Een weekend in een tiny house.

Een tijdje geleden besloten het lief en ik om samen nog eens een weekendje weg te gaan. Wij doen dat bijna nooit (als in: laatste keer was volgens mij toen we vorig jaar (!!!) op hotel gingen in Antwerpen) en als we dat al eens doen, gaan we meestal naar zee. Maar niet deze keer! Vriendlief gaf aan dat hij iets wou plannen dus ik liet hem begaan. En man, ik was niet teleurgesteld!

We spendeerden twee nachten in een tiny house, Le ti nid in Beauraing. Geef toe, zo’n tiny house dat spreekt toch tot de verbeelding hé? Ik had er zelf nog nooit één van dichtbij gezien, laat staan er in gelogeerd maar het stond wel op mijn lijstje.

Ik had pas achteraf door dat David’s hoofd door het raampje van de badkamer steekt dus jullie moeten het hier maar mee doen 😉

Is het niet cute? We mochten vanaf 17 uur “inchecken” en kwamen ook stipt op dat uur aan. De eigenaars Amélie en Benoit stonden ons praktisch op te wachten. Twee super lieve, vlotte en gastvrije mensen!

Zo zag het huisje er binnenin uit. Klein maar fijn. Je hebt eigenlijk echt niet meer nodig. Er waren twee mezzanines met bedden. De ene kant bereik je via een vaste trap, voor de andere kant moet je een trapladder naar beneden laten. Er is een keukentje, een klein salon met een zetel en een badkamer met een ruime douche aanwezig. Beddengoed, handdoeken en keukengerei hoef je niet mee te nemen, er is zelfs koffie en we werden verwend met twee biertjes (allebei voor David uiteraard), zelfgemaakte confituur en tomaatjes uit de moestuin.

Wat ik zelf het fijnste vond? Het uitzicht aan de “bar”. Ik wil thuis ook zoiets! Het was zo gezellig om hier ’s morgens mijn ontbijtje naar binnen te werken. Het laat je ook echt wat trager leven ofzo. Je neemt meer de tijd om er rustig eventjes voor te gaan zitten en op’t gemak te eten.

Dit was het uitzicht. I mean, prachtig toch? Ik vond het een heel fijne rustgevende plek. Er is buiten ook veel ruimte en als het mooi weer is kan je er ook eten. Dat was bij ons helaas geen optie aangezien we bijna het hele weekend best fris en regenachtig weer hadden.

Slapen deden we dus op de mezzanine. Je kon er uiteraard niet rechtstaan maar wel gewoon zitten zonder je hoofd te stoten. Ik ben zelf best claustrofobisch maar daar had ik hier geen last van, dus er is genoeg ruimte.

Het huisje is voorzien op twee volwassenen en twee kinderen maar eerlijk gezegd lijkt mij dat alleen doenbaar in de lente of zomer als je ook buiten kan zitten. Voor met kindjes erbij lijkt het me echt wel wat te druk, tenzij je hele rustige kinderen hebt of niet van plan bent veel tijd in dit kleine huisje door te brengen.

Wij zijn zelf niet zo van de uitstapjes (hebben we uiteindelijk wel gedaan hoor) en wij konden ons hier prima vermaken. Er is geen wifi maar dat heb ik niet echt gemist.

Leven in een tiny house.

As you can see is David zeer gelukkig met mij.

Nu ja, leven. Wij hebben er natuurlijk met moeite twee volledige dagen doorgebracht dus of je dan van echt leven kan spreken weet ik niet. Alleszins, ik zou niet permanent in een tiny house kunnen wonen. Ten eerste heb ik daar véél te veel spullen voor en ten tweede wordt het op de duur wel wat krap denk ik, met twee personen constant zo dicht op elkaar.

Maar het kleine huisje zet je eigenlijk wel aan het denken. Het geeft perfect aan dat je echt echt echt niet veel nodig hebt om gelukkig te zijn. Al die spullen in mijn huis? Niet gemist. Al mijn kleren? Niet gemist. De drukte? Niet gemist. Zoals ik zei was het natuurlijk ook maar twee dagen maar deze twee dagen hebben me wel nieuwe motivatie gegeven om mijn Project Minimaliseren terug op te pakken én om wat vaker eens zo’n weekendje rust op te zoeken.

In de buurt.

Ik had zelf nog nooit van Beauraing gehoord. Het is een vrij kleine stad die dichtbij de Franse grens ligt. Binnen een half uur kan je in Dinant, Furfooz, Rochefort of de grotten van Han staan. Wij twijfelden of we een bezoekje zouden brengen aan de grotten van Han maar we besloten uiteindelijk een wandeling te maken in Furfooz die ook zeker de moeite was. Mooie uitzichten en hier en daar een grot om te ontdekken en heel wat beter voor de portemonnee 😉

Beauraing is blijkbaar ook een bedevaartsoord waar 33 verschijningen van Maria werden waargenomen. Nu is dat niet direct dé reden waarom ik naar Beauraing zou gaan maar als je into bedevaartsoorden bent kan dit je wellicht ook bekoren. Gelukkig hebben ze naast een kerk ook een stuk of vijf supermarkten dus omkomen van de honger ga je zeker niet doen.

We brachten na Furfooz ook een bezoekje aan Dinant maar dat vond ik naast het mooie uitzicht zelf minder interessant. We bezochten de Citadel zelf, wat ik eerlijk gezegd best saai vond. Er is een klein wapenmuseum wat in geen honderd jaar gepoetst lijkt te zijn (lees: stofnetten en dode vliegen in de kasten met wapens) en de stad zelf is ook niet echt gezellig. Wel vind je hier dus de hoogste trap van België met 408 treden langs waar je de Citadel kunt bereiken. Het kan gelukkig ook via een kabelbaan.

Voor herhaling vatbaar?

Sowieso! Ik zou zelfs eens terug kunnen gaan naar Le ti nid (maar elke andere tiny house in de buurt van wat natuur is ook goed!). Ik vond het er oprecht héél erg fijn. Zo’n klein huisje geeft mij ook het gevoel zo wat terug te gaan naar de basis. Alleen de dingen rond je die er echt toe doen maar wel nog luxueus genoeg om je gewoon helemaal op je gemak te voelen. Ik heb nu ook beslist dat ik ooit zelf een tiny house wil in mijn tuin, een beetje afgesloten met wat bomen en struiken er rond, zodat ik af en toe eens kan ontsnappen als ik er nood aan heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

23 thoughts on “Een weekend in een tiny house.

 1. Heerlijke foto met het hoofd uit het raam 😀 En wat een uitzicht, zo zou ik inderdaad wel elke ochtend willen ontbijten.. Ik zou er ook niet kunnen wonen in zo’n klein huisje, maar het lijkt me wel ontzettend fijn als ontsnapping aan de drukte van alledag… en middenin de natuur.
  Leen schreef laatst over Dag op dag #12: 1 novemberMy Profile

 2. Zo tof! Er eens logeren zou ik ook wel heel graag doen, er wonen betwijfel ik. Toen wij net naar Zwitserland verhuisd waren, hebben we twee maand in een studiootje van 30m2 gewoond en dat was ok, maar toch echt wel enkel, omdat we wisten dat het niet voor altijd was. Niet dat we nu zo reusachtig wonen, maar op zijn minst één kamer hebben om je te kunnen afzonderen, dat is voor mij toch wel nodig blijkbaar 🙂
  Le petit requin schreef laatst over Dingen die ik mij weleens afvraag (8)My Profile

 3. Ik ben zo één van die gekken die stiekem een beetje droomt van later in een veel kleiner huis/tiny house te gaan wonen eens de koters het huis uit zijn. Ik voel me nu ook het allerbeste als we op trot zijn met onze camper, zelfs met ons vijfjes. Hoe krap het mss soms kan zijn. Voor mij is dat dubbel en dik genieten, al die drukte en overbodige shizzle achterlaten 🙂
  Anneke schreef laatst over We survived the week(end)! – photo diary #151My Profile

 4. Een aantal dagen overnachten in een tiny house zou ik wel zien zitten. Er effectief ook blijvend wonen zou wat anders zijn. Wij vonden ruimte net heel belangrijk bij de aankoop van ons huis.
  De plaats waar jullie zaten om te eten is inderdaad prachtig <3 Zelf zit ik thuis ook graag in de veranda om te ontbijten: veel lichtinval en de warmte doen wel goed

 5. Wat een mooi huisje en prachtige omgeving! Toch bijna een soort luxe camperen. Ook maar eens over nadenken 🙂 Zo echt leven vind ik enorm knap, ik zou het zeker niet kunnen. Ik heb vaak wel een plek nodig om me terug te trekken, gewoon een aparte kamer of zo. Wel leuk tuinhuisje inderdaad haha!
  Evelien schreef laatst over Wat is mijn (kleding)stijl eigenlijk?My Profile

 6. Wauw wat ontzettend leuk zo een tiny house! Ik heb er een in Groningen gezien die me heel erg aanspreekt maar deze gaat nu ook op mijn lijstje! Wat een prachtige foto’s Irene! Liefs

 7. Oooh zo leuk!! Echt super toevallig: ik verras m’n vriend volgende week met een nachtje in een tiny house… met hot tub! Omg. Zoveel zin in. Die van jou is ook echt prachtig en ga ik opslaan!

 8. Wat leuk zeg, zo’n tiny house! Ik woon nu best wel klein, maar ik moet zeggen dat ik toch wel snak naar meer ruimte, haha. Zo’n tiny house lijkt me inderdaad vooral fijn als je ook naar buiten kunt, wat ook wel een beetje het idee is van zo’n huisje volgens mij. Lekker de natuur in en slow leven :p. Leuke uitstapjes hebben jullie gemaakt! Vorige maand wilde ik met mijn vriend overnachten in een pipowagen in Duitsland, leek me zo gezellig! Helaas was het slecht weer, maar wie weet doen we dat volgende zomer :D.
  Anna schreef laatst over Happy list #4 | De Sims, Grenzeloos Verliefd en huizenjacht!My Profile

 9. Wat een leuk en schattig huisje! Kan het me ook voorstellen, dat instant vakantiegevoel erbij.
  Leuk ook, jullie uitstappen in de omgeving. En eens niet kiezen voor de bekende plekken kan ook erg fijn zijn.
  Ik zou er niet voor altijd in kunnen wonen vrees ik. Heb ruimte nodig om me van tijd tot tijd te kunnen terugtrekken (of misschien wel vaker eigenlijk). En ik zou ook een andere job moeten kiezen want met mijn tekentafel van 180 x 110 cm zou het huisje al halfvol staan denk ik 😉
  Geke schreef laatst over Day Zero Project #12 – 20. Midweek Limburg in bungalowparkMy Profile