Favorietenlijstje #5

Blijkbaar is het al van in november 2020 geleden dat ik nog een favorietenlijstje deelde. Ik vraag me af of het wel klopt maar ALS het klopt, is dit lijstje 5!

Badkamer

Ik denk dat mijn zoektocht naar een fijne dagcrème met spf ten einde is! Hallelujah! Sinds vorig jaar zocht ik dus een crème die niet vettig is, goed intrekt, niet te duur is en vooral een hogere spf heeft dan 15. Ik hoorde in mijn omgeving iemand vertellen over de Revitalift dagverzorging van l’Oréal en toen ik iets later zag dat de crème op Bol voor de helft van de prijs verkocht werd, heb ik ‘m gekocht. Het is een crème voor vrouwen vanaf 35 (zogezegd, ik ben nog geen 35 maar op die paar jaar komt het nu ook niet aan denk ik) tegen rimpels en voor extra stevigheid en met spf30. Al die rimpel en stevigheidsdingen doen me niet zoveel, ik hoef mijn rimpels niet weg, maar die spf30 haalde me over de streep. In het begin lijkt het een dikke, vette crème maar eens op mijn gezicht trekt hij snel in en mijn huid wordt er super zacht van.

Dan, de Sexy Pulp mascara van Yves Rocher. Ik weet niet goed of ze hem nog verkopen maar ik had er nog twee ongeopend liggen dus ik kan nog eventjes verder. Dit is dus de enige mascara die mijn wimpers en lengte en volume en krul geeft en goed blijft zitten.

Nog van Yves Rocher: Plein Soleil parfum. Dit mini flesje zat in mijn adventskalender.
De bloemkronen van Tuberozen en de Ylang-bloemen met romige en zonnige noten gaan perfect samen met de trage golving van Sandelhout. Een paar druppels Kardemom geven deze bloemige en bedwelmende melodie een verfrissend effect.
Wie bedenkt die beschrijvingen hé. Haha.

La Rosée masker in stickvorm, dat deelde ik al eens in een weekoverzicht. Erg fijn en knoeiproof doordat het een stick is.

Als laatste in deze categorie: Purifying toothpaste van dr.organic met tea tree. Ik gebruikte al jaren tandpasta van Weleda maar ik besloot mijn horizon eens te verruimen. Deze lijkt meer op tandpasta dan die van Weleda en is ook echt muntig qua smaak. En het belangrijkste: mijn tandvlees is nog altijd gezond! 🙂

Apps

Eigenlijk heb ik maar 1 app te delen: Cats are cute. Ik weet eigenlijk niet meer vanwaar ik ‘m heb. Het is een spelletje met katten (duh). Je verzamelt visjes en hartjes en kattengras en met al die dingen kan je dan vb. nieuwe katten lokken en hun huisje in je dorp bouwen. Je geeft ze eten, aait ze, speelt verstoppertje met zo of blad steen schaar. Het lijkt een beetje belachelijk hé, maar ik vind het perfect om te ontprikkelen. Je hebt de mogelijkheid om reclamefilmpjes te kijken om dan extra’s te krijgen maar het kan ook perfect zonder, wat ik fijn vind.

Muziek

Serieus, diegene die de muziek uitkiest in Dagelijkse Kost is een held! Vorige week ontdekte ik deze parel.

Chill muziekje voor de lente!

Voor dansjes omdat de zon schijnt! ☀️

Radiozender fip.fr

Het nieuwe album van Beirut. Daar wordt een mens vrolijk van.

Instagramaccounts

Hier.prelovedreloved • voor mooie vintage interieurdingen en servies.

Elkedagzin • voor mooie geknipte zinnen.

Ottoandberk • beetje cliché quotes maar dan met een erg mooie vormgeving.

_diydaisy • voor de creatievelingen die zelf kleren willen maken.

Blogposts

Een post van Trees over hoe je de buitenwereld zachter kan laten binnenkomen als hoogsensitieve introvert.

Een post over de capsule garderobe van Linda.

Een post van Angélica over zelf kleding maken.

Een post over wat Fiekes dochter allemaal uitkraamt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 thoughts on “Favorietenlijstje #5

  1. Volgens mij heb ik die Sexypulp hier nog ergens ingepakt liggen vermits ik dat zelf niet gebruik (ik wrijf immers veel te vaak in mijn ogen) en er iemand anders blij mee wilde maken.

  2. Pff, die zoektocht naar dagcrème snap ik. Ik kocht vorige week voor het eerst van mijn leven een potje dagcrème, maar ik kreeg complete stress bij alle keuzemogelijkheden… Fijn dat jij geslaagd bent!

  3. Wat leuk om te lezen! Ik vind het altijd leuk als ik een taalverschil zie tussen Nederland en Vlaanderen en ik heb er weer eentje gevonden: blad steen schaar noemen we steen papier schaar. Geen idee of ik de enige ben die dat mega interessant vindt? En lief dat mijn blogpost in het lijstje staat! 🙂