Hoe gaat het in m’n koppie?

Haai lieverds! Kan iedereen een beetje wennen aan de nieuwe situatie? Ik wel. Misschien iets te goed? Ik hoop maar dat ik niet in de problemen kom als alles weer voorbij is en ik dan tegelijk ook opnieuw voltijds ga werken maar zullen het zien hé 🙂

Ik denk dat het wel opvalt dat het de laatste tijd best wel goed met me gaat. Komt het door de baby in mijn buik? Doordat de zon vaker schijnt? Doordat ik me mentaal gewoon algemeen op een fijnere plek bevind? Ik denk dat het een combinatie van de drie is. Ik had er laatst een gesprekje over met mijn lief en ik kon me niet goed meer inbeelden hoe slecht ik me voelde toen, aan het einde van 2019 en het begin van dit jaar. En hoe gek het is dat het toen zo donker was en dat nu de zon weer schijnt.

Ik voel me dus heel fijn en ondanks dat ik ook nog altijd wel een beetje coronastress heb, voel ik me ergens ook super ontspannen. Ik doe mijn best om mijn eigen ritme te volgen, dingen te doen die ik leuk vind en waar ik zin in heb en ik pik zoveel mogelijk vitamine D op door in m’n veranda in het zonnetje op m’n bedje te liggen. Ik slaap helaas bar slecht (dat komt wel door de beeb denk ik) maar omdat ik van thuis werk en voorlopig nog halftijds werk vind ik het minder erg.

Ik ben natuurlijk extreem blij en dankbaar dat het nu veel beter met me gaat. Langs de andere kant heb ik ergens achteraan in mijn hoofd ook altijd een beetje angst zitten. Ik ben bang dat ik zomaar ineens weer in die donkere tunnel terecht kom. Ik wil daar niet over nadenken, ik wil niets over me afroepen maar langs de andere kant kan ik ook niet ontkennen dat het me soms toch bezig houdt.

En daarnaast ga ik in mei voltijds werken en ben ik dus ook wat bang dat het te veel zal zijn om ineens terug naar voltijds te gaan. Langs de andere kant ben ik er ook wel een beetje klaar mee en wil ik op die manier deze periode ook graag afsluiten.

Gelukkig heb ik ondertussen wel beter geleerd om te luisteren naar de signalen die mijn lijf mij geeft en trek ik zeker op tijd aan de alarmbel als ik ‘het’ weer voel aankomen. Of dat houd ik mezelf toch voor 😉

Hoe gaat het echt met jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 thoughts on “Hoe gaat het in m’n koppie?

 1. Ik ben zo blij dat het beter met je gaat! Mensen waar ik om geef, ik zie ze echt niet graag ongelukkig. Dan breekt er zelf iets in mij ook denk ik. En daarnaast ben je zo inspireren voor me. Ik kijk echt naar je op. En zoals ik al eens eerder zei, je geeft me hoop dat ik op een dag ook weer zal ‘shinen’ en al die rottigheden uit mijn verleden achter me zal gelaten hebben. You go girl! En weet je, als je weer in een donker gat zou terechtkomen (wat ik je overigens niet toewens) dan is dat zo. Het is geen schande eh. We zijn allemaal mensen en alles gaat in ups en downs. Er is geen kat op de wereld die altijd 24/7 happy en gelukkig is. Maar natuurlijk hoop ik dat het blije gevoel en een goeie mentale gezondheid mag blijven. Ik wens het je zeker toe <3
  Nikita schreef laatst over Week in beeld | 8My Profile

 2. Fijn te horen dat het beter gaat <3 Dat is toch wel het belangrijkste, vooral in deze tijd.
  Ik hou het hoofd koel, ga bijna dagelijks naar werk en hou me aan alle voorschriften.
  Probeer voor Noa ook een stukje rust te behouden, lekker veel thuis en keuvelen.

 3. Heel herkenbaar. Ik ben intussen al wat ‘verder’ dan jij (al een jaar geleden dat ik zo diep zat, dus bedoel vooral qua tijd verder!), en die angst is er nog steeds. Maar ik heb intussen ook geleerd wat mij helpt op de rit te blijven en waar ik op moet letten dat het slechter gaat (zelfs al voel ik het misschien nog niet).

  Nu met deze situatie is het wel extra lastig en dat merk ik zeker. Ik kan geen gebruik maken van mijn escapes (sportschool, wandelen in de bossen), heb vanwege de stress geen concentratie voor bijvoorbeeld lang lezen, en omdat ik toch comfort nodig heb nu ik mijn baan kwijt ben vanwege corona, vind ik het ook lastig om niet heel veel te gaan eten of alleen maar Netflix te gaan kijken. Maar ik probeer de comfort en escapes op andere manieren te vinden. Kort lezen, in de buurt wandelen, thuis of in het park sporten, zoveel mogelijk gezond eten en bijvoorbeeld nieuwe recepten proberen. Zit er aan te denken om persoonlijk bloggen ook weer op te pakken, want dat hielp ‘vroeger’ (voordat ik stopte omdat ik te druk was met werk) altijd.

  Lang verhaal kort; zorg goed voor jezelf en kijk wat jou helpt om je goed te voelen!
  Petra schreef laatst over With Ups and DownsMy Profile

 4. Wat goed om te lezen Irene. Brengt een glimlach op mijn gezicht. Meer dan je best kan je niet doen, dus wat er ook komt, op dat moment kijk je wat je kunt doen naar je beste kunnen en gaat het stap voor stap. Je kunt het! X

 5. Wat fijn om te lezen dat je je zoveel zonniger voelt in je koppie! Ik kan me goed voorstellen dat alle dingen die je noemt bijdragen aan dat je je happier voelt. Ik hoop dat je dat fijne gevoel vast kunt houden, maar ik denk het wel! Zolang je er met goede moed ‘in staat’, komt er ook goede moed jouw kant op <3 Liefs!
  Stella schreef laatst over Misschien ben ik raar hoor, maar..My Profile

 6. Wat fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat. Ik vind deze hele coronasituatie heel stressvol en beangstigend. Gelukkig heb ik nu goed nieuws gehad van mijn studie dat dit me geen studie vertraging gaat opleveren dus dat haalt wat stress weg. Eerlijk gezegd kijk ik er erg naar uit dat dit straks allemaal voorbij is.
  Anouk schreef laatst over 5 Tips om goedkoop boodschappen te doenMy Profile

 7. Fijn dat het veel beter met je gaat! Geniet vooral van alle momenten op je veranda. Elke keer als ik ‘beeb’ lees, wordt dat in mijn hoofd ‘biep’, haha. Dat moest ik even met je delen.
  Met mij gaat het ook goed. Ik geniet van alle momenten waarop ik mij goed voel. Mag helaas niet in de zon zitten, maar ik geniet erg van een open raam en naar het lekkere weer buiten kunnen kijken.
  Marloes schreef laatst over 30 ideeën voor een vegetarisch(e) lunch of dinerMy Profile

 8. Heel fijn om te lezen Irene! Ondanks alles doet de zon ons allemaal heel goed de laatste tijd denk ik! Fijne gedachte dat we richting zomer gaan 🙂 Ik kan me zeker voorstellen wat je schrijft, dat je bang bent toch weer in die tunnel te komen. Maar de kans is zeker dat je het dan eerder merkt waardoor je 1. niet zover zult ‘vallen’ en 2. Des te sneller weet hoe je er weer uit komt! <3
  Silke schreef laatst over Een half jaar in een notendop #2 Ibiza en VipassanaMy Profile

 9. Super fijn om dit te lezen!! Ik snap je angst voor het terugvallen heel goed. Maar wat je zegt, daar zou ik me nu niet mee bezighouden. Je hebt van deze situatie geleerd en kijk waar je nu bent!

  Ik heb zelf ook een nare periode gehad en na een jaar ben ook ik weer teruggevallen. Maar doordat ik mijzelf zo heb leren kennen in die donkere periode was ik veel beter in staat om weer op te staan.

  Dus no worries en geniet maar lekker van deze tijd x☀️
  Anne’s plek schreef laatst over 18+ drink ik nog steeds niks?My Profile

 10. Wat fijn om te lezen! Echt super dat je je nu veel beter voelt. Je angst dat je ‘terugvalt’ kan ik me wel voorstellen. Dat hoort er misschien ook wel een beetje bij in deze fase, maar is evengoed niet leuk. Ik denk dat ik me qua mentale gezondheid een beetje in zo’n zelfde fase bevind als jij. Extra mooi om te lezen dus nu, deze blog. Geeft hoop.
  Naomi schreef laatst over Van jassenhater naar -liefhebberMy Profile

 11. Fijn dat het goed met je gaat! Slecht slapen lijkt me wel echt balen.

  Met mij gaat het een beetje wisselend. In het algemeen voel ik me goed, maar ik merk wel dat ik prikkelbaarder en instabieler ben. Ik kan me in deze tijden opeens ook helemaal ‘blegh’ voelen, en/of spontaan in janken uitbarsten. Maar in het algemeen red ik het prima zo 🙂
  Audrey schreef laatst over Bloed of plasma doneren: hoe gaat dat in zijn werk?My Profile

 12. Oh wat fijn om te horen Irene! Met mij gaat het ook weer goed sinds maanden van down zijn rondom mijn operatie. Dit quarantaine leven bevalt mij stiekem ook te goed, ondanks de verschrikkelijke berichten van mensen pm mij heen merk ik dat deze manier van slow living goed bij mij past. Je bent dus zeker niet de enige! Liefs!

 13. Wat mooi om te horen dat het een heel stuk beter met je gaat! De punten die je beschrijft die nu anders zijn dan een jaar geleden zijn natuurlijk ook wel een mooie reden om lekkerder in je vel te zitten <3 Tegelijkertijd snap ik je spanning wel over wat er allemaal kan gebeuren. Maar weet dat wat er ook gebeurt, je meer aankunt dan je denkt <3 Pas goed op jezelf en veel liefs!
  Romy schreef laatst over Maart 2020 | Een gekke periode, vele lichtpuntjes & 1 mega-mijlpaalMy Profile