Ik ben dus aan zee.

Hi guys. Ik ben dus aan zee. In m’n uppie. Net als vorig jaar. Ik meen mij te herinneren dat ik na m’n horrornacht vorig jaar nog dacht dat ik toch niet meer in m’n eentje zou gaan en nu zit ik hier weer. Ik moet wel nog altijd een beetje angstige gedachten onderdrukken. Vooral omdat het straks donker is en er in de keuken voor het raampje geen gordijn hangt. Ik zie de hele tijd van die horrorachtige filmbeelden voor me van zo’n creepy vent die dan ineens door het raampje staat te gluren. Beter maar niet te veel meer aan denken of ik fiets straks gewoon naar huis. Haha. Voor de rest gaat het goed hoor.

Ik had deze ochtend een sollicitatie. Ik geef toe, achteraf gezien, misschien een beetje te hoog gegrepen voor me, maar dat komt omdat ik een heel ander beeld had van het verloop van “het traject”. Maar goed, een afwijzing is niet erg natuurlijk. Daarbij ben ik achteraf ook blij dat we zo obvious niet bij elkaar pasten want er werd me bijna letterlijk gezegd dat er totaal geen plaats is voor eigen inbreng en creativiteit. Oké, toedeloe! Wat ik moeilijk vind aan het hele sollicitatiegebeuren is dat ik me constant afvraag hoeveel sollicitaties ik eigenlijk moet versturen. En stel nu dat ik ergens mag beginnen en dan toch ergens anders een betere job aangeboden krijg, is het dan oké om gewoon zomaar weg te gaan? Moet ik aangeven dat ik nog meerdere sollicitaties heb lopen of niet? Misschien belemmert dat me in een mogelijke job? Ik heb letterlijk geen idee. Ik weet ook niet of ik op zoveel mogelijk paarden moet wedden om voorlopig even verder te kunnen, of dat ik net de tijd moet nemen om iets te vinden wat meteen 100% bij me past. Al zal dat laatste moeilijk zijn denk ik.

Ik neig nu naar het eerste: zoveel mogelijk sollicitaties versturen en zien wat er uit komt. Ik heb ondertussen geleerd dat ik het misschien allemaal veel te serieus neem. Het is ook serieus hé, daar niet van, maar doordat ik het té serieus neem, denk ik dat het me ook wat tegenhoudt. Want ja, het “moet” meteen goed zijn. Dat moet niet, maar ik heb wel een beetje dat gevoel. Mijn vriend zei: “als het goed voelt, voelt het goed en als het niet goed voelt niet en dan moet je het niet doen.”. Dus ik ga proberen om dat aan te houden. En als dat betekent dat ik dan 6 maanden ergens terecht kan en ondertussen verder kijk voor daarna, dan wil ik dat doen. Dit was natuurlijk nog maar m’n eerste sollicitatie, maar het zijn wel dingen waar ik mee in mijn hoofd zit. Misschien denk ik er gewoon te veel over na? Waarschijnlijk wel. En nu ik hier in m’n eentje zit, heb ik véél tijd om na te denken dus ja.

Goed, weer over naar iets echt fijn; ik ga morgen even de fiets nemen naar de dijk. Een beetje uitwaaien en de zee zien. Misschien wat foto’s maken en wat winkeltjes doen. Maar eerst en vooral ga ik, hopelijk, heerlijk lang slapen. Daar heb ik zo’n zin in! Oh en als ontbijtje lekker broodjes afbakken. Choco erbij, yoghurtje erbij en wat druiven. Hmm. Zin in! Ik ga mijn best doen om deze dagen heel bewust kalm en zen te zijn en dingen te doen die ik graag doe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 thoughts on “Ik ben dus aan zee.

 1. Hoe wild de zee ook kan zijn, ze straalt voor mij toch altijd zo’n gevoel van rust uit. Of ze maakt mij toch rustig op één of andere manier. Soms helpt het ook om even niet na te denken en soms is niet nadenken ook moeilijker dan effectief nadenken! En in verband met de job denk ik dat het ongelofelijk belangrijk is dat jij je in de eerste plaats goed voelt, op z’n minst voor 90% 🙂 Succes!

  1. Ik vind de zee ook altijd rust uitstralen, zelfs als ze wild is. Het geluid is ook zo fijn vind ik en dat het water komt en gaat. Niet nadenken is inderdaad veel moeilijker dan wel nadenken. Ik probeer er soms wel bewust mee om te gaan en mijn gedachten “weg” te sturen.

 2. Knap dat je na die nacht van vorig jaar toch weer in je uppie bent gegaan! Ik vind de zee geweldig, maar er alleen naar toe.. neh 🙂 Ik zou gewoon solliciteren op alles wat je leuk lijkt en dan maar zien wat er uit rolt 🙂 succes!

 3. Geniet van de zee! Probeer niet te veel te piekeren, laat je hoofd lekker leeg waaien. Ik heb nog niet al te veel ervaring met sollicitaties (ik werk nog altijd bij mijn eerste werkgever en vond die baan relatief snel), maar ik vind niet dat er iets mis is met blijven zoeken tot je iets tegenkomt wat echt bij je past, waarvan je denkt dat je er wel een poosje gelukkig kan zijn. Succes!

 4. Geniet van de zee, ik ben stiekem een beetje jaloers. Uitwaaien zou bij mij ook wel goed doen nu 🙂 Veel succes in de zoektocht! Moeilijk evenwicht: iets vinden dat écht bij je past, maar toch ook gewoon het gevoel dat er brood op de plank moet komen, haha. Ik denk dat je misschien het best een maandje of zo de kat uit de boom kijkt en enkel solliciteert op wat je echt wilt, en daarna je blik wat gaat verruimen en openstaat voor meer? Dat heb ik ook gedaan toen ik werk zocht. Maar goed, ik woonde nog thuis en had geen vaste kosten, dus dat is natuurlijk ook weer een andere situatie. Alleszins veel succes en plezier aan zee 😉

 5. Een afwijzing is niet leuk, maar uiteindelijk maakt het je sterker. Ik zou je willen adviseren om op meerdere paarden te wedden. Zo heb je veel meer kans op een leuke baan die bij je laat. Dat is iets wat je wilt maar ook zeker verdient. Heel veel succes! Verder heel veel plezier aan zee, het klinkt super relaxt, fijn! Geniet ervan 🙂

 6. Ik snap je compleet ivm de sollicitatie. Toen ik 10 jaar geleden zo’n jaar werkloos thuis zat en de muren opliep van onzekerheid had ik zoiets van, ik pak alles die op mijn pad komt. Maar toen kreeg ik plots 2 telefoontjes op 1 dag. De eerste was als onderhoud in een rusthuis en ik had tegen de mevrouw aan de telefoon gezegd dat ik nog even wou nadenken. Nog geen halfuur later kreeg ik telefoon van mijn huidig (enfin, het gebouw waar we mee verhuisd zijn – ben je nog mee?) werk en dat was voor de job waar ik voor gestudeerd heb. Ik heb onmiddellijk ja gezegd omdat ik uiteindelijk wou werken voor wat ik gestudeerd heb. En ik heb nog geen seconde spijt gehad dat ik dat gedaan heb. Ondertussen is de situatie uiteraard verandert 😉

 7. Solliciteren is moeilijk, maar ik zou echt proberen ervan te genieten! Anders gaat het je zo snel tegenstaan! Vind het al supergoed dat je openstaat voor een afwijzing (gelukkig vond je het zelf ook niks ;-)). Ik zou er inderdaad zoveel mogelijk brieven uitdoen en zien wat er gebeurt. Niet iedereen zal je vragen of je meerdere sollicitaties hebt lopen, maar ik zou de situatie gewoon aanzien en als ze er wel om vragen: schat op dat moment in of je wel of niet zegt dat je meerdere sollicitaties hebt lopen. Ik heb dat zelf nooit gezegd, omdat ik dacht dat het mijn kansen zou verkleinen (misschien helemaal niet waar). Maar ook omdat ik ze het gevoel wilde geven dat ik helemaal voor hen wilde gaan. En mocht je meerdere tegelijk hebben lopen, kun je altijd last-minute nog zeggen dat je iets anders aangeboden hebt gekregen. Zolang er geen contract is ben je vrij om te gaan en te staan waar je wil. Het is misschien niet het allernetst, maar denk aan jezelf! 🙂 Ennn natuurlijk: geniet aan het strand!

 8. Eih, dat solliciteren… ik haatte dat ook! Ik zat, net als jij, met die vragen en wist ook nooit goed of ik al dan niet eerlijk mocht zijn over andere sollicitaties! Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen bij mij, en dat zal bij jou ook wel lukken ☺️ Ik geloof erin! Maar eerst, lekker genieten van je me-time aan zee ☺️ X

 9. Ik kan me voorstellen dat je best wel in je maag zit met het hele sollicitatiegebeuren. Het is ook niet niks allemaal. Ik herken heel erg dat gevoel van angst dat je iets kiest en vervolgens ergens anders opeens een leukere baan aangeboden krijgt. Helaas weet je dat nooit van tevoren. Je kunt het beste dan maar je gevoel volgen. Voelt iets in eerste instantie goed? Ga er dan voor. En besef dat je nooit voor altijd aan een baan vastzit.
  Anyway, geniet voor nu vooral even van het strand en de rust! Dat heb je meer dan verdiend na deze stressvolle tijd! ♥

  1. Dankje Romy voor je mening 🙂 mooi inzicht wel. Ik weet ook wel dat ik niet for ever aan iets vastzit, maar toch sluipt dat altijd in mijn hoofd. Heel stom.

 10. Die sollicitaties zijn altijd een struggle he. Ik ben sollicitatiecoach (mijn titel is zelfs ‘expert’ ahum) dus als je vragen daarrond hebt, kan ik je eigenlijk wel helpen. Ik denk dat het aantal sollicitaties in jouw geval er niet echt toe doet, maar wel waar je jezelf ziet werken. Je kunt er inderdaad zoveel mogelijk uitsturen, maar hou je energiepeil in het oog want voor solliciteren moet je je klaar voelen en dat kost ook bomvol energie! Het is zeker niet te onderschatten. Tegenwoordig is het ook belangrijk om aan elk bedrijf een andere brief te schrijven aan de hand van de vacature en dat kost toch ook wel veel tijd en moeite. Doe gewoon waar jij je goed bij voelt en kies er echt enkel de vacatures uit waarbij je spontaan JAAA roept.

  1. Dankje Tamara voor je waardevolle reactie! Heb er veel aan. Ik voel me al veel rustiger en denk dat ik inderdaad op zoek ga naar dingen waar ik echt enthousiast over ben.

 11. Wat fijn dat David je zo steunt. Inderdaad gewoon doen wat goed aanvoelt nu. En geniet van je tijd aan zee!
  + Dat van die enge mannen aan donkere ramen zonder gordijnen heb ik dus ook. Ik durf ‘s avonds nooit onze keuken binnen te lopen uit schrik dat er zo iemand uit een horrorfilm tegen het raam geplakt gaat staan. Ik dacht serieus dat ik de enige was met zulke gedachten. Haha.