Getest | Eco toiletpapier van The Good Roll + WINACTIE!

Herinneren jullie je mijn groene lijst nog? Ik wel en ik gebruik hem regelmatig als referentie voor als ik nieuwe dingen koop, producten vervang of een samenwerking voor mijn blog aan ga. Een van de puntjes op mijn groene lijst is het gebruiken van ecologisch toiletpapier. En dan liefst toiletpapier dat niet als een krant, karton of schuurpapier aanvoelt.

Enter The Good Roll. Een merk toiletpapier dat schoon, eerlijk en ecologisch toiletpapier maakt. Als dat nog niet voldoende is om de overstap te maken; met de helft van de opbrengst bouwen ze toiletten in Oost-Afrika. Driedubbele win dus! Nu ja, win? Als ik denk aan eco toiletpapier dan denk ik dus inderdaad aan van dat schurende bruinige papier en dat zou ik dan toch een min minder vinden. Een dubbele win dus (wat ook nog altijd top is hé). Ik heb voor jullie mijn billetjes en lady parts (je weet wel) opgeofferd om dit toiletpapier uit te testen.

Eerst nog wat info over The Good Roll

Wij zijn The Good Roll. Een nieuw en uniek toiletpapier, gemaakt van 100% gerecycledpapier. Onze missie: Veilige en schone toiletten voor iedereen! Daarom gebruiken we 50% van onze nettowinst voor de bouw van toiletten in Oost-Afrika.

The Good Roll is ontstaan vanuit een gezamenlijke frustratie. Er zijn wereldwijd 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten, dit is zo’n 32% (!) van de wereldbevolking. Daarnaast worden erdagelijks 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier.

Schrikbarende cijfers als je het ons vraagt. Zo schrikbarend dat ze ons hebben geïnspireerd tot het ontwikkelen van The Good Roll; een initiatief waarmee we beide problemen willen aanpakken. Een uniek Nederlands win-win concept: een 100% boomvriendelijke toiletrol, gemaakt van gerecycled papier, waarmee we in samenwerking met Simavi met een deel van onze opbrengsten zoveel mogelijk mensen toegang willen geven tot veilige en schone toiletten. 

Voor een doos met papiertjes betaal je €19,95. Een doos zonder wikkels kost €17,95. In een doos zitten dus 24 rollen maar je kan ook een extra groot pakket bestellen met daarin 48 rollen. Daar betaal je dan ongeveer €14 extra voor. Nog voordeliger dus! Verzendkosten zijn €3,95.

Het toffe aan The Good Roll is ook dat je een abonnement kan nemen zodat je nooit zonder toiletpapier zit!

Mijn ervaring.

Allereerst wil ik het hebben over de verpakking. Het toiletpapier komt in een kartonnen doos waar 24 rollen in passen.een redelijk formaat doos maar het is me gelukt om ze achterop mijn fiets mee naar huis te krijgen zonder te vallen uiteraard. Ik ben nogal een kluns dus dat zegt wat 😉

Als je de doos opent krijg je meteen een shot vrolijkheid toegediend want I mean, check dit dan:

Als je daar niet enthousiast van wordt, dan weet ik het ook niet meer. Ik heb natuurlijk een paar rollen uitgestald in mijn badkamertje om mijn toiletbezoekjes nog fijner te maken. Mijn favoriete printje is de roze met tijgers.

Kijk dan <3 Niet alleen zitten de rollen dus in mooi papier ingepakt in plaats van in plastic, elk papiertje herbergt ook een mopje of toffe quote. Mocht je nu echt heel groen zijn en het papieren afval ook willen beperken, dat kan! Je kan bij The Good Roll ook een doos niet verpakte rollen kopen.

Het groene meisje in mezelf wil de papiertjes bijhouden om kleine cadeautjes in te verpakken!

Goed, dan de basics: op elke rol vind je 400 blaadjes en elk blaadje papier bestaat uit twee laagjes. Ik heb dit vergeleken met mijn normale wc papier van de Aldi: 152 blaadjes van 4 laagjes. Voor 1 rol Aldi toiletpapier betaal ik €0,38. Voor 1 roll The Good Roll toiletpapier zonder verpakkingspapiertje betaal je €0,74. Dat is bijna het dubbele maar er zitten ook meer velletjes op dus om een betere vergelijking te kunnen maken: voor 1 vel wc papier van de Aldi betaal je € 0,0025, 1 vel van The Good Roll kost je €0,0019. Als je dan ook nog kijkt naar het aantal laagjes en de rollen aan elkaar gelijk stelt , komt het praktisch op hetzelfde neer. Top! Bij deze: eco wc papier is niet per se duurder dan gewoon wc papier en voor een paar cent meer heb je rond elke rol een tof printje. Hoera!

Het toiletpapier van The Good Roll is gemaakt van 100% gerecycleerd papier en er wordt geen chloor of geur- en kleurstoffen gebruikt. Er gaan geen bomen dood als je hiermee je bips schoon maakt, er wordt minder CO2 geproduceerd en minder water gebruikt. Hoera! En zoals ik al zei: 50% van de opbrengst wordt gebruikt om toiletten te bouwen voor mensen die daar anders geen toegang tot hebben. Hoera!

En dan nu het allerbelangrijkste: does it work? It works! Het papier is met twee laagjes wel iets dunner dan wat ik gewoon ben, maar het is wel gewoon fijn toiletpapier dat – yes yes yes- niet schuurt. Ik vind het feit dat het papier dunner is zelfs niet eens een nadeel omdat ik het zo’n mooi merk vind. Van David moest ik een blije toiletselfie maken om jullie nog meer te overtuigen maar dat ga ik jullie besparen.

Conclusie: vervang je toiletpapier volgende keer door The Good Roll!

Winactie!

En het mooie is, ik mag 1 van jullie blij maken met een doos van 24 rollen (mét wikkels!), dan kan je het zelf uitproberen en je vrienden en familie influencen 😉

Wat moet je doen?

Je kan deelnemen als je in Nederland of België woont en dat tot en met vrijdag 21 juni. Op zaterdag stuur ik de winnaar een mailtje (als alles goed gaat en ik het niet vergeet 😉 ).

Heb jij al eens eco toiletpapier uitgeprobeerd? Of zou je de overstap maken?

26 thoughts on “Getest | Eco toiletpapier van The Good Roll + WINACTIE!

 1. Een abonnement op toiletpapier, wie had ooit gedacht dat dat er van zou komen 😀
  Ik gebruik het eco-toiletpapier van de Colruyt. Is geen schuurpapier en ook 100% gerecycleerd papier. Maar natuurlijk (per zes) in plastic verpakt ipv in zo’n leuke papiertjes.
  Doet me eraan denken dat ik een nieuwe voorraad moet halen, want we zijn aan de voorlaatste rol bezig!
  Leen schreef laatst over Plantjes in huis #3My Profile

 2. Oh wauw, wat een leuk toiletpapier! Ik heb zelf nog geen eco papier geprobeerd maar ben er wel heel benieuwd naar. De ananasjes zijn alvast mijn favoriet

 3. Ik heb pas ook een doos besteld! Echt zooo vrolijk, die papiertjes. En inderdaad, duurzaam toiletpapier dat niet schuurt! Trouwens ook zuinig in gebruik, wij komen verbazend lang toe met één rol.

 4. Heel toevallig heb ik nog maar een rol of vier in voorraad dus het zou wel handig van pas komen. Het spreekt me vooral aan omdat ze totaal niet berust zijn op winst maken maar het goede doel steunen. Da’s toch gek dat er anno 2019 mensen niet proper of normaal naar een toilet kunnen?!

 5. Op mijn werk ben ik altijd degene die roept: “print eens dubbelzijdig!!!” om papier te besparen, maar ik heb eigenlijk nooit echt stilgestaan bij het wc-papier. Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat ecopapier minstens driedubbel zo duur zou zijn, weer zo’n stom vooroordeel wellicht. Superleuk initiatief en leuk dat je het kon testen!
  Kelly schreef laatst over Een beetje gelukMy Profile

 6. Maar allez, dan doet je lief eens een blog-suggestie én dan volg je die niet op. 😉 Ik kan me voorstellen dat je meteen vrolijk wordt van die leuke papiertjes. Ik zou ze ook bijhouden om er nadien iets mee in te pakken. Vooral die met de panda’s vind ik heel tof. De vrolijke kleurtjes in je lay-out trouwens ook.

 7. Ik kocht altijd eco toiletpapier voor mijn (gedeelde) toilet, maar sinds een half jaartje ofzo regelen we de inkoop van dat soort artikelen gezamenlijk, in bulk. En nu is het toiletpapier niet ecologisch meer, belachelijk goedkoop, en eerlijk gezegd ook wat minder prettig voor de billetjes. :/ Maar wie weet, als ze deze vrolijke kleurtjes zien, dat ik dan een extra argument heb om tóch weer voor ecologisch te gaan??
  Wendy schreef laatst over Senryu IIIMy Profile

 8. Zo wordt het echt een feest om op het toilet te zitten en ben je ook nog duurzaam bezig ook.

 9. Ik heb zelf nog nooit eco friendly toiletpapier geprobeerd, maar als het er zo leuk uitziet kan het niet slecht zijn, toch? 😀 Heel mooi initiatief dit, fijn dat je het een plaatsje geeft op je blog!
  Laurine schreef laatst over Bullet journal | JuniMy Profile

 10. Oh zo tof! Ik was al lang op zoek naar een leuk en locaal alternatief en deze ziet er ge-wel-dig uit! Ik duim zooooooo hard!
  Bedankt voor het organiseren 🙂

 11. Vrolijk toiletpapier dat lief voor de aarde is én cadeaupapier, in één! Nooit gedacht dat ik ooit aan een winactie voor wc-papier zou deelnemen, maar laat maar komen die coole rollen!

 12. Wat oogt het supervrolijk! En ik ben blij met je rekensom waaruit blijkt dat het qua prijs niet veel duurder is dan dat van de Aldi. De prijs speelt voor mijn namelijk altijd wel een rol moet ik bekennen.
  nicole schreef laatst over Sluimerverbruik van energieMy Profile

 13. Wow, ik ben een beetje verliefd op de verpakking! Goed idee om die te bewaren om cadeautjes mee in te pakken. In je bujo kun je er vast ook wel wat leuks mee. De winactie laat ik even aan me voorbijgaan.
  Naomi schreef laatst over Dank aan mijn bloeddonorMy Profile

 14. Fijn dat je de prijsvergelijking maakt. Ik dacht echt dat het duurder uit zou komen. En wat een prachtige verpakkingen. Weer een stapje vooruit op vlak van duurzaamheid.

Comments are closed.