Het leed dat je wenkbrauwen laten epileren heet.

Er was eens een tijd waarin ik mijn wenkbrauwen nooit aanraakte behalve tijdens het wassen van mijn gezicht. Nooit. Vond niet dat er iets mis was met mijn wenkies dus waarom zou ik er iets mee doen? En toen was er een tijd waarbij ik een vriendinnetje had met werkelijk de mooiste wenkbrauwen die ik tot dan toe had gezien. Op girlsnight bij haar thuis besloot ze mijn wenkbrauwen eens te epileren. ‘Oké, doe maar!’ dacht ik, met in mijn hoofd haar prachtexemplaren. Tot ze een stukje huid tussen het pincetje kneep en ik weer voorgoed (dacht ik) afscheid nam van dat onding. Serieus, dat deed echt heel veel pijn.

En toen kwam ik op de hogeschool en vond ik het wel eens tijd om ze toch eens onder handen te nemen. Niet dat het verwilderde bosjes waren of dat ik een eenbrauw had, maar er stonden wel wat verloren haartjes waar ik best afscheid van kon nemen. En zo geschiedde. Ik kocht in de Kruidvat van die precision wax van Veet en hoppa, mooie wenkbrauwtjes in nog geen 10 minuten. Met de tijd werd ik er super handig in en deed ik het eigenlijk altijd op die manier en de laatste eenlingen met een pincet weghaalde. Tot ik alleen ging wonen en enkel verder ging met m’n pincet, wat ik voordien maar sporadisch gebruikte. Ging ook goed maar toch iets minder snel en, nuja, laten we zeggen dat ik op de duur het overzicht een beetje verloor. Als in: Dit haartje ook nog of niet? Oké, ik doe het het ook weg. Oh maar dan moet dit ook weg en dit ook. Maar wacht, hu? Nu heb ik een mini kaal stukje. Hm.

Tot een paar weken geleden ineens mijn wenkbrauwen er weer uitzagen als 10 jaar geleden. Ook oké, maar aangezien ik toch elke dag wel iets dacht als hm tijd om ze nog eens onder handen te nemen en meh geen zin in, gooide ik een afspraak bij de schoonheidsspecialiste op m’n Day Zero Project lijst en stond het vast. Ik ging mijn wenkies laten doen door een professional. En mensen, die dag was deze week aangebroken.

Ik haalde m’n fiets nog eens vanonder het stof en fietste gezwind naar de specialiste want naast m’n wenkbrauwen, zou ik ook afscheid nemen van m’n okselbosjes. Haha. Ik zag mezelf al helemaal rondlopen met m’n fabulous wenkbrauwen en kale oksels, dit ging gewoon goed komen! Yes! Zin in! Tot ik in die stoel lag en werkelijk het idee had dat het mens m’n halve wenkbrauw wegwaxte. Hars er op, doekje er op en bye wenkbrauw! Ik was eigenlijk altijd best content met de vorm van mijn wenkbrauwen. Vond dat ze mooi bij m’n gezicht pasten. Ik wou dus eigenlijk ook enkel de extra haartjes weg (wat ik waarschijnlijk nog iets duidelijker had moeten aangeven). Maar nee, deze mevrouw zette al haar skills in, gaf me een spiegel en ik kreeg al schok nummer 1. ZO FAKKING DUN?! WAAR ZIJN AL MIJN HAREN? ‘Ik heb ze niet te dun gemaakt, want het is makkelijker om dunner te gaan dan, om ja, het haar er terug aan te plakken zeg maar’. Euh. Meningen verschillen zeker? Ik wil niet weten wat ze dan van m’n originele exemplaren dacht. Maar goed. Daarna kreeg ik een poedertje in m’n haartjes om ze wat op te vullen zodat je minder gaatjes zag. Wist niet dat ik zoiets nodig had maar kom, ik dacht zo: misschien ziet het er dan beter uit? WROOOOONG! Schok nummer 2. Ik voelde me zo’n kleuter die met stift haar wenkbrauwen had zitten kleuren. Haha. Bovendien wou ze me dat poeder aansmeren, wat in een doos van 10cm breed zat, voor een poedertje van letterlijk 1,5cm breed. I kid you not. Het ding kostte ook nog eens €35 dus je snapt wel dat ik vriendelijk bedankte. Maar ’t was waterproof. Dat dan weer wel.

Heel de weg naar huis had ik zo goed als de slappe lach. Mensen die me zagen dachten waarschijnlijk dat ik een of andere gekkin was met rare wenkbrauwen. En toen ik thuis kwam schaamde ik mij ineens voor die dingen en moest ik, jawel, bleiten (want ik ben zo’n overemotioneel mens dus ik bleit om alles ja, laat mij).
Ik: Boehoe ze zijn zo leelij-ijk!
David: Maar alez wat zegt gij nu?! Ze zien er keigoed uit! Gij ziet er keigoed uit!
Ik: Neeeheeee lelijk!
David: Maar nee, ge zijt mooi!
Ocharm David hé. Alleszins, na 42 minuten was de rust weergekeerd en was ik over de grootste schok heen. Ik heb zeker 654 keer in de spiegel gekeken omdat het deze keer misschien ineens beter ging zijn, maar nope. De volgende ochtend schrok ik mezelf een hoedje (grappige uitdrukking hé?) toen ik in de spiegel keek. Nope. En toen mijn collega me tijdens de lunchpauze heel aandacht zat aan te staren met de woorden: er is iets anders aan uw gezicht maar ik weet niet wat, kreeg ik meteen zo’n rode tomatenkop dat dat nog bijna schaamtelijker was dan mijn twee dunne brauwtjes. Maar omdat het een gentleman is zei ie natuurlijk dat het er mooi uit zag. Danku.

Links is natuurlijk, compleet logisch ook, de na en rechts is voor.

Nu moet ik zeggen dat ik er wel wat van kan en, zo u wil, heel dramatisch kan reageren. Maar kijk, dat is de aard van’t beestje en ik ben gewoon heel eerlijk: ik vond het verschrikkelijk. Nu, een paar dagen later heb ik soms momenten dat ik denk: ja oké, eigenlijk best mooi en zijn er soms momenten dat ik denk: NOOIT MEER! Please groei terug. Dus ik zit nu een beetje in tweestrijd verwikkeld. Vooral ook omdat een deel van mezelf nu heel graag wenkbrauwpoeder wil kopen om mijn kale plekjes mee op te vullen en een deel van mezelf denkt fak da, blijf er gewoon af, ge hebt geen kale plekjes. Verder heb ik ook ’t gevoel dat mijn gezicht er compleet anders uit ziet. Om de een of andere reden is het beter als ik mijn haar niet uit mijn gezicht heb maar ik vind dat nog net iets mottiger dus doe ik het toch altijd naar achter in een dotje. Dus ja, ik ben er nog niet helemaal uit, maar laten we zeggen dat het nu al bij al wel meevalt en dat ook dit zal wennen.

En ja, zoals ge ziet, ik kan een hele post (1045 woorden) vullen met gezwets en drama over mijn wenkbrauwen. Graag gedaan!

22 thoughts on “Het leed dat je wenkbrauwen laten epileren heet.

 1. Wenkbrauwen vormen echt je gezicht hé. Ik zag ooit een foto van bekende mensen zonder wenkbrauwen en die zien er plots hel-le-maal anders uit. Soms zelfs vrijwel onherkenbaar. Maar ik vind die van
  jouw echt mooi. Ze zien er nog steeds heel naturel uit. Ik heb nog nooit niets aan die van mij durven laten doen en heb ondertussen een beetje schrik gekregen nadat ik verschillende mensen heb gezien die
  nog maar amper wenkbrauwen hebben en ze dan elke ochtend tekenen. Nu heb ik dus schrik dat een specialiste dat dan bij mij ook zou doen en ik er plots heel vreemd (lees: nog vreemder als nu) ga uitzien.

  1. Nu, een paar weken later, vind ik ze ook tof hoe ze nu zijn. Moest er héél erg aan wennen 🙂 Denk dat je vooral super duidelijk moet communiceren: deze, deze en deze haren mogen weg. Haha 😀

 2. Ik vind ze ook mooi, hoor! Wel een groot verschil, maar ik vind ze er niet onnatuurlijk uitzien of zo. Ik laat ze altijd twee keer per jaar tijdens een gelaatsverzorging met een pincet bijwerken. Daarna ben ik er altijd zo content van dat ik denk dat ik dat zelf ook vaker zou moeten doen, maar 1) zelf kan ik dat toch niet zo goed en 2) vanaf ik mijn bril opzet, valt dat verschil toch alweer 1000x minder op dus dan heb ik ook geen zin om er tijd en moeite in te steken, haha!

  1. Haha ik merk nu bijvoorbeeld dat er ineens 10 haartjes aan’t terug groeien zijn en als ik dat dan een week niet bekijk is het al om zeep en denk ik ook: laat maar :p maar nu ga ik wel mijn best doen om het wat bij te houden want vind ze toch wel meevallen 🙂

 3. Ik vind de “na” best mooi, maar enkel omdat je het niet combineert met een overdaad aan make-up. Als je ook nog veel make-up zou gebruiken, dan zou het heel nep beginnen lijken. Zoals je het vroeger had, is het natuurlijker en dat is heel authenthiek dus niets mis mee.

  Help poedertjes voor ons wenkbrauwen. Bestaat dat? Daar gaan we ons toch niet mee bezighouden zeker? Wat een gedoe lijkt me dat.

  1. Ik ben sowieso geen make-up meisje 🙂 af en toe een beetje mascara is het meeste wat hier gebeurt op dat gebied. Haha :p Moet zeggen dat ik ze nu na een week wel mooier begin te vinden 🙂

 4. Oké, ik ga u vertellen over de twee allerbeste dingen die mij op wenkbrauwgebied zijn overkomen:
  1. Threading. Laat uw wenkbrauwen threaded, serieus. Gaat 5x sneller dan waxen en epileren. En doet 5x minder pijn, ik zweer het u. Het resultaat is altijd supermooi (want netjes en strak) en echt nul achtergebleven haartjes. Boek het via treatwell met een kortingcode en je bent 7 euro kwijt ofzo.
  2. Wenkbrauwpoeder van de HEMA. Kost 5 euro ofzo? Ik doe er al 2 jaar mee, dus goeie investering. Zit een klein borsteltje bij en daar ga je 1-2 keer mee over je wenkbrauw met wat poeder en voila, er zit vorm en kleur in en ’t is het makkelijkste ooit. Er zitten ook van die gekke plastic stencils bij die je zou moeten gebruiken om een bepaalde vorm te tekenen ofzo? Maar die gooi je gewoon weg, want da’s bullshit.

  Aka het hoeft allemaal niet traumatiserend en duur en moeilijk te zijn! #commentvandrieA4tjesoverwenkbrauwen

  1. Thaaanks voor de tips! Ik spring een dezer eens binnen in de Hema om het poeder te checken 😀 Bij dat dure poeder in het salon zaten ook stencils en ik kreeg dat nog aangeraden van die mevrouw ook want handig. Leek me raar maar oké :p en dat threaden ga ik eens opzoeken! Merci!

 5. He even serieus als links de na is vind ik het in je gezicht echt heel erg mooi staan hoor! niet gelogen..

 6. Wenkbrauwen kunnen zo veel verschil maken in een gezicht. Ik zie wel dat je schrikt als ze opeens heel anders zijn dan je gewend bent. Ik weet niet helemaal wat mijn mening is over je ‘nieuwe’ wenkbrauwtjes. Niet lelijk in ieder geval, maar ik denk dat ik je natuurlijke wenkbrauwtjes toch iets beter bij je gezicht vind passen. Gelukkig groeit het wel weer aan, en hopelijk kan je een manier vinden om je wenkbrauwen naar jou wens te maken. Met poeders en potloodjes kan je al zo veel verschil maken.

  1. Echt bedankt voor je eerlijke mening! 🙂 Fijn dat je het gewoon zegt dat je de voor beter vindt. Niet dat ik de complimentjesgevers niet geloof (bedankt allemaal!) maar soms denk ik dan dat mensen het zeggen om me gerust te stellen. Het zal inderdaad wel weer groeien en misschien bedenk ik me binnen een tijdje ook wel weer en vind ik het net wel heel mooi. Kan nogal veranderlijk zijn hier.

 7. Om de 6 weken ga ik langs bij de schoonheidsspecialiste omdat ik als tiener keihard last had van acné. Nu is dat gelukkig wel al minder en ga ik vooral omdat mijn huid er heel veel deugd van heeft. Ook laat ik dan mijn bovenlip harsen en tussen mijn wenkbrauwen. Ooit wou iemand daar mijn wenkbrauwen een beetje bewerken en zei ik: ‘doe maar’, maar ooh mijn God, wat deed dat pijn! Ik zei, nooit meer! Het harsen van mijn bovenlip is ook wel een beetje pijnlijk, maar de pijn is van zeer korte duur. Maar die wenkbrauwen doe ik echt nooit meer!

  1. Ik vind het qua pijn eigenlijk echt heel goed meevallen maar dat is zo persoonlijk hé! Mijn bovenlip deed ik vroeger soms zelf maar ik kreeg daar om de een of andere reden altijd bultjes van een paar dagen na het waxen dus ik doe dat nu ook niet meer. Wat laat je dan nog allemaal doen aan je gezicht? Massage of zo met maskers en apparaatjes enzo? Lijkt mij ook wel eens fijn, zo’n verwenmomentje ^^

 8. Oh ik zou dit echt nooit durven he.. Wel tof dat je het hebt gedaan, alleen echte zonde dat het dan niet uitpakt (en naar je wordt geluisterd) hoe je wilde. Toch op de foto staat het goed (en het groeit gelukkig vanzelf weer terug…)

 9. Allemachtig, wat balen dat het zo gebeurde. Professional amehoela als ze niet luisterde naar jouw wensen! Ik vind waxen altijd een beetje eng en ik denk niet dat jij er nu goede ervaringen aan overhoudt. Ik google nu net even, maar Google zegt dat het ongeveer drie vier weekjes duurt voor het teruggegooid is. En de Etos heeft een goed middeltje dat de groei bevorderd, ik zag dit op Twitter voorbijkomen bij een meisje die het voor haar wimpers gebruikte. Misschien een tip? En hey, ik vind links net zo cute als rechts! 🙂

  1. Bedankt ^^ Denk niet dat ze het slecht bedoelde hoor 😉 hoop ik alleszins! Maar ja ik zit nu weer in een soort van strijd want als ik het laat groeien loop ik weer een tijd rond met een fijne wenkbrauw en daaronder wat verloren haren die volgens mij meer gaan opvallen dan hoe het er voor was. But we’ll see! Helaas geen Etos hier trouwens maar heb een tijd terug wel eens het befaamde wimperserum van de Kruidvat gekocht, moet ik alleen eens zoeken. Al betwijfel ik of dat iets zal doen want voor m’n wimpers deed het 0,0 :p

 10. Compleet niet leuk als zo’n ervaring helemaal anders uitdraait dan verwacht. Het is wel JOUW geld dat ze krijgt om aan JOUW gezicht te prutsen eh.
  Ikzelf heb zelf nog nooit aan mijn wenkbrauwen gekomen en een professional evenmin. Ben dit ook niet van plan in de nabije toekomst.
  Wel chapeau voor Davids reactie. Vind dat zo chic dat hij zo goed omgaat wanneer jij het wat moeilijker hebt.

  1. Haha ja ik ook. Heb achteraf ook altijd spijt dat ik zo de dramaqueen uit hang dus ik zeg dan wel sorry ze, maar hij kent mij dus hij kan er wel mee dealen (thank god!) 😀

Comments are closed.