Ik droom de raarste dingen.

Sinds ik mijn lichaam met een baby deel, droom ik de vreemdste dingen én herinner ik me mijn dromen erg goed. Dat komt blijkbaar doordat je als zwangere vrouw veel lichter slaapt en dus vaker tijd doorbrengt in de REM-fase (= de fase waarin je droomt). Dat ik lichter slaap had ik ondertussen zelf al uitgevogeld (ik word elke keer wakker als ik me omdraai… handig) maar dat ik door zwanger te zijn vreemd zou dromen, dat wist ik niet.

Ik zou mezelf niet zijn als ik jullie geen kijkje gaf en die vreemde droomwereld van mij hé.

Baby van 6 kg.

Ik lig in het ziekenhuis en heb m’n pasgeboren baby in een bedje naast me liggen. Ik droomde gelukkig niet over de bevalling zelf want met een baby van zes kilogram lijkt me dat vrij, euh, heavy. Ik lig dus in m’n bed naar die gigantische baby van mij te kijken en ik kan alleen maar denken aan al die schattige pakjes die ik kocht en die ik mijn kind nu niet kan aantrekken omdat hij / zij een soort van mini sumo worstelaar blijkt te zijn.

Het kind is 14 jaar.

Ik loop met mijn kind in de stad en we winkelen een beetje. We gaan een winkel binnen en ik trek allemaal kleren uit de rekken die ik prachtig vind voor m’n kind, alleen denkt mijn nu veertienjarige daar totaal anders over. Alles is lelijk en stom en niet cool. Het kind rolt met zijn / haar ogen en zucht de hele tijd. “Mamaaaa. Nee. Das lelijk.” Oké dan. Bleiten.

Dat vind ik dus horror hé. Ik hoop dat mijn kind toch vindt dat ik een goeie smaak heb, haha 😀

WC in de lift.

Ik ben op mijn werk en sta daar in de liftengang samen met iemand die ik niet ken op een lift te wachten. Na een tijdje stopt er een lift waar zowel ik als die andere in stappen. Tot mijn grote verbazing staat er een super fancy toilet in de lift. Zo’n toilet met brilverwarming en een waterstraaltje in plaats van wc papier. Ik sta daar een beetje te staren naar die wc met het gedacht van ‘wie gaat daar nu in godsnaam op?’ en dan gaat die andere persoon op de wc zitten…

Mijn restaurant.

Mijn lief en ik doen mee aan Mijn Restaurant. Wij kijken dat op televisie en het is dit jaar iets anders dan anders omdat de koppels eerst thuis voor de andere koppels moeten koken. Wij zitten aan tafel en krijgen onze bordjes voorgeschoteld en daar liggen alleen maar asperges op. Ik haat asperges.

Het grappige is dus dat het me opviel dat veel mensen asperges maken (waarschijnlijk is’t aspergeseizoen) en ik daar iets van zei.

Nieuwe tattoo.

Ik heb via Instagram contact met Lena, een tattoo artist waarbij ik mijn volgende tattoo wil laten zetten. Ik heb er ondertussen twee gereserveerd voor als het weer kan, waarschijnlijk in oktober.

Ik heb een afspraak met Lena en de afspraak gaat door in een soort van magazijn waar ze gewoon een klaptafeltje en twee stoelen heeft staan tegen een van de muren. Lena haalt een stencil tevoorschijn die totaal anders is dan de tatoeage die ik graag wou maar alsnog ook héél erg pretty dus ik denk gewoon van ja, dan zal ik die wel nemen. Ze plakt het ding op mijn arm en zet de eerste paar lijnen als er plots vanuit een van de ‘kamertjes’ in het magazijn een geluid komt.

Lena staat op en loopt naar het kamertje waar blijkbaar haar wasmachine staat. Ze begint de was uit te laden en na een paar minuten hoor ik haar dingen van een rek trekken en roepen dat er ingebroken is.

Van sommige dromen kan ik nog enigszins snappen vanwaar ze komen. Ik zei iets over asperges, ik koos een nieuw tattoo ontwerpje uit, … Van andere dingen heb ik werkelijk geen idee waarom ik er over droom. Zoals die wc in de lift of dat er in Lena’s magazijn ingebroken is. Weird! Wel vind ik het echt bijzonder om te merken hoe je hoofd dingen bedenkt en verwerkt.

Photo by Nine Köpfer on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

23 thoughts on “Ik droom de raarste dingen.

 1. De meeste dromen zijn bedrog, behalve die van die 14-jarige en de lelijke kleren. Die komt gewoon uit joh, probeer je daar maar mentaal op voor te bereiden 😀

 2. hahah zo gek! Ik moest hardop lachen om die WC-droom ik zie dat dan helemaal voor me. Lijkt me wel intens soms om licht te slapen en veel dromen te onthouden. Ik onthoud zelf in sommige periodes ook veel dromen en wordt er dan bijna vermoeid van wakker of zo.
  Silke schreef laatst over Van moeten naar mogenMy Profile

  1. Ik moet zeggen dat ik ook wel moe opsta maar doorheen de dag heb ik er gelukkig niet meer zoveel last van 🙂
   Bij mij ging het dromen ook altijd in periodes vroeger waarbij ik vaker mijn dromen niet meer herinnerde dan wel, maar nu is het dus omgekeerd.

 3. Dit is echt het leukste artikel dat ik deze week heb gelezen. Zo leuk om te weten wat andere dromen!! Ik droom ook weer steeds meer, komt denk ik bij mij doordat ik veel keuzes moet maken die belangrijk zijn voor het verloop van mijn leven de komende 5 jaar, tenminste ik denk dat het daardoor komt want voor zover ik weet (en hoop) ben ik niet zwanger haha! Ik vraag me af voel je je nu wel een beetje uitgerust ondanks al het dromen?
  Marielle schreef laatst over Film is not dead #2My Profile

  1. Dromen helpen je om dingen te verwerken hé en het lijkt me dan nu wel een belangrijke periode in je leven. Hopelijk zijn het geen enge dromen!
   Ik sta wel moe op eigenlijk maar meestal heb ik er nu overdag niet meer zoveel last van. Gelukkig! En dankjewel voor je complimentje 😀

 4. Zo grappig om te lezen. Door mijn medicatie droom ik ook de meest vreemde dingen, wat soms ook wel weer grappig is. Ik kom meestal in bizarre achtervolgingen terecht, of in een slachtpartij. Waarbij ik alles doodnormaal vind en totaal niet bang ben. Soms best bizar wat je hersenen kunnen verzinnen. En nu maar hopen dat hij/zij geen 6 kilo wordt, zou wel een record zijn denk ik, haha.
  Ilona Wielinga schreef laatst over Het belang van een dagstructuur (juist nu!) + tipsMy Profile

  1. Ik heb even gegoogeld en de zwaarste baby woog 10,2 kilogram :p Ik droom gelukkig niet echt van die gewelddadige dingen. Ik kan daar ook niet goed tegen dus ik zou altijd aan het huilen zijn denk ik :p Dan is het voor jou wel handiger dat het je in je droom niet veel doet, al lijkt me dat toch ook niet fijn.

 5. Haha zo herkenbaar! Komt inderdaad vaak voor tijdens de zwangerschap, dat is ook perfect te kaderen vanuit het emotionele stuk dat je nu beleeft. Ik droomde zo bvb dat ik bevallen was van een kat, dat ik in de auto moesy bevallen enz. Worden nog leuke maanden 😀
  Moederschip schreef laatst over Elk nadeel heb z’n voordeelMy Profile