Het leven is te kort om …

Ik ben eens door mijn concepten aan ‘t gaan en ik zag deze post staan die ik nooit afwerkte. Ik kreeg inspiratie voor deze post doordat Romy van Vaker Vrolijk er ook ooit eens een schreef. Het is niet dat ik nu altijd fuck it denk bij dingen (wees gerust, ik maak me ook nog vaak zorgen om de meest dwaze dingen) maar toch wel veel meer dan vroeger. Ik besef meer en meer dat ik op een dag dood ben en dat ik er dus NU voor moet zorgen dat ik een tof leven heb.

En het leven is te kort om…

… elke keer het goedkoopste ding zoals flut wc-papier of flut ontbijtgranen te kopen om toch maar tien cent te besparen en je er dan ook elke keer aan te storen. Koop deftig wc-papier en lekker ontbijt als je portemonnee het toe laat.

… niet luidop mee te kwelen met de muziek in je auto. Couldn’t care less wat andere bestuurders denken als ze me zien.

… ongemakkelijke, te kleine schoenen te kopen alleen maar omdat ze er leuk uit zien.

… te veel na te denken over kleine dingen. Bij twijfel: gewoon doen tenzij je er op voorhand al een slecht gevoel over hebt. In dat geval: gewoon niet doen.

… je druk te maken over die ene hamburger of die twee weken na elkaar frietkotfrietjes.

… te veel na te denken over de toekomst. Je leeft nu, op dit moment. Wat er binnen vijf jaar gaat gebeuren, daar heb je echt geen idee van. Laat je in je keuzes niet té veel remmen door waar je toekomstige ik blij mee zou zijn. Doe waar je nu blij van wordt. Later zien we wel weer.

… dat ene bloesje dat je zo prachtig vindt niet te kopen. Doe gewoon.

… niet af en toe eens een dansje te doen. Gewoon in de keuken. Muziek luid en gaan! (nee serieus, als je een boost nodig hebt, doen, echt)

… jezelf allemaal regeltjes op te leggen die toch niet haalbaar zijn of ingaan tegen wat je wil. Je moet echt niet elke week vier keer sporten of in de week gezond eten en in het weekend zondigen, of naar elk familiefeest gaan of elk weekend iets sociaal doen of [vul zelf maar aan].

… geen chocola in je ontbijt te doen.

… dingen te doen omdat ze zo horen.

… alleen maar aan andere mensen te denken. Denk ook eens aan uzelf. Denk eens wat vaker aan uzelf. Dat mag echt!

… vast te houden aan dingen. Laat het gaan, laat het los! Je mag altijd terug komen op je beslissingen, je bent een volwassen mens. Je mag van mening veranderen.

… naar mijn raad te luisteren. Doe vooral uw eigen ding 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 thoughts on “Het leven is te kort om …

  1. Yes yes YES. Amen to this! En zoooo akkoord met de eerste! Toen ik 12 jaar was, kreeg ik m’n maandstonden en thuis hadden we alleen maar van die verschrikkelijke maandverband van de Aldi, die mij echt niet goed lag. Van zodra ik kon, kocht ik maandverband met mijn zakgeld, want het leven is inderdaad gewoon te kort om me dat te ontzeggen.

  2. Wat een heerlijke (én herkenbare) lijst. Er zitten echt heel wat zaken tussen waar ik de voorbije jaren steeds meer op probeer te letten omdat ik er niet gelukkig van word. Ik blijf even goed af en toe hervallen hoor maar dan pik ik de draad weer op zodra ik me er van bewust ben.

  3. Heerlijk lijstje! Inderdaad, waarom zou je doen wat anderen denken dat hoort. Ook hun visie is maar een mening. Enne, helemaal eens wat betreft de chocolade in je ontbijt. Mijn leven is een stuk beter sinds ik cacao over mijn ontbijtjes strooi 🙂

  4. Haha ma gij he, gij weet het. 100% akkoord met alles wat er in je lijstje staat 😀 En of ge het nu wilt of niet, ik luister lekker toch naar uw raad. Né!

    Laat de mensen maar doen. Als gij gelukkig zijt, dan zit het goed! Keep it up!

  5. Oké, ondanks die laatste (die is leuk!) wil ik toch wel wat dingen hiervan overnemen. Bijvoorbeeld dat het leven te kort is om altijd alles maar volgens regeltjes te doen. Het mag bij mij allemaal best wat losser.

  6. Haha die laatste! Wij eten hier elke week frietkotfrietjes, zoals elke plichtsbewuste Belg, right? Wij kopen wel flut-wc-papier haha, maar ik compenseer dat dan met duur ontbijt oeps.

  7. Mooi lijstje! Ik vind dat evenwicht tussen in het nu leven en de toekomst voor oog houden wel een moeilijk evenwicht. Als ik altijd in het nu zou leven, dan doe ik te weinig. Natuurlijk moet je niet altijd iets doén, vind ik verschrikkelijk, maar dat idee over de toekomst geeft mij wel structuur en hoop ofzo.

  8. Moet zeggen dat dit dingen zijn die ik al toepas. Ik begrijp dat mensen zich verplicht voelen tot veel dingen. Zo zit de maatschappij in elkaar. Maar ik ben door de jaren heen trots geworden op wie ik ben. Dat en mijn ziekte. Als je chronisch ziek wordt zet dat gewoon echt veel dingen in perspectief. Ge leert wat er echt belangrijk is. Zeker zo die kleine stomme dingen waar ik me vroeger zo druk in kon maken (een opmerking van een klant, een trein die afgeschaft is…) zijn ineens niet meer zo groot. Meestal als ik nu me in iets doms druk maak denk ik bij mezelf: Nikita, denk aan uwe fibro. Want dat eindigt altijd hetzelfde. In een nieuwe (pijn)aanval. Ge hebt maar een leven, dus maak er het mooiste verhaal van dat je kan. In hoever je daar ook invloed op hebt. Maar misschien heb ik gewoon gemakkelijk spreken.