Een half jaar zonder de pil.

Eind september 2018 stopte ik met het slikken van de pil. Ondertussen zijn we weer iets meer dan zes maanden verder en ik had jullie in mijn vorige update beloofd dat ik een nieuw stukje zou schrijven et voila.

Nu, in mijn update nadat ik drie maanden gestopt was, lazen jullie dat ik toch een paar dingetjes opmerkte, namelijk dat m’n t-zone ineens heel vettig werd, m’n haar uitviel en ik pukkeltjes op m’n rug en voorhoofd kreeg. Dat stopte ook allemaal weer vrij snel behalve de pukkeltjes. Ik dacht dat het hierbij zou blijven en ik niet veel bijzonders meer te melden had. Na zes maanden pilloos door het leven te gaan, heb ik nu toch terug iets nieuws ontdekt!

Ik heb geen buikpijn meer! Woehoew! Ik heb altijd vrij hevige buikpijn gehad en daar kwam dan ook nog eens rugpijn bij. Ik kwam de eerste dagen altijd door op pijnstillers en mijn warm kersenpitkussentje. Sinds een cyclus of twee heb ik ineens helemaal geen buikpijn meer.

Toen ik nog wel de pil slikte, kwam mijn buikpijn altijd meteen op dag 1 en ik wist het ook altijd daaraan dat ik weer ongesteld ging zijn. Nu ja dat wist ik obviously wel al want ik zat in mijn stopweek, maar op de dag zelf kreeg ik dus altijd gigantische pijn. Dat duurde dan een dag of twee en dan was het gedaan. In de eerste maanden zonder pil, had ik ook nog altijd buikpijn maar kwam de pijn pas op dag twee. Ik heb dus een paar keer gedacht dat ik ervan gespaard ging blijven om dan op dag twee mooi met mijn neus op de feiten gedrukt te worden. Maar nu is die buikpijn dus volledig weg. Ik wist serieus niet wat mij overkwam maar ik moet jullie waarschijnlijk niet vertellen dat ik heel blij ben met deze ontwikkeling. Het maakt het leven tijdens die week toch net wat aangenamer.

Verder heb ik niets bijzonders meer op te merken qua emotionele gesteldheid. Ik ben nog altijd heel emo en de dingen die ik in mijn tweede update naar voor bracht, zijn ook nog steeds van toepassing. Al heb ik ook wel de indruk dat ik algemeen gezien toch iets vrolijker ben geworden. Maar dat kan ook door het mooie weer komen 😉

Zie hier update 1 na een maand en update 2 na drie maanden. Ik denk dat het voorlopig hierbij zal blijven. Misschien dat ik er binnen een half jaar nog eens aan denk om een allerlaatste update te doen.

17 thoughts on “Een half jaar zonder de pil.

 1. Ik voel mezelf heerlijk zonder pil, het enige nadeel is dat ik gewoon weer enorm veel menstruatiepijn heb!

 2. Wat fijn dat de buikpijn nu achterwege blijft. Dan wordt het toch een groot en goed verschil zonder.

  Ik voel me beter met pil (denk ik). Slik altijd een paar strips door om niet ongesteld te worden want heb daar zo’n hekel aan.
  Zonder pil dan inderdaad hier ook hevige krampen dus de eerste dagen is Brufen mijn beste vriend 😉 . En inderdaad ook veel meer last van de acné.
  Met pil kan ik het zelf regelen en in de stopweek wel wat hoofdpijn maar te doen, geen migraine gelukkig zoals sommigen hier onder jullie.
  Dus ik neem ze nog maar wat verder. Maar misschien ook niet te lang meer want in mijn familie raken ze allemaal snel in de overgang, dus wie weet dat dat ook bij mij het geval is. (hoewel je daar dan weer andere klachten van krijgt – niet simpel, die vrouwelijke hormonen…)
  Geke schreef laatst over Day Zero Project – BijkletsenMy Profile

 3. Ik denk er ook zo vaak aan om te stoppen! Ik ben juist begonnen met de pil om m’n menstruatie te reguleren. En met de pil zijn mijn klachten minder erg, gewoonlijk was ik echt ziek van m’n periode. Al die hormonen vind ik wat minder fijn, maar voorlopig kijk ik het nog ‘ff aan.
  Jitske schreef laatst over Supersnelle zomerse granola met kefiryoghurtMy Profile

 4. Wauw wat fijn dat je de laatste keren helemaal geen buikpijn meer hebt!! Net als jij beschrijft dat het zo altijd begon en pijnstillers nodig waren heb ik het helaas ook, zonder pil haha! Maar ik had dat ook toen ik aan de pil was dus ja haha.. Hoe dan ook, super fijn dat het voor jou nu goed is zo op de natuurlijke manier 🙂
  Silke schreef laatst over Mooie woorden over vergevenMy Profile

  1. Ben ook wel blij dat het deze richting uit is gegaan want ik vond dat toch wel een groot nadeel, al nam ik het er nog altijd graag bij. Migraine was toch nog erger en daar ben ik zo goed als volledig van af dus yay! En mentaal voelt het ook beter om geen hormonen meer te gebruiken 🙂

   1. Bijna geen migraine lijkt me ook zeker fijn! Dat het mentaal ook beter voelt om geen hormonen meer te gebruiken herken ik ook heel erg!

 5. Ik moet binnenkort terug naar de gyneacoloog en wil dit toch eens met haar gaan bespreken. Ik ben begonnen met de pil omdat mijn acné sterk aanwezig bleef ondanks mijn 6-wekelijkse gezichtsbehandelingen, die is nu gelukkig verdwenen. Maar sinds twee jaar heb ik bijna maandelijks last van migraine. Ik dacht dat stress hier de grootste oorzaak in was, maar ondanks het veranderen van pil betert het niet. Dus misschien toch overwegen om misschien te stoppen. Ik weet het niet..
  Evelyne schreef laatst over Dit was.. | April 2019My Profile

  1. Ik zou het zeker bespreken! Maar ik had het bijvoorbeeld bij mijn dokter wel in het gesprek gemeld dat ik misschien wou stoppen maar daar is ze totaal niet op in gegaan. Misschien dat een gyneacoloog daar sneller op zal reageren? Ik heb het alleszins niet besproken en gewoon ineens gestopt toen. Die migraine was voor mij toch een van de grootste redenen om te stoppen want ik had daar ook elke maand last van. Echt verschrikkelijk!

  1. Die neem ik er inderdaad graag bij en het valt wel mee ook 🙂 Ik heb er alleen maar positieve ervaringen mee maar ik lees ook over mensen bij wie het net allemaal beter gaat als ze de pil slikken. Maar ja, zolang je het zelf niet probeert, weet je het niet natuurlijk.

 6. Wat ontzettend fijn om te lezen dat het stoppen met de pil je toch zoveel goeds gebracht heeft. Ik heb zelf de pil nooit geslikt en ben dit ook niet van plan, omdat ik niet heel veel last heb van mijn ongesteldheid en omdat ik bang ben dat t een negatieve invloed heeft op mijn depressie.
  Ilona Wielinga schreef laatst over De kleuren van de lenteMy Profile

  1. Goh ja als je het niet echt nodig hebt, zou ik er ook af blijven 🙂 Qua anticonceptie zijn er nog andere mogelijkheden en als je van je maandstonden zelf geen last hebt, des te beter hé ^^

  1. Ik ben ermee gestopt omdat ik veel te vaak migraine kreeg. In het begin was het effect spectaculair. Twee jaar later krijg ik toch opnieuw migraine, maar minder erg en minder vaak dan vroeger. Ik heb helaas wel buikpijn in de plaats gekregen, ik had daar met de pil minder last van. Maar goed, zo zie je maar dat het bij iedereen anders is ;-).

   1. Ik had ook erg veel migraine met de pil en dat is nu niet volledig weg maar wel voor het grootste deel. Al bij al vind ik het nog altijd een super goeie beslissing. De nadelen wegen niet op tegen de voordelen voor mij, maar ’t is inderdaad niet voor iedereen hetzelfde.

Comments are closed.