Home | Mijn tips voor wat meer kleur in je huis.

Het inrichten van mijn toekomstige huis was iets waar ik -nog voor ik zelfs maar in staat was een eigen huis te kopen of huren- al helemaal klaar voor was. Meubels kopen, verfjes kiezen, versiersels uitzoeken. Ik had er zin in! Je begrijpt dat ik mijn geluk dan ook niet op kon toen ik eindelijk een eigen huis had. YES AL MIJN SPAARGELD OPDOEN! Woehoew!

Ik vind het zelf een beetje lastig om mijn stijl te omschrijven. Vooral ook omdat die eeuwig evolueert. Het ene moment wil ik industrieel, het andere moment zo minimalistisch mogelijk en nog een paar momenten verder lijkt more is more me de beste strategie voor m’n huis. Het inrichten is eigenlijk een proces. Het groeit gestaag. Ik denk dat je een serieuze krak bent als je je huis vanaf het eerste moment 100% naar wens hebt ingericht en er niets meer aan wil veranderen. Er zijn waarschijnlijk wel zo’n mensen en daar is natuurlijk ook niets mis mee, maar dat werkt voor mij dus niet. David heeft al meermaals mijn zotte ideeën moeten aanhoren (én uitvoeren natuurlijk 😉 ).

Anyway, wat ik vooral nogal een uitdaging vind is kleur. We hebben onze hele woonkamer en keuken wit geverfd (wat een karwei! Ik krijg een inzinking als ik er aan terug denk!). Ten eerste omdat we dat heel mooi vinden en ten tweede omdat het op die manier natuurlijk super handig is om wat extra kleur in huis te brengen (en af te wisselen!) zonder dat je meteen weer je kwasten en overal uit de kast moet halen. Ik vind ons huis best kleurrijk maar niet zo kleurrijk dat je ogen er op flippen. Subtiel kleurrijk zeg maar. Aangezien ik toch regelmatig complimentjes krijg op ons huis -en dan vooral op de woonkamer- leek het me leuk om daar wat over te schrijven en wat tips te geven.

1.Een leuk verfje op de muur.

Binnenkopper van formaat natuurlijk en ik ben misschien niet dé meest geschikte persoon om dit te zeggen want al onze muren zijn (voorlopig nog) wit MAAR een leuk kleurtje op de muur is altijd, euh ja, leuk. Zelf zag ik laatst in een winkel glitter muurverf en ik heb David overtuigd om onze gang daarmee te verven. Ja serieus. Doe eens zot en kies eens een opvallende kleur!

2.Haal neppe bloemen in huis.

Ik ben een enorme bloemenfan en er kan natuurlijk niets op tegen een mooie bos echte bloemen maar eerlijk is eerlijk, dat is niet goedkoop en je moet ze helaas ook snel vervangen. Voor bijzondere gelegenheden haal ik altijd een bos in huis maar voor zo gewoon ben ik heel tevreden met mijn neppe exemplaren. Die kan je nu ook bij de Ikea halen voor een fijn prijsje en het fleurt alles meteen wat op!

3. Koppel het nuttige aan het mooie.

Niet alle functionele dingen moeten er saai uit zien! Als onze koelkast magnetisch was, zou ik investeren in toffe magneetjes maar ik behelp me nu met leuke washitapes. Bloempotten zijn ook zo’n dankbare dingen. Zwarte of witte exemplaren zijn heel leuk maar je kan ook all the way gaan en gewoon een paar zotte potten aanschaffen. De kringloopwinkel (of je eigen schuur) zijn daar ideaal voor! En elke mens heeft toch wel een kussentje in z’n zetel liggen hé? Koop eens een toffe kussenhoes! Ik kocht laatst deze hoesjes in de Zeeman voor €2,50 per stuk. Geen geld en het geeft je zetel meteen een andere uitstraling! Of ga eens voor een opvallende afvalemmer. Dat klinkt niet super sexy maar er bestaan tegenwoordig serieus hele leuke vuilbakken! Onze prullenbak zit verwerkt in een kastje maar moest dat niet zo zijn, zou ik graag een flashy kleurtje uitkiezen onder het motto: verberg het aparte niet, onderstreep het! Of geef het een kleurtje! 😉 Bij Brabantia hebben ze nu een nieuwe prullenbak (Bo) op pootjes (!!!) in echt super leuke kleurtjes zoals knalgeel, mysterieus bordeaux of zelfs een exemplaar in vintagekleurtjes. De prullenbakken passen met de verschillende designs super goed in jouw interieur. Zo kun je toch van iets nuttigs zoals een prullenbak iets heel moois maken.

4. Investeer in een plant. Of drie. Of vier. Of 30.

Misschien dat wij daar in ons huis wat mee overdrijven maar wij zijn echte plantenmensen. Onze woonkamer telt maar liefst 31 planten en op onze slaapkamer staan er ook nog een paar. Ik hou van groen, ze ze doen het wonder boven wonder heel goed en het brengt letterlijk wat leven in de brouwerij. Het ziet er ineens super gezellig uit en het geeft toch wat extra kleur hé. Als je het groen wat beu bent, bestaan er ook van die zotte soorten met kleurtjes: roze, rood of misschien een plant met stippen?

5. Gebruik wat je al hebt.

Allemaal goed en wel natuurlijk om geld uit te geven aan kleurrijke dingen, maar met de dingen die je zelf in huis hebt, kom je ook al een heel eind. Stal je gekleurde boeken uit, maak eens een vlagjesslinger van leuke tijdschriftpagina’s, hang mooie kaartjes op, spuit eens iets in een nieuw kleurtje, … Tegenwoordig kan je zelfs bij de Action spuitverf kopen die van mooie kwaliteit is! Wij gaven er ons nijlpaard en olifant een laagje goud mee.

6. Doe wat inspiratie op via Pinterest of Instagram.

Je vindt op Pinterest natuurlijk oneindig veel voorbeelden van prachtige, kleurrijke interieurs maar ik ben laatst ook een paar fijne Instagramaccounts gaan volgen die ik jullie ook niet wil onthouden!

Zo mensen, dat was het! Al zin om je huis te verven of wat dingen in huis te halen? Ik wel. Haha 😀 Ik liet jullie al ooit eens de leukste hoekjes in onze woonkamer zien maar aangezien er sindsdien weer veel veranderde, volgt er later deze maand nog een post over onze woonkamer waarin ik wat meer uitzoom met m’n camera 😉

Heb jij een kleurrijk interieur of hou je net meer van wat rustigers?

€€€

33 Comments

 1. Leen 25 mei 2019

  Ik heb de laatste tijd wat plantjes moeten weggooien – ik schat een stuk of 8 – omdat er beestjes op zaten die niet weg wilden gaan en om te voorkomen dat ze zouden overgaan naar andere plantjes, waardoor onze woonkamer nu ineens heel leeg is. Maar ik mag niks nieuws kopen dit jaar dus ja, het zal efkes moeten wachten, tot in het nieuwe huis 😉
  Leen schreef laatst over Gouden randjes #24My Profile

  Beantwoorden
 2. zwartraafje 21 mei 2019

  We hebben hier thuis het geluk dat we op dat vlak dezelfde zaken mooi vinden. Bij mijn ouders thuis stonden zwarte meubels waardoor het huis steeds vrij donker leek en dat wilde ik dus zelf absoluut niet. Dus hebben we een licht kleurtje tegen de muur (amandel, iets warmer als wit maar wel heel neutraal), een grijze zetel en lichthouten meubels. Onze dressoir en het tv-meubel zijn van eenzelfde serie maar verder passen de meubels eigenlijk enkel qua kleur bij elkaar. De grote boekenmuur zorgt natuurlijk al voor veel kleur en verder zijn het vooral kleine details die kleur brengen in ons huis. Maar de hoofdkleuren zijn dus een lichte tint hout en grijze accenten. Die komen ook in de keuken terug en eigenlijk is dat onbewust gekozen. Blijkbaar is dat echt gewoon ons ding. Ik heb trouwens geen flauw idee hoe ik die stijl zou moeten omschrijven maar voor mij persoonlijk voelt het open en rustgevend aan.
  zwartraafje schreef laatst over Oh ja, deze las ik ook nogMy Profile

  Beantwoorden
 3. fieke 17 mei 2019

  Wat een leuke blogpost!
  Bij ons is er, behalve de kamer van J., nog niks geschilderd. De laatste maanden word ik een beetje gek van de saaiheid, en droom ik van meer kleur. In mijn hoofd weet ik al hoe ik het wil (zo’n donkergroene muur, en hier en daar een vlak magneetverf), maar eraan beginnen is een andere stap, omdat we dan eigenlijk meteen heel onze leefruimte moeten schilderen, en dat lijkt me zo’n klus! Voorlopig doen we het dus ook met plantjes en kussenhoezen en zo.
  En die ‘hoofd-bloempot’ op de eerste foto is geweldig, daar ben ik al eeuwen naar op zoek 🙂

  Beantwoorden
 4. Sanne 13 mei 2019

  Mijn huis is ook niet bepaald kleurig! Heb in de huiskamer wel een muurtje donkerblauw en een andere taupe / beige en dat geeft wel een warm tintje. Verder vind ik bloemen ook heel fijn om in huis te hebben, maar kan er eigenlijk zelf geen geld aan uitgeven. Planten geven ook al wat kleur in huis en die gaan gelukkig langer mee!
  Sanne schreef laatst over Waarom sparen in spaarpotjes zo’n goed idee isMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 14 mei 2019

   Ik heb het ook moeilijk om echt geld uit te geven aan bloemen. Vroeger nam ik af en toe een Bloomon bos maar ik vind het ook wel heel duur. Soms koop ik in de supermarkt eens een klein bosje voor €3 :p Maar ik vind geld voor een vaas ook al snel te veel dus ik houd nu allemaal glazen flessen bij van bijvoorbeeld fruitsap of ketchup 😀

   Beantwoorden
 5. Mevrouw Marloes 13 mei 2019

  Heel leuke tips! Onze muren zijn gewoon wit, maar we hebben wel zo’n acht cactusjes en vetplanten. Ook hebben we een pannenkoekplant en nog een grotere plant, waar ik de naam niet van weet. Mijn vriend is helaas geen fan van roze, dus die kleur komt het huis niet in. Wel hebben we soms bloemen in huis.

  Liefs,
  Marloes
  Mevrouw Marloes schreef laatst over Hardlopen | Wat staat er op de planning?My Profile

  Beantwoorden
  • Irene 14 mei 2019

   Plantjes doen ook veel hé. Wij hebben eigenlijk geen vetplantjes of een cactus. Wel gehad maar die gingen allemaal dood helaas. Terwijl ik ‘gewone’ planten wel in leven kan houden… :p

   Beantwoorden
 6. Audrey 13 mei 2019

  Leuke tips! Ben benieuwd naar die glitterverf-muur in de gang. Zelf heb ik een lange muur in de woonkamer (ruim 7 meter) felblauw/turquoise geverfd. Ben er nog steeds superblij mee!
  Audrey schreef laatst over Gelezen: Harry Potter #3: Harry Potter en de gevangene van AzkabanMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 14 mei 2019

   Oh geweldig! 😀 Kan me voorstellen dat dat genoeg kleur brengt!

   Beantwoorden
 7. Isabel 13 mei 2019

  Ik kan volgen in alles, behalve de nepbloemen… Doe mij maar echte, elke week een verse ruiker in huis 🙂
  Hier staan een aantal verfpotten klaar, maar door ziekte van de mama even on-hold.
  Isabel schreef laatst over Weetjes die je moet weten voor je een hond in huis haalt of als je een hond in huis hebt.My Profile

  Beantwoorden
  • Irene 14 mei 2019

   Hihi ja ik ben ook wel echt fan van echte bloemen hoor maar ik vind het moeilijk om er geld aan te geven. Als ik nu echte koop neem ik zo’n bosje van de supermarkt voor €3 :p En héél af en toe eens een bos Bloomon bloemen maar enkel voor speciale gelegenheden. Verder ben ik heel content met mijn nepperds 😀

   Beantwoorden
 8. Maudy 13 mei 2019

  Aaaah leuke tips Irene! En ik herken dat wel heel erg, dat je huis nooit helemaal af is. Toen mijn vriend en ik in ons appartementje gingen wonen, hadden we allebei eerst apart een kamer en pasten onze meubels toevallig bij elkaar (hij veel zwart, ik veel wit, haha). Ik had redelijk wat blauwe accessoires en zo is dat toen gegaan. Maar inmiddels (nu een jaar later) begint het ook wel te kriebelen om eens nieuwe kussensloopjes, dekentjes en andere accessoires te kopen, het liefst in okergeel en donkergroen. Dat oververven/spuiten had ik alleen nog nooit aan gedacht, dus ik heb weer wat extra inspiratie. Dankjewel! ☺️
  Maudy schreef laatst over Enjoy the DifferenceMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 14 mei 2019

   Super handig wel dat jullie meubels al bij elkaar pasten toen jullie gingen samenwonen. Anders moet je daar ook nog een oplossing voor vinden. Vind het al een prestatie dat je een heel jaar met dezelfde kussenslopen doet! Ik houd echt van verandering en zou het elke maand wel kunnen aanpassen maar ik wil m’n vriend ook niet gek maken. Haha :p

   Beantwoorden
 9. Evelyne 12 mei 2019

  Omdat ik nog thuis woon heb ik aan de inrichting niet te veel te zeggen. Maar mocht ik ooit alleen gaan wonen weet ik exact wat ik wil. Licht en ruimte in huis! Ik vind dit zo belangrijk en dat heb ik thuis niet. Ons huis is verdeeld in verschillende kamers en muren en donkere meubels.. Totaal het tegenovergestelde van wat ik graag zie dus :p Ik kijk de laatste tijd heel erg graag naar programma’s zoals huizenjagers 🙂
  Evelyne schreef laatst over Bullet Journal #1 | AprilMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 13 mei 2019

   Vroeger was dat in de mode hé van die donkere meubels en veel aparte ruimtes. Wij gaan ons huis ooit verbouwen en dan zou ik ook graag een grote leefruimte / keuken hebben met heel veel ramen. Ik denk dat ons huis vroeger ook meer verdeeld was maar toen wij het kochten was de woonkamer / keuken al gerenoveerd dus dat hebben we gelukkig niet zelf moeten doen.

   Beantwoorden
 10. Lianne 12 mei 2019

  Wat een goede tips! Mijn vriend en ik zijn nu bezig onze bovenverdieping (dus onze slaapkamer en mijn werkkamer) te verbouwen en ik wil ook wat meer kleurtinten aan gaan brengen. Ik zat ook al te denken om iets met nepbloemen te doen en een beetje te experimenteren met wat we al hebben. Dat nijlpaard is ook erg leuk! Leuk idee om die op zo’n manier een nieuw kleurtje te geven 🙂

  Beantwoorden
  • Irene 13 mei 2019

   Mijn vriend stond eerst een beetje weigerachtig tegenover nepbloemen maar ik heb hem toch kunnen overtuigen 😀 Ik vind het super vrolijk staan alleszins 🙂

   Beantwoorden
 11. Ilona Wielinga 12 mei 2019

  Wat onwijs leuk om te lezen. Ik merk zelf ook echt dat washi tape een groot verschil kan maken, het geeft net dat beetje extra wanneer je dingen op de muur/koelkast/whatever plakt. En met een likje verf kan je ook echt het verschil maken.
  Ilona Wielinga schreef laatst over Voor als je even geen inspiratie hebtMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 13 mei 2019

   Inderdaad! En het is relatief goedkoop en je kan ook makkelijk wisselen. En je hebt er super veel keuze in natuurlijk. Ik vind het ook vrolijk staan alleszins ^^

   Beantwoorden
 12. sammie 12 mei 2019

  Met planten zit het hier wel goed 😀 Ik ben nog steeds erg blij met de blauwe wand in huis, nog steeds verliefd op de klaar. Verder is het vrij kalm qua kleuren, groen en blauw zijn hier de hoofdrolspelers.
  sammie schreef laatst over April 2019My Profile

  Beantwoorden
  • Irene 13 mei 2019

   Ja jullie interieur is ook echt super mooi! Ik zou zelf nooit zo donker durven gaan maar in combinatie met het groen van de planten vind ik donker blauw prachtig!

   Beantwoorden
 13. Rianne 12 mei 2019

  De basiskleuren in al onze kamers zijn 3 zandbeige muren en 1 olijfgroene muur. Daarbij vloerbedekking die bruin en beige gemêleerd is. De meubels in onze woonkamer zijn divers als een witte klassieke eettafel van massief hout en een salontafeltje met witte poten met een onbehandeld houten blad. Een donkerbruin ribfluwelen stoeltje, een ouwe opoebank in lichtbruin en oud houten tvkastje en een oude donkerbruine buffetkast met glazen deurtje met een sierlijk ijzer raamwerk ervoor. De eetkamerstoelen zijn van een soort groenbruine stof, licht er net aan hoe het licht erop valt. Daarbij natuurlijk mooie groene planten in de raamkozijnen en op de kast. En een mooie grote tafellamp van de ikea met een grote donkergroene glazen voet (is uit oude collectie) met een grote beige kap en dimbaar 🙂 In de raamkozijnen hebben we lampjes met zwarte stalen voetjes en jute kapjes. En in de bank en het stoeltje liggen roze kussentjes.
  Over afvalbakken gesproken, ja daar hebben wij 2 hele mooie roze gekleurde pedaalemmers van staan in de keuken. Of nou je de Kwantum noemt de kleur mauve, maar ach das toch ook een soort van roze 🙂
  In de woonkamer hebben we donkere taupe kleurige gordijnen met een glansje erin en in de keuken en hal hebben we hele mooie lichtroze gordijnen van de kwantum hangen. Ja het is een paradijsje van beige, groen, bruin en roze in ons huis haha 🙂 Nu moeten we alleen nog een geschikt schilderij vinden voor de woonkamer en nog mooie plafondlampen. Dan is die af. En in de hal moeten we het houtwerk eerst nog wit verven en vloerbedekking leggen. En dan kan ik op zoek naar een mooi ouderwets houten halbankje en nog meer plantjes en accessoires.

  Beantwoorden
  • Irene 13 mei 2019

   Wauw het klinkt alsof alles super mooi bij elkaar past qua kleuren maar ook weer niet alsof het té uitgezocht is. Ben wel benieuwd! Ik vind van die beigege kleuren ook heel mooi maar ik vind dat dat ook snel wat klassiek of ja ‘oud’ lijkt maar zo klinkt het bij jou totaal niet.
   Schilderijen hebben wij niet maar wel een aantal posters sinds kort en van die geknoopte wandkleedjes. Vind ik ook heel mooi.

   Beantwoorden
 14. Kelly 12 mei 2019

  Ik hou ook enorm van planten in huis, ik ben echt keigelukkig als die een nieuw blad krijgen! Leuke tapijtjes op de grond of aan de muur doen ook veel, vind ik. En ik ben al benieuwd naar de glittermuur 😀

  Beantwoorden
  • Irene 13 mei 2019

   Jaaa als mijn plantjes een nieuw blad krijgen ben ik ook altijd super trots! 😀 Haha.

   Beantwoorden
 15. Anna 12 mei 2019

  Wat een handige tips! Die afvalbakken zijn echt heel tof zeg, haha :D. Lekker aanwezig. En ohhh, dat gouden nijlpaardje! Zo lief <3
  Anna schreef laatst over Verhuisupdate #1 | De zoektocht naar de perfecte bank!My Profile

  Beantwoorden
  • Irene 13 mei 2019

   Ja hé? Ik heb iets met nijlpaarden. Vraag me niet waarom maar ik vind ze zo cute! 😀 Ik vond het beeldje ooit eens in de Action 🙂

   Beantwoorden
 16. Geke 12 mei 2019

  Leuke tips en jullie huis ziet er echt tof uit! Ik ben benieuwd om nog wat meer van de woonkamer te zien te krijgen.

  Wij hebben wel best wat kleur in huis. Eigenlijk telkens wit (niet sneeuwwit) met een accentmuur. In de woonkamer is die vb grijsaubergine (klinkt raar maar kan het niet anders omschrijven), een soort warm grijs zeg maar met wat paarsige ondertoon. Onze zetel heeft dan ook paarse overtrekken. Eerst hadden we rode maar dat was echt te fel. Gelukkig Ikea, dus wisselbare hoezen 🙂
  Mijn werkkamer daarentegen heeft dan weer groen als accentkleur, dat past goed bij mijn job van tuinen ontwerpen 🙂
  Maar de hoeveelheid decoratie, die mindert alsmaar. Geeft meer rust, letterlijk (afstoffen, bleh) en figuurlijk.
  En planten zijn er ook maar niet altijd met evenveel succes, nogal droge lucht hier en daar houden die mooie tropische planten niet zo van.
  Geke schreef laatst over Day Zero Project #7 – 84. Het boek ‘De mooie voedselmachine’ lezenMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 13 mei 2019

   Tof dat jullie accentmuren hebben! Bij ons is de hele woonkamer wel wit wit, op een paar gouden bollen na op een stukje muur 🙂 Handig van jullie zetel dat je die overtrekken kan verwisselen. Als je de kleur dan beu bent moet je niet direct een nieuwe zetel kopen om toch het uitzicht wat te veranderen :p

   Beantwoorden
 17. Naomi 12 mei 2019

  Mijn huis is vooral heel rustig, veel wit en grijs en hier en daar wat rood. Rust in huis is namelijk rust in mijn hoofd. Ik ben wél heel benieuwd naar de glitterverf! Krijgen we een fotootje als het erop zit?
  Naomi schreef laatst over Boekenpraat bij Moederdag: Mijn (voor)lezende moederMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 13 mei 2019

   Tuurlijk! Maar het zal wel nog even duren hoor! De gang moet eerst nog volledig gepleisterd worden en momenteel is dat niet onze prioriteit. Ik vind rust ook wel belangrijk maar ik ervaar vooral rust als alles opgeruimd en gepoetst is 🙂

   Beantwoorden
 18. Shirley 12 mei 2019

  In mijn vorige huis had ik wat kleine roze accenten. Nu ik samenwoon zijn ze verbannen en hebben we alleen nog zwart, wit, grijs en planten in huis. Hopelijk komt daar ooit nog iets van kleur bij.
  Shirley schreef laatst over Ontdek verborgen traboules in LyonMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 13 mei 2019

   Jammer dat het roze weg is! Is je vriend er geen fan van? 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.