Gelezen #4

Weer een update met boeken die ik de laatste tijd las. Vier exemplaren maar, maar wat voor exemplaren! Ik zit nu ook al aan 40 boeken dit jaar (en mijn doel was 25). Zotjes!

Damn, honey.

Damn, honey is het boekje van Marie Lotte Hagen en Nydia Van Voorthuizen. Ik zag het een paar keer voorbij komen op Instagram en ik las allemaal lovende commentaren dus ik was benieuwd! Het onderschrift is: Een positief pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt. En dat sprak me meteen aan!

“Mannen en vrouwen zijn hier gelijkwaardig, dat staat in de wet. In Saudi-Arabië, dáár is het pas erg. Wees blij dat je nageroepen wordt. Vrouwen doen het zichzelf ook wel een beetje aan, hè? Zo zit de maatschappij nu eenmaal in elkaar. Het was maar een grapje, daar hoef je niet zo serieus op te reageren, hoor. Mannen hebben het ook zwaar.”

Ik denk dat iedereen bovenstaande woorden al wel eens heeft gehoord. Ik wel alleszins. Ik vond het dan ook een super herkenbaar boekje. Het is super vlot geschreven en best grappig ondanks dat de problematiek soms eerder om te huilen is. Ik vind het een meerwaarde dat de schrijfster ook vertellen over hun eigen ervaringen. Als ik later een dochter heb, is dit een boek dat ik haar laat lezen! 

De Millennium trilogie.

Serieus, de boeken van Stieg Larsson zijn denk ik toch wel, naast de Frieda Klein reeks van Nicci French, mijn favorieten van dit jaar! Ik las alledrie deze boeken uit rond mijn vakantie en was een beetje sip toen ik ze uit had (tot ik zag dat er ook nog een deel 4 en 5 is, YEEEES!).

Het verhaal draait rond Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist. Zij een hacker, hij een journalist. Hun levens worden met elkaar vermengd door bepaalde omstandigheden. Ik vond de verhalen zo spannend maar niet eng en op de één of andere manier zat ik er echt helemaal in. Soms, als ik niet aan het lezen was, kon ik echt verlangen naar het moment dat ik weer in de wereld van de personages kon duiken. Het enige nadeel vond ik dat sommige stukken echt héél uitgebreid beschreven zijn en ik daardoor af en toe een klein stukje heb geskipt. Haha oeps. 

Wat ik ook fijn vond is dat je niet het gevoel hebt dat het drie aparte boeken zijn. Het voelde gewoon als één boek aan. Want ik heb toch vaak een beetje dat boeken elkaar wel opvolgen, maar je toch vaak in een ander verhaal zit en dat had ik hier niet. Je merkt dat bijvoorbeeld ook bij het einde van het tweede boek, dat niet echt afgesloten wordt.

Wat ik nu lees:

Harry Potter en de Steen der Wijzen – J.K. Rowling
De logica van geluk – Mo Gawdat
365 dagen succesvol – David de Kock

Ik heb een soort van rare logica in mijn hoofd dat ik onderweg naar en van mijn werk eigenlijk liefst een verhaal lees en als ik thuis ben een soort van zelfhulpboek. Vandaar dat ik in meer dan één boek tegelijk lees.

Ik was ook nog bezig in Kafka op het strand van Haruki Murakami maar ik weet niet, het is niet mijn soort boek denk ik. Als iemand hem van me wil overnemen, stuur mij gerust een mailtje! Je hoeft enkel verzendkosten te betalen.

Op mijn leeslijst:

De dag van de doden – Nicci French (Frieda Klein #8)
Wat ons niet zal doden – Stieg Larsson (Millennium #4)
De man die zijn schaduw zocht – Stieg Larsson (Millennium #5)
Omdat het kan – Eva Daeleman
Verlangen naar minder – Jelle Derckx

Heb jij nog aanraders?

9 Comments

 1. Saskia 1 november 2018

  De boeken van Stieg wil ik zeker nog lezen! Lekker bijgelezen dus met deze fijne boeken. De leesflow is bij mij wat minder, kom niet goed in het boek en heb er ook niet echt de tijd voor genomen. Zeker weer eens doen dus met een mok thee en lekker offline.

  Beantwoorden
 2. Sheila 1 november 2018

  De Millenium trilogie heb ik al jaren terug gelezen. Ze zijn zeker steengoed en ook erg intens. Dat eerste boek lijkt me ook leuk en vlot over toch een erg belangrijk onderwerp. Goede tip!
  Sheila schreef laatst over Op zoek naar hobbits in HobbitonMy Profile

  Beantwoorden
 3. Romy 1 november 2018

  Leuk om jouw lijstje te lezen! Damn, Honey lijkt me ook echt wel wat voor mij. En over de boeken van Stieg Larsson heb ik ook al veel goeds gehoord. Ik ben benieuwd wat je van 365 dagen succesvol vindt! Dat boek staat hier ook nog in de kast.
  Romy schreef laatst over Oktober 2018 | De maand van mijn auto, herfstweer en toeristje spelenMy Profile

  Beantwoorden
 4. sammie 31 oktober 2018

  Oh Harry Potter. Ik wil nog een keer alle boeken opnieuw lezen en ook nog een keer alle films achter elkaar kijken. Heb ik dan wel een lang weekend voor nodig 😀
  sammie schreef laatst over Rotterdam aanraders, mooie stad aan de Nieuwe Maas.My Profile

  Beantwoorden
 5. Tamara 31 oktober 2018

  Ik heb ‘Omdat het kan’ van Eva Vandaele aangeschaft en vond het eerder teleurstellend moet ik zeggen. Ik heb mij door het eerste deel geworsteld en ik had echt iets van ‘ok, dit is raar.’ Akkoord dat sommige mensen wat meer moeten zoeken, maar ik vond het niet vernieuwend en nogal ver van mijn bed. Misschien is de rest van het boek wel beter en moet ik nog even doorlezen, maar ik heb er weinig zin in.

  Beantwoorden
 6. Talitha 31 oktober 2018

  Vierde en vijfde boek van Millennium zijn niet door Larsson geschreven he, maar door een andere auteur, 10 jaar na zijn dood. De vierde heb ik nog gelezen, maar je merkt wel echt dat ie door iemand anders werd geschreven, helaas.

  Beantwoorden
  • Irene 7 november 2018

   I know! 🙂 Ik zit nu op één derde van het vierde deel en je merkt inderdaad wel dat het door iemand naders geschreven is. Toch wel minder goed vind ik!

   Beantwoorden
 7. Anna 31 oktober 2018

  Wat een leuk lijstje! Ik ga er zeker een paar op mijn lijstje zetten!!! Ik lees zelf de laatste tijd niet meer zo veel omdat ik het zo druk heb met school maar het “to read” lijstje wordt wel steeds langer haha! Liefs
  Anna schreef laatst over October Favourites | 2018My Profile

  Beantwoorden
 8. Johanne 31 oktober 2018

  Ik heb het eerste boek van de Millennium-trilogie al jaaaaren in de kast staan, maar nog nooit aangeraakt. Binnenkort toch eens tijd voor maken! Ik lees momenteel The Queen of Hearts en vind ‘m nu al heerlijk geschreven. Boek is (nog) niet in het Nederlands uit, maar komt vast snel. Alleen dan komen de grapjes misschien niet zo goed over, denk ik? Fijn dat je het lezen zo goed te pakken hebt! Mijn probleem met zelfhelpboeken is juist dat als ik er één begin, dat ik compleet UIT de flow raak. Ook raar…terwijl ik dat soort boeken wel heel leuk vind.
  Johanne schreef laatst over 10 dingen die mijn maand nog beter maakten || OktoberMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.