Guilty pleasure | Mug cake

Jongens, sinds vorige week heb ik de mug cakes herontdekt (dit wordt een culinair hoogstandje hoor)! Een aantal jaar geleden, toen ik nog op kot zat in Gent, maakte ik mezelf regelmatig een mugcake. Gewoon als hapje voor ’s avonds in de zetel. Niet heel gezond natuurlijk, maar wel enorm lekker! Toen bleek dat wij vorige week geen brood meer hadden, besloot ik ’s morgens iets te maken wat snel klaar was en toen popte de mug cake in m’n hoofd. Jaaa, dat ga ik maken! Zo lang geleden! En het is echt zo simpel hé.

Wat heb je nodig?

* Een mok
* 2 el zonnebloemolie
* 1 ei
* 2 el suiker
* 2 el bloem

Wat moet je doen?

Het kan niet simpeler zijn denk ik. Je mengt alles door elkaar in de mok en stopt het ding voor ongeveer anderhalve minuut in de microgolf op 800 watt. Je moet in het begin misschien een beetje oefenen met de juiste tijd. Als je het cakeje te lang laat staan, wordt het heel compact.

Mijn ervaring leert me dat het makkelijker is om eerst de olie te mengen met de bloem en suiker en er dan het ei pas aan toe te voegen. In een andere volgorde krijg je sneller klontjes.

Het is gewoon een simpel, basic cakeje. Je kan eventueel iets toevoegen van blauwe bessen, rode vruchten of chocolade. Vroeger vond ik het lekker om een stuk chocolade in m’n cakeje te stoppen maar tegenwoordig heb ik een andere topping gevonden die ik intens lekker vind. Ik smelt een paar repen chocolade en roer daar yoghurt doorheen. Het ziet er uit als een slap poepje maar YUM!

11 thoughts on “Guilty pleasure | Mug cake

    1. Met brood? Nog nooit gehoord op die manier maar het klinkt wel lekker eigenlijk :p

  1. Oeh, vroeger maakte ik ook weleens van die mugcakes. Zo makkelijk én lekker. Die topping ga ik wel onthouden. Nog nooit aan gedacht om gesmolten chocolade door yoghurt te mengen. Lijkt me echt lekker. Hmmm.
    Sarah schreef laatst over De Disney TAGMy Profile

Comments are closed.