Getest • Wild refill deodorant

Het is niet zo dat ik constant met mijn blog loop te zwieren om daar voordelen uit te krijgen maar ik geef eerlijk toe dat ik mijn status als blogger (omg haha) heb aangewend om deze deo gratis uit te kunnen testen. Voila, dan weten jullie het maar even, ik heb zelf aan Wild gevraagd of ze me een pakje op wilden sturen en dat wilden ze. Dank! Was ik erg blij mee en dat had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht. Ik had al zo vaak reclame gezien dat ik het graag wou testen en dan maar mijn stoute schoenen eens aan trok.

Heb ook de indruk dat ze er absoluut niets voor verwachten en het ook niet opvolgen dus dat is erg fijn en haalt de druk weg om iets te posten en het dan maar goed te vinden omdat het anders misschien wat ongemakkelijk wordt. Ik ben altijd eerlijk, maar toch. En daarom post ik er nu toch over WANT IK BEN ENTHOUSIAST (nu verklap ik het al).

Iets over Wild.

Wild is een natuurlijke, hervulbare deodorant. Je bestelt een case gemaakt uit duurzaam aluminium en gerecycleerd plastic en daarbij een (paar) composteerbare vulling(en).

Voor elke verkochte deo schenken ze een percentage van de opbrengst aan een organisatie die zich bezig houdt met herbebossing. De deo’s zijn vegan, cruelty-free, zonder kunstmatige geurstoffen, parabenen, aluminium en sulfaten. En daarnaast hebben ze ook een (beperkte) sensitive lijn.

Je kan zo losse vullingen kopen, maar je kan ook een abonnement afsluiten. Een vulling zou 4 tot 6 weken moeten meegaan.

Mijn ervaring.

Ik gebruik deze deo nu sinds 25 maart. Ik heb in het verleden al eens natuurlijke deo getest en daar was ik in het begin altijd enthousiast over maar na een tijdje werkte dat toch niet meer zo fijn, vooral bij effectief zweterige dagen. Bij deze wou ik het dus meteen goed doen en lang genoeg testen. Er zaten dagen bij met 25 graden en zelfs ietsje meer. Ik heb het erg snel koud, maar ik zweet ook snel. De deo heeft dus alle kans gehad om zichzelf te bewijzen!

Ik kreeg een roze (😍) case met mijn naam op en 1 vullinkje in de geur fresh cotton & sea salt. Nu, die geur was mijn ding niet. Hij ruikt erg lekker maar ik vind het meer een mannengeur. Daarom besliste ik zelf om drie andere geurtjes te bestellen en uit te proberen: orange & neroli, candy floss en rhubarb & raspberry. Allemaal lekker zoet en vrolijk en bijgevolg compleet mijn ding.

De case voelt super stevig aan en zal z’n tijd wel meegaan. Het ding kan echt tegen een stootje en ziet er ook nog eens super leuk.

Ik koos als eerste voor de orange & neroli geur. De eerste dagen rook ik de geur wel en ondanks dat het een fijne geur is, vind ik het niet zo chill om echt duidelijke deogeur te ruiken. Dat geeft me al snel het gevoel dat ik zweet en niet zo fris meer ben. Maar nu ruik ik ‘m niet meer tenzij ik eens onder mijn oksel ga snuffelen en dat is nu ook weer niet iets wat ik regelmatig doe. Misschien moet ik die cotton & sea salt dan toch ook eens testen.

De deodorant is super makkelijk in elkaar te steken met behulp van de drukknopjes aan de zijkant (het wijst zichzelf allemaal uit, alles klikt super makkelijk in en uit elkaar) en werkt met een draaisysteem. Een keer draaien en je kan een paar dagen smeren. Ideaal.

Ik moet zeggen dat ik had verwacht elke maand 1 vulling te gaan opsouperen maar dat is dus niet het geval. Ik startte eind maart met de orange & neroli en die gebruik ik nu nog altijd. Ik ga elke ochtend een keer of drie over mijn oksel en moet zelf doorheen de dag niet meer bijwerken – ik zou mezelf een gemiddelde zweter noemen. Dat maakt het ook nog eens vrij goedkoop. Een vulling kost 7 euro dus als je er twee maanden mee doet is dat 3,50 euro per maand.

En dan, het okselgevoel! Ook niet onbelangrijk hé. De deo smeert goed open en is niet stroef. Misschien wel het enige nadeel: de deo laat soms toch een beetje ‘brokjes’ achter of vormt wat brokjes doorheen de dag op een dag dat ik niet zweet, haha. Als ik zweet mengt het waarschijnlijk allemaal een beetje of is het daar nog wat warmer (sorry, das niet smakelijk hé). Voor mij is het geen reden om ‘m niet meer te gebruiken maar ik geef het graag even mee.

En en en? Doet ie het? Voor mij doet de deo zeker zijn werk. Ik heb bij mijn weten niet gestonken en ik vind het een fijn idee dat hij zo vriendelijk is voor mijn huid en het milieu.

Ook fijn! Er komen regelmatig tijdelijk nieuwe geuren bij. De candy floss geur was zo’n tijdelijke in maart en ik zie dat ze momenteel een bloemengeur hebben.

Een case kost 7 euro maar als je de deo ook graag test, kan je via deze link een voucher voor een gratis case ontvangen. Wildrefill.com is de Europese website dus je betaalt ook geen extra douane- of invoerkosten.

Ken jij Wild al?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 thoughts on “Getest • Wild refill deodorant

  1. Oeh, ik ga je blogpost efkes opslaan want ik ben zelf heel grote fan van Happy Soaps maar vind die precies nergens meer terug hier.. Heb nog een andere natuurlijke stick staan die ik eens wil proberen, maar daarna kijk ik graag eens naar deze! Lijkt me net iets handiger om zo’n bakje te gebruiken met een natuurlijke deo dan steeds met je vingers in een potje te moeten en dat dan uit te smeren. Leuke review & groot gelijk dat je je stoute schoenen aantrok! Liefs!

  2. Ik kende het merk al, maar ik ben blij dat er eens een eerlijke recensie over geschreven is. Want qua marketing en verpakking zijn ze heel herkenbaar, maar dat zegt nog altijd niks over het product. Ik ga niet wisselen van deo, ik ben te gehecht aan mijn Zwitsal op dit moment. Maar blij voor jou dat je een goeie deo hebt vanaf nu! En int roze, beter kan het niet worden 😉

  3. Die case is echt geweldig! En dan ook nog met je naam erop.
    Ik kende dit merk nog niet, maar ben altijd zoekend naar een merk dat écht werkt, als overmatige zweter.
    Toevallig gisteren Loveli in huis gehaald. Ben heel benieuwd of dat gaat werken. Zo niet, wordt dit de volgende test.
    Ben blij voor jou dat jij in elk geval iets hebt gevonden dat voor jou werkt.