Hoe zit het met mijn zomer bucketlist?

Aan het begin van de zomer maakte ik een lijstje op met dingen die ik graag wou doen. Om ‘m zeker niet te vergeten kreeg de lijst een plekje op onze frigo. Dat heeft gewerkt denk ik! Ik kon echt veel dingen schrappen ๐Ÿ™‚

Mijn zomer bucketlist was niet heel uitgebreid en ook niet super spannend. Ik dacht zelfs dat het een heel erg saaie lijst ging zijn, maar dat bleek toch nog mee te vallen ๐Ÿ˜‰ De zomer is nog niet voorbij maar kijk, ik heb wel dat gevoel. Ik begin zelfs al zin te krijgen in de herfst dus ik schrijf gewoon al een update.

5 boeken lezen // Ik ben van plan om heel veel in de tuin te zitten en boeken te lezen. Ik heb nog best wat boeken op mijn te lezen lijstje staan en daar zou ik er graag vijf uit kiezen. Mijn voorkeur nu gaat uit naar:
+ The Family Upstairs van Lisa Jewell
+ Misery van Stephen King
+ Beach Read van Emily Henry
+ Reasons to Stay Alive van Matt Haig
+ The Seven Husbands of Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid

Haha ik moet wel lachen om “Ik ben van plan om heel veel in de tuin te zitten en boeken te lezen”. Ik kan de keren dat ik in de tuin heb gezeten namelijk op 1 hand tellen. Maar ik heb wel veel gelezen! Ik las drie van mijn voorkeurboeken: The Family Upstairs, Beach Read en The Seven Husbands of Evelyn Hugo. In Misery van Stephen King ben ik begonnen (in het NL) maar die kon me niet zo bekoren zoals zijn andere boeken die ik al las.

Met de drie boeken van mijn lijstje erbij heb ik in totaal 15 boeken gelezen. Hola! Dat is een meevaller! ๐Ÿ˜€

Een kledingruil ketting opstarten // Ik zag dit bij luusjeindelucht en ik vond het zo’n goed idee! Ik vind het een beetje spannend ook maar het lijkt me echt heel leuk om dit in mijn buurt van de grond te krijgen. En zo niet, ook goed natuurlijk ๐Ÿ™‚

Hier ben ik niet aan toegekomen. Het leek me een leuk plan maar ik zag het niet meer zo zitten. Misschien ooit!

Een verjaardagsfeestje voor kleine D voorbereiden // Zijn eerste verjaardag valt nog net binnen de zomer en dat moet gevierd worden natuurlijk! Ik wil graag wat mensen uitnodigen, ons huis versieren en een lekker babyproof taartje bakken voor mijn mannetje.

Gelukt! Nu ja, heel veel voorbereidingen heb ik niet getroffen. Ik heb geen taartje gebakken voor hem maar wel pannenkoeken (die hij niet wou eten, haha), we hebben slingers opgehangen en ik bestelde een herbruikbare stoffen kroon voor hem (die hij niet wou ophouden, leuk kind heb ik hoor ๐Ÿ˜‰ ). Onze dichte familie kwam en hij kreeg toffe cadeautjes.

Een paar daagjes weg // Ik heb mijn ‘weekje’ weg bijgesteld naar een paar dagen weg. Feit is dat het best wel moeilijk is om ergens een huisje te huren waarvan de tuin volledig afgesloten is zodat de hondjes mee kunnen. Het zal dus waarschijnlijk een uitje zonder honden zijn maar die willen we ook geen hele week aan de zorg van iemand anders over laten. En een paar daagjes weg is eigenlijk ook al voldoende.

Het werd geen reisje maar we hebben wel een paar leuke dagen gehad dat we een uitstapje hebben gemaakt. We gingen onder andere naar zee, zwemmen, eens winkelen, naar Ikea, Pairi Daiza, de kinderboerderij, …

Leren haken // ‘t Is gebeurd! Ik heb het weer in mijn hoofd! Ik wou al een tijdje leren breien maar dat komt er nooit van en haken lijkt me wat laagdrempeliger. Daarnaast kan ik met de beste wil van de wereld geen fijne hoes vinden voor mijn e-reader dus ik ga er zelf een proberen maken. Spannend! (enfin ja niet echt spannend natuurlijk maar je snapt me wel)

Dit heb ik ook nog niet gedaan. Ik heb wel spulletjes in huis gehaald maar heb nog geen tijd genomen om het te leren. Dit is wel iets wat ik toch nog wil doen dus ik zet het op mijn lijstje voor de herfst!

Eens gaan zwemmen met kleine D // Ik denk dat ik hier nog het meeste van alles zin in heb. Ik wil al zo lang eens gaan zwemmen met kleine D! En ook ja, ik moet dan natuurlijk een zwembroekje en zwembandjes zoeken voor het kind en daar heb ik ook wel zin in ๐Ÿ˜€ Lijkt me zo cute!

We zijn twee keer gaan zwemmen! Een keer toen we aan zee waren, in Sunparks, en een keer in ons lokale zwembad met zijn meter erbij. Die eerste keer in het zwembad vond ik zo enorm tof! Ik herinner me dat ik me echt extreem gelukkig voelde toen. Heel fijn.

De zee eens zien // Zoals ik ooit al eens in een van mijn vorige lijstjes zei: zomer zee zee zomer, dat hoort bijeen. Ik ga er dan wel niet in (misschien tot aan mijn knieรซn – zolang ik mijn voeten kan zien) maar ik wil ze gewoon eens gezien hebben. En dan ook wel een ijsje eten en een wandelingetje op de dijk maken natuurlijk.

We zijn er niet in gegaan want de dag dat we aan zee waren was het best fris op het strand maar we hebben ze gezien!🙌🏻

Naar Pairi Daiza // Ik denk dat dit op zowat elke lijst staat met dingen die ik wil doen. PAIRI DAIZA! Maar ‘t is al zo lang geleden en ik wil daar zo graag nog eens naartoe! Misschien om ons elfjarig jubileum te vieren?

Ja deze is gelukt! We hebben dit gedaan na onze trouw op een dag dat D’tje naar de opvang was. Eens met ons twee weg. Dat was lang geleden en erg leuk!

Naar de cinema // Dit wil ik toch minstens 1 keer doen. Babysit vragen en dan met mijn lief een film gaan kijken met alles er op en er aan.

Hm ja. Ik ging naar de cinema maar niet met het lief. Feit is dat ik D moeilijk los kan laten en ik het geen fijn idee vind dat hij – weliswaar met babysit – alleen thuis is en niet snapt waar wij zijn. Ik stel me er te veel van voor vermoed ik aangezien hij waarschijnlijk toch zal slapen maar toch. Werkpuntje ๐Ÿ˜‰

Kijk, wat een succes! ๐Ÿ˜€ Binnenkort publiceer ik mijn herfstlijst! Ideetjes voor dingen die ik daarop kan zetten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 thoughts on “Hoe zit het met mijn zomer bucketlist?

 1. Bij haken heb je sowieso minder risico dat je een steek laat vallen hรฉ. Dat is wat mij betreft al veel waard vermits ik wel een beetje kan breien maar geen steken kan oprapen. Niet zo handig dus vermits het er al meermaals voor heeft gezorgd dat ik super veel moest uittrekken. Ik heb zelf onlangs de breiringen een kans gegeven en ben daar ondertussen wel fan van geworden. Je kan er immers meer mee maken dan ik had verwacht. Het enige nadeel is dat mijn schouder het weer niet aankan. Ik hoopte dat die daar minder op zou reageren dan bij het breien met priemen maar was precies iets te optimistisch. Nu dus even een pauze ingelast voor ik aan de volgende muts (een Hufflepuff versie!) begin.

 2. Flink bezig geweest aan je lijst!
  Ik kijk ook al heel erg naar de herfst uit. En nu op de camping voelt het ook al echt herfstig, lof it!
  Voor op je lijstje; herfstwandeling maken en dan allemaal blaadjes en nootjes verzamelen en thuis een herfsttafel maken en ergens warme chocomel drinken!

 3. Leuke uitnodiging en leuk die pannenkoekenparty haha! Ik vind dat dagen weg ook wel altijd deugd doen – dat gevoel van efkes weg te zijn uit je eigen omgeving. Ik zucht op voorhand soms wel eens, maar ‘t is altijd tof en verfrissend eigenlijk.

 4. Wat een heerlijk lijstje had je! En wat heb je er gelukkig veel van kunnen afstrepen! Wat fijn dat het zwemmen ook zo heerlijk was <3 Kan het me helemaal voorstellen hoe leuk en gezellig dat is; zo gaan zwemmen samen! Ben benieuwd naar je herfstlijstje. Ik heb er vorig jaar ook eentje gemaakt, maar ben daar stiekem nooit meer op teruggekomen. Ga ik toch maar weer eens overwegen, want het is echt leuk om dit zo te lezen (: Liefs!

 5. Wow! Jij hebt echt veel kunnen afstrepen, zeg. Denk dat het inderdaad ook wel echt helpt als het ergens in huis hangt in plaats van gewoon maar ergens op het internet staat, haha. Ik heb ook vaak wel een haat-liefdeverhouding met dit soort lijstjes als ik ze zelf maak, omdat ik het heel leuk vind om te fantaseren over wat ik allemaal kan en zou willen doen, maar dan uiteindelijk vaak maar weinig af kan strepen omdat ik eigenlijk gewoon wat beter ben in spontane plannen ๐Ÿ˜‰

 6. Hahaha dat boeken lezen in de tuin had ik ook mijn lijstje staan en net als jij moet ik daar toegeven dat dat mislukt niet (buiten onze wil om want we hebben allebei wel goed gelezen natuurlijk!). Er zijn best veel dingen wel gelukt vind ik, dus goed gezomert!

 7. Amai 15 boeken vind ik al best veel! En zalig die pannenkoekenparty. Ik wil deze herfst wellnessen, een boswandeling maken, een goeie nieuwe sjaal kopen, spelletjesavonden houden, veel koffie met smaakjes drinken en hopelijk af en toe eens vroeger in mijn bed kruipen om nog wat te lezen. Vind ik altijd zo gezellig, maar het komt er nooit van want duizend-en-een dingen op tv haha.

 8. Je hebt zoveel dingen van je lijstje gedaan, echt heel goed! Bij mij is hij volgens mij wat minder goed gegaan, ook omdat de zomer eigenlijk een stuk minder als zomer aanvoelde vanwege het weer, toch wel jammer. Ik was ook van plan lekker veel buiten te lezen, maar uiteindelijk is dat bij mij ook echt op รฉรฉn hand te tellen.

 9. Hoe schattig is de uitnodiging voor D. zijn verjaardag! En wat fijn dat je (al dan niet in de tuin) boeken hebt kunnen lezen. Heerlijk is dat he, om weer een leesflow te hebben.

 10. Je hebt een heel aantal dingen van je lijstje kunnen strepen! Wat leuk dat jullie zijn wezen zwemmen en een verjaardagsfeestje hebben gepland. Lijkt me zo bijzonder om een eerste verjaardag van je kind te vieren ๐Ÿ™‚

  Voor een herfstlijst… Ik vind dat een lange boswandeling daar bij hoort, met de prachtige kleuren van de blaadjes. Verder denk ik vooral aan gezellige dingen zoals thee en dekentjes, maar volgens mij is dat te laagdrempelig voor een bucketlist, haha ๐Ÿ˜›

 11. Oooo, die uitnodiging voor D’tje zijn verjaardag is zo leuk! Eeeh, op je herst bucket list moet natuurlijk warme chocomel met slagroom drinken (het liefst nadat je nat bent geregend). Verder met D’tje kastanjes verzamelen?