Hit-and-run | Deel 1.

Zowat half bloggend Vlaanderen heeft ondertussen Kleine Atlas’ blog bezocht voor de Hit-and-run van De Standaard. Bij dezen draag ik ook mijn steentje bij. Aangezien het best veel vragen zijn deel ik ze op in twee blogposts. Aanschouw hier deel 1.

Wat is uw vroegste herinnering?

Moeilijk. Ik denk van de tweede kleuterklas dat ik in de apothekershoek aan het spelen was en ook dat ik eens in de gang aan ons klasje stond en dacht dat ik mijn oma’s hand vast pakte maar dat bleek een andere oma te zijn. Al weet ik eigenlijk niet of ik dat laatste echt heb meegemaakt, haha.

Welke levende persoon bewondert u het meest en waarom?

Er is niet één persoon die ik het meeste bewonder. Het zijn er een stuk of 10 en het zijn allemaal vrouwen: mijn mama en haar zussen omdat ze allemaal super sterk zijn en ik echt opkijk naar hoe ze stuk voor stuk hun leven leiden, ook al is dat niet allemaal gemakkelijk.

Laura en mijn andere vriendinnen ook om dezelfde reden eigenlijk.

Ik kijk vooral heel erg op naar mensen die ondanks hun struggles toch gewoon doorgaan. Die durven zeggen dat het niet goed gaat, die hulp zoeken en toch hun leven blijven leiden, hun eigen ding blijven doen. Mensen die tegen de stroom in durven gaan.

Wanneer was u het gelukkigst?

Waarschijnlijk toen ik nog een heel jong Ireentje was. Maar ook sinds ik van job veranderde in 2018, zo tot een paar maanden geleden.

Wat is uw grootste angst?

Verdrinken of stikken.

Wat was vandaag uw eerste gedachte?

De allereerste? Geen idee eigenlijk. Daarna: dat ik nog ff in bed ging blijven liggen en mijn boek uitlezen.

Wat is uw meest onhebbelijke karaktertrek?

Ik heb echt geen geduld. Als ik iets in mijn hoofd heb, moet het ook nu onmiddellijk stante pede gebeuren en ik kan echt enorm pissig worden als het dan niet doorgaat. Zelfde met gemaakte plannen. Ik pas gerust mijn eigen plannen aan maar als iemand anders zijn plannen wijzigt en daardoor ook mijn plannen wijzigen zodat die minder fijn worden voor mij, nope. Can’t handle it.

Welke eigenschap stoort u het meest bij anderen?

Negativiteit. Das zo deprimerend.

Wat was uw meest beschamende moment?

Ik heb hier een halve dag over nagedacht maar ik kan eerlijk gezegd niet echt iets bedenken.

Wat is uw dierbaarste bezit?

Pf, een mens is geen bezit dus dus dat kan ik al niet zeggen. Zijn huisdieren bezit? Die dan. En mijn blog, telt dat?

Wat is uw favoriete zintuig?

Ho ho die vind ik moeilijk! Mijn eerste gedacht was mijn gehoor.

Wat wou u later worden als kind?

Juf, zoals zoveel kinderen.

Wat maakt u ongelukkig?

+ Twijfels. Aan mezelf, aan mijn leven, aan anderen, …
+ Zien dat de mensen dicht bij mij ongelukkig zijn.
+ Slecht eten.
+ Het nieuws.
+ Te weinig slaap.

Als u naar de toekomst kijkt, wat ziet u dan?

Daar zit ik toevallig de laatste tijd erg vaak aan te denken. Ik zie alleszins David, een verbouwd huis en een kindje.

Over welk deel van uw uiterlijk bent u het minst tevreden?

Ik vind mijn voeten echt héél lelijk. En net zoals zoveel anderen zou ik heel graag een volumineuze haarbos op mijn hoofd hebben.

Als u iets wat uitgestorven is, zou kunnen terugbrengen, wat kiest u dan?

Dino’s?

Ik moet denken aan een gesprekje dat ik een tijdje terug met een vriendin had. Ze wist me te vertellen dat de geluiden van de dino’s in Jurassic Park afkomstig zijn van seksende schildpadden. Compleet off topic maar kom, wel een tof feitje 😜

Photo by Miguel Andrade on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een + negen =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 thoughts on “Hit-and-run | Deel 1.

  1. Hahaha, dat laatste feitje! Dat is toch wel heel erg grappig. Moet dat eens gaan fact checken. 😉 Ik vind dit heel leuk om te lezen. Ook wel vragen die je aan het denken zetten, want ik zou zelf zo 1,2,3 niet de antwoorden hebben.
    Sanne schreef laatst over Uit die herfstdip tipsMy Profile