Gelezen | 365 dagen succesvol.

Auteurs: David de Kock & Arjan Vergeer
Uitgeverij: Spectrum

Met 365 dagen succesvol schreven David en Arjan een handboek waarmee je in kleine praktische stapjes naar succes toe werkt. Ze willen je laten zien dat je tot meer in staat bent dan je zelf denkt. Met dit boekje gaat het succesvolste en gelukkigste jaar van je leven van start. Zeggen ze. Dat vind ik dus al best een straffe claim.

Als ik heel eerlijk ben, weet ik niet zo goed wat ik van het boekje moet denken. Allereerst kunnen David en Arjan er natuurlijk niet voor zorgen dat dit je beste jaar ooit wordt, dat moet je gewoon zelf doen. Maar de schrijvers geven je wel een paar handvaten en opdrachten om je op te weg helpen. Ze schrijven enthousiast zal ik zeggen, maar ik vind dat het soms ook een beetje overkomt alsof ze denken dat ik een dommerd ben.

Als je nieuwe inzichten wil op doen, ben je hier echter niet aan het juiste adres. Ik vind dit boek één grote open deur. Al is het natuurlijk niet slecht om bepaalde dingen nog eens te lezen. Kwestie van jezelf wat op het juiste spoor te houden. Als je nog niet zo thuis bent in de zelfhulpboeken, leer je misschien wel iets nieuws.

[su_quote]Wat het extra ingewikkeld maakt, is dat je altijd gelijk krijgt, wat je ook denkt. Als jij gelooft dat je werkelijk in staat bent je verlangens te realiseren, dan zal dat je ook gaan lukken. Maar als je ervan overtuigd bent dan het voor jou niet is weggelegd, dan krijg je ook gelijk.[/su_quote]

Wat ik wél fijn vind aan het boekje is dat je ook opdrachten krijgt om een beetje meer inzicht te verwerven in wat je nu écht wilt. Zo leer je bijvoorbeeld duidelijk krijgen wat je kernwaarden zijn en van daaruit beslissingen nemen, maar je moet ook af en toe punten geven voor bepaalde dingen in je leven en daar dan je conclusies uit trekken.

[su_quote]Dit is het ding: je hebt maar twee opties in je leven. Óf je accepteert de omstandigheden zoals ze zijn, óf je neemt de verantwoordelijkheid om ze te veranderen. Kies maar.[/su_quote]

Een ander positief punt vind ik dat ze je uitdagen om verder te denken. Als je bijvoorbeeld vindt dat je relatie een 10/10 is, dan kan het eigenlijk alleen maar slechter worden. Ze stimuleren je om je eigen schaal te maken.

[su_quote]Mensen zijn het gelukkigst als ze het gevoel hebben dat ze zich ontwikkelen en vooruitgaan. Daar is geen sprake van als het cijfer voor jouw leven gelijk blijft of omlaag gaat. Als de lijn daalt, voelt dat als achteruitgang. Als er een stijgende lijn in zit, dan voel je je goed. Als er een plafond in je hoofd zit, ga je bij toen sowieso weer naar beneden. Je kunt geen andere kant op. Maar dat wil je natuurlijk niet. Om gelukkig te zijn wil je blijven groeien. Onze oplossing is simpel. Je verandert gewoon de hoogte van je plafond.[/su_quote]

Dit boekje is zeer goed voor je als je dus wat voornemens hebt voor het nieuwe jaar of iets in je leven drastisch wil veranderen en je een klein schopje onder je kont nodig hebt om er ook echt mee aan de slag te gaan.

4 thoughts on “Gelezen | 365 dagen succesvol.

  1. Het klinkt inderdaad niet echt als een boek dat je móet lezen. Jammer dat het boek nogal een open deur was en ik zou het ook niet echt fijn vinden als een boek je als lezer aanspreekt alsof je dingen zelf niet weet. Ik heb het boek nog in de kast staan en wil het alsnog wel een keer lezen. Ik ben benieuwd wat ik ervan zal vinden.
    Romy schreef laatst over Jaaaa, ik heb een huis gekocht!My Profile

    1. Ben ook benieuwd wat je er van vindt! Nu niet dat het helemaal een stom boek is hé, er stonden ook wel nuttige dingen in hoor. Misschien dat jij het net wel heel leuk vindt, kan allemaal!

  2. Klinkt inderdaad nogal oppervlakkig. Maar aan de andere kant, kan een opinie in een boek je leven veranderen? Of verbeteren? Ze kunnen het alleszins proberen

  3. Ik heb best vaak met dit boekje in mijn handen gestaan, maar als ik het zo lees ben ik toch blij dat ik het niet gekocht heb. Ik lees al zo veel andere boeken in deze richting die echt dieper gaan etc. dat ik inderdaad denk ook niet veel nieuws eruit te kunnen halen. Thanks voor je review en fijn dat er ook echt positieve punten aan het boek waren waar je iets aan hebt gehad (: Liefs!

Comments are closed.