Getest • HappySoaps

Een tijdje terug mocht ik van Happy Soaps wat dingetjes uitproberen. Ondertussen heb ik een paar keer mijn haar en lijf gewassen en mijn oksels ingesmeerd met de producten en kan ik jullie mijn eerlijke mening voorschotelen.

Maar eerst wat meer over Happy Soaps

HappySoaps is opgericht door Marcel en Marco die vonden dat het maar eens gedaan moest zijn met al dat plastic dat in zee belandt (80% van het plastic in zee komt vanaf het vasteland – slik -).

HappySoaps ontwikkelt en produceert 100% plastic-vrije en natuurlijke cosmeticaproducten. Ze focussen zich op hoge kwaliteit, eerlijke prijzen en producten die goed zijn voor mens en milieu. Veel van hun producten maken ze zelf in Nederland en voor andere producten werken ze samen met partners die zich ook inzetten om klimaatneutraal te produceren.

Ik vind het HappySoaps aanbod heel uitgebreid en er zit voor ieder wat wils tussen. Ze verkopen bijvoorbeeld ook ‘gewone zeep’ of bundels – leuk als cadeautje! – en sinds kort ook conditioner bars. Je kan er ook zeepbakjes of -zakjes kopen om je spulletjes in op te bergen. Daarnaast kan je – super handig – een soort van terugkerende bestelling instellen waardoor je niet elke keer zelf een nieuwe bestelling hoeft te plaatsen maar dit gewoon om de één, twee of drie maanden automatisch gaat. Je krijgt dan ook 5% korting op je bestelling.

Dan nu: dé test

Body Bar Arganolie en Rozemarijn

Allereerst probeerde ik de body bar met arganolie en rozemarijn (6,95 euro) uit. Zonder afbreuk te doen aan het product is een body bar gewoon een fancy naam voor een stuk zeep.

Op zoek naar de natuur in de douche? Je ruikt het al door de plasticvrije verpakking heen: deze Body Bar heeft heel wat natuurlijks in huis. De Body Bar is kruidig, intens geurend en natuurlijk. Een geweldige geursensatie om de dag mee te beginnen.

Laat ik al zeggen dat de body bar inderdaad héérlijk ruikt. Mijn vriend vind het een vrij mannelijke geur maar dat stoort me niet, ik ruik het graag. Inderdaad wat kruidig. In de bar zitten korreltjes rozemarijn die voor wat scrub kunnen zorgen, al betwijfel ik of die vijf korrels aan de oppervlakte echt veel scrubben. Maar ’t is een mogelijkheid hé!

Zelf heb ik de body bar laten schuimen tussen mijn handen – gaat goed al vind ik een rechthoek qua vorm niet heel aangenaam, wel veel schuim! – en zeepte ik daar mijn lijf mee in. Het enige nadeel aan dit ding vind ik dat mijn huid er na het afspoelen van de zeep heel stroef van werd. “Antislip” glipte een paar keer in mijn hoofd toen ik mijn handen over mijn dikke buik liet euh glijden – niet echt want ja het was niet glibberig maar je snapt wat ik bedoel.

Kopen? Hm nee. Ik heb liever een zeepje dat mijn huid echt zacht achterlaat.

Shampoo Bar La Vie en Rose

Yeees, een roze shampoo bar! 😀 Het duurde even voor ik deze ‘kon’ testen omdat ik mijn haar maar 1 keer per week was en ik gewoon ook niet één maar twee keer vergat om de shampoo bar mee te nemen. Oeps. Maar kijk ’t is gelukt!

Ook de La Vie en Rose shampoo bar (8,75 euro) laat ik tussen mijn handen schuimen wat ook heel goed gaat. Het voordeel aan een ronde bar is dat het toch wat handiger is om het te laten schuimen in je handen. Nu, na mijn vorige shampoobar ervaringen én de bodybar had ik dus gedacht dat dit 1. helemaal niet zo goed ging schuimen en dat het inzepen van mijn haar dus wat lastiger zou zijn en 2. dat mijn haar er héél stroef van zou worden. Niets is minder waar. Mijn haar werd best zacht van deze shampoo en het was niet sneller vettig dan anders, wat hem meteen tot mijn favoriete shampoobar ever maakt én mijn favoriet van deze test!

Daarbij, deze shampoo bar ruikt naar rozen en om de een of andere reden vind ik dat zo’n fijne, nostalgische geur dat ik er helemaal blij van word.

Kopen? YES!

Natuurlijke Deodorant – Eucalyptus en Lemongrass

Dit is dus een natuurlijke deodorant met eucalyptus en lemongrass (8,95 euro) gemaakt van onder andere kokosolie en sheaboter. De deo zit in een blikje en breng je aan met je vinger. Het lag waarschijnlijk aan de warmte maar de deo is heel zacht, logisch ook met die oliën. Het aanbrengen is super makkelijk. Gewoon een beetje op je vinger doen en dan open smeren. Ik merkte wel op dat er wat korreltjes in zaten maar die kon ik ook open smeren. Ik lees ook soms dat mensen het raar of viezig vinden dat ze met hun vingers hun oksels ondersmeren maar ik vind het zelf eigenlijk wel fijn (ben ik nu raar?).

Ik ben deze deodorant beginnen testen net na de net-niet-hittegolf. Op dag één werd het zo’n 25 graden, dat doorstond de deodorant zonder moeite. Een paar keer snuffen onder mijn oksels leerde mij dat ik nog altijd naar lemongrass rook. De dagen erna werd het ook niet mega heet dus dat ging best goed. Ik merk wel dat een echt zweterige dag – bijvoorbeeld als ik een vrij lange wandeling maak inclusief rustpauzes en ademhappen en honden in toom houden – op het einde toch zijn sporen na laat en dat de lemongrass geur dan nog wel aanwezig is maar dat er toch ook iets anders door komt 😉

Ik heb ook ooit een deo van Lekkerineenpotje getest en deze deo van Happy Soaps vind ik wel veel fijner werken.

Kopen? Yes! Als je niet zo’n erge zweter bent is dit zeker een aanrader!

Zou ik in de toekomst bij HappySoaps kopen?

Ja toch wel. Ik vind het een fijn merk met een mooie boodschap en leuke producten. Al zou ik dan wel vooral gaan voor de shampoo bars en eventueel de natuurlijke deo. Mijn body bar gebruik ik nu om mijn handen mee te wassen 🙂

Alle foto’s zijn van HappySoaps zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + een =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 thoughts on “Getest • HappySoaps

  1. Oeh, nu maak je mij wel benieuwd naar die shampoo bar! Eens kijken of ze er hebben voor krullemensjes als mij 😀 Want inderdaad, de zaken die je aanhaalde (dat stroeve en het schuim) zorgden ervoor dat ik voorlopig nog geen kocht. Toffe samenwerking zeg! Liefs!

  2. Fijne review en mooie producten! Ik heb nog nooit een shampoobar uitgeprobeerd maar ben wel heel nieuwsgierig. Misschien toch maar eens proberen, ben wel benieuwd of dat goed gaat met mijn gevoelige huid.
    Madelon schreef laatst over Ballon vermistMy Profile