Gelezen #3

Er is ineens iets zots gebeurd mensen! Ik heb mijn Goodreads Reading Challenge gehaald. Nu al. Ik had de teller dit jaar op 25 boeken gezet en ik zit nu aan 30 (op het moment van schrijven, wat zo ongeveer een week voor het verschijnen van deze post is). WOEHOE! Aangezien het ook best al lang geleden is dat ik nog eens een update schreef over de boeken die ik las, maak ik jullie daar vandaag blij mee (hoop ik dan). Alleen lijkt het me wat zottekes om alle boeken sinds de vorige update te vermelden, dus ik doe hier maar even m’n favorieten / meest opvallende boeken / boeken waarvan ik nog weet waar ze over gaan 😉

2018 Reading Challenge

2018 Reading Challenge
Irene has
completed her goal of reading
25 books in
2018!
hide

De Noordzeemoorden | Isa Maron.

Zotte reeks dit! Ik ben sowieso echt een reeksenmens, maar deze vond ik geweldig. Boek twee vond ik een beetje minder maar vooral drie en vier waren super spannend! Het hoofdverhaal dat doorheen de reeks steeds meer aan bod komt is vooral dat van Kyra en haar zus Sarina. Sarina raakte 5 jaar geleden vermist en er is nooit meer een spoor gevonden van haar. Zus Kyra heeft de verdwijning van haar zus echter nooit echt kunnen laten rusten en is een soort van haar eigen onderzoek begonnen. In het begin is deze rode draad nog niet heel erg aanwezig, maar naarmate je door de boeken heen leest, komt het verhaal meer en meer in beeld. Op het einde van boek twee zorgt dat er ook vooral voor dat je boek drie wil verder lezen. Voor de rest draait elk boek apart ook nog eens rond een moordzaak die wordt opgelost door Maud en haar team.

Ik vind het vooral goed gedaan van Isa dat ze het zo makkelijk maakt om je heel erg in te leven in het verhaal van Sarina en Kyra. Ondanks dat je de afloop wel al kent, blijf je toch hopen. Alle personages van de good side zijn ook heel sympathiek vind ik. Echt een aanrader als je van thrillers houdt!

Ik las van Isa Maron ook Passiespel, wat een gedurfde erotische thriller moet zijn, maar dit verhaal vond ik drie keer niks. Niet gedurfd, wel erotisch maar niet opwindend (vond ik dan hé). Ik vond het moeilijk om mij in te leven in het hoofdpersonages (waarschijnlijk omdat ik anders naar relaties kijk) en ik dacht gewoon heel de tijd: whatthefuck ben je aan het doen? Saai. Niet spannend. Nochtans las ik eigenlijk vrijwel alleen maar positieve commentaren. Het einde liet me ook heel onbevredigd achter (haha, see what I did there?).

De Noordzeemoorden zijn beschikbaar via Kobo Plus. Alleen het tweede boek kon ik met geen mogelijkheid op mijn e-reader krijgen. Ik heb hiervoor letterlijk een maand om en weer gemaild met Bol en uiteindelijk een waardebon gekregen zodat ik het e-boek kon aankopen en alsnog downloaden. Waarvoor dank!

Frieda Klein (1, 2 & 3) | Nicci French.

De boeken heten niet Frieda Klein natuurlijk, maar m’n titeltje werd te lang anders 😉 De titels die ik las zijn:

* Blauwe maandag
* Dinsdag is voorbij
* Wachten op woensdag

De hele reeks is beschikbaar in Kobo Plus dus als je zo’n abonnement hebt, is dit wel een aanrader.

Nog zo’n reeks die je gewoon moet lezen. Het grappige is dat ik een keer een gratis maand had van een luisterboeken app (niet Storytel) en toen een van deze zeven boeken ben beginnen luisteren maar het sprak me totaal niet aan. Nu vind ik het jammer dat ik zo snel door de reeks heen vlieg. Ik vind deze verhalen op een andere manier spannend dan De Noordzeemoorden. Frieda vind ik een tof mens en ik houd wel van de sfeer die in de boeken hangt. Verder lees je doorheen de verhalen allemaal kleine details die op het eerste zicht niet zo veel zeggen maar waardoor je je uiteindelijk zelf een beeld begint te vormen van hoe de vork in de steel zit. Soms is het trouwens ook best voorspelbaar maar ik weet niet of dat aan mij ligt of niet. Ik lees en kijk best veel crime dingen en uiteindelijk snap je wel een beetje hoe het in elkaar zit.

Omdenken en Omdenken in communicatie | Berthold Gunster.

Dit waren twee boekjes die ik al een hele tijd op mijn lijstje had staan en tijdens mijn kampeervakantie in Nederland heb ik ze allebei op een avond uitgelezen. Het zijn super dunne boekjes dus je bent er heel snel door. Ik vond ze wel interessant! Berthold geeft wat tips over hoe je situaties kan omdraaien. Ik haalde er een fijn inzicht uit! Namelijk dat een probleem alleen maar een probleem is omdat iets anders loopt dan wat wij in onze gedachten hadden. Het is eigenlijk heel subjectief. Ik probeer nu ook een beetje anders te kijken naar ‘problemen’. Ik raad deze boekjes wel aan als je zo’n dingen boeiend vindt!

Serpent en De ingreep | Carla De Jong.

Serpent gaat over de dood van een vrouwelijke psychiater en politie inspecteur Birgitta Reve die deze moord onderzoekt. Het verhaal speelt zich af in Nederland. Om de een of andere reden vind ik het altijd wat raar om boeken te lezen die zich zo ‘dicht bij huis’ afspelen. Haha. Zal wel een raar trekje in mijn hoofd zijn. Ik vond het geen heel spannend verhaal eigenlijk maar gewoon wel oké. Het verhaal ontrafelt stukje bij beetje deeltjes van het verleden van de dode psychiater en ik vond het wel verrassend wie de dader was. Die had ik zelf niet zien aan komen.

De ingreep vond ik gelijkaardig qua leukheid.

In een ziekenhuis wordt onder aan een trap een lijk gevonden. Was het een ongeluk of was het moord?
Wanneer psychologe Mensje Kramer een baan krijgt aangeboden in het managementteam van het ziekenhuis waar ze net zelf een ingrijpende operatie heeft ondergaan, neemt ze die na enige twijfel aan. Uit haar rechterborst is een grote tumor weggehaald, met een groot litteken en gevoelens van onzekerheid tot gevolg.
Bovendien levert de baan algauw veel meer spanning op dan ze had voorzien. Rita Jansen, een onlangs aangestelde manager, spaart niets en niemand in haar poging het ziekenhuis te verjongen door de oude garde eruit te werken. Maar de gevolgen van haar kruistocht zullen vele malen erger zijn dan ze ooit had kunnen vermoeden, niet alleen voor de artsen, maar ook voor haarzelf en Mensje. Eerst valt er één slachtoffer, dan nog één…

Ook dit vond ik niet een heel spannend boek eigenlijk. Haha. Maar er hangt ook weer zo’n sfeertje in dat je een beetje onbehaaglijk laat voelen.

De snijkamer | Jilliane Hoffman.

Het lichaam van een verdwenen studente wordt gevonden in een vuilcontainer. Een afschuwelijk einde voor een jonge vrouw, maar dat is nog niets vergeleken met de horror die zij heeft moeten doormaken in haar laatste uren: gedrogeerd en gemarteld voor het plezier van een online publiek van zieke sadisten. Rechercheur Manny Alvarez en de jonge, ambitieuze assistent officier van justitie Daria DeBianchi moeten samenwerken om de zaak op te lossen. Hun onderzoek legt een nieuw patroon bloot tussen een verbijsterend aantal onopgeloste moorden en vermissingen door het hele land – en hun enige aanwijzing is de getuigenis van veroordeelde seriemoordenaar William Bantling. Hij is persoonlijk bekend met de gruwelijke praktijken van de organisatie achter deze misdaden. Bantlings informatie is te koop: hij wil zijn terdoodveroordeling ongedaan gemaakt zien. Maar voor Manny en Daria is dit pas het begin van de nachtmerrie, en wat betekent dit voor officier van justitie C.J. Townsend?

Dit boek is het derde boek in een reeks rond officier van justitie C.J. Townsend maar je kan het perfect op zichzelf lezen. Ik wist niet dat het deel uitmaakte van een reeks en doorheen het verhaal krijg je eigenlijk ook (naar mijn gevoel) genoeg mee van de eerste twee delen om te snappen wat er met C.J. gebeurde en waarom ze handelt zoals ze handelt.

Op zich vond ik dit wel een goed verhaal maar ik kan er niet zo goed tegen als de vrouwelijke hoofdpersonages zich laten vangen. Ik bedoel maar, je doet zelf onderzoek naar vermoorde vrouwen en je ontdekt dat ze gedrogeerd worden in een bar en dan laat je jezelf drogeren in een bar… Wat ik extra raar vond: het boek gaat toch vooral over het oplossen van die moorden en aan het einde staan ze gewoon nog geen stap verder en stopt het verhaal. Dat vond ik echt heel vreemd. Why? Oké, er komt waarschijnlijk nog een boek maar ik bleef een beetje met een dubbel gevoel achter zeg maar. Ik had ook een het gevoel alsof het dus over de dode vrouwen ging, maar op het einde switcht het boek meer naar het verhaal rond C.J. en wat er met haar gebeurde en verdween het initiële verhaal wat naar de achtergrond. Het leek alsof dit boek wat tussen twee boeken in valt qua verhaal. Ik weet niet goed hoe ik het deftig moet verwoorden. Haha :p

Wat ik verder nog las:

* Gebroken | B.A. Paris
* Ik zie je op het strand | Jill Mansell
* Je bent geweldig | Jill Mansell
* Lang leve de liefde | Jill Mansell
* Piep zei de muis | M.J. Arlidge
* Pluk een roos | M.J. Arlidge

Heb jij nog aanraders?

5 thoughts on “Gelezen #3

  1. Hoe vind je de boeken van M.J. Arlidge? Ze zijn nu heel goedkoop dus ik twijfel al een tijd of ik ze aan wil schaffen (thrillers zijn altijd heerlijk om te lezen in de herfst), maar ik twijfel nog een beetje!

    1. Ik vind ze wel goed! Heb die eerste drie exemplaren ook in een bundel gekocht waardoor ze goedkoper waren. Ik zou alleszins graag de vervolgboeken ook nog lezen maar vind het nog wat prijzig om ze allemaal aan te schaffen.

  2. Tof, dat je je Goodreads-challenge al hebt behaald. Een tijdje terug heb ik mijn aantal ook overschreden maar ik had het dit jaar wel wat lager ingesteld als de vorige jaren. Ook tel ik op strips en magazines na zo’n beetje alles mee wat ik lees. Graphic novels, kookboeken, kinderboeken, … dan gaat het sowieso al wat sneller vooruit.

  3. Wat heb je al een hoop gelezen 🙂 Ik vind de boeken van Jill Mansell altijd leuk, heb ze allemaal gelezen. Op het moment staat het lezen weer op een laag pitje, maar dat zal met de herfst wel weer goed komen 🙂

  4. Van Omdenken heb ik ook nog een boek liggen en daar ben ik zo benieuwd naar! Mooi inzicht heb je uit de twee dunne boekjes gehaald uit die serie! Mijn moeder is groot fan van Nicci French en van haar heb ik al veel goede verhalen gehoord over die Frieda Klein-serie.
    Leuk om te horen dat je volop aan het lezen bent geslagen! 🙂

Comments are closed.