Getest | Salt of the earth deo

Ra ra ra, ik hoorde voor het eerst over deze deo via een blog. Ik weet niet meer welke en ook niet meer precies wanneer, maar ik dacht wel meteen: ‘Dat wil ik proberen!’. Alleen kwam het er maar niet van en mijn andere deo was nog niet op en ja. Maar een paar maanden geleden bestelde ik dan toch mijn exemplaar via Bol (en ja, het ding lag dus gewoon een paar maanden in ons badkamerkastje. Oeps). Ik gebruik echt al jaaaaren dezelfde deodorant die ik ooit kocht door Cynthia (ben niet beïnvloedbaar hoor): de Nivea Dry Comfort stick. Een stick ja. Vroeger was dat echt iets wat niet hip was maar jongens, hij werkt echt geweldig goed. Ik denk serieus dat ik hem al 5 jaar gebruik. Niet te veel zweten, geen geurtjes meer voor de hele dag, echt geweldig. En aangezien het een stick is, doe je er ook super lang mee. Maar goed, dit is geen artikel over mijn Nivea deo maar over mijn nieuwe Salt of the earth deo.

Wat is het precies en hoe gebruik je het?

Om het heel simpel te zeggen: het is een soort van stick die eigenlijk bestaat uit puur aluin, een mineraalzout. Niets meer, niets minder. Het is 100% natuurlijk en beenhard. Haha. Het is dus echt een soort van steen hé. Je maakt hem even nat onder de kraan en wrijft het ding dan onder je oksel. Je kan hem bijvoorbeeld ook meteen aanbrengen op je natte oksel als je net uit de douche komt. Daarna droog je hem terug af zodat hij goed bewaard kan blijven. Het is dus wel even wennen en om dit aan te brengen (en ook best fris to be honest) maar eens je het gewend bent, gaat het even snel als een andere deo.

Voor de duidelijkheid: dit is een deodorant. Hij zorgt er dus niet voor dat je minder hard of helemaal niet meer zweet. Hij zorgt er gewoon voor dat je geen last hebt van geurtjes. En aangezien de deodorant zelf naar niets ruikt, ruiken je oksels dus ook naar niets.

Wat vind ik er van?

Ik vind dit echt goed spul. Mijn vorige deo werkte ook super goed, maar doordat het een soort van crèmestick was, kreeg ik soms wel witte vlekken op mijn kleren. Dat heb je met dit dus niet. Daarbij raakte ik denk ik iets te veel gewend aan mijn vorige stick want ik begon mezelf soms wel te ruiken. Ik ben niet echt een overmatige zweter maar ik zweet wel gewoon een normale hoeveelheid en dat is met mijn nieuwe deo nog altijd zo, maar ik ruik echt helemaal niets meer nu (heb ik uitgebreid getest door op verschillende tijdstippen even te snuffelen).

Een mogelijk nadeel kan zijn dat hij dubbel zo duur is als een andere deo (hij kost €7), MAAR, ik bedoel, je doet hier echt super lang mee. Ik kan me eigenlijk gewoon niet voorstellen dat het ooit op raakt. Verder is hij dus volledig natuurlijk wat voor mij niet per se hoeft (ik heb geen probleem met niet natuurlijk spul) maar ik vind het wel fijn dat er geen alcohol of parfum in zit. Hij laat geen witte of gele vlekken achter op je kleding en hij is niet getest op dieren. Dubbel leuk, hij is unisex dus je kan er gerust eentje delen met je vriendje 😉 Mocht je het toch raar vinden om zo’n steen te gebruiken, ze hebben ook sprays, maar ik houd het bij deze harde variant!

8 thoughts on “Getest | Salt of the earth deo

  1. Dan zit je met deze goed! 🙂 ik vind de spraydeo’s met geur niet altijd vies ruiken, maar na een halve dag ruik je jezelf er gewoon doorheen. Vrij nutteloos dus.

 1. Ik gebruik ook een stick, die werken echt veel beter bij mij! Ik heb lang die van Niveau gebruikt en nu gebruik ik er eentje van de Rituals. Ook wel vrij duur, maar dat ding ruikt zo goed, hehe. Ik vind een crèmestick wel leuker dan zo’n natte, haha, dat vind ik altijd een beetje een vies gevoel!
  Sam – singlereadytomingleblog schreef laatst over Strengths & weaknessesMy Profile

 2. Super benieuwd naar. Ik gebruik ook graag stick-deo’s omdat die bij mij precies beter werken, maar die laten inderdaad al weleens witte vlekken achter. Als ik nog eens een bestelling doe bij Bol dan leg ik deze ook in mijn mandje!

  1. Sticks werken ook beter bij mij. Zo’n spray is gewoon een geurtje waar je uiteindelijk na een halve dag toch jezelf doorheen ruikt. Bij mij toch.

 3. Ik zou hem zelf ook heel graag willen testen! Mijn huid is best gevoelig en ik ben altijd op zoek naar een betere deo! Fijne review Irene, Liefs
  Anna schreef laatst over The Efteling MagicMy Profile

  1. Ik denk dat je met deze sowieso goed zit dan, aangezien er geen rommel in zit 🙂

Comments are closed.