Gelezen | After (1, 2, 3 & 4) van Anna Todd

Een tijdje geleden zag ik overal waar ik keek reclame voor de film After. Ik was niet van plan om de boeken te lezen maar toen ik voor mijn vakantie nog snel iets luchtigs wou lezen, won mijn nieuwsgierigheid het en startte ik aan de boekenreeks. Ik kan je nu al zeggen: verslavend. Ik las de vier best wel lijvige boeken in een week uit.

– OPGELET! SPOILERS! –

Wat meer over de oorsprong van het verhaal.

Het verhaal werd geschreven door Anna Todd op Wattpad. Ik kende dit platform zelf niet maar het is dus een best wel populaire plek om verhalen te delen. Anna Todd schreef het verhaal gebaseerd op Harry Styles van One Direction, maar dan de badboyvariant van den Harry. Haar verhaal was zo populair dat er nu dus ook een film van is.

Waarover gaat het verhaal?

After vertelt het verhaal van Tessa. Tessa gaat naar de universiteit en heeft haar hele toekomst al uitgestippeld: afstuderen, job vinden, gelukkig worden met perfect lief Noah. Tessa lijkt echter compleet haar verstand te verliezen (en Noah te vergeten) als ze Hardin ontmoet. Hardin is de belichaming van de typische badboy. Stoer, vol tatoeages en grumpy. In het begin moeten ze niet veel van elkaar weten maar na een dag of twee is het een en al passie, liefde en spanning.

Hoewel ze dus op het eerste zicht niet bij elkaar passen vormen Hardin en Tessa een soort van koppel maar hun samenzijn gaat dus ook gepaard met heel wat hobbels en bobbels. Zo ontdekt Tessa bijvoorbeeld dat ze het onderwerp was van een weddenschap tussen Hardin en zijn vrienden en raakt ze op nog 754 andere manieren gekwetst.

Wat vond ik er van?

Ik vond het goed en ik ben eigenlijk zelfs heel enthousiast. Ik houd van romantiek dus deze reeks paste perfect in mijn straatje. Als je een hekel hebt aan romance, skippen dus. Dat ik het een goede reeks vond betekent niet dat alles altijd dik in orde was. Ik heb me geregeld doodgeërgerd aan Tessa en aan het verhaal op zich. Net zoals Tessa’s relatie draait het verhaal ook altijd in cirkeltjes. Ze zijn happy samen, ze maken ruzie, ze hebben seks en alles is weer goed. Ik heb een paar keer met mijn ogen gerold maar uiteindelijk was de wil om door te lezen groter. Daarnaast vond ik dat het ook absurd snel gaat. Zo goed als het hele verhaal speelt zich in één jaar af. Je snapt wat ik bedoel als je het boek leest.

Ik moet ook zeggen dat het af en toe wel een beetje vreemd voelde omdat ik letterlijk tien jaar ouder ben dan Tessa in het boek en nu ja, er komen nogal wat seksscènes in voor. Ik weet niet of ik de enige ben die dat heeft maar ik voelde me af en toe een soort van gluurder ofzo.

Ik was ook heel blij met het einde. Voor mij waren er twee opties: 1. Tessa en Hardin zijn niet meer bij elkaar maar denken nog wel elke dag aan elkaar (een beetje zoals het in La La Land ging. Zeer teleurstellend dus 😉 ) of 2. Tessa en Hardin overleven hun turbulente relatie en leven nog happily ever after. Waar het eerst nog lijkt dat het de eerste optie zal worden, blijken ze uiteindelijk toch samen te blijven en ja, zelfs kindjes te maken. Woehoew! Het einde van het boek verloopt in fases en belicht telkens kort een periode van dan weer een of twee jaar later en dan weer tien jaar later. Ik ben heel blij Dat Anna een -voor mij- volwaardig einde aan het verhaal gebreid heeft. Ik heb het namelijk niet voor open eindes of verhalen die niet ‘goed’ aflopen.

De eerlijkheid gebied mij ook te zeggen dat ik nieuwsgierig ben geworden naar de film dus ik hoop dat ik die binnenkort eens ergens kan kijken.

Zoals ik al zei: ik las de vier boeken in een week uit. Het is echt een superverslavend verhaal. Je wilt blijven doorlezen en weten hoe het Tessa en Hardin verder vergaat. De boeken tellen allemaal ongeveer 500 pagina’s en boek drie doet er zelfs nog bijna 300 pagina’s bovenop. Maar laat je daar niet door afschrikken. Je wilt niet alleen zelf snel verder lezen, het verhaal leest ook gewoon super vlot dus je hebt het in no time uit.

Lezen als je van romantische verhalen houdt, niet vies bent van wat seks hier en daar, tijd hebt en wat achter zit met je leeschallenge van dit jaar 😉

Skippen als je niet wil lezen hoe studenten seks hebben, je geen romanticus bent en geen tijd hebt om de boeken in een ruk uit te lezen.

Ook lezen?

Je kan het originele verhaal (in het Engels dus) nog altijd gratis lezen op Wattpad zelf. Maar uiteraard kan je de (e-)boeken ook via Bol en Kobo Plus lezen.

Heb jij het verhaal van Tessa en Hardin al gelezen of gezien? En als je de film zag; is het de moeite?

6 thoughts on “Gelezen | After (1, 2, 3 & 4) van Anna Todd

  1. Ik heb de eerste twee boeken gelezen en ergerde me soms enorm aan Tess en hoe ze Hardin altijd weer vergeeft, maar toch wilde ik verder lezen. Het is zwaar verslavend! Binnenkort begin ik aan boek drie en vier.

  2. Sinds ik de trailer van de film zag, staat het op m’n to read lijst. Lees altijd liever eerst de boeken en dan pas de film zien. Nog niet zo lang geleden heb ik voor het eerst New adult boeken gelezen waar ook seksscènes in voor kwamen en ik stoorde me daar niet aan.

  3. Jaaa After! Ik heb het gelezen op Wattpad en las het dus in delen omdat de schrijfster om de zoveel tijd een nieuw deel plaatste. Ik vond het echt een super serie en wilde steeds meer en meer. En het einde is zo fijn, krijg nog steeds een glimlach op mijn gezicht als ik daar aan denk. X

  4. Haha volgens mij was een vriendin van me helemaal lyrisch over deze boeken! Ik sla ‘m zelf over, want ik denk dat ik iets te veel cringe momentjes zal hebben bij het lezen. Ik moest daarom ook wel lachen om dat stukje over het rollen met je ogen, herkenbaar. Dankzij deze review kan ik nu wel haar verhalen plaatsen, maar hoef ik niet zelf de boeken te gaan lezen haha, dus dank u!
    Sanne schreef laatst over Roadtrip plannen: in 4 stappen een autovakantie uitstippelenMy Profile

  5. Hm, romance is niet helemaal mijn ding, dus ik sla over. Hoewel vier dikke boeken in een week lezen wel héél aantrekkelijk klinkt. Zeker met dit weer vind ik het heerlijk om in een boek te duiken (oké, in ’t zwembad duiken is ook lekker;)).
    Naomi schreef laatst over SmoesjesMy Profile

Comments are closed.