Gelezen in april

In april las ik drie boeken uit. Twee ervan van Sarina Bowen en die las ik zo snel uit dat ik moeite heb om ze mee te tellen (maar gelezen is gelezen eh!).

Roommate van Sarina Bowen

Tja, wat kan ik zeggen. Dit zijn van die liefdesverhaaltjes die ik graag lees en eigenlijk vooral omdat Sarina geweldig goed kan schrijven. Grappig ook. Het verhaal gaat over Kieran Shipley (efkes terzijde maar ze heeft een hele reeks geschreven over de Shipley’s en dat vind ik tof dat je de andere personages ook ziet terugkomen) die werkt in een koffiebar. Op een goeie dag komt daar Roderick wiens achternaam ik vergeten ben. Kieran schrikt zichzelf een ongeluk want hij en de Roderick hebben een beetje geschiedenis en hij vindt dat zelf nogal gênant. Er komt dan ook nog wat familiaal drama bij. De rest kan je wel al een beetje voorspellen he 😉 Enfin, ik lees ze graag als ik zin heb in iets luchtigs.

Waardering: 4 uit 5.

Heartland van Sarina Bowen

Heartland gaat over Chastity die gevlucht is uit een soort van sekte. Dylan is haar beste vriend en ja ook dit kan je al raden: Chastity heeft een oogje op hem maar Dylan is daar niet van op de hoogte. Hij is samen met de roommate van Chastity en als hij dat niet is dan is het nogal een flierefluiter. Allee ja kijk ik kan er eigenlijk ook niet echt meer over vertellen want het is een super cliché verhaal. Maar dus wel tof en ook van Sarina dus sowieso ook leuk geschreven.

Waardering: 3.5 uit 5.

The Song of Achilles van Madeline Miller

Een verhaal over goden, koningen, onsterfelijke roem en het menselijk hart. Achilles, ‘de beste onder de Grieken’, zoon van de wrede zeegodin Thetis en de legendarische koning Peleus, is sterk, snel en onweerstaanbaar knap. Patroclus is een zachtaardige prins, verbannen uit zijn vaderland na een gewelddadig incident. Achilles neemt Patroclus onder zijn hoede en de twee jongens ontwikkelen een meer dan hechte vriendschap. Als duidelijk wordt dat de schone Helena van Sparta is ontvoerd, worden alle mannen opgeroepen om Troje te belegeren. Verleid door de belofte van eeuwige roem sluit Achilles zich aan bij het leger, en Patroclus, verscheurd door de liefde voor en angst om zijn vriend, volgt hem. Zij weten niet dat een wreed lot hen tot het uiterste zal testen en een afschuwelijk offer zal vragen.

Sinds Mythos heb ik een beetje een zwak voor verhalen over de goden en hun afstammelingen. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Patroclus. Ik moet zeggen dat ik in het begin wel wat moeite had om er in te komen en eigenlijk tot aan hoofdstuk 30 vond ik het niet super bijzonder. Ik vroeg me af waarom iedereen er zo lyrisch over was. Maar toen kwam dus het dertigste hoofdstuk en werd ik er helemaal in gezogen. Het werd spannend en ik kon niet meer stoppen met lezen. Ik las op mijn babyvrije nacht tot middernacht dus dat zegt wat, haha.

Nu achteraf vind ik het toch wel een bijzonder verhaal. Ik twijfelde tussen 3 en 4 sterren maar ik geef er nu toch vier omdat het me bij blijft en ik het toch heel mooi vond. Tragisch ook maar toch mooi en ik ben tevreden met het einde. Na het verhaal komt er nog een ‘character glossary’ waarin je nog eens alle personages terug kan lezen met wat informatie er bij. Ik moet zeggen, ik lees dus bijna alleen maar in het Engels tegenwoordig maar ik vond dit boek toch soms wel moeilijk dus als ik hem opnieuw zou lezen zou ik voor de Nederlandstalige versie gaan.

Waardering: 4 uit 5.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 thoughts on “Gelezen in april

  1. Van die luchtige voorspelbare boeken zijn toch juist heerlijk voor even lekker tussendoor!
    Ik heb zelf Grieks en Latijn gehad op school dus vind die verhalen uit de Griekse en Romeinse Oudheid ook altijd erg mooi om te lezen.

  2. Zó herkenbaar dat je af en toe gewoon zin hebt in een luchtig (en voorspelbaar) verhaal. En ja hoor, snel gelezen is ook gelezen, dus die mag je gewoon tellen;).