Gelezen #8

Hier ben ik weer met een nieuw lijstje boeken dat ik gelezen heb! Bijna allemaal toppers! Naast al deze boeken ben ik ook nog altijd bezig in Hallo witte mensen wat ook een heel boeiend boek is. Ik heb alleen tegenwoordig meer zin in fictie dus dat boek is een beetje naar de achtergrond verdwenen. Ik hoop het alleszins in mijn volgende update te kunnen bespreken 🙂

Ik gebruik nu ook sterretjes om aan te duiden wat ik van het boek vind:

★ Skippen, verspil er je tijd niet aan, tenenkrommend, stom
★★ Er zitten wel wat goeie elementen in maar algemeen nog altijd een beetje tijdverspilling
★★★ Wel oké
★★★★ Goed! Tof geschreven
★★★★★ DIT BOEK MOET JE LEZEN!!!

Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens

Let vooral niet op mijn vuile e-reader 😉

In Barkley Cove, North Carolina, gaan al jarenlang geruchten over het moerasmeisje. Ze is wild. Men wil niets van haar weten. Kya is opgegroeid in het moeras. Hier voelt ze zich thuis. De natuur is haar leerschool. Dan komt de tijd dat ze ernaar verlangt lief te hebben. Twee jonge mannen uit de stad raken gefascineerd door haar schoonheid, Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.

Ik had echt mega hoge verwachtingen van dit boek – altijd tricky hé. Iedereen die ik kende die het boek al had gelezen was er lyrisch over, de recensies zijn lyrisch. Mensen vinden het prachtig beschreven, sprekend, je waant je zelf in het moeras, … maar ik vond het eigenlijk een beetje meh en algemeen niet heel bijzonder. Soms viel de schrijfstijl me tegen en vond ik het wat simpel denk ik. Soms ergerde ik me steendood aan Kya.

Pas op, het is op zich wel een mooi verhaal hoor, en ook interessant genoeg om te blijven doorlezen. Je kan je ook perfect inbeelden hoe het er aan toe gaat in Kya’s wereld en hoe ze daar leeft maar ik had me voorgesteld dat het veel mooier beschreven zou zijn en dat het verhaal me meer zou meeslepen. Misschien dat het in het Engels beter is? Ik bleef een beetje op mijn honger zitten.

Man hands – Sarina Bowen & Tanya Eby

In Man hands maken we kennis met Brynn – net gescheiden én ontslagen – en Tom – bekend tv-figuur – die doen alsof ze verloofd zijn om Toms carrière te redden en dat allemaal nadat Brynn hem op een feestje besprongen heeft om haar ex even te vergeten (en dus letterlijk besprongen). Het is een beetje een cliché romantisch boek – alles gaat goed, kink in de kabel, oh kijk het is weer goed, geweldige brain melting seks en dat soort dingen -maar in dit genre is Sarina wel een van m’n lievelingsschrijfsters omdat ze gewoon echt heel goed schrijft vind ik. Ik heb regelmatig luidop gelachen met dit boek, al valt zakt het niveau wel een beetje naarmate het boek vordert. Ideaal voor tussendoor!

Als het bloedt – Stephen King

Mijn derde Stephen King boek. Ik vind King echt de koning van het verhalen vertellen en dat vind ik ook nu weer. Dit is een boek met vier korte verhalen in. De personages zijn weer top uitgewerkt en meneer King slaagt er in om me vanaf het begin van elk verhaal meteen mee te nemen. Ik weet niet hoe hij het doet maar je voelt de sfeer die hij wil scheppen gewoon echt uit het boek komen en ook vrijwel direct nadat je begint te lezen. Wel vind ik de verhalen niet spannend of eng maar eerder intrigerend.

Bijna echt – Lisa van Campenhout

Ik was zo benieuwd naar dit boek! Niet omdat ik van horen zeggen had dat het zo’n geweldig boek is maar omdat het geschreven is door Lisa van vijf koffie graag. In het boek volgen we Brenda – vriendloos, geldloos, grijze muis – die zichzelf opnieuw uitvindt als Aurélie – populair, rijk – en zich daarmee in de problemen werkt. Om niet door de mand te vallen moet Aurélie de ene leugen na de andere vertellen en dat wringt soms toch een beetje. Daarbij komt dan ook nog dat ze dreigt ontmaskerd te worden op het wereld wijde web.

Allereerst spreekt het verhaal me wel aan omdat ik zelf ook regelmatig nadenk over wat als. Wat als ik dit of dat en zus of zo en zou het niet leuk zijn om eens gewoon mezelf volledig opnieuw uit te vinden en opnieuw te starten?

Lisa kan leuk schrijven. Dat wist ik uiteraard al want ik volg haar blog en die lees ik ook erg graag. Het verhaal verveelt niet en ik vind het fijn dat het over onze huidige tijd gaat met de bijhorende problemen. Aurélie vind ik op zich niet echt een fijn personage maar Lisa slaagt er toch in om me met haar te laten meeleven. Het is een young adult boek en dat merk ik ook wel. Ik heb niet het gevoel dat ik de doelgroep ben van dit boek – ook al ben ik wel een adult en ik voel me wel young – maar dat geeft niet. Het is gewoon een leuk boek dat snel leest. Heel veel spannends of bijzonders gebeurt er eigenlijk niet maar je wil dus wel blijven lezen. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik naar het einde toe wel een beetje op mijn honger bleef zitten. Het eindigde wat te abrupt ofzo?

De boekbinder – Bridget Collins

We sluiten af met mijn favoriete boek van de laatste tijd, hij overtreft zelfs Joyland. Ik heb dit boek gekozen puur op de cover want die vond ik prachtig en ik las ooit eens in de Flow dat het fijn is om je te laten verrassen door een boek dus dat deed ik. Ik heb de korte inhoud niet gelezen maar ging er met een blanco hoofd in (dat had ik misschien met Daar waar de rivierkreeften zingen ook moeten doen).

Man, dit boek hé. Het had me in z’n greep en liet me niet meer los. Het verhaal gaat over Emmett, een boerenzoon, die een hele tijd héél erg ziek is geweest. Als Emmett weer wat beter is, blijkt dat hij nog lang niet de oude is en het werk op de boerderij niet meer zo goed aan kan. Zijn ouders ontvangen een brief van Seredith, een boekbinder, die Emmett uitnodigt om bij haar in de leer te gaan. Dat ziet hij in eerste instantie niet zitten – hij heeft altijd geleerd dat boeken niet oké zijn – maar hij gaat toch.

Ik wil nog graag meer vertellen maar ik ga spoilen dan en dat is niet de bedoeling bij dit boek. Ik ben dit boek ’s avonds voor het slapengaan beginnen lezen maar ik ben daar na een paar dagen mee gestopt en heb de rest in een ruk uitgelezen. Daar is het wel een boek voor. Het is enorm zonde om het in stukjes op te splitsen!

Vergis je niet trouwens. De titel doet vermoeden dat het boek vooral over het boekbinden gaat. Dat speelt in het begin ook een vrij grote rol maar al snel evolueert het naar een liefdesverhaal maar dan origineel en met verrassende elementen. Het is spannend maar niet eng, fantasierijk maar het voelt toch ergens ook realistisch. Heel mooi en beschrijvend geschreven met goed uitgediepte personages en het blijft je erg bij. Ik vond het prachtig en wist daarna even niet welk boek ik wou lezen. Dit is een boek waarvan ik het fysieke exemplaar graag in mijn boekenkast zou hebben staan.

Heb jij nog aanraders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + achttien =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 thoughts on “Gelezen #8

 1. Je hebt een hoop gelezen. Ik ben Nora pockets aan het herlezen en nu in het laatste deel van de familie Donovan. Normaliteit niet een boek die ik zou lezen (heksen, bovennatuurlijke blaaa) maar eens even wat anders. En járen terug gelezen dus weet niet alles meer. Dat is ook altijd wel fijn. Vanavond beginnen dus in deel 2
  Saskia schreef laatst over It’s TAG TIME! Too Much InformationMy Profile

 2. Die laatste twee heb ik al vaker voorbij zien komen. Tips heb ik niet echt, ik lees vooral boeken over de Tweede Wereldoorlog en als afwisseling een waargebeurd verhaal. Mocht je iets in die 2 willen lezen dan raad ik de jongen op het houten kistje aan.

 3. Oooh die kaft van boekbinder is inderdaad prachtig. Ik ben heel benieuwd die zet ik ook op mijn lijstje. Ik heb nog nooit wat van Stephan King gelezen, slecht hè. Maar eens doen! Ik weet niet of je van fantasy en young adults houdt? Ik heb pas the Cruel Prince en Wicked King (beide van dezelfde serie) in één ruk uitgelezen, zo makkelijk las het weg.
  Madelon schreef laatst over Het avontuur bij de bakkerMy Profile

 4. Ik heb Bijna echt al op mijn to read lijst staan sinds mei maar wist niet dat de schrijfster een blog had. Die ga ik eens bekijken.
  De Boekbinder vond ik altijd een twijfelgeval maar ik heb hem nu maar toch toegevoegd.
  Ik ben nu bijna klaar met Vox van Christina Dalcher en vind die wel goed. Ik ben ook al gestart in Lampje van Annet Schaap en de start was allezins wel aangenaam. En ik ben ook nog bezig in het boek van Elaine Aron over hoogsensitiviteit en daar waren m’n verwachtingen wel hoog dus dat is wel gevaarlijk…

 5. Ik ben benieuwd wat ik ga vinden van ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’! Ik ga het volgende week lezen aan zee haha. En naar ‘Joyland’ en ‘Als het bloedt’ ben ik ook heel benieuwd geworden, die ga ik ook maar eens inslaan binnenkort.
  Lesley schreef laatst over EUH JA #14My Profile