Getest | Lekkerineenpotje deo

Een tijdje geleden gaf Anna op haar blog een potje deodorant weg van Lekkerineenpotje. Ja dat lees je goed: deo in een potje. Ik had er zelf al wel een paar keer van gehoord, maar nog nooit geprobeerd.

Het Lekkerineenpotje verhaal.

Lekkerineenpotje is een cosmeticalijn geboren (aan een keukentafel in Utrecht) uit een ideaal: écht natuurlijke cosmetica de norm maken.

In 2014 is lekkerineenpotje opgericht en werd er een lijn gestart met scrubs op basis van koffie, havermout en suiker, bodybutters van opgeklopte kokosolie en voetenbadjes van magnesiumzout. Alles zat in mooie glazen potjes en in theorie zou je alles zo op kunnen eten. 

Inmiddels is lekkerineenpotje na een pitch gewonnen te hebben bij de Albert Heijn in een nieuwe fase, en positioneren wij ons puur met ons best-lopende product: de deodorant. De beslagkommen waar alles in werd gemaakt zijn ingeruild voor 100-liter tanks waar alle plantaardige oliën zorgvuldig in worden gesmolten en gemengd. Je kunt onze deodorant nu door heel Nederland en België in de Albert Heijn vinden.

Ik probeer zelf vooral verzorgingsproducten te kopen die goed zijn voor mijn lichaam. Lekkerineenpotje gebruikt alleen natuurlijke en biologische ingrediënten en test niet op dieren. Wat mooi is; ze vermelden op het doosje in normale mensentaal wat er allemaal in de deo zit.

Ze hebben drie soorten deo: neutraal, lavendel of pepermunt & rozemarijn. Ik kreeg van Anna de neutrale maar die met pepermunt & rozemarijn lijkt me ook heel fijn!

Lekkerineenpotje – neutrale deodorant.

De deo zelf zit in een blikje en het blikje zit in een kartonnetje. Je kan beide dingen recycleren maar ik denk dat ik het blikje gewoon ga bijhouden voor als ik zelf een keer iets in elkaar ga flansen.

Dit zijn de ingrediënten. Je zou het in principe dus ook gewoon zelf kunnen maken maar wat is er handiger dan alles al kant en klaar in een leuk blikje kopen? 😀

Zo ziet de deo er in het blikje uit. De textuur is dik, een beetje korrelig ofzo maar wel zacht. Ik weet niet of dat ergens op slaat. Haha. Je kan heel makkelijk een beetje deo op je vinger nemen en het smeert goed uit.

In het begin voelt het een beetje raar om met je vinger iets onder je oksel uit te smeren maar na een tijdje wen je er aan. Je hebt ook helemaal niet zoveel product nodig voor een goede bescherming. Met een potje zou je twee maanden moeten kunnen door komen. Voor een potje betaal je net geen €7. Niet goedkoop maar op zich ook niet heel duur. Ik zou het er wel voor over hebben en denk dat ik de rozemarijn variant zelf ga kopen als dit potje op is.

De test!

Ik gebruik deze deo nu ongeveer twee weken en heb er normale, warme en hele warme dagen op zitten. Op de normale en de warme dagen ruik ik letterlijk niets. Ik had de deo onder andere op toen ik een dagje naar Brugge ging met mijn vriendinnen en midden op de dag, in de hete zon, besefte ik ineens dat ik mezelf niet rook. Op het einde van de hele warme, zweterige dag ruik ik mezelf wel een klein beetje maar dat heb ik met mijn rollers van Yves Rocher of mijn spray van Dove ook. Ik vind dit dus echt een topper van een deo!

Mijn oksels worden er ook super zacht van en ik vind het een fijn idee dat ik geen rommel op mijn lichaam smeer. Wel opletten als je niet goed reageert op maïszetmeel. Daar hebben sommige mensen wat last van maar bij mij gaat het gelukkig goed.

Je kan deze deo dus blijkbaar bij de Albert Heijn kopen, natuurlijk ook via de website van Lekkerineenpotje zelf en ook bij Bol.

Welke deo gebruik jij?

22 thoughts on “Getest | Lekkerineenpotje deo

 1. Ik ben teruggekeerd naar mijn Nivea roller *oeps*. Ik heb een tijdje zo’n smeerdeo geprobeerd (ik weet niet meer van waar hij kwam, maar alleszins niet van het merk uit jouw post), maar wanneer het warm werd, smolt de kokosolie die erin zat in het potje en had je plots een heel raar goedje dat niet meer te smeren was. Onlangs eentje gekocht van ‘We love the planet’, ook om te smeren, maar die moet ik nog testen!
  Leen schreef laatst over Recept: simpele courgettesoep want het is er het seizoen voorMy Profile

  1. Ai ja dat lijkt me dan niet handig! Ik moet zeggen dat deze niet gesmolten is in de hitte dus dat is een pluspunt. Hij werd wel wat zachter maar nog altijd fijn smeerbaar. Het merk dat jij noemt ken ik niet maar ik ga het eens opzoeken. Heb wel zin om nog wat andere merken uit te testen ook 🙂

 2. Ik heb momenteel nog een voorraadje deo in huis. Hun rollers vind ik immers heel fijn én al net iets beter voor het milieu als een spuitbus. Maar de plastic verpakking zorgt ervoor dat ik nadien ook zou willen overstappen op een milieu-bewustere variant.
  zwartraafje schreef laatst over Foto-update #151My Profile

 3. Het idee vane en blikje vind ik heel bijzonder en ja dat zou ik dus ook ergens anders voor gaan gebruiken.
  Sodium Bicarbonate is de werkende stof, ik koop geen deo’s zonder want dan ben je alleen bezig een geurtje op te doen.

 4. Super leuk dit, ik kende deze al, maar nog nooit zelf geprobeerd. Ik gebruik zelf de verpakkingsvrije deo van de lush (Aromaco). De lush deo is best duur voor een blokje (8.50 voor 100 gram geloof ik) , maar je doet er heel lang mee en hij werkt super goed. Ruikt ook echt heel lekker. Dus mocht je nog een andere deo willen testen 😉
  Citlali schreef laatst over Some pictures of Farhana pt.1My Profile

  1. Bedankt voor de tip! Als ik in Gent ben later deze week stap ik eens binnen bij de Lush om eens te snuffelen aan die deo 🙂

 5. Wat een leuk idee zo’n natuurlijke deo in een potje! Ik twijfel ook steeds vaker om op zoek te gaan naar een duurzame(re) variant van deo maar ben inderdaad zo bang dat ik mijzelf dan zo zal ruiken. Fijn om te horen dat het jou zo bevalt! Zal binnenkort is kijken bij de Albert Heijn 🙂

  1. Snap ik! Maar ik heb nog geen enkele deo geweten waar ik mezelf aan het einde van de dag niet bij ruik behalve een deo sick van Nivea die ik ooit had maar ik denk niet dat ze hem nog verkopen. Dus op zich wel het proberen waard! Zeker op dagen dat het niet zo verschrikkelijk heet zal zijn als later deze week, al zal dat wel de ultieme test zijn voor mijn deo! 😀

  1. Ik ook! Maar het is ook niet dat je echt heel erg naar zweet ruikt hoor met deze. Ik moest ook echt al onder mijn oksel snuffelen. Ik kom er alleszins wel gewoon een dag mee door en ’s avonds douche ik toch dus dan geeft het niet als het tegen dan wat uitgewerkt is :p

 6. Ik vind het idee en concept wel heel interessant. Juist jammer dat ik onlangs in Kruidvat een voorraad heb ingeslagen (2 deo’s van Fa voor €2!!)

  1. Ah balen! Maar ja het zou ook te stom zijn om nu nog een deo te kopen als je er nog twee hebt. €2 is ook wel niet duur en die van Fa ruiken altijd zo lekker he!

 7. Klinkt veelbelovend! Ik gebruik nu spuitbussen als deo, maar echt mileuvriendelijk is dat uiteraard niet. Doch, ik moet oppassen met mijn oksels. Sinds ik enkele jaren onder mijn ene oksel een cyste heb laten uithalen is die wonde heel gevoelig geworden. Soms doet het echt pijn wanneer ik spuit.. Misschien dat ik dat met dit niet zou hebben, dus ik denk wel dat ik er eens naar uit kijk om het te testen..
  Evelyne schreef laatst over Peer pressure | Hoe ervaar ik het liken op foto’s?My Profile

  1. Oeh ja dan zou zo’n smeerbare deo wel beter zijn voor jou denk ik! Of een roller? Ik gebruik eigenlijk nog amper spuitbussen. Ik heb dus alleen eentje van Dove in mijn handtas zitten maar voor de rest gebruik ik deze of rollers omdat ik zo’n roller toch beter vind werken en dat prikt ook minder dan die sprays.

 8. YAY super fijn dat die je bevalt Irene! Blij dat ik je het product kon laten testen. Zelf vind ik hem ook geweldig! Ik ben nu wel nog meer deos aan het testen en heb een stick van dille en kamille die nu ook fijn werkt! Liefs
  Anna schreef laatst over Favourite Room Details!My Profile

Comments are closed.