Waarom een lange relatie helemaal geweldig is

Morgen is het Valentijn, dus dat verdient nog een beetje extra aandacht denk ik dan! Voor één keer dus de 1000 vragen aan jezelf op woensdag in plaats van vandaag! Ik weet dat heel veel mensen het niet voor Valentijn hebben, maar ik wel! Ik vind het gewoon een extra gelegenheid om je liefde te tonen. En dan natuurlijk niet alleen aan je lief.  Kan aan om het even wie zijn.

Nu heb ik het geluk (dat vind ik toch alleszins) om al een tijdje een vaste vriend te hebben. En een tijdje is in juni alweer Z E V E N jaar! Holymoly, dat vind ik dus echt al lang. Maar van mij mag er gewoon nog honderdmiljoenmiljard jaar bij hoor. Vriendlief en ik leerden elkaar kennen op de middelbare school. Wij zaten zeker twee jaar bij elkaar in de klas voor ons vonkje pas over sloeg. Je ziet, alles kan! 😉 Als ik er aan denk, krijg ik weer extra kriebels in m’n buik. Hihi. Ik zeg het alvast, ik voel me gewoon echt nog steeds een verliefde tiener. Al ben ik dan geen tiener meer. Ik weet ook dat er mensen zijn die hiervan met hun ogen gaan rollen en zuchten. Doe maar lekker!

Maar goed. Zeven jaar vind ik dus al best een lange relatie. En ik denk wel dat ik ondertussen een mooi lijstje aan voordelen kan opsommen. En dat is tegelijk een mooi lijstje aan dingen waarom ik van mijn vriend houd. Lekker melig hé?

 ♥ Je hebt iemand om leuke dingen mee te doen. Een reisje naar Egypte. Een dagje naar Amsterdam. Of een weekendje aan zee. Naar de zoo. Naar de cinema. Je hoeft het allemaal niet alleen te doen (al mag dat natuurlijk wel als je dat wil hé. Ik zat vorige week ook alleen aan zee). Hoe leuk is het om gewoon samen dingen te plannen?

♥ Je kan aan iemand je verhaal kwijt na een lange dag. Doe ik vaak. En dat hij dan zegt: “Dat is toch niet te snappen hé? Je bent de enige normale mens.” En dan vind ik natuurlijk dat hij gelijk heeft. Maar hij kan evengoed megasuperenthousiastblij zijn als ik iets megasuperenthousiastblij vertel.

♥ Je kan helemaal jezelf zijn.  Je hoeft niet te doen alsof je dag heel goed was als ie eigenlijk super kut is geweest. Je hoef je niet anders voor te doen dan je bent (dat zou ik sowieso niet echt doen. Maar oké)  Je kan het gewoon allemaal even loslaten. Bij vriendinnen ben ik eigenlijk al heel erg mezelf maar bij mijn vriend ben ik écht 200% Irene. Heb ik bijvoorbeeld iets met een vriendinnetje gepland, dan ga ik niet als een kleuter zitten mokken. Nee, dan zet ik m’n glimlach op en ga ik. Heb ik met mijn vriend iets gepland, dan zeg ik gewoon dat ik geen zin heb en dat alles kut is. En dat begrijpt hij dan. ’t Is ook totaal geen probleem om met m’n slaaphoofd naast hem wakker te worden. Of om met panda-ogen uit de douche te komen. Ik zie er vaak ook leuk uit dus dat compenseert hé 😉 En volgens hem ben ik toch altijd knap. (YES!)

♥ Het hoeft niet altijd allemaal mega spannend of nieuw te zijn. Je kan ook een avond in de zetel hangen en tv kijken. Of eigenlijk vooral in de zetel hangen en tv kijken. En dan af en toe eens iets nieuws gaan doen.

♥ Hij weet wat ik wil. Zonder dat ik het moet vragen hé! Koude voeten? Dan krijg ik een warmwaterkruikje. Rugpijn? Kersenpitkussentje. Hyperventilatie-aanval in bed? Plastic zakje. Haha. En ik ben hem daar echt suuuuuuper dankbaar voor. ’t Is zo’n schatje.

♥Je partner kent je door en door. Hij kent mij soms zelfs beter dan mezelf. Dan krijg ik plots een mega ingenieus idee en dan is hij er om te zeggen: “Dat ga je nooit doen.”. En dan moet ik toegeven dat ik dat inderdaad nooit ga doen. Haha.

♥ Beetje aansluitend op het voorgaande; je hebt altijd iemand om je ideeën bij af te toetsen. Een klankbord. Iemand die meegaat in je zotte hersenspinsels. Maar ook iemand die op tijd en stond een kritische vraag stelt en je uitdaagt om dieper door te denken.

♥ Er is gewoon iemand die al bijna zeven jaar voor mij kiest. Die alleen bij mij wil zijn. Blijkbaar doe ik wel iets goed dan. Egoboost hoor als je er zo een keertje over nadenkt!

♥ Het is niet zo erg als je een keer vergeet om je benen te scheren. Mijn vriend vindt m’n benen altijd zacht!

♥ Je kan samen fantaseren over het droomhuis dat je wil gaan kopen. Of die reis die je wil maken. Of de auto’s waar je later mee zal rijden. Of de manier waarop je je kinderen wil opvoeden.

♥Altijd iemand om tegenaan te liggen in de zetel. Of iemand om mee te zoenen en knuffelen.

♥Er kan al eens onenigheid zijn. Of ergernis omdat ik bijvoorbeeld rare geluidjes maak in m’n slaap en hij daardoor niet kan slapen. Maar ik weet gewoon dat we samen blijven. En dat z’n ochtendhumeur na een uur over is. En dat het dan weer even gezellig is als altijd.

♥ Oja en last but not least; altijd gespreksstof! Sowieso tussen mij en hem. En als dat niet zo is, dan is het gewoon stil en dat kan ook. Want die stiltes zijn niet awkward. Maar ik heb ook altijd iets te vertellen aan bijvoorbeeld m’n collega’s. Ik denk dat ik dat best vaak doe. Misschien tot vervelens toe. Maar ja, waar het hart van vol is loopt de mond van over hé. Dan vertel ik dat mijn vriend tijdens de rugbymatch afgelopen weekend een megapijnlijke kuitkramp had. Of een hersenschudding. Of dat we samen Temptation Island hebben gekeken. En dan gelijk ook onze ogen er uit gerold. En dat we naar zee zijn geweest en dat hij dan een hilarisch mopje maakte. Of een move waardoor ik over de grond rol van het lachen.

Ik ga het hier bij houden, maar ik kan eigenlijk nog wel even door gaan. En ik weet zeker dat er ook veel voordelen zijn aan het single zijn. Maar daarvoor moet je dus vandaag niet bij mij zijn 😉

Oké, dan wens ik jullie voor vandaag een beetje extra liefde. Ik zie jullie allemaal graag! ♥♥♥

25 thoughts on “Waarom een lange relatie helemaal geweldig is

 1. Flippin adorable!

  En duidelijk geen last van de seven year itch!
  Wij tikken in maart de acht jaar aan – en daar voel ik me stiekem best een beetje bejaard bij. Gelukkig kan ik daar dankzij deze blog weer doorheen prikken – superlief 😀
  Zoë-Amber schreef laatst over Honkbal held en Softbal soresMy Profile

 2. Wat een leuke blog! 7 jaar! dat is onwijs lang! Wij zijn nu 3,5 jaar bij elkaar, dus de helft nog maar! Ik vind het vooral fijn om echt een maatje te hebben waarmee je alles kunt doen en bespreken!

 3. Zo onwijs lief en leuk om te lezen dat jullie zo happy zijn met elkaar en dat al zo’n lange tijd. Het lijkt me heel bijzonder om al een paar jaar met iemand samen te zijn, omdat je dan echt veel met elkaar hebt meegemaakt en weet wat je aan elkaar hebt. Heerlijk dat je echt jezelf kunt zijn bij David en dat hij je zelfs met panda-ogen of met ongeschoren benen de liefst en de mooiste vindt. Dat is een vriendje uit duizenden 🙂
  Romy schreef laatst over 8 ideeën om lief voor jezelf te zijn + WINACTIEMy Profile

 4. Superleuke blogpost! Voor mij heel herkenbaar, drie dagen geleden ons 7-jarig ‘jubileum’ gevierd. Wat een toptijd met die gast! Geniet nog van elkaar, en wat extra op valentijn 😉

 5. Stiltes moeten ook zeker kunnen! soms heerlijk naar de radio luisteren of lekker tegen mijn vriend aan kruipen als we de blacklist gaan kijken en ook heerlijk dat je durft te huilen bij iemand en je er niet voor hoeft te schamen. Ik ben nu bijna 4 jaar samen en het gaat super, heerlijk over een tijdje op huizenjacht!

 6. heel mooi omschreven zeg! Op dit moment heb ik geen vriend maar als ik er eentje krijg wil ik hem graag goed leren kennen zodat ik volledig mijzelf kan zijn want dat vind ik heel belangrijk!

  1. Bedankt voor je reactie, Natahlie! Het is inderdaad super belangrijk dat je volledig jezelf kan zijn! 🙂

 7. Wat heb je dat prachtig mooi omschreven, de liefde straalt er echt van af! Erg leuk om dit te lezen en ook heel herkenbaar. Mijn vriend en ik kregen een relatie toen we 16 waren. Nu zijn we 10 jaar verder en bijna 2 maanden verloofd. Hij is mijn thuis, mijn rust, hij geeft mij veiligheid. We vullen elkaar aan en weten dat we altijd op elkaar terug kunnen vallen. Het is enorm fijn om iemand in je leven te hebben die er altijd voor je is, met wie je leuke dingen kunt doen en de oren van je hoofd kan praten, maar dat je ook bij elkaar kunt zijn zonder iets te zeggen en je eigen ding kunt doen. Iemand met wie je gekke humor hebt en kan lachen om de stomste dingen, maar ook uren kan praten over serieuze dingen. Ik zou me echt geen leven kunnen voorstellen zonder mijn vriend. Ik vind dat je een erg leuk stuk hebt geschreven en ik wens jou en je vriend een enorm mooie toekomst toe samen! Hopelijk over een tijdje lekker in jullie eigen huisje! Fijne Valentijnsdag alvast!
  Nadine schreef laatst over Tag: Let’s get very personal!My Profile

  1. Oh wauw, 10 jaar samen! Dat is echt een mega mijlpaal hé! 🙂 Wat een lieve woorden schrijf je over je vriend. Heel fijn om te lezen! Tegenwoordig lijkt het eerder een uitzondering hé, zo’n lange relaties.

 8. Ahhh, wat een lief stukje Irene! En wat zijn jullie al mega-lang samen! Ik begrijp ook echt helemaal wat je bedoelt met de punten die je noemt. Voordat ik iets met Jan kreeg had ik nog nooit dat gevoel gehad dat je 200% jezelf kunt zijn bij iemand, omdat het toch niet uitmaakt en je toch wel van elkaar houdt. Heerlijk gevoel is dat 🙂
  Ayla schreef laatst over Intuïtief eten, is dit dé manier om af te vallen?My Profile

 9. Helemaal eens met je voordelen. Tommy en ik zijn in april 4 jaar bij elkaar en we hebben het nog steeds iedere dag zo leuk samen.

  1. Fijn hé, dat het na al die tijd gewoon nog altijd even leuk (of leuker) is als in het begin.

Comments are closed.