Goede voornemens voor de tweede helft van het jaar

Ik weet het, ik weet het. We zijn ondertussen alweer over de helft van het jaar maar ik wou toch nog graag wat goede voornemens opschrijven voor deze helft. Want waarom ook niet hé? Ik hou van lijstjes maken en er zijn een paar dingen die ik graag wil op- en aanpakken. Dan lijkt het me wat te stom om daarmee te wachten tot volgend jaar. Niwaar?

SUPER OFFICIËLE LIJST MET SERIEUZE GOEDE VOORNEMENS VOOR DE TWEEDE HELFT VAN HET JAAR

Mijn Notion opruimen en terug in gebruik nemen • Ik gebruikte Notion een tijd vrij intensief voor vanalles (journallen, bijhouden van recepten, boeken tracken, lijstjes maken, weekmenu’s, …) maar om de een of andere reden is dat er weer bij ingeschoten. Het is ook wel een beetje een rommeltje geworden en ik wil het graag terug vaker gebruiken. Dat komt vooral omdat ik Getting Things Done heb gelezen en op zoek ben naar een plek waar ik alle dingen kwijt kan die ruimte in mijn hoofd innemen. Notion lijkt me daar wel een geschikte tool voor!

Een poging doen om wekelijks te journallen • bij voorkeur doe ik dit met de hand maar ik ben niet streng, het mag ook digitaal. In mijn opgeruimde Notion bijvoorbeeld.

Op zoek naar fijne bh’s enzo • Op zich vind ik dat mijn bh’s mij wel goed passen. Ik ga zelfs zeggen dat ik er pakt 90% van overtuigd ben dat ik de goede maat draag. Het probleem is alleen een beetje dat ik het altijd zo’n gedoe vind – bh’s kopen dan – en dat ik het daarom maar niet doe en bijgevolg dus nog bh’s draag van voor mijn zwangerschap. Ik zeg het, de maat zit volgens mij wel oké maar mja, de rek is er wat uit. 😉 Ze zitten niet meer zo fijn, de bandjes zakken af, dat soort ongein. Het lijkt me nuttig om al eens te starten met mijn cupmaat berekenen. Ik schrijf ‘fijne bh’s enzo’ want als ik dan toch bezig ben, wil ik ook eens kijken voor een toffe bikini set of badpak (badpak dames). Daarover meer hieronder!

Niet roepen tegen D en mijn geduld bewaren •  en als dat toch eens niet lukt, gewoon mijn verontschuldigingen aanbieden. Met me verontschuldigen heb ik geen moeite maar ik zou het toch liever niet willen doen door te vermijden dat ik m’n geduld verlies. Ik moet zeggen dat ik het momenteel wel een héél pittige periode vind hoor. Hij is twee (bijna) en hij zegt nee, we hebben het geweten, amai mijne frak! Ik herhaal vaak tegen mezelf: het is oké, het is normaal, hij is aan het ontwikkelen, hij is nog geen volwassen mens maar een kind.

Wekelijks zwemmen met het lief • Of wekelijks echt gaat lukken weet ik niet maar het is alleszins wel onze intentie om elke week samen baantjes te gaan trekken. Goed voor lichaam, geest en relatie zeg maar! 🙂 Vandaar die bikini of badpak dus. Ik heb wel een paar badpakken maar die zijn meer om in te liggen dan om in te zwemmen () en van een paar van mijn broekjes ontbreekt een bikini top. Dat komt ook omdat ik vaak dingen in de solden koop en er dan geen setje meer te maken is. Maar goed, zwemmen dus!

Geen nieuwe kleren meer kopen (op bh’s na!) • Het is nog eens tijd voor een koopstop. Ik voel nu op voorhand al de mentale rust die het meebrengt om niet constant met kopen en meer kleren bezig te zijn. Ik heb het al een paar keer gewoon gedacht, dat het er tijd voor was, maar nu ga ik het toch echt in de praktijk brengen. Ik wil voor de rest van het jaar – op dus een paar nieuwe bh’s na – geen nieuwe kleding meer kopen.

Mijn haar kort laten knippen • Gedaan met het eeuwige getwijfel! Ik had een poll gemaakt op Instagram maar ‘k heb uiteindelijk niet naar de resultaten gekeken (haha, sorry!). Iemand zei ‘bij twijfel niet doen’ maar ik ben zelf meer van het omgekeerde. Bij twijfel toch wel doen. Dat was ik even vergeten maar nu weet ik het weer dus ik ga het maar gewoon doen. Ik vind het wel spannend maar de afspraak ligt vast!

ALLERLEUKSTE: Van de keuken echt een gezellige plek maken • Hier heb ik zoveel zin in! Ik heb allemaal ideetjes in mijn hoofd die ik wil uitvoeren en ik wil de ruimte niet gewoon inrichten maar echt gezellig maken. Zeker in afwachting van de nieuwe woonkamer ook denk ik dat het belangrijk is dat we toch een fijne ruimte hebben.

Terug een beetje regelmatiger bloggen • Ik heb er toch wat moeite mee de laatste tijd. Mijn vrije momenten gaan op aan het kind en het lief en lezen waardoor bloggen er dan een beetje bij inschiet. Het is oké maar ik doe het zo graag en ik mis het wel wat.

Mijn traject bij de rugschool afwerken • Ik start komende maandag met mijn traject bij de rugschool en of het nu 5 of 32 sessies zijn, ik beloof bij deze aan mezelf dat ik het traject af maak. Ik zal er nog wel een keer wat uitgebreider over schrijven ook.

•••

Voila! C’est ça! 🙂

Ik schreef deze post in samenwerking met Hunkemöller, waarvoor dank! Kan ik meteen een van m’n goede voornemens waarmaken! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 thoughts on “Goede voornemens voor de tweede helft van het jaar

 1. Ohhh ben benieuwd naar je kapsel 😀 Spannend!
  En journallen wil ik ook wel gaan doen, maar het lukt me echt totaaaaaal niet. en dat terwijl ik wel echt denk dat het veel kan brengen!
  En Notion is echt megafijn, gebruik het elke dag 😀

 2. Ge hebt groot gelijk als je zegt dat je niet wilt wachten tot eind dit jaar. Uiteindelijk zijn het volgens mij ook dingen die je gemakkelijk kan ‘waarmaken’ he. Sommige dingen vereisen een beetje planning, maar dat komt wel goed. Ik wens je alvast veel succes ermee 🙂

 3. Mooi plannenlijstje, Irene 🙂
  En ja, waarom wachten tot nieuwjaar? Kan je er intussentijd al maar plezier van hebben toch?
  Ik ben heel benieuwd naar je toekomstige korte kapsel, ben er zeker van dat het je goed gaat staan (maar dat doet je huidige ook natuurlijk).
  Een koopstop zou ik beter ook weer inlassen… sedert de vorige gedaan is, heb ik toch weer teveel naar mijn zin gekocht.
  Succes ook met de rugschool. Hopelijk geeft het je beterschap van de klachten.

 4. Leuk lijstje Irene! Ik probeerde die cupmaatberekener eens en ben wel onder de indruk, ik heb precies wel echt de verkeerde BH-maat, haha! Nu, ik denk dat ik iets mis doe, maar moet ook wel dringend eens om betere bh’s!

   1. Ik heb dat ooit eens in de winkel onder begeleiding gedaan en toen klopte het wel en begin deze week volgens de tabel ook maar ik vermoed dat ik fout gekeken heb want nu ik het nog eens doe klopt het precies ook niet.
    Ik ga Hunkemöller er eens over aanspreken!

 5. Mooie en leuke voornemens. Ik ben zo benieuwd naar jullie nieuwe keuken. Lijkt me heerlijk om daar een fijne, gezellige plek van te maken.
  Wekelijks zwemmen vind ik een mooie. Ik zit te twijfelen of ik dat ook wil, maar ja, met twijfel kom je niet ver he;).