Ik ben nog altijd een unsuccessful adult.

Waarom? Hierom:

* Ik kan nog altijd geen boterham met choco eten zonder te morsen. Of ja, ik moet eigenlijk zeggen: geroosterde boterham. Hmm. Doordat mijn bokes warm zijn, smelt de choco en dat vind ik echt super lekker. Helaas zorgt dat er ook voor dat er altijd wel een drupje op mijn trui of broek belandt. Dat drupje wordt dan een gigantische vlek doordat ik het er probeer af te halen en het eigenlijk alleen maar verder open smeer.

* Over geroosterde boterhammen gesproken: onze broodrooster is heel klein waardoor een normale boterham er niet in past. Ik knip mijn boterhammen in twee in plaats van ze te snijden. Ik ben er nog niet uit of ik dit geniaal of onvolwassen vind maar ik denk wel geniaal. Het gaat veel sneller!

* Om de een of andere reden slaag ik er bijna nooit in om de rolgordijntjes op onze slaapkamer deftig open te krijgen. Je moet er een klein rukje aan geven en dan rolt het zichzelf op. As we speak zit het grootste gordijn helemaal vast omdat ik het te ver naar beneden heb getrokken, in kleine rukjes weliswaar, en het nu niet verder meer naar beneden kan. Vriendlief to the rescue vanavond!

* Ik kan me totaal niet beheersen als het om snoep gaat. Ik vind snoep sowieso al niet iets voor volwassenen, maar ik ben een echte zoetkauw dus ik haal dat soms toch in huis. Ik kan dan ook niet gewoon één of twee snoepjes nemen. Nee, het zijn er meteen 68532. En daarna komt het welbekende schuldgevoel de kop op steken want shit, ik krijg vetjes aan mijn armen en dat wil ik niet.

* Ik heb bijna nooit zin om in de douche te gaan staan. Ik vind het altijd te koud in de badkamer om mijn kleren uit te doen, het duurt te lang tegen dat de douche warm is en ja, gewoon geen zin in. Maar als ik dan eenmaal in de douche sta, heb ik geen zin om er uit te komen. Te veel vocht in de lucht waardoor het eigenlijk geen nut heeft dat je je afdroogt, te koud, geen zin om mijn haar te drogen en het water is ook gewoon heerlijk warm dus ik blijf gewoon nog een minuutje (of tien) staan.

* Af en toe ga ik eens winkelen in het shoppingcenter in Sint-Niklaas. Ik parkeer eigenlijk bijna altijd op de dakparking omdat de benedenparking sowieso volzet is. Na een uurtje of twee shoppen, duurt het ook bijna even lang om de auto terug te vinden. Ik ben daar zooooo slecht in. Niet te doen! Ik stond serieus eens op het punt om een paniekaanval te krijgen omdat ik letterlijk al 15 minuten rond liep zonder mijn auto te vinden (gelukkig was ik niet de enige, dat was dan weer wel fijn om te merken). Ik dacht dat ik nochtans goed had gezien langs welke ingang ik het winkelcentrum binnen ging, maar ik slaagde er in om langs een andere kant terug naar buiten te gaan. Gevolg: weg oriëntatie, die sowieso al op -94 zit.

* Wij eten hier ons avondeten eigenlijk heel zelden aan onze eettafel. Wij zitten altijd op ons tapijt aan de salontafel. Met de tv op ja. Slechte gewoonten maar we vinden het allebei heel gezellig eigenlijk. Alleen als ons maaltje bestaat uit iets met veel saus gaan we aan tafel zitten.

* We hebben vorige week pas voor het eerst echt zelf spaghettisaus gemaakt.

* Als ik ergens naartoe moet waar ik mijn weg niet ken, dan ben ik stiekem altijd heel blij dat mijn papa met mij mee wil gaan. Ik weet dat dat echt heel onvolwassen is, maar wel heel handig voor mij én het is nog eens qualitytime ook! Driedubbele win dus!

* Ons huis is over het algemeen heel proper. We stofzuigen een paar keer per week, ruimen ongeveer elke avond (of toch ten laatste de volgende ochtend) onze rommel op en zijn ook vrij consequent met de vaatwasser en afwasmachine in de weer. Maar dweilen? Dat hebben we denk ik nog maar twee keer gedaan. Ik vind het sowieso al geen fijn klusje om te doen en als er ergens, na het stofzuigen, nog een plekje is op de vloer, dan neem ik het weg met een nat doekje.

* Als ik ergens iets ga drinken of eten met iemand, hoop ik altijd dat die andere persoon de rekening vraagt. Ik haat dat dus en ik weet niet waarom.

* Soms weet ik gewoon echt niet wat ik nu eigenlijk allemaal aan het doen ben.

* Ik ontdekte laatst m’n oude Gameboy Color terug en nu doe ik niets liever dan die oude spelletjes te spelen. Nostalgie!

* Ik wil soms gewoon een hele dag onder m’n deken in bed blijven liggen en even negeren dat er ook effectief dingen moet gebeuren. Of een hele dag in de zetel Netflixen onder een dekentje met allemaal lekkers bij mij.

Ik vind het eigenlijk altijd wel grappig om deze posts te schrijven. Ik moet altijd een beetje om mezelf grinniken door sommige dingen. Ondanks dat ik dus niet zo’n heel goed volwassen mens ben, vind ik dat ik me toch goed stand kan houden in de grotemensenwereld want ja, er zijn ook dingen die wel heel goed gaan, zoals rekeningen op tijd betalen, de was doen, voor onze diertjes zorgen én voor mezelf!

Bron quote bovenaan

30 thoughts on “Ik ben nog altijd een unsuccessful adult.

 1. Geroosterde boterhammen met choco is zoooo lekker! Maar inderdaad gegarandeerd morsen 🙂 al mors ik gelukkig meestal op mijn bord.
  Wij eten bijna altijd aan de eettafel, vind ik toch wel prettig.
  Sammie schreef laatst over Loved #16My Profile

 2. Oh héél herkenbaar dit! Vooral bij dat puntje om het douchen moest ik echt even lachen, ik predikte vanmorgen nog bijna precies hetzelfde naar mijn vriend, hoe ik nooit zin heb om te douchen en ben ik dan eenmaal onder de douche beland, dan wil ik er niet meer onderuit want dat is veel te koud. Leuk lijstje, ik ga de mijne ook eens op een rijtje zetten, hihi!
  Saskia schreef laatst over Sokken op zondag #6My Profile

 3. Zo leuk om te lezen! Op het werk snijden mijn collega’s de korsten van de boterhammen met een schaar, ik doe dat met een mes 😀 En ooh, de auto niet terugvinden of de verkeerde uitgang nemen.. jawel, mij zou het ook overkomen. Als ik trouwens ergens moet zijn waar ik de baan niet ken dan vraag ik het thuis hoe ik er moet geraken. En dan lukt het mij soms wel 🙂 Ondanks alle spanning om er te geraken.
  Evelyne schreef laatst over Wat zegt jouw sterrenbeeld over jou?My Profile

 4. Ik heb heel lang geleden eens precies dit soort post in een draft geschreven en vervolgens nooit meer wat mee gedaan, maar letterlijk de helft komt met dit lijstje overeen, haha! Ik eet heel graag in de zetel, ik heb exact hetzelfde met douchen, ik haat de rekening vragen, ik snap rolgordijnen niet,… Ik eet boterhammen met choco zelfs zonder korsten, hahaha. Met ander beleg is dat geen probleem, maar for some reason wil ik dat absoluut niet met choco. Ziet er ook supervolwassen uit hoor, de korsten staan afsnijden van je bokes met choco.
  Talitha schreef laatst over Van 10 naar 1My Profile

  1. Haha zalig! Bij mij hangt het af van het soort korst. Ik vind vb brood waar veel bloem op gestrooid is vanboven echt heel vies dus die korsten doe ik er ook af :p ben wel benieuwd naar je lijst! 😉

 5. YES eindelijk nog iemand die een schaar gebruikt ipv een mes. Mensen hebben mij hier al zo vreemd voor bekeken!

 6. Heerlijk om te lezen, juist omdat ik ook heel wat punten heb waarin ik nogal een ‘unsuccessful adult’ ben. Er staan dan ook meerdere punten op je lijstje die héél herkenbaar zijn. Ik moest wel lachen om het doorknippen van je boterham. Ik vind het best geniaal bedacht eigenlijk 😉
  Een paar dingen waarin ik unsuccessful adult ben, is dat ik soms best wel moeite heb met keuzes maken en mijn keuzes nog wel eens met mijn ouders bespreek omdat ik er zelf niet uitkom en ook dat bijzonder slecht ben in schoonmaken en het er op mijn kamer vaak ook wel een beetje bij inschiet. Oeps!
  Romy schreef laatst over 15 bijzonder leuke dingen om te doen in AmsterdamMy Profile

 7. Ik hou van unsuccesful adulting. Uiteindelijk doet iedereen maar wat denk ik. Ik ben echt een rommelkont. Mijn moeder voorspelde vroeger dat dat minder zou worden in mijn eigen huis. Niet dus. Laatst moest een vriendin even rustig bwllen en dat deed ze in mijn slaapkamer. Ik had er niet op gerekend dat iemand daar zou komen. De hele vloer was bezaaid met gedragen kleding, inclusief ondergoed. Oeps!
  Shirley schreef laatst over Mijn wantrouwen in de mensheidMy Profile

  1. HAHAHA dat is bij mij dus ook hé in de slaapkamer! Eigenlijk heb ik wel graag dat ons huis netjes is. Maar ik wil vooral de living proper hebben. Hoe de slaapkamer er uit ziet boeit me niet zoveel :p Onze badkamer ligt ook altijd vol met kleren en ons wctje beneden heeft geen licht dus als wij bezoek hebben, moet iedereen in de badkamer naar de wc. Dan moet ik ook eerst ff snel alles opruimen, maar ik denk er meestal pas aan als het bezoek er al is :p

  1. Zalig hé! Ik denk wel dat als we kinderen zouden hebben we toch eerder aan tafel zouden gaan zitten maar als ze er dan een keer niet zijn lijkt het me echt dubbel leuk om toch in de zetel te eten 😀 En ik kijk ook Homeland nu! Wat vind je van de serie?

    1. Ik zit nog maar aan seizoen twee maar mijn vriend ziet zo’n dingen niet graag dus ik moet in m’n eentje kijken 🙂 Ik vind het ook een geweldige serie! Ben benieuwd hoe het verder gaat!

Comments are closed.