Hoe kom ik over?

Een hele tijd geleden schreef Sandra een héél interessant artikel. Ze vroeg zich af hoe wij, lezers, haar zien. Hoe ze op haar blog over komt op ons. Laat dat nu net iets zijn wat ik me ook al een tijdje afvraag. Ik hoop natuurlijk ook dat ik op mijn blog over kom als hoe ik in het dagelijks leven ben. Maar ik weet niet 100% zeker of dat ook effectief zo is. Daarbij moet ik zeggen dat ik het ook niet echt kan vragen aan mensen uit mijn omgeving, want 90% van de mensen weet niet dat ik blog en de andere 10% leest (volgens mij) niet frequent mee (en als dat wel zo is, laat eens iets van jullie horen hé seg 😉 ).

Ik heb al een paar keer ondervonden dat het beeld dat ik van mezelf heb nogal eens kan verschillen van wat iemand anders van me denkt. Weet je nog dat je in de middelbare school ooit wel eens iets moest schrijven over je klasgenoten? Mensen zeiden van mij altijd dat ik super sociaal ben. Ik? Sociaal? Zelf vind ik dat niet écht het geval. Oké, ik ben ook geen mega aso maar om nu te zeggen dat ik heel sociaal ben? Nope. Ja, mijn social skills zijn vrij oké dus ik gok dat het daar iets mee te maken heeft. Vorige week moest ik van m’n loopbaancoach mezelf ook punten geven op bepaalde eigenschappen. En dan aan twee mensen vragen om hetzelfde te doen. Bleek dat mijn vriend me soms totaal anders inschatte dan ik zelf deed. Haha. Dus dat zette me wel aan het denken.

Ik ben zelf eigenlijk ook best vaak bezig met wat mensen van mij denken, maar je vraagt dat ook niet altijd aan iedereen hé. Maar nu trek ik m’n “stoute” schoenen aan en vraag het aan jullie! Ik ben echt super benieuwd of ik het herkenbaar ga vinden of niet. Dus laat je vooral gaan. Je mag echt hééél eerlijk zijn, dus ja, als je vindt dat ik een grote zagemie ben, wil ik het ook graag horen!

Hoe kom ik over op jullie? Waar denken jullie aan bij mijn blog?

 

Photo by Suhyeon Choi on Unsplash

14 thoughts on “Hoe kom ik over?

 1. Het is het eerste berichtje dat ik hier lees 🙂 Ik kan je vraag nog niet echt beantwoorden. Zelf vraag ik me ook vaak af hoe ik over kom en wat mensen van me vinden. Zowel online als in het echte leven.

 2. Dat is eigenlijk wel een goede vraag ik zou dat ook wel eens willen weten. Naar mij toe, kom je over als een goedlachse jongedame, tikkeltje onzeker, maar tegelijkertijd ook veel zelfkennis en eerlijk over jezelf. Ik denk dat je ook wel een gezellige bent en, schattig en herkenbaar
  Nele | pizzapartyfridaynight schreef laatst over Dit was november ’17My Profile

 3. Gedurfde vraag! Ik vind je heel spontaan en goedlachs (ik vind het bijvoorbeeld leuk hoe vaak je haha en hihi etc schrijft, ook al is dat soms met een kwinkslag), iemand die zich in beperkte kring (ook) goed voelt. Wat je schrijft, rolt zo uit je hart op elektronisch papier!

 4. Naar mijn mening ben je een betrokken persoon die geeft om andere personen en daar je ook voor inzet. Je lijkt me een rustige persoon die over bepaalde zaken wel fanatiek en enthousiast kan zijn. Bovendien vind ik je heel gedreven en een doorzetter, als je iets wil zal je daarvoor gaan. Ik denk ook aan genieten van de kleine dingen des levens. Volgens mij ben je ook daarvoor dankbaar. Daarbij lijk je voor bepaalde zaken sterk in ke schoenen te staan, als jij ergens achter staat ga je je niet aantrekken wat anderen denken.
  Ik kan dus wel besluiten dat je blog heel open is en we je hierdoor wel leren kennen. Dat vind ik er net zo leuk aan!
  Allez bij deze ga ik maar eens afsluiten :p
  Liefs Kaylin x

 5. Ik denk dat je een heel huiselijk persoon bent die veel belang hecht aan gezelligheid en de kleine dingen. Iemand die daar ook bewust bij wil stilstaan en daarom soms ook eens probeert te onthaasten in de ratrace van het leven (oei, ik klink wel heel erg Ingeborg zo). Iemand die inderdaad wel sociaal is, maar daarom niet per se altijd behoefte heeft aan dat sociaal contact. Ik vind je blog heel persoonlijk en toch ook weer vaak herkenbaar 🙂
  Sam – singlereadytomingleblog schreef laatst over Mijn eerste werkproject: kwakzalvers en labradorsMy Profile

 6. Wat een mooie vraag om bij stil te staan! Als ik je blog lees, kom je altijd over als een heel oprecht persoon, iemand die dolenthousiast kan zijn, maar ook eerlijk is over onzekerheden en minder leuke dingen. Volgens mij ben je iemand die houdt van niet té avontuurlijke dingen, maar die wel graag zichzelf uitdaagt op z’n tijd en houdt van heerlijke gezelligheid én me-time op z’n tijd. Én je bent een echte dierenvriend 🙂 Dat laatste durf ik wel met zekerheid te zeggen 😉
  Romy schreef laatst over De maand van… | November 2017My Profile

 7. Ik denk bij jou meteen aan de woorden ‘lief’, ‘gezellig, ‘huiselijk’, ‘kalm’, en inderdaad ook ‘sociaal’ 🙂 En ook een beetje David-obsessed, want ik ik ken geen enkele andere blogger die zoveel over z’n lief praat als jij. Haha. Als ik je blog lees dan krijg ik ook altijd het gevoel dat ik gewoon de blog van een vriendin aan het lezen ben omdat je zo persoonlijk schrijft. Dat vind ik altijd heel tof! Oh, en ik vind je blog ook heel uniek trouwens. Zowel je lay-out als hoe je schrijft vind ik heel typisch Irene. Het vormt allemaal één mooi geheel en geeft je (voor zover ik via het internet kan zeggen) goed weer als persoon 🙂
  Sarah schreef laatst over Toerist in eigen land: BRUSSELMy Profile

 8. Ik zie jou , Irene, als een rustig en kalm iemand, die nieuwsgierig in het leven staat . Iemand die een bewust en gelukkig leven wil leiden en daarbij van alles het beste probeert te maken. 🙂 Ik ben benieuwd of dat overeenkomt met wat je over jezelf denkt.
  Laurine schreef laatst over November | favorietenMy Profile

 9. Oh, wedden dat er stiekem allemaal menden meelezen. De vriendinnen van de vrienden van je vriend ofzo. Dat bleek bij mij opeens onverwacht het geval te zijn. Op mij kom je over als lief, rustig, op internet in ieder geval sociaal (haha) en op sommige vlakken nog op ontdekkingstocht naar wat bij je past. Random gok op basis van internet, dus ben benieuwd wat daarvan klopt.
  Shirley schreef laatst over Werken, eten, slapen #2My Profile

 10. Op mij kom je over als een huiselijk type, die sociaal is als ze daar zelf zin in heeft 😉 Verder misschien ietwat onzeker maar wel een persoon mer heel veel humor. Volgens mij ben je hartstikke lief en leuk. Zo kom je op mij over in elk geval.
  Michelle schreef laatst over Owens vocabulaireMy Profile

Comments are closed.