FEESJE!

Holymoly wat een bijzondere dag is het vandaag! Niet alleen is het vandaag D’tjes eerste verjaardag, mijn blog is ook jarig!

De baby is geen baby meer.

Hoe raar?! Mijn baby is officieel geen baby meer maar een dreumes. HALLOOHOOOO!! Ik kan dat bijna niet geloven. Als ik eerlijk ben lijkt mijn bevalling wel al eeuwen geleden. Tegelijkertijd is dat eerste jaar zo enorm snel voorbij gegaan. Het is bijna niet bij te houden hoe zot dat kind groeit en allemaal nieuwe dingen leert. Ik vind dat zo speciaal en een voorrecht om mee te maken.

Ik vind het echt een heerlijkheid om mama te zijn (ik heb dan ook een heerlijk kind natuurlijk 😉 😉 😉 ). Versta mij niet verkeerd. Het is soms heel zwaar ook. En vermoeiend. En soms moet ik het geduld vanuit het onderste van mijn tenen halen. Ik kan inwendig wel zeuren als ik bij hem in bed moet gaan liggen zodat hij in slaap kan vallen maar eigenlijk vind ik het ook gewoon heel fijn.

En meestal is het gewoon keitof en moet ik lachen. Om zijn twee tandjes, om zijn gekke bekken, omdat hij moet lachen als ik op handen en knieën achter hem kruip, om hoe hij met zijn poep in de lucht slaapt en om zijn handjes die bijna automatisch de lucht in gaan als hij een liedje hoort (bij voorkeur Old MacDonald, yiihaaaa). Ik zeg wel 97863 keer op een dag tegen het lief: “kijk hoe schattig!” of iets in die aard. Ik zou een hele dag naar het ventje kunnen kijken. Zo mooi om te zien hoe hij nu leert om zelf te staan en dan twijfelt of hij een stapje durft zetten. En hoe hij zelf dingen uit zijn speelgoedkist haalt. Hoe hij in zijn tentje gaat liggen om een twee seconden te chillen als hij moe is (twee seconden ja, dat is niet overdreven 😜). En hoe hij nu echt knuffelt en zijn hoofdje op mijn schouder legt als hij wat mama nodig heeft.

1 jaar dus! Vorige week vierden we zijn verjaardag met onze families, vandaag vierden we zijn verjaardag met ons drietjes en de hondjes erbij aan zee. Deze keer geen pannenkoeken want dat lust hij niet graag, wel zijn eerste ijsje en een bezoekje aan De Zonnegloed.

Dubbel feest want mijn blog wordt vijf!

Ja jongens, ik heb het goed uitgerekend hé, bevallen op mijn blogverjaardag. Ik ga ‘m nu alleszins nooit meer vergeten 😉 Mijn blog wordt vandaag vijf jaar!

Ik moet zeggen dat ik het wel speciaal vind om nu een hobby te hebben die ik zonder veel moeite kan volhouden en waar ik nog altijd zo enorm veel plezier uit haal. Had ik dat in het begin gedacht? Ik weet het niet. Ik wou het toen gewoon heel graag proberen. Ik zou wel zien. En zie nu! Vijf jaar later schrijf ik nog met evenveel plezier stukjes als toen ik begon en alles nog spannend en nieuw was.

Er is af en toe eens een pauze geweest, of een tijd dat ik minder frequent schreef en dat zal in de toekomst waarschijnlijk nog wel gebeuren. Ik vraag me soms af wie er naast mij nu iets aan heeft, waarom het in godsnaam allemaal zo interessant is en misschoen nog meer waarom ik het per se allemaal wil delen. Maar aan stoppen denk ik toch nog niet. Jullie zijn nog niet van me af alleszins 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 thoughts on “FEESJE!

  1. Dubbel proficiat woehoe! Ik denk ook wel dat je vaak een realistisch beeld van het ouderschap schetst. Enfin, ik denk toch vaak: amai dat lijkt me vermoeiend of moeilijk, maar ook wel aaaaltijd: oké, maar het ziet er wel heel leuk uit allemaal. Hopelijk denk ik er later ook zo over haha!

  2. Gelukkig dat we niet van je af zijn, ik zou je blog en weekverslagen heel erg missen! Ik volg je eigenlijk nog helemaal niet lang, maar lees wel elke week trouw en met (vast) net zoveel plezier als dat jij haalt uit het maken ervan 🙂
    En ja wat gaat dat eerste jaar snel he! Ik weet precies wat je bedoelt met de zware tijden die je tegelijkertijd ook echt niet wil missen. Ik denk dat dat soms ook de magie is ervan. Zwaar en het beste ooit tegelijk in één!
    Gefeliciblogverjaardag!