Geproefd | Bloemkoolpizzabodems van Magioni

Een tijdje geleden meldde ik me aan bij Delhaize als ambassadeur. Dat klinkt heel serieus maar dat houdt eigenlijk in dat je je kan aanmelden om bepaalde producten uit te proberen. Ik deed al een keertje meer voor chocolade (die ik helaas niet mocht testen, huilen!) en een paar weken geleden zochten ze mensen om bloemkoolpizzabodems van Magioni uit te proberen. Pizza is een van m’n lievelings dus ik was super benieuwd naar pizzabodems die gemaakt zijn met bloemkool. En ik werd gekozen! Woehoew!

Maandagavond besloten David en ik de pizzabodems een kans te geven. Ik belegde de mijne met tomatensaus, mozzarella, geraspte kaas en salami, David deed er nog tomaatjes bij. Er werd geadviseerd om de bodems eerst 4 à 5 minuutjes te bakken en dan te beleggen om de pizza’s dan nog een 8 à 10 minuten terug in de oven te schuiven.

Is het lekker?

Ja!

Ik moet zeggen; de geur trok me niet echt aan. Ik eet super graag bloemkool maar ik vind de geur niet geweldig. Als de bodems in de oven staan, ruik je gewoon bloemkool. Ik had niet verwacht dat het niet lekker zou zijn maar ik wist ook niet goed wat ik dan wel moest verwachten. Ik kon me niet echt voorstellen dat de bodems naar bloemkool zouden smaken en of dat dan wel lekker zou zijn in combinatie met pizzatopping.

Het is dus lekker. Hap een en twee smaak je de bloemkool een klein beetje maar daarna lijkt het alsof je gewoon een normale pizza zit te eten. Wat zeg ik? Een lekkere pizza! Ik vind de bodem namelijk super super super lekker en aangenaam qua textuur en dikte. Het is echt een dikke zachte bodem die wel lekker krokant wordt aan de buitenkant. Net wat ik lekker vind!

David zijn mening was kort maar bondig: ‘Ik geef het een 8 op tien!’. Hij vond deze bodems ook lekkerder dan de kant en klare bodems die je in de winkel kunt kopen en dat beaam ik. Ik ben dus super positief over deze pizzabodems en ik weet zeker dat ik ze in de toekomst nog eens ga kopen.

Heb jij al eens een bloemkoolpizzabodem gegeten?

Overigens had ik ook de kans om brooddeegmix van Niamh uit te proberen maar deze producten waren in onze Delhaize niet te vinden. Ik hoop dat ik ze binnenkort toch eens mee naar huis kan nemen want I love brood en ik ben super benieuwd naar de verschillende smaakjes!

24 thoughts on “Geproefd | Bloemkoolpizzabodems van Magioni

  1. Ben niet zo’n geitenkaasfan. Hihi. Maar wel een goed idee om er eens wat anders op te leggen dan de standaard pizzadingen. Dat doe ik namelijk altijd wel; tomatensaus, kaas, salami :p

 1. Ik eet ze al een jaar of zo ( bij Albert Heijn hebben ze veel van die dingen ). Ik doe er enkel tomatensaus op, maar wel pikant gemaakt dan. De bodems voorbakken doe ik niet. Lekker!

  1. Hm ja alleen tomatensaus is ook lekker! Al heb ik er toch graag nog wel iets extra bij. Voor een AH moeten wij al eventjes rijden dus ik kom daar niet zo vaak maar ze hebben er inderdaad wel meer van dit soort dingen.

  1. Nee denk ook dat het niet zo moeilijk moet zijn om zelf pizzabodems te maken hoor! Maar ja op zo’n avond dat ik gewoon snel wat eten wil heb ik ook geen zin om zelf nog bodems te maken :p

  1. Oh geen idee! Ik wist niet dat ze voorbelegde pizza’s hebben ook. Ik ben wel fan van Margherita dus ik ga volgende keer eens kijken of ze die hebben liggen 🙂

  1. Knapperig worden ze wel maar dun niet :p Denk dat het ook wel tof is om zo’n pizza te delen als aperitiefje ofzo 🙂

 2. Hm, ik durf er niet zo goed aan te beginnen. Ik kocht namelijk ooit bloemkoolrijst en dat vond ik niet lekker. Een beetje smakeloos vond ik het eigenlijk (maar inderdaad wel die vréselijke lucht van bloemkool in huis!).
  Naomi schreef laatst over #doesliefMy Profile

  1. Hi Naomi! Ik deed het omgekeerde van jou, ik testte eerste deze bodems en daarna broccolirijst. Ik lust geen van beiden echt heel graag maar moet toegeven dat ik die bodems echt fantastisch vond!! Hele aangename textuur en totaal geen bloemkoolsmaak te bespeuren. De “rijst” vond ik dan weer stukken minder te pruimen.
   Lesley Bleys schreef laatst over Wat ik las [2017 – deel IV]My Profile

  2. Bloemkoolrijst heb ik nog niet gegeten. Met wat heb je het gegeten? Misschien als je het mengt met allerlei dingen het dan wel beter te pruimen is? Geen idee eigenlijk. Maar de bodems kan je zeker proberen hoor, die smaken net heel lekker 🙂

 3. Oh, deze bodems klinken echt heel goed! Ik was zelf ook wel benieuwd naar de “gezonde” pizzabodems. De geur van bloemkool is inderdaad op zich niet echt geweldig. Goed om te weten dat de bodems van bloemkool toch wel degelijk goed smaken en ook door je vriend zijn goedgekeurd 🙂
  Romy schreef laatst over Over zwart-wit-denken en (vooral!) daarmee stoppenMy Profile

  1. Zo qua nieuwe dingen proberen ben ik er ‘makkelijker’ in dan mijn vriend dus als hij het dan wel lekker vind is het echt goedgekeurd. Haha 🙂

 4. Ja! Ik vond het dus super lekker! Maar ik had ‘m wel zelfgemaakt, dus weet niet zo goed hoe ze voorverpakt zijn 😉 Maar ik vind het een plus, vond het trouwens helemaal niet naar bloemkool smaken…

  1. Hoe heb jij ze gemaakt? Misschien dat het inderdaad wat anders smaakt als je het zelf maakt. Ik ga maar eens wat receptjes opzoeken en het zelf eens uitproberen.

  1. Ik denk niet dat we in België een New York Pizza hebben. Toch niet in mijn buurt maar wij staan altijd wat achter met zo’n dingen :p Wel tof dat je daar ook bloemkoolpizza’s kunt kiezen! Als ze dat bij de Pizza Hut zouden verkopen zou ik die ook weleens nemen.

  1. Enkel bloemkool en een ei mixen? Ik ga eens wat receptjes opzoeken want als het zo easy peasy is ga ik het denk ik ook wel gewoon eens zelf maken!

Comments are closed.