Geproefd | Bloemkoolpizzabodems van Magioni

Een tijdje geleden meldde ik me aan bij Delhaize als ambassadeur. Dat klinkt heel serieus maar dat houdt eigenlijk in dat je je kan aanmelden om bepaalde producten uit te proberen. Ik deed al een keertje meer voor chocolade (die ik helaas niet mocht testen, huilen!) en een paar weken geleden zochten ze mensen om bloemkoolpizzabodems van Magioni uit te proberen. Pizza is een van m’n lievelings dus ik was super benieuwd naar pizzabodems die gemaakt zijn met bloemkool. En ik werd gekozen! Woehoew!

Maandagavond besloten David en ik de pizzabodems een kans te geven. Ik belegde de mijne met tomatensaus, mozzarella, geraspte kaas en salami, David deed er nog tomaatjes bij. Er werd geadviseerd om de bodems eerst 4 à 5 minuutjes te bakken en dan te beleggen om de pizza’s dan nog een 8 à 10 minuten terug in de oven te schuiven.

Is het lekker?

Ja!

Ik moet zeggen; de geur trok me niet echt aan. Ik eet super graag bloemkool maar ik vind de geur niet geweldig. Als de bodems in de oven staan, ruik je gewoon bloemkool. Ik had niet verwacht dat het niet lekker zou zijn maar ik wist ook niet goed wat ik dan wel moest verwachten. Ik kon me niet echt voorstellen dat de bodems naar bloemkool zouden smaken en of dat dan wel lekker zou zijn in combinatie met pizzatopping.

Het is dus lekker. Hap een en twee smaak je de bloemkool een klein beetje maar daarna lijkt het alsof je gewoon een normale pizza zit te eten. Wat zeg ik? Een lekkere pizza! Ik vind de bodem namelijk super super super lekker en aangenaam qua textuur en dikte. Het is echt een dikke zachte bodem die wel lekker krokant wordt aan de buitenkant. Net wat ik lekker vind!

David zijn mening was kort maar bondig: ‘Ik geef het een 8 op tien!’. Hij vond deze bodems ook lekkerder dan de kant en klare bodems die je in de winkel kunt kopen en dat beaam ik. Ik ben dus super positief over deze pizzabodems en ik weet zeker dat ik ze in de toekomst nog eens ga kopen.

Heb jij al eens een bloemkoolpizzabodem gegeten?

Overigens had ik ook de kans om brooddeegmix van Niamh uit te proberen maar deze producten waren in onze Delhaize niet te vinden. Ik hoop dat ik ze binnenkort toch eens mee naar huis kan nemen want I love brood en ik ben super benieuwd naar de verschillende smaakjes!

24 Comments

 1. Leen 31 juli 2019

  Ik heb dat ooit zelf eens proberen maken, de bodem viel een beetje uit elkaar 🙂 maar was wel lekker. Nu probeer ik natuurlijk enkel vegan pizza’s te eten…. dus daar moet ik dan nog iets op uitvinden!
  Leen schreef laatst over Op weg naar een vegan eetpatroon #5: vegan op vakantie en comfortabele grenzenMy Profile

  Beantwoorden
 2. Goofball 17 juli 2019

  pizzabodems van bloemkool. Amai, wat een intrigerend concept.
  Goofball schreef laatst over Beertje’s conversations – July 2019My Profile

  Beantwoorden
 3. Kelly 13 juli 2019

  Ik eet ze ook af en toe, toevallig deze week nog! Heb er ook al eens geitenkaas – rucola – rode ui opgelegd en dat was ook lekker. Ik kende de tip om ze voor te bakken niet, ga ik de volgende keer eens doen.
  Kelly schreef laatst over Positieve Instagramvibes: part 2 (diereneditie)My Profile

  Beantwoorden
  • Irene 15 juli 2019

   Ben niet zo’n geitenkaasfan. Hihi. Maar wel een goed idee om er eens wat anders op te leggen dan de standaard pizzadingen. Dat doe ik namelijk altijd wel; tomatensaus, kaas, salami :p

   Beantwoorden
 4. Marianne 12 juli 2019

  Ik eet ze al een jaar of zo ( bij Albert Heijn hebben ze veel van die dingen ). Ik doe er enkel tomatensaus op, maar wel pikant gemaakt dan. De bodems voorbakken doe ik niet. Lekker!

  Beantwoorden
  • Irene 15 juli 2019

   Hm ja alleen tomatensaus is ook lekker! Al heb ik er toch graag nog wel iets extra bij. Voor een AH moeten wij al eventjes rijden dus ik kom daar niet zo vaak maar ze hebben er inderdaad wel meer van dit soort dingen.

   Beantwoorden
 5. Mevrouw Marloes 12 juli 2019

  Deze bodems koop ik weleens. Ik vind ze lekker en zeker lekkerder dan andere bodems die in de supermarkt te verkrijgen zijn. Wel wil ik ook graag leren hoe ik zelf eenvoudig een pizzabodem maak, want volgens mij is dat helemaal niet zo moeilijk.

  Liefs,
  Marloes
  Mevrouw Marloes schreef laatst over Persoonlijke update #2 | Scriptiepresentatie, studeren en werkMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 15 juli 2019

   Nee denk ook dat het niet zo moeilijk moet zijn om zelf pizzabodems te maken hoor! Maar ja op zo’n avond dat ik gewoon snel wat eten wil heb ik ook geen zin om zelf nog bodems te maken :p

   Beantwoorden
 6. Simone 12 juli 2019

  Jaaaa, zo lekker! Ik ben helemaal gek op Magioni! Hebben ze in België ook de voorbelegde? De Cheesy Margherita is heel lekker!
  Simone schreef laatst over Zomer in Nederland: 10 bucketlist itemsMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 15 juli 2019

   Oh geen idee! Ik wist niet dat ze voorbelegde pizza’s hebben ook. Ik ben wel fan van Margherita dus ik ga volgende keer eens kijken of ze die hebben liggen 🙂

   Beantwoorden
 7. Audrey 12 juli 2019

  Ik heb ‘m nog nooit geproefd, maar ik ben wel heel benieuwd naar de smaak, al hou ik meer van dunne knapperige puzzabodems.
  Audrey schreef laatst over Spelletjes voor stelletjes: de leukste gezelschapsspellen voor twee personenMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 15 juli 2019

   Knapperig worden ze wel maar dun niet :p Denk dat het ook wel tof is om zo’n pizza te delen als aperitiefje ofzo 🙂

   Beantwoorden
 8. Naomi 12 juli 2019

  Hm, ik durf er niet zo goed aan te beginnen. Ik kocht namelijk ooit bloemkoolrijst en dat vond ik niet lekker. Een beetje smakeloos vond ik het eigenlijk (maar inderdaad wel die vréselijke lucht van bloemkool in huis!).
  Naomi schreef laatst over #doesliefMy Profile

  Beantwoorden
  • Lesley Bleys 13 juli 2019

   Hi Naomi! Ik deed het omgekeerde van jou, ik testte eerste deze bodems en daarna broccolirijst. Ik lust geen van beiden echt heel graag maar moet toegeven dat ik die bodems echt fantastisch vond!! Hele aangename textuur en totaal geen bloemkoolsmaak te bespeuren. De “rijst” vond ik dan weer stukken minder te pruimen.
   Lesley Bleys schreef laatst over Wat ik las [2017 – deel IV]My Profile

   Beantwoorden
  • Irene 15 juli 2019

   Bloemkoolrijst heb ik nog niet gegeten. Met wat heb je het gegeten? Misschien als je het mengt met allerlei dingen het dan wel beter te pruimen is? Geen idee eigenlijk. Maar de bodems kan je zeker proberen hoor, die smaken net heel lekker 🙂

   Beantwoorden
 9. Romy 12 juli 2019

  Oh, deze bodems klinken echt heel goed! Ik was zelf ook wel benieuwd naar de “gezonde” pizzabodems. De geur van bloemkool is inderdaad op zich niet echt geweldig. Goed om te weten dat de bodems van bloemkool toch wel degelijk goed smaken en ook door je vriend zijn goedgekeurd 🙂
  Romy schreef laatst over Over zwart-wit-denken en (vooral!) daarmee stoppenMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 15 juli 2019

   Zo qua nieuwe dingen proberen ben ik er ‘makkelijker’ in dan mijn vriend dus als hij het dan wel lekker vind is het echt goedgekeurd. Haha 🙂

   Beantwoorden
 10. Siroon 12 juli 2019

  Ja! Ik vond het dus super lekker! Maar ik had ‘m wel zelfgemaakt, dus weet niet zo goed hoe ze voorverpakt zijn 😉 Maar ik vind het een plus, vond het trouwens helemaal niet naar bloemkool smaken…

  Beantwoorden
  • Irene 15 juli 2019

   Hoe heb jij ze gemaakt? Misschien dat het inderdaad wat anders smaakt als je het zelf maakt. Ik ga maar eens wat receptjes opzoeken en het zelf eens uitproberen.

   Beantwoorden
 11. Sanne 12 juli 2019

  Yes ik vind deze ook heel lekker! Al lang geen pizza meer mee gemaakt, dus bedankt voor de inspiratie. Ik zag gisteren voorbij komen dat je nu ook bij New York Pizza (heb je dat ook in België? haha) pizza’s met bloemkoolbodem kunt kopen.
  Sanne schreef laatst over Ver-van-mijn-bed-tv-shows: waarom ik er zo van houMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 15 juli 2019

   Ik denk niet dat we in België een New York Pizza hebben. Toch niet in mijn buurt maar wij staan altijd wat achter met zo’n dingen :p Wel tof dat je daar ook bloemkoolpizza’s kunt kiezen! Als ze dat bij de Pizza Hut zouden verkopen zou ik die ook weleens nemen.

   Beantwoorden
 12. Darina 12 juli 2019

  Deze pizza bodem wil ik ook zeker eens proberen. Weer eens wat anders 🙂
  Darina schreef laatst over Parijs tip | Het verborgen plein aan Square RappMy Profile

  Beantwoorden
 13. Moederschip 12 juli 2019

  Nog geen voorgemaakte bodems geprobeerd, maar wel zelfgemaakte bloemkoolpizza. Is echt geen werk (bloemkool mixen met ei) en inderdaad superlekker!
  Moederschip schreef laatst over Slow life ten top! Hoe ik met De Zoon een hele voormiddag spendeerde op een pad van anderhalve kilometerMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 15 juli 2019

   Enkel bloemkool en een ei mixen? Ik ga eens wat receptjes opzoeken want als het zo easy peasy is ga ik het denk ik ook wel gewoon eens zelf maken!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.