Geluisterd | Bridget Jones’s Diary

Yay! Weer een nieuw boek “uitgeluisterd”! Het leek eerlijk gezegd een eeuwigheid te duren, maar ik ben niet zo’n snelle luisteraar. Haha. Ik luister vooral als ik van en naar mijn werk fiets tegenwoordig. En héél soms ook nog eens ’s avonds in bed, maar dat komt niet meer zo vaak voor. En zo’n luisterboek duurt makkelijk 9 uur. Na Het meisje in de trein, had ik zin in een vrolijk boek. Toevallig zag ik iets op televisie van Bridget Jones, et voila, boek nummer twee was gekozen.

Waarover gaat het boek?

Goed, ik denk dat iedereen wel weet waarover het boek gaat. Niet? Bridget is begin 30, single en wil in het nieuwe jaar haar leven helemaal omgooien (afvallen, stoppen met roken en alcohol drinken, een goed lief vinden). Bridget houdt haar leven en goede voornemens bij in haar dagboek, waar je dus stukjes uit te horen krijgt. Tijdens een kerstfeestje bij haar ouders thuis, leert Bridget Marc Darcy kennen, die ze maar stom vindt (en hij heeft een lelijke kersttrui aan) maar waar haar ouders haar mee proberen koppelen. Bridget ontwikkelt echter een klein crushke voor haar baas Daniël Cleaver. De interesse lijkt wederzijds en Bridget denkt, vanop haar roze wolk, dat Daniël de man van haar dromen is. Not! Ondertussen zit de moeder van Bridget in een soort van midlifecrisis met een Portugese hunk en ontdekt ze dat Marc Darcy toch niet zo’n idioot is als ze eerst dacht.

Wat vond ik er van?

Ja, eerlijk is eerlijk, ik ben dol op Bridget! Haha. Ik las de boeken tien jaar geleden al eens uit denk ik, zag de films (wil ik nog eens opnieuw zien!) en ben nu de boeken dus aan het luisteren (jep, ik ben al bezig in het tweede boek). Ik vind het echt een heerlijk boek. Ik vind het heel fijn dat het in dagboekstijl geschreven is. Daarnaast is het verhaal ook  s u p e r  herkenbaar. Ik denk dat we het allemaal wel kennen: je beslist om iets helemaal anders aan te pakken en eigenlijk loopt alles in het honderd. Ik vind het alleszins wel realistisch. En dat is fijn. Vooral omdat het situaties zijn die ik dus zelf ook zou meemaken. Bridget is een normale vrouw zonder glamour en glitter en dat waardeer ik. Zelfs op mannengebied kan ik me de situatie heel goed voorstellen, ook al maakte ik het zelf nog niet mee. Het boek is ook heel laagdrempelig en ondanks dat het totaaaal niet spannend is, nodigt het wel uit tot verder luisteren.

Daarnaast had ik deze keer totaal geen moeite met de stem van de voorlezer, Imogen Church. De manier waarop het voorgelezen is, doet me heel erg denken aan de films. De stem van Imogen komt zelfs vaak heel erg overeen met die van Bridget vind ik. En het is ook leuk dat ze verschillende stemmetjes gebruikt voor de verschillende personages.

Ken jij Bridget al?

9 Comments

 1. Oh amaai, wat een nostalgie! 😀 Bridget!! Ik vraag me wel af, hoe luister je die luisterboeken? Is dat via een app? Of heb je er misschien al eens een blogpost over geschreven die ik misschien gemist heb? x
  Nele | pizzapartyfridaynight schreef laatst over Yay 👍🏼 & Nay 👎🏼My Profile


  • Irene 21 januari 2018

   Ik luister via Storytel. Is een soort van abonnement. Ik schreef er wel eens iets over nadat ik overstapte van Kobo Plus voor m’n e-reader naar Storytel.


 2. Manon 20 januari 2018

  Bridget is geweldig!
  Ik heb de films gezien en de boeken gelezen, maar ook als luisterboek lijkt het me ontzettend leuk.


  • Irene 20 januari 2018

   Jaa echt een aanrader! ^^


 3. Johanne 19 januari 2018

  Ik heb de films wel gezien, maar de boeken niet gelezen. Ik ben altijd bang dat ik het één of het ander verpest, haha. Ben laatst ook met luisterboeken begonnen, maar kon er toch niet helemaal aan wennen, helaas!
  Johanne schreef laatst over Het leven van een meisje (vrouw) met kleine angsten die almaar opbouwen (één woord: hinderlijk)My Profile


  • Irene 20 januari 2018

   In dit geval vind ik dat ze elkaar mooi aanvullen 🙂 het ene verpest zeker het andere niet. Ben daar ook altijd wat bang voor. Een van mijn lievelingsboeken is bijvoorbeeld One Day van David Nicholls en de film vond ik echt verschrikkelijk.


 4. kaylin 19 januari 2018

  Ik heb het boek van Bridget Jones al heel lang liggen en heb eigenlijk nog nooit de films gezien ook. Oeps! Dringend werk van maken misschien? 🙂


  • Irene 20 januari 2018

   Ja doen! Echt een supertof boek ^^


 5. Romy 19 januari 2018

  Ja, Bridget is leuk! Ik heb alleen de eerste film gezien volgens mij, maar vind de verhaallijn en het heerlijke cynisme geweldig. Ik wil snel nog eens de andere twee films kijken en wie weet ook nog eens het boek lezen 🙂 Gaaf dat je dit boek hebt beluisterd!
  Romy schreef laatst over Outfit | Roze trui en (nep)leren rokjeMy Profile


Comments are closed.