Gelezen in augustus

Zoals te verwachten viel was augustus een goeie maar niet zo’n goeie leesmaand als juli. In juli brak ik dan ook een persoonlijk record met 11 boeken. In augustus hield ik het wat bescheidener bij 4 boeken. Helemaal oké natuurlijk aangezien ik geen vakantie meer had en het hier in huis best wel chaos was. Dat betekent dat ik in totaal dit jaar 34 boeken las. Mijn doel was 35 dus ik denk dat er al héél veel mis zou moeten lopen om dat niet meer te halen. 😉

De citroen op de taart

In dit super korte verhaal (73 pagina’s) van Miriam Mieserius lezen we hoe Maria, een bestseller kookboekenschrijfster, na een relatiebreuk op een soort van retraite naar Zuid-Frankrijk wordt gestuurd door haar uitgeefster. Ze blijft daar 3 maanden en werkt er aan haar nieuwe boek.

Ik vond het op zich wel een tof verhaal en het leest extreem snel. Wel mega voorspelbaar – ik zag elke plottwist al van mijlenver aankomen – en ik had het gevoel alsof het verhaal nog niet af was. Alsof het de eerste paar hoofdstukken van een roman waren.

Waardering: 3 uit 5.

De leesclub aan het einde van de wereld

In de Australische outback wordt het leven beheerst door twee seizoenen: de maanden waarin het regent en de maanden waarin de droogte heerst. Het bestaan op de uitgestrekte boerderijen is hard, en geïsoleerd. Het is 1978, en er bestaan nog geen mobiele telefoons of internet. De bewoners van deze weidse maar onverzoenlijke wereld zijn op zichzelf aangewezen.
Sybil ziet hoe haar schoondochter Kate worstelt met de eenzaamheid, en samen met haar oudste vriendin Rita smeedt ze een plan: een leesclub. De Amerikaanse Della, die op een naburige boerderij werkt, en Sallyanne, die in het stadje ‘verderop’ – ruim een uur rijden – woont, maken de groep compleet.
Twee keer per jaar overbruggen vijf vrouwen de immense afstanden die hen scheiden om samen een boek te bespreken – en daarmee ontstaan vriendschappen die hun levens zullen veranderen.

Dit boek van Sophie Green vond ik een fijne! Interessante, fijne hoofdpersonages, niet te veel drama maar net genoeg, aangename manier van schrijven waardoor ik me makkelijk in kon leven in het verhaal. Ik bleef alleen qua leesclub en boeken wel wat op mijn honger zitten. Door de titel zou je denken dat het boek zelf meer om boeken draait en om de leesclub maar dat is dus niet.  Al bij al vind ik het zeker een aanrader!

Waardering: 4 uit 5.

Getting things done

Ik denk dat iedereen wel al eens van dit boek geschreven door David Allen heeft gehoord, niet? Met behulp van het boek leer je om productief te zijn zonder als een kip zonder kop rond te lopen (of zoals mij 8726 verschillende plekken te hebben om alles te bewaren, inclusief mijn hoofd, waardoor het al eens grandioos in’t honderd durft lopen en ik me soms nogal overweldigd voel). Ik leende het van m’n werk op aanraden van mijn leidinggevende.

Wat ik tegenwoordig vaker heb met ‘zelfhulpboeken’ (ik noem het maar even zo) is dat ik er al redelijk wat gelezen heb en geen zin heb in ellenlang geleuter. Geef me gewoon de tips. Ik geef bij deze dus ook toe dat ik over sommige stukken misschien wat snel gegaan ben MAAR dat gezegd zijnde vind ik het wél een nuttig boek en heb ik er zeker handige trucjes uit gehaald.

Waardering: 3 uit 5.

Confessions of an alleged good girl

Monique is a preacher’s daughter who detests the impossible rules of her religion. Everyone expects her to wait until marriage, so she has no one to turn to when she discovers that she physically can’t have sex.

After two years of trying and failing, her boyfriend breaks up with her. To win him back, Monique teams up with straight-laced church girl Sasha–who is surprisingly knowledgeable about Monique’s condition–as well as Reggie, the misunderstood bad boy who always makes a ruckus at church, and together they embark upon a top-secret search for the cure.

While on their quest, Monique discovers the value of a true friend and the wonders of a love that accepts her for who she is. Despite everyone’s opinions about her virtue, she learns to live for herself.

Amai seg, Joya Goffney heeft weer een topper geschreven! (van Excuse me while I ugly cry was ik ook fan) Vooral applausje voor het originele onderwerp waarrond het verhaal is opgebouwd (vaginisme) en de personages die zo perfect imperfect zijn dat je ze wel moet graag zien.

Waardering: 5 uit 5.

Als je me zou willen volgen op Goodreads kan dat hier. 🙂

Ik herlas eens geen boeken en ben nog altijd bezig in mijn fysieke boek (Tanamera) en daarnaast ook in The Great Gatsby en Alice in Wonderland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 thoughts on “Gelezen in augustus

  1. Weer twee nieuwe boeken op mijn tbr-lijstje! Het boek over die leesclub en ‘Confessions of an alleged good girl’ lijken me erg boeiend! Dankje voor de leestips!