En dan gaat het weer een beetje beter.

Ik zit in kleermakerszit met m’n roze corduroy broek in onze roze zetel. Mijn outfit is nogal pastel vandaag, met mijn lichtblauwe trui er boven op. Vind ik leuk. Wham! zingt over Last Christmas, de lampjes zijn aan, een sfeerlichtje brandt en het ruikt hier naar de chocolade-yoghurtcake die ik net uit de oven haalde. Ik heb een fijne dag vandaag.

Ik merk dat ik me slechter voel als ik mezelf allemaal regeltjes opleg waarvan ik stiekem op voorhand al weet dat ik ze niet ga halen. Ik moet dan om 7 uur opstaan, ik moet een douche nemen, ik moet normale kleren aan doen, ik moet meteen ontbijten en mee gaan wandelen met de honden. Daarna moet ik iets productiefs doen zoals een blogpost typen, in mijn dagboek schrijven of een podcast luisteren terwijl ik opruim. Ik mag zeker niet in de zetel hangen en tv kijken. 

Wel, als mijn alarm gaat om 7 uur weet ik dat het niet gaat lukken. Ik blijf liggen tot 8 uur of misschien wel tot 9 of 10 uur en dan voel ik me slecht. Ik voer constant een interne dialoog: opstaan – nee kom, ik blijf nog even liggen – ja maar ik moest mee wandelen vandaag, dju. And so on. Vermoeiend en bijzonder slecht voor mijn humeur. Ik ga niet in de douche en hou mijn pyjama aan. David is al lang naar zijn werk vertrokken en ik voel me alleen maar schuldig dat het weer niet gelukt is.

Deze morgen lag ik om 9 uur nog in bed maar ik las in een boek. Dat is ook al lang geleden dus het mag want ik las altijd graag en dat komt nu een beetje terug denk ik. Ik moest helemaal niets, al had ik mezelf wel voorgenomen om te stofzuigen. Ik stond op, nam een douche omdat ik dat wou en ontbeet, ook omdat ik daar zin in had. Ik stofzuigde, plofte in de zetel en keek tv. Ik keek drie afleveringen van Rizzoli & Isles, ik deed zelfs een dansje in de keuken tijdens het cakebakken en moest voor een keer niet zoveel nadenken.

Soms gaat het niet goed en dan gaat het weer een beetje beter. Morgen heb ik misschien wel weer een regelrechte KUTdag – zoals maandag toen ik voor de 81726de keer moest huilen omdat ik stress heb voor de feestdagen – maar ik heb vandaag toch gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 3 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

23 thoughts on “En dan gaat het weer een beetje beter.

 1. Heel herkenbaar dit, ook het moeten! In de winter heb ik echt moeite met vroeg opstaan en dat vind ik soms lastig, aangezien ik voornamelijk thuis werk. Ik sta dan inderdaad ook op met zo’n gevoel van ‘bleh, weer niet productief’ en dan voel ik me dus ook niet productief. Wat mooi dat je het weet om te draaien in ‘ik wil’ in plaats van ‘ik moet.’ Dat klinkt gelijk al een stuk positiever! Mooi om te lezen dat het een beetje beter gaat <3
  Anna schreef laatst over 7 x Leuke en warme winterjassen die je nu nog kunt scoren!My Profile

 2. Heel fijn om te lezen dat het weer een beetje beter gaat! En als het morgen weer minder gaat, dan is dat maar zo. Niet leuk natuurlijk – hoe minder ellende hoe liever – maar je hebt gelijk: ook kutdagen gaan voorbij.
  Ik reageer de laatste tijd wat minder – niet alleen hier, overal (want nieuwe baan, nieuwe auto, sinterklaas, enzovoorts) – maar weet dat ik regelmatig aan je gedacht heb, de afgelopen weken.
  Liefs!
  Wendy schreef laatst over Toffe Dingetjes 12My Profile

 3. Ik lees vandaag pas bij en wist dus nog niet dat je je zo slecht voelde! Stapje per stapje, probeer voorlopig vooral “niks moet, alles mag” als credo te houden. Je mag drukke feestdagen hebben, maar je moet niet. En dat mag je ook zeggen, je mag ook gewoon aangeven dat je het anders wil dan anders. Zorg voor jezelf! En neem je tijd!

 4. You can do it girl.. en zoveel mensen worstelen hiermee.. regeltjes opleggen werkt niet voor iedereen. Ik denk juist dat het voor de meeste mensen niet werkt. Dus leid je leven hoe jij dat wilt. dan word jij een gelukkiger mens <3