het wel fijner om het dan na die paar dagen weer weg te halen.
  Marjoleine schreef laatst over REVIEW | Kobo Clara HD e-readerMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 10 september 2019

   Wat ik het belangrijkste vind is dat je gewoon moet doen wat fijn voelt. Al kan het ook geen kwaad om af en toe eens uit die comfortzone te gaan 🙂 Veel heeft te maken met gewenning en je eigen houding. Ik denk dat als ik niet zelf over mijn okselhaar zou begonnen zijn tegen mensen, niemand er wat van zou zeggen.

   Beantwoorden
 8. Flore 6 september 2019

  Wow zo moedig, zou ik niet durven ik vind het een heel leuk experiment en super dat je er eens geprobeerd hebt! Top geschreven ook

  Beantwoorden
 9. Bettie 6 september 2019

  Mooi artikel. Ik heb eigenlijk ook al een tijdje mijn oksels niet geschoren. Ik vergeet dat gewoon totdat ik mijn armen de lucht in gooi en zie dat er haar zit. Maar vind het verder niet raar ofzo.
  Benen is wel wat ik echt moet scheren van mijzelf. Ik geniet zo van het hebben van gladde benen.

  Bettie

  Beantwoorden
  • Irene 10 september 2019

   Dat snap ik! Ik vind dat gevoel van gladde benen ook echt zalig. Ik vind het wel fijn om te lezen dat je zo ‘nonchalant’ met je okselshaar omgaat, om het zo te zeggen.

   Beantwoorden
 10. Johanna 6 september 2019

  Ik vind het bij alle vrouwen op de foto’s oprecht niet verkeerd staan (inclusief bij jou) omdat het met zelfvertrouwen (of zo lijkt het) gedragen is. Ergens zijn dat stuk voor stuk krachtige foto’s .. ik was aant denken bij dat stukje over David dat mijn vriend ook maar een afkeurend gezicht zou trekken.. anderzijds als we dan naakt voor hun zouden staan denk ik niet dat ze er een groot punt van zullen maken (als je snapt wat ik bedoel) 🙂 Tis beetje gelijk een kledingstuk da ze ni mooi vinden denk ik dan, ze hebben hun mening ma verder zero fucks given 🙂 Feitelijk zou da met okselhaar en al ook moeten zijn eh.. Ik heb licht haar en eigelijk weinig beharing ma ik doe het toch af omdat ik peis dat ik anders makkelijker zou stinken onder mijn okskels (dat daar dan bacteriën in blijven plakken ofzo :), wenkbrauwen doe ik niet, snor heb ik niet (moest ik donker zijn wel wss, das meer typisch voor vrouwen met meer pigment) , benen wel omdat mijn vriend af en toe over mijn benen wrijft en ik toch wanted sex goddess wil zijn en da voor mij toch iets bijdraagt dan maillot benen en mijn schaamhaar doe ik volledig af (ook voor het wanted sex goddess idee want als hij van huis is dan sla ik da maar al te graag over 🙂 Tof wel om hier zo openhartig over te spreken

  Beantwoorden
  • Irene 10 september 2019

   Ja fijn hé! Dat is ook zoiets dat ik eigenlijk bijna nooit met vriendinnen bespreek. Als ik mijn schaamhaar volledig weg doe is dat toch ook vooral als surpriseke voor vriendlief :p haha. Alleen de dagen erna beklaag ik het me altijd omdat ik dat dus niet meer regelmatig doe en mijn vel er dan niet aan went.

   Beantwoorden
 11. Darina 6 september 2019

  Een mooi, oprecht en open artikel. Ik scheer mijn oksel elke dag, mijn benen en bikinilijn een paar keer per week. Ik voel me daar fijn bij, maar maak me niet druk als ik het een keer ben vergeten 🙂
  Darina schreef laatst over 5 favorieten van de week #24My Profile

  Beantwoorden
  • Irene 10 september 2019

   Dat lijkt me een gezonde manier van denken 🙂

   Beantwoorden
 12. Evelyne 6 september 2019

  Wat een goed artikel! Het is inderdaad zo dat de maatschappij ons opdraagt dat je steeds glad geschoren (om het even waar) door het leven zou moeten gaan. Respect dat je hier over schrijft trouwens. Ikzelf ben iemand die zich schaamt om het feit dat ik niet elke dag met gladde oksels rondloop (voilà, het is er uit). Ik draag dan ook zelden topjes, extra korte mouwen, .. Enfin, niemand hoeft te zien dat ik soms eens ongeschoren door het leven ga 😉
  Evelyne schreef laatst over Bullet Journal #5 | AugustusMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 10 september 2019

   Spijtig dat je je ervoor schaamt Evelyne! Maar je moet doen waar je je goed bij voelt hé.

   Beantwoorden
 13. Wendy 6 september 2019

  Whahaha, “mijn okselhaar in your face”! Ik moest daar hardop om lachen. Al zou ik het in de praktijk toch wat minder prettig vinden, denk ik. 😉
  Goed experiment, trouwens. De reactie is inderdaad al snel ‘eikes’, maar waarom eigenlijk? Gewoon omdat we dat gewend zijn.
  Wendy schreef laatst over Toffe Dingetjes 9My Profile

  Beantwoorden
  • Irene 10 september 2019

   Inderdaad! Als er meer vrouwelijk okselhaar te zien zou zijn, zou niemand het vies vinden. Stel je voor dat er vroeger nooit beslist werd dat we onze oksels moesten scheren, dan zou het eerder een experiment zijn om mijn okselhaar eens af te scheren, haha 😀

   Beantwoorden
 14. Samaja 6 september 2019

  Ik scheer het mijne af, maar niet elke dag. Er komen dus wel eens stoppels op mijn oksel, maar ik laat het toch liever niet lang worden. Ik voel me frisser zonder okselhaar. Misschien dat de maatschappelijke druk daar wel ik meespeelt, maar ik voel me er voor mezelf ook gewoon comfortabeler bij. En ik zou overigens zeker toejuichen moest mijn man het ook afscheren, maar meer dan een beetje trimmen wil hij niet doen ;-).

  Beantwoorden
  • Irene 10 september 2019

   Haha :p Ik denk niet dat ik mijn vriend ooit zo ver krijg om zijn okselhaar te scheren of zelfs maar te trimmen maar ik heb er ook geen moeite mee.

   Beantwoorden
 15. Mme Kramer 6 september 2019

  Mooi bericht en ik moet eerlijk zeggen dat ik al weer een paar weken geen scheermes heb aangeraakt. Hier is het vrij normaal om uh niet te scheren, ik vind het gewoon weg verschrikkelijk en ik heb een lieve man die heel makkelijk is. Al vind hij beenhaar echt niet tof, de rest boeit hem niet 🙂
  Mme Kramer schreef laatst over Labels als persoonlijkheidsstoornis en meer…My Profile

  Beantwoorden
  • Irene 10 september 2019

   Wel fijn dat je vriend het oké vindt hé? Niet dat dat moet want het is jouw lichaam dus je doet wat je wil maar het is toch fijn als de mensen je die je graag zien wat op dezelfde lijn zitten 🙂

   Beantwoorden
 16. Joni 6 september 2019

  Ik vind het very chique wat je deed! Hier is het eerder wanneer “het nodig is” of ik er last van krijg… mijn oksels zijn niet altijd vlekkeloos glad maar ook niet fluffy 🙂 mijn benen scheer ik met de Epilady zo eens om de 3 weken in de zomer. In de winter… veel minder.
  En die bikinilijn die wordt gewaxd (anders te veel boebbeltjes!).
  Joni schreef laatst over Ondertussen.My Profile

  Beantwoorden
  • Irene 10 september 2019

   Gelukkig heb ik niet te veel last van boebbeltjes, anders zou ik mijn bikinilijn ook wel laten waxen denk ik. Doet het epileren van je benen geen pijn?

   Beantwoorden
   • Joni 17 september 2019

    Ik ga niet zeggen dat het deugd doet. Maar als de haartje niet te lang zijn valt het wel mee 😉
    Joni schreef laatst over Ondertussen.My Profile

    Beantwoorden
 17. Audrey 6 september 2019

  Mooi dat je hier zo open over bent! Ik ben zelf een beetje een luie onthaarder. Dus eens in de zoveel tijd – als iets me begint te irriteren of (eerlijk gezegd meestal) als ik een bepaald lichaamsdeel aan de wereld zal showen. Mijn benen doe ik misschien 2 of 3 keer in de zomer. Om stoppels maak ik me wat dat betreft ook niet echt druk.
  Audrey schreef laatst over Wat kosten boodschappen voor 2 personen? Ons boodschappenbudget per maand!My Profile

  Beantwoorden
  • Irene 10 september 2019

   Ben eigenlijk ook best wel lui met mijn benen. Zo lang je doet wat voor jezelf goed voelt…

   Beantwoorden
 18. Ilona Wielinga 6 september 2019

  Ik vind het oprecht mooi dat je hier aandacht aan besteed. En zoals ik op Insta zei, stoor ik me er totaal niet aan, maar zelf vind ik het niet prettig. Ik vind het prima om met stoppels rond te lopen, maar vind harige oksels gewoon oprecht niet fijn. Nou ziet het er bij mij ook best sneu uit als ik het laat staan, gezien ik maar zo’n 12 okselharen heb, haha.
  Ik heb wel eens geprobeerd het te laten staan, maar merk dan toch dat ik me er aan begin te irriteren en het dus weer afscheer. Weet oprecht niet precies wat het is, vind kale oksels gewoon fijner.

  Beantwoorden
  • Irene 10 september 2019

   Haha, dan heb je wel ‘geluk’ met je twaalf okselharen! :p

   Beantwoorden
 19. Naomi 6 september 2019

  Het hele artikel gelezen en ik had er nooit zo over nagedacht, maar je hebt wel gelijk: De druk van anderen om te zorgen dat er nergens haar zichtbaar is, heeft grote invloed op je (mijn) gedachten hierover. En ja, ook ik denk altijd dat het frisser is om okselhaar weg te halen, maar waarom vind ik dat dan niet bij mannen? Toch een beetje beïnvloed door de mening van anderen dus…
  Naomi schreef laatst over Perfect!My Profile

  Beantwoorden
 20. Shirley 6 september 2019

  Eigenlijk gek dat het ideaal ons zo is opgelegd. Ik vind het een cool experiment. Met mijn oksels zou ik dat niet zo goed durven. Mijn benen gaan het grootste deel van de tijd harig door het leven (maar bij blote benen dan weer niet).
  Shirley schreef laatst over Wie is Brussel?My Profile

  Beantwoorden
  • Irene 10 september 2019

   Eens je die drempel eens over bent geweest is het makkelijker, als je dat zou willen hé.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.