Een lijstje met dingen die mijn petje te boven gaan.

De laatste tijd heb ik iets met spreekwoorden en zegswijzen. Ik weet niet van waar het komt en ik vind het soms ook wel wat kneuterig om zo’n spreekwoord in een conversatie te gooien maar ook héél tof. Call me weird. Alle gekheid op een stokje (een van m’n favorieten!!!), hier heb ik nog een lijstje voor jullie met een paar dingen die mijn petje te boven gaan.

Lang leve 40 dagen bloggen want nu kan ik 7564 blogposts vullen met lijstjes die al een hele tijd in mijn concepten staan maar die ik altijd net niet goed genoeg vond.

Sorry, ik vind ‘m heel grappig.

De uurregeling van mijn bus. Ik snap er de ballen van. Ik vind het echt compleet onlogisch! Als ik van mijn huis naar het station moet, kan ik twee bussen nemen. Zelfde voor de terugweg. Het probleem is alleen dat die twee bussen letterlijk met 1 minuut verschil rijden. Wat is de logica? Wie heeft dat bedacht? Serieus. Is het niet logischer om dat wat meer te spreiden? Normaal -als er geen schoolvakantie is- heb ik een bus naar huis om 15.34 en 16.04 en 16.10. Dat versta ik nog ergens. Maar als’t vakantie is, valt die bus van 15.34 uit. Why? ’s Morgens heb ik een bus om 6.43 en 6.44. Why? Ik vind dat echt zo raar dat ze er dan voor kiezen om twee bussen vlak na elkaar te laten rijden in plaats van het te spreiden. Of doe ik nu gewoon moeilijk?

Michael Jackson verering. Ja jongens echt dat snap ik dus ook niet hé. Ja die mens heeft goeie muziek gemaakt. En ja het kan goed zijn dat hij zijn geld aan goede doelen gaf en arme kindertjes hielp maar het is en blijft gewoon een vies ventje. Ik ben benieuwd of al die mensen ook zo reageren als blijkt dat hun allerliefste, vrijgevigste, behulpzaamste buurman een pedofiel blijkt te zijn.

Nagelknippende mensen op de trein. Je zal het lezen maar veel van mijn frustraties gaan over het openbaar vervoer en mijn medemensen die er gebruik van maken. Zo zat ik gisteren op de trein met iemand die zijn nagels zat te knippen. IEUW. Ten eerste vind ik afgeknipte nagelstukjes echt heel vies. Ik heb daar een beetje een degout van. Ten tweede vind ik het raar dat je dat in de trein doet maar oké, als de nood het hoogst is… Maar wat ik dan ten derde niet snap is dat je U FOKKING NAGELS NIET EENS OPRUIMT. Gadverdamme.

De stukjes op Amayzine. Ik word daar depressief van. Ik zeg niet dat alles slecht is en eerlijk gezegd ben ik ook geen trouwe bezoeker van de website maar ik volg wel Zeikschrift op Instagram (aanrader!!) en jongens, daar komt toch wat voorbij hoor. Ik zag al twee keer Amayzine passeren om de idiote dingen die ze schrijven. Ik snap al niet dat mensen vandaag nog zulke dingen durven publiceren maar ik snap nog minder van de manier waarop ze omgaan met de kritiek die ze krijgen. Voor wie een voorbeeldje wil van een tenenkrommend stuk: Hillary Clinton moet afvallen. Soit, ik heb er al te veel woorden aan gegeven.

Davids handige-harryskills. Een positieve in deze lijst! Ik snap er niets van. Vaatwasser verplaatsen (lees: nieuwe waterleiding leggen, twee stopcontacten plaatsen, een kast uitbreken) en nieuwe boiler steken? Doet ie efkes op een dag. ZONDER VOORKENNIS HÉ! Ik weet het niet ze maar ik vind dat redelijk zot. Zo heeft ie ook de elektriciteit vernieuwd in ons huis (samen met zijn broer en mijn papa) én is hij van plan om zelf onze gang te pleisteren. Wat hij dus ook nog nooit gedaan heeft maar ‘het zal wel lukken’.

Mensen die hun kleine kinderen niet vast zetten in de auto. Aaargh hier kan ik echt héél boos om worden. Dat je je eigen gordel niet draagt is fakking dom maar wel je eigen verantwoordelijkheid, maar dat je je kind niet vastzet vind ik echt erg. Een botsing en de kleine vliegt door de voorruit hé. Ik snap niet dat mensen dat niet beseffen. Het is toch niet zo moeilijk hé?

De trein die te ver door rijdt. Als ik toe kom in het station, rijd mijn trein altijd extreem ver door waardoor ik serieus wel 50 meter moet wandelen voor ik aan de trap ben. Ik vind het altijd zo raar. De trein stopt letterlijk waar het perron eindigt. Het is niet dat ik het zo verschrikkelijk vind om wat te wandelen maar ik mis dan soms bijna mijn bus en ja, ik weet niet, ik vind het gewoon raar.

Mensen die normaal functioneren met lang haar. Ik snap dat niet. Ik ben m’n haar nu aan het laten groeien en het is nog niet eens lang en het werkt me soms al op de zenuwen. Haha. Het knoopt zo snel en ik ontwikkel vanaf een bepaalde lengte een soort van tic waardoor ik altijd met mijn vingers door mijn haar kam met als gevolg dat ik altijd los haar op m’n kleren heb. Maar ik vind lang haar mooi dus ik ga door! Haha 😀

Luidruchtige mensen op de bus. Ja ik word gewoon oud denk ik maar ik kan het echt niet verdragen, al dat lawaai op de bus. Nu heb ik ook de pech dat ik vaak met middelbare scholieren op de bus zit en die zijn altijd wat lawaaieriger maar dan zetten ze ook vaak nog eens van die luide muziek op (vind ik raar, steek je oortjes in ofzo?). Te veel prikkels!

Huizen waarvan de rolluiken ALTIJD naar beneden zijn. Wij hebben in onze straat zo’n paar huizen waarvan de rolluiken altijd altijd altijd beneden zijn. Ik snap dat niet. Hoe doen die mensen dat? Ik kan echt al dat licht niet missen. Je moet het natuurlijk zelf weten of je de rolluiken omhoog doet of niet maar ik vind het toch een beetje raar. Mag dat?

Treinmisverstanden. Dus dan sta je op je perron en staat jouw trein ook op de bordjes aangekondigd maar dan blijkt de trein waar je op stapte toch een andere trein te zijn. WAAROM?! En hoe kan het? En waarom ben ik dan schijnbaar de enige die fout is? Of doen al die andere mensen dan maar alsof het de bedoeling was dat ze die trein namen?

Ik ben een grote zeur hé? I know but I don’t care. Haha. Dus ga vooral ook jullie gang! Wat zijn dingen waar jij echt totaal niet met je verstand bij kan?

Photo by Charles 🇵🇭 on Unsplash

9 thoughts on “Een lijstje met dingen die mijn petje te boven gaan.

 1. Nee je bent geen zeur heel herkenbaar dit. Die trein das gewoon raar. Er zijn gewoon stations waar iedereen boven blijft omdat het zo vaak verandert. Bizar. Maar lang zo bizar niet als onverantwoordelijke ouders.

 2. Hahahaha wat een grappig lijstje. Om maar met een positieve noot te beginnen: respect voor jouw vriend! Ik ben zo bizar slecht met techniek (als in: zo slecht dat het alle pijnlijke stereotypen over vrouwen op dit gebied versterkt), dat ik met open mond kan kijken als iemand die dingen “gewoon even” fixt. Woah! En dat van dat lange haar kan ik ook wel inkomen. Mijn haar begint nu écht lang te worden en ik krijg al regelmatig de neiging om te roepen “LAAT MAAR ik knip het er ALLEMAAL af!”. Gelukkig heb ik dan de tijd niet om op die impulsen in te gaan, dat scheelt 😉
  Maudy schreef laatst over Let’s get personal | 7 random feitjes over mijMy Profile

 3. Haha, er staan dingen tussen die ik zeker met je eens ben. Zoals die uren van de bus? Zo kun je dat ook hebben met uren van de trein, maar normaal is het de bedoeling dat die om elkaar wachten. Ook de bussen zouden moeten wachten op de treinen, maar euh.. dat is niet altijd het geval.
  Evelyne schreef laatst over Gedachten loslaten | 5 tips die je hierbij helpenMy Profile

 4. – vrouwen waarvan de nagellak al half van hun nagels is gesleten en zo nog 1-2-3 weken rondlopen tot het helemaal is afgesleten. Euuuhhh het ziet er niet uit, haal dat eraf! Of lak uw nagels deftig!
  – mensen die met een vettige of vuile bril rondlopen.
  – mensen die hun neus opsnuiven in plaat van de te snuiten
  – mensen die 55 rijden waar je 70 mag rijden
  – mensen die gekleurd ontsmettingsmiddel gebruiken voor aan hun vingers
  – mensen die bruinsel (fond de teint) aan hun gezicht doen en hun wenkbrauwen ook meesmeren. (ofwel smeer je errond, ofwel haal je het teveel van je wenkbrauwen af)
  – Tuinen vol onkruid
  – wagens die zo vuil zijn dat je jouw naam erin kan schrijven
  mensen die niet doorhebben dat ze mega stinken naar het zweet, of een vreselijk stinkende adem hebben
  – ….
  Isabel schreef laatst over “ Fuck, ik moet hier zo snel mogelijk zien weg te komen”My Profile

 5. Thanks voor het delen van zeikschrift! Kende het nog niet maar ik heb er gister de hele avond op zitten lezen.

 6. Hahaha, dat met die rolluiken. Zijn er echt mensen die dat doen? Ale, als je op reis bent, ok, maar toch niet continu?
  En die uurregeling van die bus is gewoon absurd. Daar kan ik hier nog altijd blij om worden, hoe logisch trein- en busregelingen in elkaar zitten 🙂

 7. Wie heeft er nu standaard een nagelknipper bij zich?!?
  Mijn haar komt trouwens halfweg m’n rug en door het geregeld in een staart, vlecht of dot te dragen kan ik dat heel goed verdragen 🙂
  Ik heb allezins goed kunnen lachen met jouw frustraties dus ze zijn toch ergens goed voor :p

 8. Voor een snelle blogpost heb je er toch niet met de pet naar gegooid 😉 Iets wat ik niet begrijp: dat mensen 1 brokje van een tablet chocola kunnen eten en dan stoppen. Of niet houden van reality tv. Of hun auto nemen om naar de bakker om de hoek te gaan. Of… ze noemen dit ook wel eens PET peeves (we blijven in thema!)
  Moederschip schreef laatst over Hé het is okéMy Profile

Comments are closed.