Recept • Havermoutkoekjes met chocola!

Een tijdje geleden sprak ik af met mijn niet-meer-buurmeisje, Jasmien, om samen een pizzaatje te eten en Lala Land te kijken. Superleuk! Ik eet echt heel graag pizza. Maar dat is niet zo gezond natuurlijk. Wel heel lekker! En bijna elke keer als ik bij Jasmien ben, heeft ze van die lekkere havermoutbanaanballetjes gemaakt. Om te snacken. En die zijn wel gezond. En gelukkig ook heel lekker! Omdat ik meer een koekjesmens ben dan een balletjesmens (niet echt hoor, maar ik maakte gewoon koekjes. Haha), besloot ik koekjes te bakken van het recept. YES! Hierboven kan je al even zien hoe ze er uit zien. Al is dat niet veel soeps. Het lijken gewoon rauwe deegkoekjes. Maar ze zijn wel degelijk gebakken. EN LEKKEEEEER!

Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Tijd: ★★☆☆☆

Oké, dus. Wat heb je allemaal nodig?

200 gram havermout • 125 gram (heel donkere) chocolade (mijne was 85%) • 3 rijpe bananen • 60 gram amandelmeel • 60 ml kokosolie (ik gebruikte eigenlijk gewoon gesmolten boter, ongeveer 50 gram en dat was prima)

Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook nog vanille toevoegen. Of kaneel. Of een beetje zout. Wat je graag hebt in je koekjes!

To do:

• Oven voorverwarmen op 180°C. Ik gebruikte boven- en onderwarmte.

• Bananen prakken in een kom. En ondertussen de boter smelten in een kommetje. Ik doe dat in de microgolfoven op een laag vermogen voor ongeveer een minuut.

• Chocolade in stukjes hakken. Dit is dus serieus nog niet zo simpel als je het gewoon met een mes doet. De chocolade vliegt overal in het rond, maar dat zal waarschijnlijk wel weer aan mij liggen. Haha.

• Alles bij de bananen doen en eens goed mengen.

• Ongeveer een halve eetlepel van het ‘deeg’ nemen en hier een koekje van maken. Tot al je deeg op is dus. Ik kon met deze hoeveelheid precies 20 koekjes maken.

• In de oven voor ongeveer 15 minuten.

Ziezo. Dat was toch echt super simpel hé? En het is echt heel erg lekker en gezond dus. Perfect voor als je zin hebt in iets zoet. Of vooral in chocola. Hmm.

14 thoughts on “Recept • Havermoutkoekjes met chocola!

  1. Dit klinkt echt zo makkelijk en verleidelijk! Deze ga ik zeker een keer maken 🙂 ideaal om mee te nemen naar het werk.

    1. Hihi ja, het blijft tot het einde van de maand sneeuwen! 😀 Ik word er zelf ook vrolijk van.

Comments are closed.