Ik heb een écht logo!

Aangezien ik zo’n sukkel ben en dit stiekem donderdagavond / nacht al had gepost (per ongeluk!), kan het goed zijn dat je dit al had gezien. Maar ik vond dat m’n logo een aparte post verdiende, dus ik haalde het ding terug offline zodat ik het vandaag officieel kan aankondigen: ik heb een écht logo! Hoera! Olé! YES!

Voor wie het zich voor de geest kan halen: ik had hiervoor een header met gewoon mijn blognaam in een handlettering font van dertien in een dozijn. Mooi maar nu ja, niet echt uniek. Nu is dat niet de enige reden dat ik besloot voor een echt logo te gaan. Wie me al langer volgt, weet dat ik hier al 8942 verschillende lay-outs heb gehad. Dat vond ik zelf wel leuk, zo af en toe wat afwisseling, maar ik merkte dat ik de laatste tijd toch ook wat meer nood had aan wat vastigheid. Hihi. Iets serieuzer zonder serieus te zijn. Aangezien ik het maken van een logo wou uitbesteden, vond ik dat ook meteen een goede motivator om daarna dan niet meer honderd keer van gedacht te veranderen. Et voila. Niet dat ik mijn lay-out nu nooit meer ga aanpassen natuurlijk 😉

Ondertussen ben ik zelf wel redelijk handig met Photoshop én ik heb ook best veel ideeën dus David vond dat ik zelf iets in elkaar moest knutselen. Het probleem daarmee was dat ik zoveel dingen kon bedenken en dan nog honderd keer meer details wijzigen, dat ik op de duur door de bomen het bos niet meer zag. Ik maakte wel altijd iets wat ik mooi vond, maar niets waar ik echt meteen van dacht: ‘mijnegod, dees ist!’ Dus ik benaderde een paar mensen die zo’n dingen kunnen en waarvan ik me heel erg kon vinden in hun stijl, maar de meeste van die offertes lagen héél ver boven mijn budget.

Thankgod voor David’s collega Fien die in bijberoep grafisch vormgeefster is en mij uit de nood wou helpen. De eerste schets die ze maakte vond ik al meteen mega tof! Chapeau voor Fien want ik wist heel goed wat ik wou en tegelijk ook niet. Het moest simpel zijn, met één kleurtje, mijn blognaam in 1 woord, en graag iets met plantjes of planeten want plantjes zijn gewoon mooi maar planeten passen bij m’n naam. Plantjes kon ik eigenlijk perfect zelf doen maar dat voelde toch nooit echt helemaal goed want whatthehell hebben plantjes met m’n blognaam te maken? En zelf kon ik gewoon niets tof met planeten vinden. Maar goed, ik gaf m’n wensen door aan Fien en zij besloot dat planeten beter waren en kwam met iets wat ik gelijk leuk vond. Wat ik dus best wel een prestatie vind. Fien maakt trouwens ook héél mooie geboortekaartjes (ik weet al waar kijken als het ooit zo ver is 😉 ) maar als je een projectje hebt kan je haar natuurlijk altijd benaderen, met mijn groetjes! Hier vind je Fien op Facebook.

Ieeeeee. Ik ben er zo blij mee! Het is exact wat ik wou! Rustig maar toch wat speels. De sterretjes erbij, de twee kleuren in m’n naam. Echt perfect! Ik wou graag iets met een kleurtje maar dan wel een kleur die ik héél mooi vind en die ook nog een beetje leuk past bij alle andere kleurtjes die ik mooi vind. Op die manier kan ik af en toe nog wat spelen met een leuk achtergrondje zonder dat het gelijk een enorme soep wordt. Zo’n eigen logo vind ik eigenlijk ook echt wel een soort van ‘grote’ stap. Alsof het nu echt ECHT is. Slaat nergens op waarschijnlijk, but it feels gooood.

Wat vind jij er van?

14 thoughts on “Ik heb een écht logo!

  1. Oooh, zo’n mooi logo Irene! Staat je goed 😀 Ga meteen eens Fien haar Facebook checken zie. Liefs!

  2. Echt tof en speciaal. Past ook wel bij jou en je schrijfsels. Hoera voor een nieuwe stap!

  3. Je logo is mooi geworden! Ik snap wat je bedoelt met zelf iets maken in Photoshop, maar toch nooit echt tevreden zijn. Ik ben ook zo in die dingen 😉 Mijn ‘logo’ nu is gewoon iets standaard van de lay-out zelf, maar ik vond het zo goed dat ik er niet direct zelf één wou gaan maken. Ondertussen zijn we al zowat een jaar ofzo verder en vind ik het nog steeds leuk 😉 Ik ga eens gaan kijken bij Fleur, die kan mij nog op ideeën brengen misschien, haha!

    1. Dat van jou is ook gewoon wel een tof lettertype! En als je er tevreden van bent, hoef je het ook niet per se aan te passen hé 🙂

  4. Mooi! Ja het voelt toch wel als een mijlpaal, je eigen logo he? Ik heb er laatst eentje laten maken via Fiverr. Hij is niet 100% naar wens, maar zeker 100x beter dan mijn non-logo wat alleen tekst in een krullettertype was!
    Mocht je er toch op uitgekeken zijn (ik merk dat je vaak je layout wisselt) kun je vast gemakkelijk het kleurtje aanpassen!!!

    1. Ja inderdaad! Had ik ook al gedacht 🙂 Maar ’t is wel de bedoeling dat ik dit zo lang mogelijk ga houden. Dat mijn site nog herkenbaar is zelfs als de achtergrond ofzo veranderd is. Fiverr, is dat zo’n platform waar mensen zich kunnen aanbieden om dan dingen voor je te doen? Heb er al eens iets van gehoord. Ben wel benieuwd hoe het dan geworden is! ^^

Comments are closed.