Fijne vegetarische inspiratiebronnen. Deel 1.

Sinds een tijdje eet ik vooral vegetarisch. Ofja, eerder flexitarisch (hahaha, is dat een woord?). Dat bevalt me tot nu toe heel erg goed en de cheatdays -die natuurlijk niet echt cheatdays zijn aangezien ik wel nog vleesjes mag eten maar gewoon wel minder- kan ik op twee handen tellen. Ik vind het nog wel een beetje een avontuur en spannend soms om nieuwe dingen uit te proberen maar langs de andere kant vind ik het ook een eitje om vlees te laten. Aangezien ik zelf nog een groentje ben (hahahahaha, sorry hoor) en nog niet super into de vegetarische / flexitarische wereld ben, vind ik het wel leuk om online wat inspiratie op te doen.

Na mijn vroege shiften is het altijd mijn beurt om te koken en dan vind ik het heel fijn om af en toe eens wat nieuwe dingen uit te proberen. Dus vaak zit ik met mijn neus in de vegetarische recepten en ik heb ondertussen ook een paar fijne websites tussen mijn bladwijzers staan waar ik altijd wel wat aan heb. En zoals dat dan gaat, deel ik hier een lijstje van leuke inspiratiebronnen zodat jullie er misschien ook iets aan hebben.

Taarten van Jansen. Ik ben geen vegan en dat is voorlopig ook niet mijn doel maar ik vind Lisa wel een heel inspirerend mens. Toen ik haar een paar weken geleden net begon te volgen, deelde ze in haar stories elke dag een tip voor als je vegan eet en daarbij beantwoordde ze vragen van volgers zoals bijvoorbeeld: hoe pak je het aan als je bij mensen op visite gaat?

De Hippe Vegetariër. Op de website van Isabel vind je super veel vegetarische recepten terug. Ik vind het fijn dat het niet van die ‘magere’ receptjes zijn met alleen maar simpele groentjes. Niet dat daar iets mis mee is hé. Daarnaast vind ik het super handig dat je in haar receptenindex kan zoeken op soort groente maar ook op soort recept en zelfs op eetpatroon!

De Groene Meisjes. Hoe kan het ook anders. Merel hoort natuurlijk ook in dit rijtje thuis! Alleen al om de prachtige foto’s die bij haar recepten horen. Het is volgens mij ook door Merel dat ik al een tijd in mijn hoofd heb dat ik linzensoep wil maken. Daar ga ik binnenkort maar eens werk van maken.

EVA. Als ik denk aan vegetarisch, dan denk ik aan EVA. EVA is een vegetarische vzw opgericht in Gent. Ze willen mensen motiveren om in kleine stappen de keuze te maken om vegetarisch te eten. Op hun website hebben ze ook een heleboel vegetarische recepten. De receptjes die ik van hen zie lijken me heel lekker en wat ik ook belangrijk vind; niet te moeilijk. Midden in de week heb ik geen zin om twee uur in mijn keuken te staan klooien.

Lisa goes vegan. Lisa’s website vind ik ook een echte inspiratiebron. Ik vind sommige recepten nog een beetje too much voor mij nu maar wel heel inspirerend om te zien! Lisa is vegan en zoals ik al zei is dat niet mijn doel maar ik vind het wel fijn om ook zulke recepten te zien. Nooit te veel inspiratie hé! Lisa deelt heel simpele gerechten maar ook wat ingewikkeldere exemplaren met af en toe een wat specialer ingrediënt voor als je wat meer gevorderd ben. Of een beginner die wat meer durft 😉

Dat was het voor deze editie! Als je zelf nog fijne websites kent waar wat inspiratie te rapen valt, laat het me vooral weten!

Photo by Dose Juice on Unsplash

20 thoughts on “Fijne vegetarische inspiratiebronnen. Deel 1.

 1. Leuke sites, dank je wel.
  Hier geen vegetariër. Ik zou het wel willen maar heb wat schrik dat het erg lastig gaat worden. Moet nu gluten- en melkvrij en dat is vaak al zoeken.
  Wel nemen we, wanneer we Hello Fresh bestellen, altijd een of twee vegetarische recepten erbij. Ook in de boeken van Pascale staan er vegetarische dingen. Dus ik probeer wel minder vlees te eten. Maar helemaal zonder is voor het moment nog niet haalbaar denk ik.
  Geke schreef laatst over Day Zero Project #4 – 66. Een kaart maken met een stencil van Eline’s DoodlesMy Profile

  1. Ik vind het zelf niet lastig maar als je al met veel dingen rekening moet houden kan ik me wel inbeelden dat je dit er niet bij wilt / kan nemen. Maar elk stapje is er een dus leuk dat jullie via Hello Fresh ook wat veggie recepten uitproberen! Van Pascale heb ik eigenlijk nog nooit iets geprobeerd maar dat is misschien ook wel het proeven waard.

 2. Wat een fijn lijstje! Receptinspiratie is bij mij altijd welkom, zeker als het om vegetarische recepten gaat. Veel van deze sites kende ik nog niet en je maakt me zeker nieuwsgierig om snel een kijkje te nemen 🙂 Ik houd ook altijd wel van wat simpele gerechten, maar wel met meer dan alleen groenten erin (ik moet toch overeind blijven staan!) 😉
  Romy schreef laatst over 65 fijne dingen om te doen als je je rot voeltMy Profile

  1. Ja voila! Mijn doel is wel om uiteindelijk volledig vegetarisch te worden maar voor mijn vriend is flexitariër zijn meer dan voldoende voorlopig. Ben toch ook wel blij dat hij er ook mee kan leven om vlees vaker aan de kant te laten. Zou ook niet fijn zijn anders!

 3. Bedankt voor de tips! Ik kende ze nog niet allemaal, en zulke inspiratiebronnen zijn altijd welkom bij deze mede-flexitariër (ja, het is een woord). 😉

  Zelf kijk ik regelmatig op Smitten Kitchen. Vooral vanwege de foto’s en verhalen eigenlijk, ik heb nog nooit iets van haar (vega en niet-vega) recepten uitgeprobeerd. Maar ’t ziet er lekker uit!!
  Wendy schreef laatst over Maar ik weet niet watMy Profile

  1. Ja eens je wat favorieten hebt is het denk ik makkelijker omdat je dan niet meer telkens dingen moet opzoeken. Ik heb er ondertussen ook twee 😀 Haha.

 4. Flexitarisch, wat een heerlijk woord. Ik wil zelf ook flexitarisch gaan eten, echter zijn ze het er thuis niet helemaal mee eens. Maar zelf doe ik wat ik kan en probeer ik zelf het vlees eten te minderen.

  1. Lastig dat het voor jou moeilijker is omdat ze thuis niet helemaal mee zijn daarin, maar elk stapje is een stapje hé 🙂 Je kan bijvoorbeeld als je uit eten gaat wel kiezen voor iets vegetarisch. Of misschien zelf eens koken en laten zien dat het ook heel lekker is om af en toe vlees te laten staan. Veel succes alleszins!

 5. Sofie (https://fiekefatjerietjes.wordpress.com/) en Silke (https://silkedesaever.be/julienne/) hebben ook leuke vegan recepten. Verder haal ik ook veel inspiratie uit kookboeken (Mme Zsazsa, Dorien Knockaert, Angela Liddon en Yotam Ottolenghi) en verzamel ik online recepten op Pinterest, zodat ik daar altijd wel iets kan vinden; heb er borden gemaakt al naargelang het type recept en vooral “hoofdgerechten_vegetarisch” is goed gevuld 🙂 (je moet deze link maar weg doen als je het reclame vindt he 😉 https://www.pinterest.ch/haaike/recipes)

  1. Ik ging hier dus reageren dat ik vooral uit boeken kook, en ging exact dezelfde opnoemen als Haaike. Maar ik ga ooit nog eens bloggen over mijn favoriete kookboeken, beloofd!
   (En bedankt, Haaike, voor het linken!)

  2. Pinterest is ook wel een inspiratiebron maar vooral een verzamelplek inderdaad! Ik ga je bord eens bekijken en bedankt ook voor de andere tips! 😀

 6. Ik ben al 17 jaar vegetariër (combinatie van medeleven met de diertjes en rebelse puberstreken) en heb het nooit gemist. Kan me voorstellen dat het als volwassene een grote stap is om je eetpatroon nog zo om te gooien, chapeau!
  Moederschip schreef laatst over Hé het is okéMy Profile

  1. Het valt me toch beter mee dan ik op voorhand had gedacht hoor 🙂 Dacht dat ik het heel erg moeilijk ging hebben omdat ik wel graag gehakt en kip en buchtvleesjes eet maar ik kan het makkelijk laten liggen! Ik eet af en toe wel nog vlees hoor, maar probeer het echt tot een minimum te beperken. Ook chapeau dat je het al zo lang doet! Maar kan me inbeelden dat je ook niet meer -of toch minder- in de verleiding komt als je er al zo lang mee bezig bent.

Comments are closed.