Gelezen #4

Weer een update met boeken die ik de laatste tijd las. Vier exemplaren maar, maar wat voor exemplaren! Ik zit nu ook al aan 40 boeken dit jaar (en mijn doel was 25). Zotjes!

Damn, honey.

Damn, honey is het boekje van Marie Lotte Hagen en Nydia Van Voorthuizen. Ik zag het een paar keer voorbij komen op Instagram en ik las allemaal lovende commentaren dus ik was benieuwd! Het onderschrift is: Een positief pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt. En dat sprak me meteen aan!

“Mannen en vrouwen zijn hier gelijkwaardig, dat staat in de wet. In Saudi-Arabië, dáár is het pas erg. Wees blij dat je nageroepen wordt. Vrouwen doen het zichzelf ook wel een beetje aan, hè? Zo zit de maatschappij nu eenmaal in elkaar. Het was maar een grapje, daar hoef je niet zo serieus op te reageren, hoor. Mannen hebben het ook zwaar.”

Ik denk dat iedereen bovenstaande woorden al wel eens heeft gehoord. Ik wel alleszins. Ik vond het dan ook een super herkenbaar boekje. Het is super vlot geschreven en best grappig ondanks dat de problematiek soms eerder om te huilen is. Ik vind het een meerwaarde dat de schrijfster ook vertellen over hun eigen ervaringen. Als ik later een dochter heb, is dit een boek dat ik haar laat lezen! 

De Millennium trilogie.

Serieus, de boeken van Stieg Larsson zijn denk ik toch wel, naast de Frieda Klein reeks van Nicci French, mijn favorieten van dit jaar! Ik las alledrie deze boeken uit rond mijn vakantie en was een beetje sip toen ik ze uit had (tot ik zag dat er ook nog een deel 4 en 5 is, YEEEES!).

Het verhaal draait rond Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist. Zij een hacker, hij een journalist. Hun levens worden met elkaar vermengd door bepaalde omstandigheden. Ik vond de verhalen zo spannend maar niet eng en op de één of andere manier zat ik er echt helemaal in. Soms, als ik niet aan het lezen was, kon ik echt verlangen naar het moment dat ik weer in de wereld van de personages kon duiken. Het enige nadeel vond ik dat sommige stukken echt héél uitgebreid beschreven zijn en ik daardoor af en toe een klein stukje heb geskipt. Haha oeps. 

Wat ik ook fijn vond is dat je niet het gevoel hebt dat het drie aparte boeken zijn. Het voelde gewoon als één boek aan. Want ik heb toch vaak een beetje dat boeken elkaar wel opvolgen, maar je toch vaak in een ander verhaal zit en dat had ik hier niet. Je merkt dat bijvoorbeeld ook bij het einde van het tweede boek, dat niet echt afgesloten wordt.

Wat ik nu lees:

Harry Potter en de Steen der Wijzen – J.K. Rowling
De logica van geluk – Mo Gawdat
365 dagen succesvol – David de Kock

Ik heb een soort van rare logica in mijn hoofd dat ik onderweg naar en van mijn werk eigenlijk liefst een verhaal lees en als ik thuis ben een soort van zelfhulpboek. Vandaar dat ik in meer dan één boek tegelijk lees.

Ik was ook nog bezig in Kafka op het strand van Haruki Murakami maar ik weet niet, het is niet mijn soort boek denk ik. Als iemand hem van me wil overnemen, stuur mij gerust een mailtje! Je hoeft enkel verzendkosten te betalen.

Op mijn leeslijst:

De dag van de doden – Nicci French (Frieda Klein #8)
Wat ons niet zal doden – Stieg Larsson (Millennium #4)
De man die zijn schaduw zocht – Stieg Larsson (Millennium #5)
Omdat het kan – Eva Daeleman
Verlangen naar minder – Jelle Derckx

Heb jij nog aanraders?

9 thoughts on “Gelezen #4

 1. De boeken van Stieg wil ik zeker nog lezen! Lekker bijgelezen dus met deze fijne boeken. De leesflow is bij mij wat minder, kom niet goed in het boek en heb er ook niet echt de tijd voor genomen. Zeker weer eens doen dus met een mok thee en lekker offline.

 2. Ik heb ‘Omdat het kan’ van Eva Vandaele aangeschaft en vond het eerder teleurstellend moet ik zeggen. Ik heb mij door het eerste deel geworsteld en ik had echt iets van ‘ok, dit is raar.’ Akkoord dat sommige mensen wat meer moeten zoeken, maar ik vond het niet vernieuwend en nogal ver van mijn bed. Misschien is de rest van het boek wel beter en moet ik nog even doorlezen, maar ik heb er weinig zin in.

 3. Vierde en vijfde boek van Millennium zijn niet door Larsson geschreven he, maar door een andere auteur, 10 jaar na zijn dood. De vierde heb ik nog gelezen, maar je merkt wel echt dat ie door iemand anders werd geschreven, helaas.

  1. I know! 🙂 Ik zit nu op één derde van het vierde deel en je merkt inderdaad wel dat het door iemand naders geschreven is. Toch wel minder goed vind ik!

 4. Wat een leuk lijstje! Ik ga er zeker een paar op mijn lijstje zetten!!! Ik lees zelf de laatste tijd niet meer zo veel omdat ik het zo druk heb met school maar het “to read” lijstje wordt wel steeds langer haha! Liefs
  Anna schreef laatst over October Favourites | 2018My Profile

 5. Ik heb het eerste boek van de Millennium-trilogie al jaaaaren in de kast staan, maar nog nooit aangeraakt. Binnenkort toch eens tijd voor maken! Ik lees momenteel The Queen of Hearts en vind ‘m nu al heerlijk geschreven. Boek is (nog) niet in het Nederlands uit, maar komt vast snel. Alleen dan komen de grapjes misschien niet zo goed over, denk ik? Fijn dat je het lezen zo goed te pakken hebt! Mijn probleem met zelfhelpboeken is juist dat als ik er één begin, dat ik compleet UIT de flow raak. Ook raar…terwijl ik dat soort boeken wel heel leuk vind.
  Johanne schreef laatst over 10 dingen die mijn maand nog beter maakten || OktoberMy Profile

Comments are closed.