Gelezen #1

Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog een post maakte met wat leesvoer in, maar ik kan het verklaren! Ik ben sinds kort pas weer écht in een leesflow.

Gezien de feiten | Griet Op De Beeck.

Ik las dit boekje in twee rukjes uit omdat het een heel dun exemplaar was. Ik heb zo het gevoel dat ik er al ergens over heb geschreven maar ik ga het dus hier toch ook nog even doen. Het boekje was het boekenweekgeschenk dat je kreeg als je voor €12.50 (denk ik) Nederlandstalige boeken kocht. Het gaat over Olivia wiens man overleden is en daardoor voelt zij zich eindelijk echt vrij. Ze gaat met haar buurman mee als vrijwilliger om les te geven ik-weet-niet-waar. Haar dochter is een egoïstisch kreng die alles wat haar moeder doet stom vindt (vond het echt een beetje een irritant personage). Op reis leert Olivia een man kennen en de twee worden verliefd maar ja, hij woont daar, zij woont in België. Tegen het einde van het boekje hebben ze een soort van oplossing maar dan eindigt het boek plots middenin een zin.

Als er nu één ding is waar ik gek van word op boekenvlak, dan is het wel een open einde. Maar dan nog een open einde met een halve zin? Nee daar kan ik dus echt niet mee leven hé. Daarbuiten was het wel een fijn boekje. Ik had het niet verwacht maar ik zat echt in het verhaal en hoopte heel de tijd dat dochterlief haar mond zou houden en mamalief haar hart zou volgen.

Ik weet een geheim | Tess Gerritsen.

Ik heb nu weer een Kobo Plus abonnement waardoor ik dit e-boek kon lezen. Was helemaal in m’n nopjes want ik lees de Rizzoli & Isles serie super graag! De boeken lezen ook heel vlot en de verhalen zijn spannen maar niet zo spannend dat je er ’s nachts niet van kan slapen. Perfect voor mij want ik slaap ook effectief niet ’s nachts als het te spannend is. Of ik heb nachtmerries. Serieus.

In dit boek worden een paar mensen vermoord en op religieuze wijze achtergelaten. Holly kent toevallig al die mensen die zijn vermoord en is bang (maar ook weer niet heel bang) dat zij de volgende zal zijn. Komt er op neer dat er in haar jeugd iets is gebeurd en dat zij een geheim weet waardoor de moordenaar dus ook achter haar aan komt. Maar zoals ik al zei; heel bang is ze niet want ze is nog best onvoorzichtig en roekeloos.

Schot in de roos | Jill Mansell.

In plaats van mooie juwelen voor Kerstmis, krijgt Nancy van haar man een zitmaaier (charmant hé). De juwelen zijn niet voor haar bestemd en ineens heeft ze door dat haar man er een affaire op na houdt. Nancy gaat bij haar beste vriendin wonen, vindt er een job bij een excentrieke kleding- en handtassenontwerper, krijgt het gezelschap van haar moeder en de broer van de overleden echtgenoot van de beste vriendin en leert dan ook nog de buurman van de beste vriendin kennen. Genoeg personages dus 😉 en er gebeuren natuurlijk een heleboel grappige en romantische dingen.

De boeken van Jill Mansell zijn geen literaire hoogstandjes, maar dat hoeft voor mij helemaal niet. Ik vind deze boeken eigenlijk altijd heel fijn om te lezen, ook al weet ik al van in het begin wie met wie zal eindigen. Het is gewoon een verhaal waar je niet te veel bij na hoeft te denken. Perfect om je gedachten eens even te verzetten.

Becky is gek op winkelen | Sophie Kinsella.

Van mijn schoonzus mocht ik de hele Shopaholic serie lenen dus ik ben deze week begonnen in deel 1. Het verhaal gaat over Rebecca Bloomwood die een serieus probleem heeft met shoppen (in vergelijking daarmee valt het bij mij allemaal wel mee 😉 ). Ze is een beetje een struisvogel en blijft maar dingen kopen, ook al krijgt ze visa-afschrift na visa-afschrift en kan ze ze niet betalen. Maar goed, ik denk dat iedereen de film wel kent (Confessions of a shopaholic).

Leuk verhaal, leest vlot (ik had het op twee dagen uit) en ook heerlijk hersenloos leesvoer. Hihi. Ik vond Rebecca soms wel wat irritant en en dom. Ik dacht vaak ‘dat kan je toch serieus niet menen?!’. Langs de andere kant herkende ik me soms ook wel in haar en dat is de truc hé. Zo lang je herkenning voelt of sympathie kunt opbrengen voor de personages, komt het wel goed. Of ja, het zorgt er toch voor dat ik het boek niet meteen aan de kant leg. Ben ondertussen ook in deel twee begonnen.

En voor de rest:

Ik ben gestopt in Schone slaapsters van Stephen & Owen King. Krijg het gewoon niet voor elkaar om het uit te lezen. Nochtans vind ik het idee nog altijd wel intrigerend maar ik weet niet… het duurt me precies te lang voor er echt wat vooruitgang in komt. Misschien dat ik het later nog eens opnieuw probeer, maar voor nu gaat ie terug naar mijn ouders.

Verder ben ik op de helft van De moed van imperfectie van Brené Brown. Heb al veel dingen gefluood (is dat echt een woord?) en vind het tot nu toe een nuttig boekje. Wel veel dezelfde stukjes die terugkomen, maar ik schrijf er later wel meer over als het effectief uit is!

welk boek ben jij aan het lezen?

19 thoughts on “Gelezen #1

 1. Ik zou eerst even een gigantische blogfeed-achterstand moeten weglezen vooraleer ik in een nieuw boek mag starten. Waarschijnlijk ga ik de maand starten met een aantal graphic novels en het grappige ‘Gekke dingen die klanten zeggen in de boekwinkel’- boekje.
  zwartraafje schreef laatst over Gelezen in April 2018My Profile

 2. Heerlijk he! Als je weer in een leesflow zit! Fijne boeken heb je gelezen. Een paar staan ook nog op mijn leeslijstje. Zit nu middenin Origin van Dan Brown. Is lang geleden dat ik een Dan Brown boek heb gelezen, maar ben blij dat ik weer een poging heb gewaagd. Heel fijn boek! Hierna staat de nieuwe van Jojo Moyes op de planning en You are a badass at making money.
  Johanne schreef laatst over A Pinch of Jo is jarig en TRAKTEERT! (+ 7 lessen na één jaar bloggen)My Profile

  1. Dan Brown heb ik dus nog nooit gelezen hé. Misschien dat ik mij er ooit eens waag maar ik heb nog zooooo veel boeken staan hier. Niet te doen!

 3. Ik ben na anderhalf boek gestopt met de Shopaholic-reeks. Ik stoorde mij kapot aan het hoofdpersonage, die liegt over haar aankopen en maar blijft en blijft kopen. Totaal niet herkenbaar voor mij, ook al shop ik zelf wel graag. Misschien is het eerder het genre dat me niet ligt, want ik hou vooral heel erg van thrillers waarbij minstens 1 dode valt, haha.
  Lottes Anekdotes schreef laatst over Op kamp gaan is goed voor de stappenMy Profile

  1. Vind bij de meeste van die chicklits het hoofdpersonage nogal irritant, maar soms ook wel herkenbaar dus dan blijf ik lezen. Maar thrillers hebben toch ook mijn voorkeur hoor 🙂

 4. Een boek dat eindigt met een halve zin lijkt me heel irritant. Ik lees nu het vijfde boek van de serie Millenium. Een goed boek, maar om een of andere reden heb ik al heel lang niet verder gelezen. Ik ben de leesflow een beetje kwijt.
  Shirley schreef laatst over Het Hallerbos in bloeiMy Profile

 5. Ik ben zelf net begonnen in Ave Cesaria, Sanne Hillemans haar tweede boek. Is weer even inkomen, maar dat maakt niet zoveel uit – het eerste boek was ook supertof. Ik kan me de eerste keer nog wel herinneren dat ik met mam Rizzoli en Isles keek haha, dat was geweldig!

  1. Ik vind de serie ook leuk! Maar de boeken ook. Sanne Hillemans ken ik niet maar ik ga het boek eens opzoeken!

 6. Ik ben al tijden aan het lezen in De laatste meisjes. Maar kan me er niet toe zetten. Ga dus beginnen in een nieuw boek, welke is nog even de vraag aangezien ik er veel heb staan<3

  1. Herkenbaar. Ik kan ook nooit goed kiezen welk nieuw boek ik wil. En ik ben altijd geneigd om een nieuw te kopen terwijl ik er nog super veel heb staan :p

  1. De film is ook wel wat anders dan het boek maar ik vond hem ook niet echt bijster goed. ’t Is eigenlijk het eerste boek dat ik van haar heb gelezen.

 7. Ik kon me ook moeilijk vereenzelvigen met zo’n shopaholic, ik zou het nooit zover laten komen! Toch heb ik die reeks graag lezen. Ik ben nu bezig in Winter in Madrid, een heel ander genre, maar tot nu toe wel goed.
  Samaja schreef laatst over WeekmenuMy Profile

   1. De auteur is C.J. Sansom. Ik kende het zelf ook niet, het is een tip van mijn echtgenoot. Het is een spionageroman die zich afspeelt in Spanje rond 1940. Niet meteen iets waar ik zelf naar zou grijpen, maar af en toe vertrouw ik eens op het oordeel van mijn man :-).
    Samaja schreef laatst over WeekmenuMy Profile

Comments are closed.