Het is hier wat stiller maar het gaat eigenlijk best goed.

Hi guys / girls! ’t Was wel weer eens tijd voor een kleine update vond ik zo. Het is ondertussen al bijna midden februari en net zoals ik me vorig jaar elke maand afvroeg waar de tijd heen is, doe ik dat in 2020 blijkbaar ook. Het is AL februari. Januari leek eindeloos te duren maar achteraf bekeken lijkt het ook alsof ik gisteren nog maar oudejaarsavond zat te vieren in m’n onderbroek aan zee.

Het is hier wat stiller de laatste tijd en mijn laatste post was ook niet zo heel positief maar het gaat eigenlijk best goed. Ik bevind me weer in een meer positieve headspace om het zo te zeggen en ik heb het gevoel dat het deze keer wel anders is. Positiever. Ik voel me niet alleen wat beter maar ik heb ook meer zicht op m’n toekomst ofzo. Ik weet niet goed hoe ik het precies moet uitleggen maar ik zie alles weer wat rooskleuriger in. Ik heb niet meer het gevoel dat ik me voor altijd slecht ga voelen dus dat is fijn. Ik geniet er nu ook extra van omdat ik weet dat ik me ook snel weer slecht kan voelen.

Ik denk dat het er ook mee te maken heeft dat ik mijn tijd thuis nu anders bekijk. Voorheen zag ik het als: ik ben ziek, ik ben thuis en ik moet nu beter worden zodat ik weer kan werken. Nu zie ik het meer als een soort van cadeautje dat ik thuis ben en m’n tijd kan nemen om voor mezelf te kiezen en dat voelt fijn. Ik leg mezelf niet de druk op om ‘beter’ te worden deze maand en zie wel hoe het gaat en dat geeft me toch wat rust ook. Niet dat ik helemaal niets doe natuurlijk, maar ik doe het op m’n eigen tempo en doe heel erg m’n best om naar mijn lijf en hoofd te luisteren.

Ik praat ook weer met een psychologe en er zitten toch wat dingen in me die misschien ook wel mee hebben ‘geholpen’ aan het feit dat ik me ronduit kut voelde, zoals veel van de angsten waar ik mee zit en waar ik eerder al eens iets over schreef. Ik had zelf nog niet meteen de connectie gelegd maar door met haar te praten merk ik dat het toch wel vaak neerkomt op dezelfde dingen die me belemmeren. Ook niet dat dat dé oorzaak is maar eerlijk gezegd denk ik ook niet dat er één oorzaak is. Het goede nieuws: niets wat niet aangepakt kan worden dus dat is al fijn nieuws.

Verder ben ik weer veel moderne stationsromannetjes aan het lezen en beperk ik het zetelhangen en tv kijken tot een paar afleveringen van Orphan Black en Castle. Ik doe dutjes, ik doe wasjes, ik doe dansjes, ik kook, ik stofzuig, ik water de planten, ik doe mijn best om gezonde keuzes te maken qua eten (als in: in balans vandaar dat je me ziet met een beker noedels op de foto 😅), ik luister veel muziek, ik maak wandelingetjes met podcasts in m’n oren, ik ben een jeans aan het borduren, ik blijf wat weg van Instagram en ik heb zowaar een deel van onze kastjes in de woonkamer volledig uitgeruimd en ontspuld. Heb ook wat leuke dingen meegemaakt waar ik later nog wel iets over zal schrijven (ik deed oa een fotoshoot 😱).

Dat het hier wat stiller is heeft er mee te maken dat ik eigenlijk geen zin heb om veel tijd op het wereld wijde web door te brengen. Ik zag dat altijd een beetje als een escape route maar ik krijg er tegenwoordig eigenlijk heel weinig energie van (en eerder toen ik me slecht voelde ook niet maar het was wel een manier om niet te veel met mezelf bezig te moeten zijn) dus ik laat het hier lekker op een laag pitje staan tot ik weer wel massa’s zin heb om artikeltjes te tikken én lezen (want ook dat komt er niet echt meer van). Dat neemt niet weg dat ik jullie wel een beetje mis natuurlijk 😉.

Anyway, hoe gaat het met jullie? Nog nieuwtjes?

21 Reacties

 1. 20 februari 2020 / 18:23

  Heel héél blij om te horen dat het beter met je gaat en de foto’s die je onlangs op Instagram toonde zijn echt super. Knap dat je dat gedaan hebt. Ik versta ook wel wat je zegt over het bloggen en online zijn. Bloggen is op zich een fijne afleiding maar het bijhouden van al die social media geeft me echt geen energie. Het lijkt eerder het tegenovergestelde te doen.
  zwartraafje schreef laatst over De kleuren van licht – V.E.SchwabMy Profile

 2. 18 februari 2020 / 14:46

  Heel goed dat je die tijd thuis zoveel positiever bekijkt; je zelf niet meer die druk opleggen dat die tijd je zo snel mogelijk moet beter maken, gaat je hopelijk wat rust geven. Hou je goed!

 3. 13 februari 2020 / 13:55

  Wat ontzettend fijn dat het wat beter gaat! Fijn ook dat de gesprekken met de psycholoog je helpen. Gesprekken met hulpverleners helpen mij vaak ook wel ontzettend, soms is het fijn als iemand even meekijkt in die brij in je hoofd.
  Ilona Wielinga schreef laatst over Je eigen kledingstijl vinden | En durven dragenMy Profile

 4. 13 februari 2020 / 11:58

  Groot gelijk dat je wat meer offline bent. Je mindset, het zien als een cadeautje, lijkt me heel goed! Het is heel fijn dat je nu even de tijd kan nemen om te ademen en te focussen op dingen die je wél blij maken. Ik ben heel benieuwd naar de leuke dingen die je hebt gedaan. Enne lees ik nou borduren? Ik ben heel nieuwsgierig naar het resultaat 😀
  Claire schreef laatst over Kledingruil organiseren met vrienden + mijn itemsMy Profile

 5. 13 februari 2020 / 07:47

  Oh dit is zeker herkenbaar! Ik ben ook (vooral nu ik mama ben) meer en meer offline. En als ik tijd heb voor mezelf spendeer ik dit liever lekker met een mok thee op de bank met een goed boek of een fijne serie/film. Ik probeer juist bewust lekker tijd voor mezelf te nemen, hoewel ik op z’n tijd weer lekker aan mijn blog werken ook super fijn vind.

  Ik vind het fijn te horen dat het goed met je gaat<3

 6. 12 februari 2020 / 22:00

  Doe vooral wat goed voelt. Ik ben blij om te lezen dat je weer wat beter in je vel zit dan toen je de laatste post plaatste. Met mij gaat het meestal goed. Thanks for asking 🙂
  Shirley schreef laatst over Kleding op maat laten maken in Hoi AnMy Profile

 7. 12 februari 2020 / 21:05

  Blij dat je je beter voelt. Je lijkt de situatie te accepteren en dat is een belangrijke stap in het helingsproces. En dat je minder op internet zit, vind ik net zoveel te beter want er zijn zoveel nuttigere dingen te doen en te beleven.
  Sofie schreef laatst over Uitgelezen in januari 2020My Profile

 8. 12 februari 2020 / 17:42

  Het klinkt wel dat je goed bezig bent. Altijd confronterend om bij een psycholoog wat inzichten te krijgen die de vinger op de wonde leggen , maar dat geeft je ook kansen om er beter mee om te gaan. Dat vind ik dan toch weer deugddoend.

  Geniet van je tijd thuis en het minder online zijn!
  Goofball schreef laatst over We found the only bit of snow in Belgium this winter!My Profile

 9. 12 februari 2020 / 10:55

  Fijn om te lezen dat het beter gaat, ik maakte me toch al wat zorgen om de stilte hier. De wandelingetjes en de dansjes klinken leuk en de fotoshoot nog leuker! Ik kijk er al naar uit om erover te lezen (je blog ziet er weer cool uit trouwens) wanneer je je schrijfzin weer helemaal terug hebt 🙂
  Kelly schreef laatst over VragenvuurMy Profile

 10. 12 februari 2020 / 07:26

  Blij te lezen dat je langzamerhand jezelf terug aan het vinden bent. Wat je beschrijft is redelijk herkenbaar voor mij ook. Ik kan periodes hebben dat ik het allemaal maar niets vind en me eigenlijk constant afvraag van waar dat gevoel komt. En dan komen er periodes aan met fijne en leuke momenten, maar heb je het gevoel dat je toch niet 100% ok bent.. We slaan er ons wel door 😉 Doe vooral waar jij je goed bij voelt!

 11. Karlijn
  11 februari 2020 / 20:22

  Fijn dat het best goed met je gaat Irene. <3

 12. Johanna
  11 februari 2020 / 17:00

  Ik durf wedden da die fotoshoot voor de flair is! Ik kan ni wachten om u met uw gat in de flair te zien! Echt ballen ook da ge da gewoon doet , Goe da ge u beter voelt en dinges aanpakt enzo , tzal wel van zijn eigen verderrollen nu 🙂

 13. 11 februari 2020 / 16:17

  Fijn om weer een update te lezen. En vooral fijn om tussendoor ergens te lezen dat je dansjes doet. Ik herken wel wat je zegt over dat thuis zijn en dat je dan ‘beter moet worden’. Die druk staat je juist alleen maar in de weg. Maar het is wel ingewikkeld om het los te laten en te zien wanneer je je weer beter gaat voelen.
  Naomi schreef laatst over Het antwoord op alles!My Profile

 14. 11 februari 2020 / 14:18

  Wat enorm fijn om dit te lezen. Dat moment dat je rust en stilte hebt gevonden in je hoofd (acceptatie) is echt heerlijk om te herkennen. Dus inderdaad lekker genieten van het thuis zijn 🙂
  Veerle schreef laatst over Over lino en mijn webshopMy Profile

 15. 11 februari 2020 / 14:05

  Goed bezig Irene! Vooral je tijd nemen en lekker doen wat goed voelt! Doe ik nu ook! Ik ben aan het herstellen van een operatie (ze hebben een cyste op mijn eierstok weggehaald) maar alles gaat goed en mijn herstel kon niet beter! Veel liefde en geluk voor jou! Liefs

 16. Kaylin
  11 februari 2020 / 13:59

  Zo blij dat alles oké gaat met jou.
  Ik ben benieuwd naar alle verhalen die nog komen en om het resultaat van je fotoshoot te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.