Gelezen #6

Ijstweeling – S.K. Tremayne

Ijstweeling vertelt het verhaal van Sarah en Angus en hun tweeling. Een van de dochtertjes is overleden waarna het koppel met de overgebleven dochter richting een afgelegen Schots eilandje trekt om daar opnieuw te starten. Al gauw blijkt er wat verwarring en mysterie te zijn rond de dood van het dochtertje en de overgebleven dochter.

Ik had heel veel van dit boek verwacht door de vele positieve reviews maar de verwachtingen zijn niet ingelost helaas. Het was geen geweldig boek. Niet prut maar ook niet goed en zeker niet wauw. Ik ergerde me groen en blauw aan Sarah en toen ik bijna aan het einde was vroeg ik me af hoe de schrijver zoveel pagina’s heeft kunnen vullen met weinig verhaal. Ik vond het einde ook heel stom trouwens. En zei ik al dat ik Sarah irritant vond?

Een huis in Frankrijk – Eva de Wit

Dit boek gaat over vier vriendinnen die elkaar door de jaren heen een beetje uit het oog verloren maar dan weer samen komen in -hoe kan het ook anders- een huis in Frankrijk (dat trouwens bij een van de vriendinnen hoort).

Het is een typische chicklit vind ik. Vier vriendinnen gaan op reis, doen alsof alles goed gaat, de waarheid komt aan het licht en hup alles is oké en hun problemen zijn plotsklaps zo goed als opgelost. Al vond ik de schrijfstijl in het begin weinig soeps. Ik weet niet goed of het effectief evolueerde doorheen het boek of dat ik er gewoon aan gewend raakte. Fijn boek voor tussendoor.

Normale mensen – Sally Rooney

Oooh dit vond ik echt een prachtig boek! Het boek gaat over Connell en Marianne en hun bijzondere vriendschap / relatie. Het zijn twee mensen die eigenlijk niets gemeen hebben maar toch samen komen en een band ontwikkelen die door de jaren heen stand lijkt te houden.

Ik vond het echt een heel mooi verhaal. Het leest heel vlot en ik had het op twee dagen uit maar het had perfect op 1 dag gekund als ik niet naar m’n werk moest. Ik wou blijven lezen en ik wou tegelijk niet lezen omdat ik het einde wou uitstellen. Meer kan ik er niet over zeggen. Fijne personages, geloofwaardig. Jep, aanrader!

Omdat het kan – Eva Daeleman


Eind 2017 koos Eva Daeleman resoluut voor een nieuw leven waarin authenticiteit de sleutel is: practice what you preach. Geen makkelijke weg, maar voor haar wel de enige weg. Dit boek is een praktische gids voor het leven. Over niet langer hollen achter je leven, over willen en niet moeten. Over blote voeten op het strand en eten wat goed voor je is. Over yoga, tattoos en body positivity. Maar vooral over de zoektocht naar een leven leiden los van wat anderen van je verwachten. 

Dit boek was eigenlijk precies wat ik er van verwachtte. Een verzameling korte stukjes over verschillende onderwerpen. Ik vond het heel inspirerend en ik kreeg spontaan zin om ook te yoga’en en gezonder te eten. Het is een heel positief boek dat je -in mijn ogen- vooral aanmoedigt om echt je eigen pad te volgen.

Lazarus – Lars Kepler

Lazarus is boek nummer 7 in de reeks die draait rond Joona Linna. In dit boek gaat Joona de strijd aan met zijn grootste vijand / nachtmerrie Jurek Walter. Want ja, Jurek is terug. Opgestaan uit de dood, zo lijkt het wel.

Lars Kepler is mijn favoriete schrijversduo denk ik! Dit was zo’n spannend boek! Ik wou het uitlezen en liefst niet meer lezen omdat ik effectief niet kan slapen van zo’n dingen. Ja ik ben een mietje 😉 Ik was heel blij dat het zo’n dik boek is want extra leesvoer maar als je een beetje kunt doorlezen, is het zo uit. Als ik een minpuntje moet bedenken: het is niet heel geloofwaardig maar dat hoeft voor mij ook niet. Ik kijk sowieso uit naar boek 8.

Zo dat waren ze! Ik ben momenteel nog altijd bezig in Trots en vooroordeel en ik lees nu ook De geniale vriendin en -jep nog eentje- Koud hart van Tess Gerritsen. Drie boeken tegelijk dus. Dat zorgt ervoor dat het allemaal een beetje trager gaat. Ik heb mijn bib boeken verlengd zodat ik zeker De geniale vriendin nog uit kan lezen voor ze weer binnen moeten. Ik zou een boek tegelijk kunnen doen maar ik vind het net ook leuk om onderweg naar werk iets anders te lezen dan ’s avonds in bed.

Welke boeken las jij de laatste tijd? Nog aanraders?

Je kan de boeken hieronder shoppen:

Als je de boeken via deze linkjes koopt, krijg ik een klein percentje van de aankoopprijs. Daar betaal je zelf geen cent extra voor!

15 thoughts on “Gelezen #6

 1. Deze maand heb ik nog niet zo heel veel gelezen. Ik las Koninkrijk van As van Sarah J.Maas en dat bleek een mooie afsluiter te zijn van een serie die ik heel graag gelezen heb. Alleen was dat 900+ bladzijden tellende boek zo zwaar dat ik mijn pols geblesseerd heb en enkele dagen een steunverband moest dragen. Blijkbaar zijn er meer risico’s verbonden aan lezen dan ik had verwacht. Daarnaast las ik ook een heel leuk prentenboek (Het boek zonder verhaal) en momenteel ben ik bezig in Onderstromen van Nora Roberts.
  zwartraafje schreef laatst over Facts About Me #18My Profile

  1. Oh nee! Effenaf geblesseerd! 900+ pagina’s is ook echt wel veel! Het staat nu bij mij ook op een lager pitje. Had wat moeite om door mijn laatste boek te komen.

 2. Lars Kepler lees ik ook heel graag, maar het is al even geleden… misschien moet ik ze even terug lezen.
  Naar Normale mensen ben ik wel heel erg benieuwd!
  Flavie schreef laatst over Eén maand Fitbit…My Profile

 3. De experimenten ga ik ook op mijn lijst zetten en Het kalifaatmeisje lijkt me ook een bijzonder boek. Ga in de bib eens kijken of ik die twee kan vinden!

  1. Lijkt me een zalig vooruitzicht! Naar Stoel 7A ben ik ook benieuwd! Ik ga volgende keer kijken of ik die in de bib kan vinden.

 4. Naar ‘Normale mensen’ ben ik heel benieuwd! Ik hoor er van alle kanten veel goeds over, dus ik denk dat ik ‘m eens ga reserveren bij onze bib. Eventjes wachten, want de stapel boeken is we heel hoog momenteel. Ik las de afgelopen tijd een reeks uit over een kat. Alfie de drempelkat, het zijn drie boeken van 250 pagina’s. En nu ben ik begonnen in een nieuwe reeks. Ik lees anders dan wat jij leest, maar dat is oke. Dat houdt de boekenwereld overeind. Mij kan je beter plezieren met een young adult 🙂
  Nikita schreef laatst over Gedachtenstromen | Jezelf te kort doen voor een anderMy Profile

  1. Dat klinkt super schattig: Alfie de drempelkat 😀 Was het een fijn verhaal? Waarschijnlijk wel, anders zou je misschien niet alle boeken er van lezen :p Ik kan een YA ook wel appreciëren hoor maar ’t is al even geleden dat ik nog zo’n boek las.

 5. Bedankt voor de tips! 🙂 Ik lees op dit moment “Hoe ik talent voor het leven kreeg”, over een Irakees die in Nederland asiel aanvraagt (en alle avonturen & ellende daaromheen). Een pijnlijk verhaal, maar af en toe ook erg grappig.
  Wendy schreef laatst over Mijn productiviteitssysteem: top of flop?My Profile

  1. Heb even de korte inhoud opgezocht. Lijkt me inderdaad een mooi verhaal! Ik zet ‘m ook op mijn lijstje 🙂

 6. De ijstweeling leek me leuk, maar na jouw mening ga ik ‘m toch overslaan;). Ik ben nu bezig in ‘Het kalifaatmeisje uit Zoetermeer Laura H.’ en ik vind het heel boeiend. Het boek is heel dik, maar dat is voor mij geen enkel probleem. Verder las ik pas ‘De experimenten’ van Marion Pauw. Ik was er diep van onder de indruk.
  Naomi schreef laatst over Boekenpraat op 4 mei: De experimenten (Marion Pauw)My Profile

Comments are closed.