Heb jij dat ook?

Heel heel heel lang geleden (nee, dat valt best mee hoor) las ik een stukje in Heb jij dat ook?! van Mario Giordano. Een boek met daarin 1000 gevoelens waar niet echt een naam voor is. Mario heeft elk gevoel in 1 zin samengevat.

Toen kwam ik al op het idee om eens een post te maken met mijn eigen ‘heb jij dat ook?’ lijstje maar die post kwam er natuurlijk nooit van. Tot nu! Sinds ik het boek deels las kom ik namelijk vaak wel dingen tegen waarvan ik me afvraag of andere mensen dat ook hebben. Ik heb er ook een paar dingen uit het boek aan toegevoegd.

Heb jij dat ook…

… dat je je een heel nieuw mens voelt als je van bij de kapper komt en je haar en hoofd zowaar goed zitten?

… dat je opgelucht bent als je telefoon stopt met rinkelen en de beller op je voicemail terecht komt?

… die soort van opluchting als je een voicemail hebt en je je dus niet tot in het oneindige moet afvragen wie je nu precies probeerde op te bellen en vooral waarom?

… dat je je afvraagt waarom kennismakingsspelletjes onder volwassenen nog altijd gedaan worden? (Efkes, kunnen we dat gewoon afschaffen? Ik vind dat altijd zo tenenkrommend ergerlijk als mensen daar mee aan komen draven. Alstublieft hé, we zitten niet meer in de lagere school.)

… zo af en toe dat gevoel dat je gewoon alles ‘hier’ wil achterlaten, je rugzak nemen en ergens anders volledig opnieuw wil beginnen?

… dat je soms nog altijd een beetje bang bent dat er een moordenaar onder je bed zit?

… dat triomfantelijke gevoel als je eindelijk die mug weet te pletten die je al een halve nacht uit je slaap houdt?

… dat als je een nieuwe playlist hebt samen gesteld je hem een hele dag op repeat kan luisteren zonder de liedjes beu te raken?

… dat als je iets lekkers (her)ontdekt je het elke dag zou willen eten? (Ik heb dat dus nu met appel crumble. Ik heb dat een tijdje terug eens gemaakt en sindsdien wil ik het gewoon elke dag eten)

… dat nerveuze maar ook opwindende gevoel dat vooraf gaat aan een dure aankoop zoals een nieuwe laptop of telefoon?

… dat je niet zo goed aan iets nieuws durft te beginnen uit angst dat het mislukt?

… dat je je soms voelt alsof je in een film zit?

… dat je voorbij een mooi huis komt en je je afvraagt hoe het er binnenin uit ziet en wat voor mensen er wonen?

… dat het idee van een tasje thee je meer aanspreekt dan effectief thee te drinken?

… dat je altijd een beetje een melancholisch gevoel krijgt als het regent?

Ik kan er dus nog wel meer bedenken dus ik voel hier ook een reeksje van aan komen! 😀

Photo by Anton Darius on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + 11 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 thoughts on “Heb jij dat ook?

 1. Ja! Daar zitten er echt heel wat tussen waar ik mezelf in herken. Dat van de kapper bijvoorbeeld (daar ga ik na de quarantaine nog eens een keer naartoe moeten gaan). Maar ook dat van de bewoners en inrichting van een mooi huis, het melancholische gevoel bij zo’n natte grijze dag, …
  zwartraafje schreef laatst over Foto-update #168My Profile

 2. Haha dat van de kapper, jaaaa. Ik voel mij vaak ook letterlijk een stuk lichter als ik mijn haar heb laten knippen. En frisser, geen idee waarom want het is nu niet alsof ik daar ook doucheke pak of zo haha. Ik vind dat altijd een grappig en supertof moment als mensen een gevoel omschrijven waarvan je dacht dat jij de enige was die dat zo ervaart.
  Lesley schreef laatst over Quarantaine-moodswingsMy Profile

 3. Haha da’s echt een heel leuk lijstje. Ik heb dat elke dag wel eens, dat ik mijn boel wil pakken en één of andere alternatieve levensstijl wil bewandelen. Wim Lybaert rijdt rond met zijn Colombus? Oké dan zijn we dat ineens ook van plan!

  En ja, thee klinkt leuk en gezellig enzo maar ik lust dat eigenlijk niet zo graag.
  Kelly schreef laatst over 04 april: tuintjes en bekroningenMy Profile

  1. Ja man, die Columbus hé, dat lijkt mij zo zalig! 😀 En thee ‘moet’ je leren drinken. Ik lustte dat in’t begin ook niet, nu wel maar ik maak het eigenlijk zelf amper, ook al denk ik wel vaak van nu ga ik eens een tas thee maken.

 4. Gewoon alles achterlaten, rugzakje nemen en ergens anders verdergaan (niet opnieuw beginnen) <- THIS! Dat heb ik echt heel hard nu! Omdat ik besef dat ik eigenlijk lang niet zo veel mis als ik dacht, nu in deze corona tijd.
  Leuk lijstje, veel is herkenbaar!
  Tamara schreef laatst over Mijn week in 3 woorden #6My Profile

 5. Hahaha ik heb bij zo veel dingen uit dit lijstje een “Ja!” gevoel! Hilarisch, hihi. Wat een leuk idee dit. Makes me happy, en dat is fijn in deze gekke tijd! Liefs!

 6. Zo’n leuk idee Irene! Heel veel herkenbare dingen haha, ik kan zo echt veel zin hebben in thee en dan mijn uiterste best doen om het perfecte kopje te maken, om dan vervolgens te vergeten dat ik het maakte en het een paar uur later koud in de keuken terug te vinden, haha. Liefs!

 7. Wat een herkenbaar lijstje! Ik heb ook vaak een fase met eten. Als ik dan weer iets (her)ontdek, wil ik het elke dag eten haha :D. En ik ben ook altijd benieuwd hoe het er binnen uitziet bij mensen, kan daar altijd heerlijk over fantaseren als ik tijdens een wandeling langs mooie huizen loop :p. Probeer vaak ook naar binnen te gluren maar dat is niet zo handig nu iedereen constant thuis is.
  Anna schreef laatst over MLBB #169 | Heel veel borrelen, cadeaus en nieuwe planner!My Profile