Gelezen in juli

Juli was een extreem goeie leesmaand. Ik las 11 boeken uit… Whut? Ik denk zelfs dat ik nog nooit zoveel boeken in 1 maand gelezen heb dus ik heb efkes gedubbelcheckt om zeker te zijn dat ik geen zonneslag heb maar nee, effectief! Ik las 11 boeken. Nu moet ik ook toegeven dat er een paar boeken bij zaten die ik al eens had gelezen en dat dat dus wat sneller vooruit gaat om de een of andere reden.

Excuse Me While I Ugly Cry

In dit boek van Joya Goffney maken we kennis met Quinn. Quinn houdt een journal bij waarin ze lijstjes maakt. Lijstjes met dingen die ze nooit luidop zou zeggen, dingen die ze nog wil doen voor ze afstudeert, jongens die ze wil kussen, … Op een goeie dag raakt haar journal vermist (drama! paniek!) en wordt ze gechanteerd om de 7 dingen te doen die ze voor haar afstuderen wou doen (maar niet echt). Als ze ze niet doet, wordt haar hele journal publiek gemaakt. Quinn vormt noodgedwongen een team met Carter (de jongen die haar journal laatst had). Ze weet niet wie ze kan vertrouwen maar Carter helpt haar om haar angsten te overwinnen.

GEWELDIG LEUK BOEK! Luchtig geschreven, aimabele personages, niet te geforceerd, grappig, lief liefdesverhaaltje erbij. Je vindt regelmatig een lijstje terug van Quinn en dat vind ik tof om te lezen (je bent een lijstjesmeisje of je bent het niet eh).

Waardering: 5 uit 5.

Mary Jane

Nog zo’n geweldig boek vond ik Mary Jane van Jessica Anya Blau. Mary Jane gaat over de veertienjarige – je raadt het al – Mary Jane die in de jaren 70 als zomernanny aan de slag gaat voor het vijfjarige dochtertje van een lokale psychiater. Na haar eerste week neemt de psychiater een bekende muzikant en zijn bekende filmster vrouw in huis om de muzikant te helpen afkicken. Werkelijk alles aan het gezin van de psychiater is compleet verschillend van haar eigen leventje thuis. Mary Jane houdt van koken met haar mama, ze zingt in het kerkkoor, … Bij de dokter eten ze ontbijtgranen als avondeten en ligt er o-ver-al rommel. Mary Jane leert zichzelf én de mogelijkheden voor haar toekomst kennen.

Oh man, ik hou van Mary Jane! Ik las ergens dat het een combinatie is van een ander boek en Daisy Jones & The Six. Het lijkt echt totaaaaal niet op Daisy Jones & The Six maar ergens voelde ik het ook wel. Ik hou van de sfeer. Het is met momenten erg grappig en ondanks dat het hoofdpersonage 14 is, vind ik het wel een boek voor volwassenen. Ik had echt totaal geen idee waar het verhaal naartoe ging (het werkt niet toe naar een ontknoping ofzo) maar dat was helemaal oké. Het draait meer om de personages zelf dan om het verhaal. Snap je? Aanrader alleszins!

Waardering: 5 uit 5.

Rookie Move

Stomste boek dat ik afgelopen maand las was Rookie Move van Neve Wilder en Riley Hart. Ik moest serieus al terug opzoeken waarover het ging. Het is een MM sports romance. Het leest op zich wel snel maar ik vond het absoluut ongeloofwaardig en te snel gaan.

Het gaat over twee football spelers in de NFL (zelfde team) die een crush op elkaar hebben. Ik heb al veel van dit soort verhaaltjes gelezen maar deze vind ik niet per se een aanrader.

Waardering: 2 uit 5.

The Southern Book Club’s Guide to Slaying Vampires

Fried Green Tomatoes and Steel Magnolias meet Dracula in this Southern-flavored supernatural thriller set in the ’90s about a women’s book club that must protect its suburban community from a mysterious and handsome stranger who turns out to be a blood-sucking fiend.

Het verhaal draait vooral om Patricia. Een huisvrouw die een beetje op haar honger blijft zitten en het gevoel heeft dat haar leven wat stilstaat. Samen met een paar andere huisvrouwen zit ze in een boekenclub waar ze vooral true crime boeken lezen en bespreken. Dan komt er een nieuweling in hun buurt wonen en gebeuren er allemaal vreemde dingen. Patricia zet haar tanden erin ( 😉 😉 😉 ) en wil alles uitzoeken maar krijgt bitter weinig steun.

In het begin leek het wel een luchtig, humoristisch boek over een boekenclub en vampires slayen maar ik vond het uiteindelijk misschien toch iets ‘te serieus’ worden en ook wel wat voos. Daarnaast ergerde ik me wat aan sommige (domme) personages. Ze zitten in een boekenclub waar ze true crime verhalen en thrillers bespreken maar als er dan in hun eigen omgeving iets aan de hand is, weigeren ze dat te geloven of het bewijs te zien.

Maar ik vond het wel een goed boek hoor uiteindelijk! Spannend maar niet heel eng (op een paar kleine momenten na). Het is wel echt een horrorverhaal hé dus er zitten wat voze stukken in. Extra puntjes voor de toffe cover! 🙂

Waardering: 3 uit 5.

Good Girl Complex

Good Girl Complex is een boek van Elle Kennedy. Het verhaal gaat over people pleaser Mackenzie (rijke ouders, ze heeft zelf ook een zaak waar ze miljonair mee is geworden) en townie Cooper (“bad guy” die zichzelf moet redden). De vriend van Mackenzie zorgt er na een vechtpartij voor dat Cooper ontslagen wordt op zijn werk. Uit wraak besluit de vriendengroep van Cooper dat hij Mackenzie moet veroveren/afpakken van haar vriend. De rest kan je wel al raden denk ik. 😉

Ik hou wel van Elle Kennedy haar boeken maar dit verhaal vond ik een beetje teveel op After lijken. Ik zag achteraf op Goodreads dat veel mensen ook die vergelijking maakten. Ondanks dat heb ik er wel plezier aan gehad om het te lezen en was het snel uit. Er zaten best wat grappige stukken in ook.

Waardering: 3 uit 5.

The Dare

De laatste uit de Briar U reeks van Elle Kennedy. Ik wist niet dat ik deze nog moest lezen. Het verhaal gaat over Taylor die door haar sorority sisters uitgedaagd wordt om populaire hockeyspeler Conor Edwards te verleiden. Ze is gewoon eerlijk tegen hem en Conor houdt wel van een spelletje dus die gaat erin mee.

Goed boek, al stoorde ik me een beetje aan het hele gedoe rond Taylors lichaam. In de samenvatting staat ook: College was supposed to be my chance to get over my ugly-duckling complex and spread my wings. Taylor is dik en het boek impliceert dat ze daarom lelijk is. Zucht. Beetje jammer dat het vooral negatief in beeld gebracht wordt. Daarnaast stoorde ik me ook een beetje aan de miscommunicatie tussen de 2.

Alsnog wel 3,5 ster want de Conor vond ik wel een tof personage.

Waardering: 3.5 uit 5.

En toen was ze weg

Het was al een tijdje geleden dat ik nog eens een boek van Lisa Jewell las. Zonde want het is oprecht een van m’n favoriete schrijfsters!

In En toen was ze weg volgen we Laurel. Haar dochter Ellie verdwijnt op 15-jarige leeftijd. Na uitgebreid politie-onderzoek verspreid over jaaaaaren (10 jaar als ik het me goed herinner), wordt het lichaam van Ellie gevonden. Ondertussen leert Laurel een nieuwe man kennen met een dochtertje van 9 dat wel héél erg op Ellie lijkt.

Typisch zo’n boek waar ik helemaal in zat. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages. Ik vond Laurel heel realistisch overkomen ook. Lisa’s boeken zijn spannend maar niet eng. Perfect voor mij want ik heb het niet meer zo voor echt enge boeken. Ik kon niet stoppen met lezen. Aanrader!

Waardering: 4 uit 5.

Rereads:

Heated Rivalry van Rachel Reid over hockey rivalen (en lovers, duh) Shane Hollander en Ilya Rozanov. Vijf sterren gaf ik ‘m. Vind het een leuk verhaal.
The Chase van Elle Kennedy. Toen ik deze reeks voor het eerst las, gaf ik ze allemaal vijf sterren denk ik maar ik herzie mijn mening. Pas op, nog altijd goed ze, maar dit verhaaltje over Colin ‘Fitz(y)’ Fitzgerald en Summer Heyward-Di Laurentis scoorde ik nog 3 sterren.
The Risk ook van Elle Kennedy, uit dezelfde reeks als The Chase, ook 3 sterren.
The Play ook van Elle Kennedy, 4 sterren.

Niet uitgelezen

De Zeven Zussen. Ja sorry maar ik begon daarin te lezen en pff. Ik hou niet van Lucinda’s schrijfstijl en ik vond het gewoon een raar verhaal. Een man alleen die uit het niets baby’s adopteert en nooit thuis is? Ik heb het na een paar hoofdstukken opgegeven, ik geraakte er niet in.

Nog aanraders? 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 thoughts on “Gelezen in juli

 1. Wow, heerlijk dat je zoveel hebt kunnen lezen vorige maand! En toen was ze weg heb ik meteen op mijn to-read lijstje gezet. Ik las nog nooit iets van Lisa Jewell, maar het klinkt precies als het soort boek dat ik graag lees: spannend, maar niet eng. 😉

 2. Wauw, wat een mooie lees score. Ik lees ook heel graag, en doe dat ook wel dagelijks. Maar tegelijkertijd ben ik vaak wat onrustig en kan ik daardoor mijn hoofd er niet goed bij houden. Van Lisa Jewell ben ik geen fan, maar de titel van Excuse me while I ugly cry vind ik wel geweldig.

 3. 11 boeken, wow! Ik had ook echt nikssss met ‘De zeven zussen’. Heb het wel uitgelezen, maar zou er alweer niks meer van kunnen vertellen. Ik heb in juli net als de rest van de wereld ‘De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo’ en ‘Daisy Jones & The Six’ gelezen en dacht dus dat die niks voor mij gingen zijn, maar ik vond ze zo goed. Vooral die eerste. Nu ga ik dus al haar andere boeken lezen haha. Andere aanraders van de laatste tijd vond ik ‘De Duw’ van Ashley Audrain, ‘Toen liefde leven werd’ en ‘Ghosts’.

 4. Wow wat een heerlijke leesflow! Ik heb ondertussen teveel andere hobby’s gekregen waardoor ik schandalig achterloop op mijn Goodreads challenge.
  Ik heb met de Zeven Zussen het idee dat je er van houdt of niet haha, geen tussenweg! Ik vond het heerlijk, maar gewoon omdat mijn hoofd er helemaal leeg van ging, genieten! Maar elk boek is eigenlijk wel hetzelfde met gewoon andere namen/karakters en enorm voorspelbaar. Maar soms is dat gewoon even lekker weet je wel 😉

 5. Wat heerlijk jouw leesflow. Ik lees ook veel, maar op 11 boeken in een maand ben ik nog nooit gekomen (of geraakt, geraken? hoe zeggen jullie dit in het Vlaams? haha. Ik kan aardig wat Vlaams, kom uit Eindhoven 😉 ).

  Wat leuk dat de boeken ook op bol.com staan. Ik lees wel het liefst in het Nederlands, maar ik geef het een kans!

  Mooi boek en tip van mij voor jou: Melktanden van Emma Curfs 🙂

 6. Hoe gezellig klinkt dat eerste boek? Dat zou ik ook wel willen lezen. 11 boeken is echt veel! Goede leesflow. Ik heb boek 1 van De zeven zussen gelezen voor mijn boekenclub, maar ik vond het lang niet leuk genoeg om me op de rest van de serie te storten.

 7. Wow, wat veel! Lekker bezig geweest. Ik heb De Zeven Zussen nog niet gelezen, maar wil het wel een kans geven. Ik ben heel benieuwd of ik er hetzelfde over ga denken als jij, maar heb wel dat vermoeden. En toen was ze weg ga ik op mijn lijstje zetten. Lijkt me een heel goed boek.

 8. Toen was ze weg vond ik ook een mooi boek, bijzonder verhaal. En bij De Zeven Zussen duurt het bij mij ook altijd even voordat ik goed in het verhaal zit, het is ook een heel onwaarschijnlijk verhaal. Maar als ik dan door dat eerste gedeelte heen ben, vind ik het vaak toch een mooi boek. Ik heb dat eigenlijk bij alle boeken van Lucinda Riley. 🙂

  11 boeken, dat is echt een flink aantal!