Getest | Eco toiletpapier van The Good Roll + WINACTIE!

Herinneren jullie je mijn groene lijst nog? Ik wel en ik gebruik hem regelmatig als referentie voor als ik nieuwe dingen koop, producten vervang of een samenwerking voor mijn blog aan ga. Een van de puntjes op mijn groene lijst is het gebruiken van ecologisch toiletpapier. En dan liefst toiletpapier dat niet als een krant, karton of schuurpapier aanvoelt.

Enter The Good Roll. Een merk toiletpapier dat schoon, eerlijk en ecologisch toiletpapier maakt. Als dat nog niet voldoende is om de overstap te maken; met de helft van de opbrengst bouwen ze toiletten in Oost-Afrika. Driedubbele win dus! Nu ja, win? Als ik denk aan eco toiletpapier dan denk ik dus inderdaad aan van dat schurende bruinige papier en dat zou ik dan toch een min minder vinden. Een dubbele win dus (wat ook nog altijd top is hé). Ik heb voor jullie mijn billetjes en lady parts (je weet wel) opgeofferd om dit toiletpapier uit te testen.

Eerst nog wat info over The Good Roll

Wij zijn The Good Roll. Een nieuw en uniek toiletpapier, gemaakt van 100% gerecycledpapier. Onze missie: Veilige en schone toiletten voor iedereen! Daarom gebruiken we 50% van onze nettowinst voor de bouw van toiletten in Oost-Afrika.

The Good Roll is ontstaan vanuit een gezamenlijke frustratie. Er zijn wereldwijd 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten, dit is zo’n 32% (!) van de wereldbevolking. Daarnaast worden erdagelijks 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier.

Schrikbarende cijfers als je het ons vraagt. Zo schrikbarend dat ze ons hebben geïnspireerd tot het ontwikkelen van The Good Roll; een initiatief waarmee we beide problemen willen aanpakken. Een uniek Nederlands win-win concept: een 100% boomvriendelijke toiletrol, gemaakt van gerecycled papier, waarmee we in samenwerking met Simavi met een deel van onze opbrengsten zoveel mogelijk mensen toegang willen geven tot veilige en schone toiletten. 

Voor een doos met papiertjes betaal je €19,95. Een doos zonder wikkels kost €17,95. In een doos zitten dus 24 rollen maar je kan ook een extra groot pakket bestellen met daarin 48 rollen. Daar betaal je dan ongeveer €14 extra voor. Nog voordeliger dus! Verzendkosten zijn €3,95.

Het toffe aan The Good Roll is ook dat je een abonnement kan nemen zodat je nooit zonder toiletpapier zit!

Mijn ervaring.

Allereerst wil ik het hebben over de verpakking. Het toiletpapier komt in een kartonnen doos waar 24 rollen in passen.een redelijk formaat doos maar het is me gelukt om ze achterop mijn fiets mee naar huis te krijgen zonder te vallen uiteraard. Ik ben nogal een kluns dus dat zegt wat 😉

Als je de doos opent krijg je meteen een shot vrolijkheid toegediend want I mean, check dit dan:

Als je daar niet enthousiast van wordt, dan weet ik het ook niet meer. Ik heb natuurlijk een paar rollen uitgestald in mijn badkamertje om mijn toiletbezoekjes nog fijner te maken. Mijn favoriete printje is de roze met tijgers.

Kijk dan <3 Niet alleen zitten de rollen dus in mooi papier ingepakt in plaats van in plastic, elk papiertje herbergt ook een mopje of toffe quote. Mocht je nu echt heel groen zijn en het papieren afval ook willen beperken, dat kan! Je kan bij The Good Roll ook een doos niet verpakte rollen kopen.

Het groene meisje in mezelf wil de papiertjes bijhouden om kleine cadeautjes in te verpakken!

Goed, dan de basics: op elke rol vind je 400 blaadjes en elk blaadje papier bestaat uit twee laagjes. Ik heb dit vergeleken met mijn normale wc papier van de Aldi: 152 blaadjes van 4 laagjes. Voor 1 rol Aldi toiletpapier betaal ik €0,38. Voor 1 roll The Good Roll toiletpapier zonder verpakkingspapiertje betaal je €0,74. Dat is bijna het dubbele maar er zitten ook meer velletjes op dus om een betere vergelijking te kunnen maken: voor 1 vel wc papier van de Aldi betaal je € 0,0025, 1 vel van The Good Roll kost je €0,0019. Als je dan ook nog kijkt naar het aantal laagjes en de rollen aan elkaar gelijk stelt , komt het praktisch op hetzelfde neer. Top! Bij deze: eco wc papier is niet per se duurder dan gewoon wc papier en voor een paar cent meer heb je rond elke rol een tof printje. Hoera!

Het toiletpapier van The Good Roll is gemaakt van 100% gerecycleerd papier en er wordt geen chloor of geur- en kleurstoffen gebruikt. Er gaan geen bomen dood als je hiermee je bips schoon maakt, er wordt minder CO2 geproduceerd en minder water gebruikt. Hoera! En zoals ik al zei: 50% van de opbrengst wordt gebruikt om toiletten te bouwen voor mensen die daar anders geen toegang tot hebben. Hoera!

En dan nu het allerbelangrijkste: does it work? It works! Het papier is met twee laagjes wel iets dunner dan wat ik gewoon ben, maar het is wel gewoon fijn toiletpapier dat – yes yes yes- niet schuurt. Ik vind het feit dat het papier dunner is zelfs niet eens een nadeel omdat ik het zo’n mooi merk vind. Van David moest ik een blije toiletselfie maken om jullie nog meer te overtuigen maar dat ga ik jullie besparen.

Conclusie: vervang je toiletpapier volgende keer door The Good Roll!

Winactie!

En het mooie is, ik mag 1 van jullie blij maken met een doos van 24 rollen (mét wikkels!), dan kan je het zelf uitproberen en je vrienden en familie influencen 😉

Wat moet je doen?

Je kan deelnemen als je in Nederland of België woont en dat tot en met vrijdag 21 juni. Op zaterdag stuur ik de winnaar een mailtje (als alles goed gaat en ik het niet vergeet 😉 ).

Heb jij al eens eco toiletpapier uitgeprobeerd? Of zou je de overstap maken?

26 Comments

 1. Leen 26 juni 2019

  Een abonnement op toiletpapier, wie had ooit gedacht dat dat er van zou komen 😀
  Ik gebruik het eco-toiletpapier van de Colruyt. Is geen schuurpapier en ook 100% gerecycleerd papier. Maar natuurlijk (per zes) in plastic verpakt ipv in zo’n leuke papiertjes.
  Doet me eraan denken dat ik een nieuwe voorraad moet halen, want we zijn aan de voorlaatste rol bezig!
  Leen schreef laatst over Plantjes in huis #3My Profile

  Beantwoorden
 2. Emelie 23 juni 2019

  De max! Leuk initiatief en die verpakking… Wauw. Je wc is direct opgefleurd

  Beantwoorden
 3. Deborah Massaer 21 juni 2019

  Wauw ! wat een leuk idee om mensen meer milieubewust te laten leven. Ikzelf heb er nog geen ervaring mee maar ben wel benieuwd. De rollen met ananasjes zijn alvast mijn favoriet.
  Deborah Massaer schreef laatst over Want to See a More Diverse WordPress Contributor Community? So Do We.My Profile

  Beantwoorden
 4. Deborah Massaer 21 juni 2019

  Oh wauw, wat een leuk toiletpapier! Ik heb zelf nog geen eco papier geprobeerd maar ben er wel heel benieuwd naar. De ananasjes zijn alvast mijn favoriet

  Beantwoorden
 5. Lesley Bleys 19 juni 2019

  Oeh, ik had deze al eens zien voorbij komen op een eco-webshop maar nog niet besteld! Dus ik ben wel heeeeel benieuwd en doe graag mee met de actie!
  Lesley Bleys schreef laatst over Wat ik las [2017 – deel IV]My Profile

  Beantwoorden
 6. Jessica J. 18 juni 2019

  Ik heb pas ook een doos besteld! Echt zooo vrolijk, die papiertjes. En inderdaad, duurzaam toiletpapier dat niet schuurt! Trouwens ook zuinig in gebruik, wij komen verbazend lang toe met één rol.

  Beantwoorden
 7. Kaylin 17 juni 2019

  Heel toevallig heb ik nog maar een rol of vier in voorraad dus het zou wel handig van pas komen. Het spreekt me vooral aan omdat ze totaal niet berust zijn op winst maken maar het goede doel steunen. Da’s toch gek dat er anno 2019 mensen niet proper of normaal naar een toilet kunnen?!

  Beantwoorden
 8. Bettie 17 juni 2019

  Ik had dit merk al eens voorbij zien komen. Ik was toen al nieuwsgierig. Qua prijs is het wellicht niet voor iedereen geschikt. Maar daarentegen is het wel beter voor jou en de natuur.

  Bettie
  http://www.thewildflowerhippie.com

  Beantwoorden
 9. Kelly 15 juni 2019

  Op mijn werk ben ik altijd degene die roept: “print eens dubbelzijdig!!!” om papier te besparen, maar ik heb eigenlijk nooit echt stilgestaan bij het wc-papier. Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat ecopapier minstens driedubbel zo duur zou zijn, weer zo’n stom vooroordeel wellicht. Superleuk initiatief en leuk dat je het kon testen!
  Kelly schreef laatst over Een beetje gelukMy Profile

  Beantwoorden
 10. zwartraafje 14 juni 2019

  Maar allez, dan doet je lief eens een blog-suggestie én dan volg je die niet op. 😉 Ik kan me voorstellen dat je meteen vrolijk wordt van die leuke papiertjes. Ik zou ze ook bijhouden om er nadien iets mee in te pakken. Vooral die met de panda’s vind ik heel tof. De vrolijke kleurtjes in je lay-out trouwens ook.

  Beantwoorden
 11. Wendy 14 juni 2019

  Ik kocht altijd eco toiletpapier voor mijn (gedeelde) toilet, maar sinds een half jaartje ofzo regelen we de inkoop van dat soort artikelen gezamenlijk, in bulk. En nu is het toiletpapier niet ecologisch meer, belachelijk goedkoop, en eerlijk gezegd ook wat minder prettig voor de billetjes. :/ Maar wie weet, als ze deze vrolijke kleurtjes zien, dat ik dan een extra argument heb om tóch weer voor ecologisch te gaan??
  Wendy schreef laatst over Senryu IIIMy Profile

  Beantwoorden
 12. Mevrouw Marloes 14 juni 2019

  Hahaha, wat een leuke verpakkingen! Ik zou best de overstap willen maken naar eco toiletpapier, alleen wil ik altijd minstens 3-laags en anders 4-laags.
  Mevrouw Marloes schreef laatst over Boekreview | Chinouk Thijssen – Truth or DanceMy Profile

  Beantwoorden
 13. Enita 14 juni 2019

  Zo wordt het echt een feest om op het toilet te zitten en ben je ook nog duurzaam bezig ook.

  Beantwoorden
 14. Laurine 14 juni 2019

  Ik heb zelf nog nooit eco friendly toiletpapier geprobeerd, maar als het er zo leuk uitziet kan het niet slecht zijn, toch? 😀 Heel mooi initiatief dit, fijn dat je het een plaatsje geeft op je blog!
  Laurine schreef laatst over Bullet journal | JuniMy Profile

  Beantwoorden
 15. Liesbeth Vv 14 juni 2019

  Oh zo tof! Ik was al lang op zoek naar een leuk en locaal alternatief en deze ziet er ge-wel-dig uit! Ik duim zooooooo hard!
  Bedankt voor het organiseren 🙂

  Beantwoorden
 16. Laura 14 juni 2019

  Super tof! Blij dat het goedgekeurd is! Ik wil het ook al lang eens testen.. Ik ga in Augustus alleen gaan wonen, dus het zou ideaal zijn voor een nieuwe start 😉
  Laura schreef laatst over Why did I start a blog?My Profile

  Beantwoorden
 17. Anna 14 juni 2019

  Jaaaa ik doe mee! En zelfs als ik niet win ga ik dit kopen want HOE LEUK! Die panda versie is mijn favoriet, maar ze zijn allemaal zo mooi haha! Liefs
  Anna schreef laatst over How I Plan My Weeks | June 2019My Profile

  Beantwoorden
 18. Anne-Sophie 14 juni 2019

  Vrolijk toiletpapier dat lief voor de aarde is én cadeaupapier, in één! Nooit gedacht dat ik ooit aan een winactie voor wc-papier zou deelnemen, maar laat maar komen die coole rollen!

  Beantwoorden
 19. nicole 14 juni 2019

  Wat oogt het supervrolijk! En ik ben blij met je rekensom waaruit blijkt dat het qua prijs niet veel duurder is dan dat van de Aldi. De prijs speelt voor mijn namelijk altijd wel een rol moet ik bekennen.
  nicole schreef laatst over Sluimerverbruik van energieMy Profile

  Beantwoorden
 20. Audrey 14 juni 2019

  Dit ziet er echt heel tof uit! En top ook dat je er hele berekeningen op hebt losgelaten 🙂
  Audrey schreef laatst over Recept: 3x de lekkerste pastasaladesMy Profile

  Beantwoorden
 21. Naomi 14 juni 2019

  Wow, ik ben een beetje verliefd op de verpakking! Goed idee om die te bewaren om cadeautjes mee in te pakken. In je bujo kun je er vast ook wel wat leuks mee. De winactie laat ik even aan me voorbijgaan.
  Naomi schreef laatst over Dank aan mijn bloeddonorMy Profile

  Beantwoorden
 22. Ilona Wielinga 14 juni 2019

  Wat een ontzettend leuk en goed initiatief zeg!
  Ilona Wielinga schreef laatst over Sieraden van MyJewellery | OutfitMy Profile

  Beantwoorden
 23. Linde 14 juni 2019

  Leuk initiatief! Ik wil ook wel eens testen!

  Beantwoorden
 24. Jessica 14 juni 2019

  Fijn dat je de prijsvergelijking maakt. Ik dacht echt dat het duurder uit zou komen. En wat een prachtige verpakkingen. Weer een stapje vooruit op vlak van duurzaamheid.

  Beantwoorden
 25. Annelies 14 juni 2019

  Hun Insta quotes zijn in ieder geval wel leuk. Ik doe mee!

  Beantwoorden
 26. Anne 14 juni 2019

  Ik wil ik wil ik wil! alleen al voor de verpakking 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.