Flow Special | Mindfulness voor elke dag.

Als er één tijdschrift is waar ik altijd blij van word, dan is het de Flow. Ik ben altijd gelukkig als ik ’s avonds thuis kom van mijn werk en hem in de brievenbus vind. YEEEES! Ik vind het ook oprecht jammer dat je in België geen abonnement kan nemen met de specials bij dus die koop ik altijd apart. Zo ook met hun nieuwste special: Mindfulness voor elke dag.

Mindfulness is een fijne, praktische en makkelijk toepasbare manier om je leven lekkerder te leven: het zorgt voor minder drukte in je hoofd en helpt je meer te genieten van wat er is. Dit boek is voor beginners, maar je kunt het óók zien als een fijne opfrisser voor als je al wat meer ervaring hebt met mindfulness en het weer wilt oppakken. En omdat we snappen dat je geen tijd hebt om een week op een berg in Tibet te gaan mediteren, zijn alle tips en oefeningen vooral heel haalbaar.

Perfect voor mij dus want ik zit denk ik iets verder dan echte beginners maar ik kan wel een schopje onder mijn kont gebruiken om het weer op te pakken.

Het boek is opgedeeld in 6 hoofdstukken:

  1. Wat is mindfulness ook alweer
  2. De 7 mindfulnessinzichten
  3. Mediteren kan ook zo
  4. En hoe dan in daily life
  5. De dag dat het kwartje valt
  6. En hoe houd je het vol

Elk hoofdstuk bestaat uit wat uitleg over het onderwerp van het hoofdstuk, invuloefeningen, ervaringen van mensen en een stukje met blogs, apps, boeken en meer die je kunnen helpen. En as usual zitten er ook wat paper goodies bij zoals inzichtkaartjes, een buitenboekje en een poster.

Ik moet zeggen dat ik zelf altijd wel fan ben van oefeningen maar dat ik ze zelden tot nooit echt invul om de simpele reden dat de specials hier in m’n boekenkast staan en ik niet wil dat iemand anders mijn schrijfsels leest. Maar het doet wat het moet doen. Het zet me wel aan het denken over bepaalde dingen. Ik vind deze oefening bijvoorbeeld al een hele goeie in het kader van body positivity, iets waar ik tegenwoordig toch wel mee bezig ben.

Mijn favoriete hoofdstuk is nummer 4. Over hoe je mindfulness dan in je dagelijks leven kan toepassen. De invuloefening hier gaat over je telefoongebruik en dat vind ik nuttig omdat wij hier thuis wel bezig zijn met minder bereikbaar willen zijn, minder doelloos scrollen en algemeen minder schermpjestijd. De ironie wil wel dat ik meteen ook een paar apps die aangeraden worden heb gedownload. Haha.

De poster vind ik prachtig! Aan de ene kant zie je een vergiet met citroenen en “frisse blik” en aan de andere kant zie je illustraties van kleine reminders aan dingen om even bij stil te staan. De citroentjes hebben mijn voorkeur omdat die foto wat meer warmte geeft maar de illustraties vind ik dan weer meer inspirerend.

Dit boekje vind ik misschien iets minder interessant. Het is vooral een invul- en doeboekje maar er zijn heel veel lege pagina’s in te vinden. De opdrachtjes op zich doen me wat aan mijn kindertijd denken maar dat is misschien net fijn om als volwassen mens eens te doen. Alleszins zie ik me niet zo gauw met dit boekje op stap gaan. Sowieso ben ik van mezelf in de natuur al vrij mindful maar als je het er zelf wat moeilijker mee hebt, kan dit boekje misschien wel helpen. En anders is het sowieso wel leuk om met kindjes te doen!

Als laatste extra heb je nog inzichtkaartjes die je moet uit drukken en een doosje dat je nog zelf in elkaar kunt plakken en vouwen. Bij de kaartjes is het de bedoeling dat je er elke dag eentje trekt en daar dan wat aandacht aan besteed. Het zijn dezelfde kaartjes als op de poster. Dit vind ik wel leuk en ik ga hier denk ik wel mee aan de slag! Lijkt me fijn om te kijken of het werkt voor mij.

Conclusie:

Ik ben weer enthousiast over deze special! Behalve het buitenboekje vind ik eigenlijk alles wel waardevol. Ik vind het vooral fijn dat Flow op deze manier wat handvaten geeft om mindfulness te integreren in je dagelijks leven. Verder vind ik het leuk dat ze andere mensen hun ervaringen laten delen. Het is altijd fijn om te zien hoe anderen iets aanpakken of met iets om gaan zodat je er zelf ook inspiratie uit kan halen. Het is een boekje wat je op zich wel in stukjes zou kunnen lezen. Bijvoorbeeld een hoofdstuk per keer zodat alles goed kan inzinken maar ik heb hem in één keer uitgelezen. Sowieso vind ik het met de specials van Flow wel fijn om er af en toe nog eens naar terug te grijpen.

De special kost €12,95.

6 thoughts on “Flow Special | Mindfulness voor elke dag.

  1. Ah ik heb hiermee in mijn handen gestaan, maar hem toen toch weggelegd omdat ik niet zeker wist of ik hem ging gebruiken. Maar nu ik het dan zo zie denk ik: “Ah, echt wat voor mij dit!”. En die poezel op de voorkant, zo lief <3 En zo mooi vormgegeven ook weer, Flow kan dat als de beste!

  2. De special klinkt echt heel erg leuk! Lijkt me heerlijk om hiermee ook een beetje te ontspannen en de Flow is ook altijd lekker creatief. Ik vind die inzichtkaartjes ook heel tof trouwens.

  3. Ik vind de Flow altijd super leuk, maar ik koop het eigenlijk nooit zelf. Heel stom. En ik deed ook nooit van die opdrachtjes, maar sinds kort ben ik eeeindelijk de vragen in het Babe you got this werkboek aan het invullen en ik moet zeggen dat het best goed werkt. Door je ideeen op papier te zetten, kom je ineens tot nieuwe inzichten.

Comments are closed.