En zo brachten we bijna de hele donderdag in de auto door.

Geloof me, dat is niet overdreven. Donderdag – gisteren dus – was mijn vriend zijn eerste echte vakantiedag en die brachten we bijna de hele dag door in onze auto, gelukkig wel met een kleine pauze voor een hoogst noodzakelijke boterham met kaas en een stuk frambozen cheesecake.

Het zat namelijk zo: ik zat een paar dagen terug beetje te mijmeren over vorige zomers en ook zomers van toen ik nog bij mijn ouders woonde en waarbij ik een mooie tijd aan de tuintafel doorbracht. Ik vond het geweldig om dan al mijn spullen die ik eventueel zou nodig hebben – zoals een boek, een puzzelboek, mijn laptop, een kan water, zonnecrème, … – naar buiten te slepen, op de tuintafel te leggen en mezelf op een stoel neer te vleien voor de rest van de dag. Ik verzuchtte tegen mijn vriend dat ik het toch jammer vond dat dat hier bij ons thuis niet ging. Akkoord, wij hebben wel een picknicktafel maar dat ding is niet heel erg comfy – om niet te zeggen, heel erg on-comfy – en door een ontwerpfout staan de banken te ver van de tafel af.

Een paar weken terug wou ik nog per se een lounge en surften we in onze vrije tijd zowat elke mogelijke website af op zoek naar een goedkope set die er niet als brol uit zag. Nu wou ik dus een tuinset en ja, ook nog altijd een lounge maar een mens moet al eens keuzes maken hé.

Maar dan! Toevallig was mijn vriend gisteren na zijn werk in een of andere doe-het-zelf-zaak en spotte hij daar een naar eigen zeggen prachtige tuintafel voor maar €100. Ik had de tafel nog niet eens gezien maar ik hoorde mezelf dingen zeggen als koop maar en ik vertrouw op uw goeie smaak – wat ook zo is maar ik ben wel een beetje een controle freak dus ik vond het ook crazy dat ik de tafel niet eerst per se wou zien. Zo gezegd zo gedaan. Toen begon de zoektocht naar een niet al te dure, verstelbare stoel voor bij onze tafel. Een paar uur later reserveerden we bij een meubelwinkel zes stoelen voor ocharm 30 euro per stuk in plaats van 60. Ik was best in mijn nopjes want van die tuinsets met zes plaatsen kosten toch ook al gauw vierhonderd euro. Het enige nadeel? Elk filiaal van die winkel in onze buurt had maar twee van die stoelen.

Zoals je kan zien gaan we voor de verwilderde-tuinlook 😉

En zo brachten we dus bijna de hele donderdag in onze auto door. Eerst de tuintafel ophalen, daarna de eerste set met twee stoelen, daarna de tweede set met twee stoelen, daarna naar de Albert Heijn voor een stuk taart, daarna de derde set met twee stoelen. Toen moest ik ook nog een pakketje wegbrengen, deurklinken halen, iets omruilen in de Zeeman én haalden we de vloer voor de babykamer op. Bovendien zagen we in de winkel van de tuintafel een loungeset – je voelt ‘m al aankomen hé – aan 50% korting waardoor het ding nog geen 100 euro kostte. Het zal niet de meest kwalitatieve set zijn maar hij ziet er alleszins wel degelijk uit en het doel is om er toch een jaar of twee, drie mee te overbruggen tot we geld hebben voor een kwalitatievere set.

Het enige wat ik nu nog mis is een fijne parasol maar die vond ik al bij Kees Smit tuinmeubelen en die is dan ook as we speak onderweg naar m’n tuin! Ik ben super content omdat ik nu eindelijk op een comfortabele manier meer tijd buiten kan doorbrengen en we alles vonden voor fijne prijsjes waardoor het geen al te grote hap uit ons budget was. Ik weet alleszins al waar ik mijn zonnige dagen ga doorbrengen deze staycation!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 thoughts on “En zo brachten we bijna de hele donderdag in de auto door.

  1. Oh dat gaat nu echt wel genieten zijn met de nieuwe tuinmeubeltjes! Ga je helemaal niet meer je bubbel willen verlaten 😉
    Wij hebben paar jaar terug ook een lounge-set gekocht en dat is toch wel een van de beste aankopen ooit geweest! Als je thuis ook lekker kan relaxen, liggen en hangen, waarom zou je dan nog op reis willen gaan hé?